Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma: 23resto ajoitus

Tunnus: 22RESTO

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2023

Kuvaus

Palveluliiketoiminnan ala ja valmistuneiden työelämään sijoittuminen

Restonomit työskentelevät tyypillisesti palveluliiketoiminnan alan (ravitsemis-, matkailu-, majoitus-, puhtaus-, tapahtuma- ja elämystalouden aloilla) esihenkilön ja asiantuntijan tehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. TAMKin Restonomien työkenttää ovat erityisesti ravintola- ja ravitsemisala sekä tapahtuma- ja elämysteollisuus. Alan toimintaympäristö on kansainvälinen ja inspiroiva. Palveluliiketoiminnan ala kehittyy juuri nyt valtavaa vauhtia vastaten yhä moninaisempiin asiakastarpeisiin, digitalisaation mahdollisuuksiin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin.


Koulutuksen tuoma osaaminen

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelmassa opit tuottamaan ja johtamaan alan kestävää ja kannattavaa tulevaisuuden innovatiivista liiketoimintaa. Opiskelet itsellesi valmiudet toimia alan radikaalisti muuttuvassa toimintaympäristössä, jossa tarvitset vahvaa liiketoimintaosaamista, palvelujen modernin myynnin ja markkinoinnin osaamista, vuorovaikutustaitoja ja tunneälyä. Toimintaasi ohjaavat asiakasymmärrys ja vieraanvaraisuus. Toimit yhdessä asiakkaan kanssa kehittäen ja ekologista kestävyyttä kunnioittaen. Tutkinto-ohjelma kuljettaa sinut ”minusta meihin ja kansainväliseen johtamiseen” palveluliiketoiminnan kiehtovassa toimintaympäristössä.


Opetuksen toteuttaminen

TAMKin restonomikoulutuksessa oppiminen tapahtuu tiimeissä TAMKin Catering Studio Living Labissa sekä työelämä- tutkimus-, kehitys ja innovaatioprojekteissa yhdessä innostuneiden valmentaja-opettajien ja yrityskumppanien kanssa toimien. Yrittäjyyttä on mahdollista harjoitella esimerkiksi restonomien yritystoimintana. Koulutuksen aikana kasvat alan asiantuntijuuteen ja hankit yksilölliset ammatilliset valmiudet toimia itsenäisesti asiantuntijana, johtotehtävissä tai yrittäjänä. Valmistuttuasi ymmärrät alan teoriat, käsitteet sekä menetelmät ja osaat arvioida niitä kriittisesti. Kykenet johtamaan ja kehittämään alan työyhteisöjä ja toimintoja, myös muutoksessa, unohtamatta itsesi johtamista.


Koulutuksen rakenne ja vuositeemat

Ensimmäisen vuoden jälkeen olet hankkinut vankat alalla tarvittavat valmiudet palvelujen tuottamiseksi kannattavasti, kestävästi ja asiakaslähtöisesti. Tunnet itsesi, vahvuutesi, ja alan tarjoaman merkityksellisyyden. Tunnet alan monet mahdollisuudet. Rakennat omaa polkuasi restonomin osaamisalalla. Sinulla on valmiudet tulokselliseen tiimityöskentelyyn.

Toisen vuoden jälkeen tarkastelet ammattimaisesti toimialan kehittämistarpeita ja hyödynnät muotoiluajattelua yhteiskehittäen asiakkaan ja alan sidosryhmien kanssa. Opintosuunnastasi riippuen olet keskittynyt ruokadesigniin tai erityisesti palvelukokemuksen muotoiluun. Olet omaksunut modernin palvelujen myynnin ja markkinoinnin ajattelun asiakkaan kumppanina. Jalostat omaa johtamistyyliäsi, kehityt vuorovaikuttajana ja näet toiminnoissa strategisen tason.

Kolmannen ja neljännen vuoden jälkeen systeemiajattelu ohjaa vastuullista toimintaasi aktiivisena kansainvälisenä ravintola- ja ravitsemisalan kehittäjänä ja johtajana. Osaat johtaa työyhteisön menestymiseen vaikuttavia inhimillisiä, taloudellisia ja toiminnallisia tekijöitä moniammatillisissa ja monikulttuurisissa työyhteisöissä. Luotsaat alaa kohti tulevaisuutta - kohti reilua ja kestävää ruokajärjestelmää ja palvelumuotoilun avulla tuotettua elämyksellistä asiakaskokemusta. Toimit luontevasti vuorovaikutuksessa reflektiivisenä asiantuntijana elinikäisesti oppien.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026
22RESTO-1001
Perus- ja ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 140)

140
8T00FT58 Kestävää hyvinvointia asiakkaalle 5 5 5 5
8T00FT59 Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus 5 5 5 5
8T00FT60 Restonomin Catering Studio 5 5 5 5
8T00FV97 Restonomin talous 5 5 5 5
8T00FV98 Tulevaisuuden liiketoiminta 5 5 5 5
8T00FV99 Catering Studio -case 5 5 5 2.5 2.5
8T00EW29 Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä 5 5 5 2.5 2.5
22RESTO-1002
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki )

15
8T00DQ96 Viestimällä tuloksiin 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ94 Professional English for the Service Industry 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ98 Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig 3 3 3 1.5 1.5
8T00DR00 Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig 2 2 2 1 1
22RESTO-1010
Palvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki )

15
8T00FT79 Identiteettinä johtajuus 5 5 5 5
8T00FV90 Monitahoinen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
8T00FV91 Johtajuus verkostoissa 5 5 5 5
22RESTO-1014
Palvelujen myynti ja markkinointi

(Valitaan kaikki )

10
8T00FW00 Palvelujen myynti ja markkinointi 1 5 5 5 5
8T00FW01 Palvelujen myynti ja markkinointi 2 5 5 5 5
22RESTO-1009
Restonomin ammatillinen kasvu

(Valitaan kaikki )

10
8T00FT57 Restonomin ammatillinen kasvu 1 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
8T00FV88 Restonomin ammatillinen kasvu 2 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
8T00FV89 Restonomin ammatillinen kasvu 3 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
22RESTO-1006
Eating Design

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

40
8T00FV63 Kestävät ruokavaliot 5 5 5 2.5 2.5
8T00FW04 Gastronominen menusuunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
8T00FW05 Juomatuotteiden gastronomia 5 5 5 5
8T00FW06 Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka 5 5 5 5
8T00FW07 Eating Business Design 5 5 5 5
8T00FW08 Event Eating Design 5 5 5 5
8T00FW09 Innovative Product and Service Landscape 5 5 5 5
8T00FW10 Food is Art and Experience 5 5 5 5
22RESTO-1008
Services & Wellbeing

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

40
8T00FW11 Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla 10 10 10 5 5
8T00FW12 Possibilities of Service Innovation in Global Sustainability and Wellbeing 10 10 10 5 5
8T00FW13 Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu 5 5 5 5
8T00FW14 Sustainable Events 5 5 5 5
8T00FW15 Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa 5 5 5 5
8T00FW16 Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet 5 5 5 5
22RESTO-1015
Tulevaisuuden tekijät

(Valitaan kaikki )

15 15 15 15
8T00FW17 Skenaariot 5 5 5 5
8T00FW18 Yhteiskehittäminen living labissa 5 5 5 2.5 2.5
8T00FW19 Tulevaisuudentila-foorumi 5 5 5 2.5 2.5
22RESTO-1017
Valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
22RESTO-1016
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
22RESTO-1005
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
8T00FV94 Harjoittelu 1 15 15 15 7.5 7.5
8T00FV95 Harjoittelu 2 15 15 15 15
22RESTO-1007
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
7F00FH00 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 5
7F00FH01 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
7F00FH02 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 210 65 78 67 15 27.5 37.5 36.5 41.5 31 36 15 13.8 13.8 18.8 18.8 18.3 18.3 15.8 25.8 15.5 15.5 20.5 15.5 10 5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Restonomin Catering Studio
Restonomin talous
Tulevaisuuden liiketoiminta
Catering Studio -case
Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä
Viestimällä tuloksiin
Professional English for the Service Industry
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Identiteettinä johtajuus
Monitahoinen johtaminen
Johtajuus verkostoissa
Palvelujen myynti ja markkinointi 1
Palvelujen myynti ja markkinointi 2
Restonomin ammatillinen kasvu 1
Restonomin ammatillinen kasvu 2
Restonomin ammatillinen kasvu 3
Kestävät ruokavaliot
Gastronominen menusuunnittelu
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business Design
Event Eating Design
Innovative Product and Service Landscape
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Possibilities of Service Innovation in Global Sustainability and Wellbeing
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Sustainable Events
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

Matkailu- ja palveluliiketoiminta

Globaaliymmärrys

- toimii vastuullisesti
- toimii tuloksellisesti monikulttuurisissa organisaatioissa
- hyödyntää ennakointitietoa palveluliiketoiminnan kehittämisessä

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Johtajuus verkostoissa
Skenaariot
Palvelukulttuuriosaaminen

- osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää kannattavia ja asiakaslähtöisiä Mara-alan palveluja
- osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
- osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä palvelumuotoilussa

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Restonomin Catering Studio
Restonomin talous
Catering Studio -case
Kestävät ruokavaliot
Gastronominen menusuunnittelu
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business Design
Event Eating Design
Innovative Product and Service Landscape
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Possibilities of Service Innovation in Global Sustainability and Wellbeing
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Sustainable Events
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Yhteiskehittäminen living labissa
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen

- osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
- osaa mallintaa ja soveltaa palveluprosesseja
- osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
- toimii yrittäjämäisesti
- osaa johtaa omaa ja työyhteisön toimintaa
- hyödyntää taloudellisia tunnuslukuja liiketoiminnan kehittämisessä
- osaa käyttää soveltuvaa teknologiaa ja hyödyntää digilisaatiota palveluliiketoiminnassa

Tulevaisuuden liiketoiminta
Identiteettinä johtajuus
Monitahoinen johtaminen
Johtajuus verkostoissa
Palvelujen myynti ja markkinointi 1
Palvelujen myynti ja markkinointi 2
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business Design
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 2
Luokittelemattomat
Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä
Viestimällä tuloksiin
Professional English for the Service Industry
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Restonomin ammatillinen kasvu 1
Restonomin ammatillinen kasvu 2
Restonomin ammatillinen kasvu 3
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Tampere3 yhteiset osaamiset

Etiikka

Opiskelija:
- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- tietää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti
- toimii alansa tutkimus- ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- soveltaa yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteisössä ja yhteiskunnallisesti eettisiin arvoihin perustuen ja osaamistaan hyödyntäen

Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä
Tulevaisuudentila-foorumi
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Kansainvälisyys ja globaali vastuu

Opiskelija:
- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet
- toimii kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja kykenee kansainväliseen ja kulttuurienväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä
- ennakoi ja hyödyntää kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia työtehtävissään
- tunnistaa kestävään kehitykseen liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä sekä niiden välisiä kytköksiä kestävän kehityksen ekologisella, sosiaalis-kulttuurisella ja taloudellisella ulottuvuudella
- suuntautuu tulevaisuuteen tunnistamalla päätösten ja valintojen seurauksia ja vaikutuksia kestävään kehitykseen
- tuntee omaan tieteenalaansa ja toimialaansa liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä ja tiedonmuodostuksen tapoja
- pystyy erittelemään ja tarkastelemaan kriittisesti kestävän kehityksen näkökohtia omalla alallaan ja poikkitieteellisesti sekä sitoutuneesti soveltamaan oppimaansa
- osaa toimia tavoitteellisesti ja organisoida toimintaa kestävää kehitystä edistävien ratkaisujen löytämiseksi ja toteuttamiseksi.

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Restonomin Catering Studio
Kestävät ruokavaliot
Gastronominen menusuunnittelu
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business Design
Event Eating Design
Innovative Product and Service Landscape
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Possibilities of Service Innovation in Global Sustainability and Wellbeing
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Sustainable Events
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Yhteiskehittäminen living labissa
Oppimisen taidot ja kriittinen ajattelu

Opiskelija:
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- jatkuvasti uudistaa osaamistaan
- kykenee ratkaisemaan eteen tulevia uusia ja monitahoisia ongelmia ja osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissakin tilanteissa
- hankkii, käsittelee, arvioi, analysoi ja käyttää tietoa monipuolisesti, kriittisesti ja eettisesti
- arvioi ja kehittää omaa tiedonhakuprosessiaan
- toimii yhteisöllisesti tiedonrakentamisessa ja ymmärtää tiedon jakamisen merkityksen oman osaamisen edistämisessä
- ymmärtää tieteellistä ajattelua, päättelyä ja selittämistä

Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä
Restonomin ammatillinen kasvu 1
Restonomin ammatillinen kasvu 2
Restonomin ammatillinen kasvu 3
Skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Talous- ja johtamistaidot sekä yhteiskunnallinen ymmärrys

Opiskelija:
- omaa alansa kannalta riittävän talous- ja johtamisosaamisen ja valmiuden laajentaa tätä osaamista
- osaa johtaa omaa toimintaansa työelämässä tavoitteellisesti
- kykenee työn suunnitteluun, itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä ja tarvittaessa toimimaan lähijohtajana
- opiskelija ymmärtää talouden ja johtamisen merkityksen omalla alallaan ja sen, miten talouden ja johtamisen kautta rakennetaan kilpailukykyä omalla alalla
- opiskelija ymmärtää oman työnsä merkityksen yhteiskunnallisessa kontekstissa ja pystyy osallistumaan oman alansa yhteiskunnalliseen keskusteluun

Restonomin talous
Tulevaisuuden liiketoiminta
Identiteettinä johtajuus
Monitahoinen johtaminen
Johtajuus verkostoissa
Palvelujen myynti ja markkinointi 1
Palvelujen myynti ja markkinointi 2
Tulevaisuudentila-foorumi
Tietotekniikka- ja digitaidot

Opiskelija:
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja hyödyntää alansa digitaalisia toimintaympäristöjä
- edistää alansa digitaalisten toimintaympäristöjen kehitystä
- tuntee digitaalisiin ympäristöihin liittyviä riskejä ja ottaa ne huomioon omassa toiminnassaan

Restonomin talous
Restonomin ammatillinen kasvu 1
Restonomin ammatillinen kasvu 2
Restonomin ammatillinen kasvu 3
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Työyhteisötaidot

Opiskelija:
- kykenee toimimaan työyhteisön jäsenenä ja edistämään yhteisön ja itsensä työhyvinvointia
- ottaa työskentelyssään huomioon monenlaiset toimijat
- toimii tarkoituksenmukaisesti monimutkaisissa tilanteissa
- ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja omaa kyvyn kehittää omia verkostojaan

Catering Studio -case
Identiteettinä johtajuus
Restonomin ammatillinen kasvu 1
Restonomin ammatillinen kasvu 2
Restonomin ammatillinen kasvu 3
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Uuden kehittäminen ja innovointi

Opiskelija:
- toteuttaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä sekä tuottaa alalle uutta tietoa ja menetelmiä
- etsii sekä luo uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
- ajattelee luovasti ja näkee vaihtoehtoisia ratkaisukeskeisiä tapoja toimia erilaisissa työelämän sekä poikkitieteellisissä tilanteissa
- ymmärtää globaalien koko ihmiskuntaa koskevien ongelmien merkityksen sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tärkeyden niiden ratkaisemisessa
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Tulevaisuuden liiketoiminta
Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä
Gastronominen menusuunnittelu
Eating Business Design
Event Eating Design
Innovative Product and Service Landscape
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Possibilities of Service Innovation in Global Sustainability and Wellbeing
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Sustainable Events
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Opiskelija:
- toimii työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla osana yhteisöä, kuten tiimiä tai projektiryhmää
- pystyy käymään rakentavaa ja asiantuntevaa yhteiskunnallista keskustelua
- pystyy keskustelemaan tutkitusta tiedosta sekä ymmärtää erilaisten esitysten ja mediatekstien statuksen
- kykenee viestimään ja toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon
- hallitsee vähintään yhden vieraan kielen tasolla, joka mahdollistaa oman alan kehityksen seuraamisen ja kansainvälisessä ympäristössä toimimisen

Catering Studio -case
Viestimällä tuloksiin
Professional English for the Service Industry
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Identiteettinä johtajuus
Monitahoinen johtaminen
Johtajuus verkostoissa
Restonomin ammatillinen kasvu 1
Restonomin ammatillinen kasvu 2
Restonomin ammatillinen kasvu 3
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
22RESTO-1001
Perus- ja ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 140)

140
8T00FT58 Kestävää hyvinvointia asiakkaalle 5
8T00FT59 Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus 5
8T00FT60 Restonomin Catering Studio 5
8T00FV97 Restonomin talous 5
8T00FV98 Tulevaisuuden liiketoiminta 5
8T00FV99 Catering Studio -case 5
8T00EW29 Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä 5
22RESTO-1002
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki)

15
8T00DQ96 Viestimällä tuloksiin 5
8T00DQ94 Professional English for the Service Industry 5
8T00DQ98 Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig 3
8T00DR00 Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig 2
22RESTO-1010
Palvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki)

15
8T00FT79 Identiteettinä johtajuus 5
8T00FV90 Monitahoinen johtaminen 5
8T00FV91 Johtajuus verkostoissa 5
22RESTO-1014
Palvelujen myynti ja markkinointi

(Valitaan kaikki)

10
8T00FW00 Palvelujen myynti ja markkinointi 1 5
8T00FW01 Palvelujen myynti ja markkinointi 2 5
22RESTO-1009
Restonomin ammatillinen kasvu

(Valitaan kaikki)

10
8T00FT57 Restonomin ammatillinen kasvu 1 5
8T00FV88 Restonomin ammatillinen kasvu 2 3
8T00FV89 Restonomin ammatillinen kasvu 3 2
22RESTO-1006
Eating Design

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

40
8T00FV63 Kestävät ruokavaliot 5
8T00FW04 Gastronominen menusuunnittelu 5
8T00FW05 Juomatuotteiden gastronomia 5
8T00FW06 Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka 5
8T00FW07 Eating Business Design 5
8T00FW08 Event Eating Design 5
8T00FW09 Innovative Product and Service Landscape 5
8T00FW10 Food is Art and Experience 5
22RESTO-1008
Services & Wellbeing

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

40
8T00FW11 Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla 10
8T00FW12 Possibilities of Service Innovation in Global Sustainability and Wellbeing 10
8T00FW13 Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu 5
8T00FW14 Sustainable Events 5
8T00FW15 Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa 5
8T00FW16 Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet 5
22RESTO-1015
Tulevaisuuden tekijät

(Valitaan kaikki)

15
8T00FW17 Skenaariot 5
8T00FW18 Yhteiskehittäminen living labissa 5
8T00FW19 Tulevaisuudentila-foorumi 5
22RESTO-1017
Valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
22RESTO-1016
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
22RESTO-1005
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
8T00FV94 Harjoittelu 1 15
8T00FV95 Harjoittelu 2 15
22RESTO-1007
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
7F00FH00 Opinnäytetyön suunnittelu 5
7F00FH01 Opinnäytetyön toteutus 5
7F00FH02 Opinnäytetyön raportointi 5