Siirry suoraan sisältöön

Media-alan tutkinto-ohjelma

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Medianomi (AMK)

Laajuus:
240 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Medianomi (AMK)
NQF 6

Yhteystiedot

Osaamispäällikkö Leena Mäkelä
Opinto-ohjaaja Maija Joensuu

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

Opiskelijan on mahdollista hyväksilukea tutkintoon aiempia opintoja sekä aiemmin hankittua osaamista, joka on saavutettu esimerkiksi työkokemuksen, kurssien tai harrastusten avulla.
Katso TAMKin yleiset AHOT-ohjeet.

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen ja niitä vastaavan osaamistavoitteiden saavuttaminen.
Lisätietoja: TAMKin tutkintosääntö ja ammattikorkeakoululaki.

Tutkinnon profiili

Tutkinto on ammatillisesti suuntautunut Bachelor-tason korkeakoulututkinto. Opinnoissa saa valmiudet toimia media-alalla, erityisesti elokuvan ja television taiteellisissa ja tuotannollisissa tehtävissä. Opintosuuntina ovat Luova sisällöntuotanto (tuottaminen ja käsikirjoittaminen) ja AV-ilmaisu ja suunnittelu (kuvaus, leikkaus, äänisuunnittelu). Suuri osa opinnoista tapahtuu monialaisissa projekteissa.

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Tavoitteena on, että opiskelija valmistuessaan:
- Tekee luovia ja toimivia ratkaisuja ideoinnissa, käsikirjoittamisessa ja tuotantoprosesseissa.
- Hallitsee oman erikoisalueensa ilmaisun, työmenetelmät ja teknologian.
- Osaa toimia alan tyypillisissä viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- Osaa suunnitella ja johtaa mediatuotantoja ja toimia työryhmän jäsenenä.
- Pystyy toimimaan alan yrittäjänä kotimaisilla ja kansainvälisillä työmarkkinoilla.
VUOSITEEMAT
1 vuosi: elokuvailmaisu ja projektiosaaminen.
Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija tuntee elokuvailmaisun perusteet, alan ammattiroolit ja työprosessien etenemisen. Hän pystyy toimimaan vähintään avustavissa työrooleissa ammattimaisissa elokuva- ja televisiotuotannoissa.
2. vuosi: televisiotuotanto ja ammatilllinen osaaminen.
Toisen vuoden opinnoissa perehdytään televisio-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen, tv-journalismiin sekä yksikamera- ja monikameratuotantoihin. Ammattiopinnoissa suuntaudutaan osaamisalueille. Toisen vuoden jälkeen opiskelija pystyy työskentelemään av-tuotannoissa harjoittelijana tai oman alansa erityistehtävissä.
3. vuosi: asiakasprojektit ja ammattialan syventäminen.
Opiskelijat kehittävät ja toteuttavat kolmannen vuoden aikana av-projekteja erilaisten yhteistyökumppanien kanssa. Samaan vuoteen mahtuu myös ammattiopintoja, työharjoittelua ja mahdollista ulkomaanvaihtoa.
4. vuosi: ammatillinen asiantuntijuus.
Neljännen vuoden tavoitteena on saavuttaa vahva työelämäosaaminen ja valmiudet toimia alan taiteellisissa, tuotannollisissa tai teknisissä asiantuntijatehtävissä. Opiskelija suunnittelee ja toteuttaa opinnäytehankkeen tai osuuden yhteishankkeesta. Opinnäytehanke on julkaistavaksi tai ulkopuolisen tilaajan käyttöön suunniteltu mediaprojekti, AV-tuote, pilotti tai kehityshanke. Opinnäytteeseen liittyy aina myös hanketta tutkiva ja analysoiva kirjallinen raportti.

Sijoittuminen työelämään

Työharjoittelu on kestoltaan noin viisi kuukautta (30 opintopistettä). Suositeltavaa on, että opiskelija tutustuu harjoittelun kautta useampaan työpaikkaan ja työtehtävään. Harjoittelulla on ohjaava opettaja ja siitä laaditaan koulun ja työpaikan välinen sopimus, johon kirjataan myös työaika ja oppimistavoitteet.
Medianomeiksi valmistuneet sijoittuvat esimerkiksi televisio-, elokuva-, mainos- ja jälkituotantoyhtiöihin sekä teattereihin ja tapahtumatuotantoihin.

Jatko-opintomahdollisuudet

AMK-tutkinto (BA-taso) antaa hakukelpoisuuden ylempään AMK-tutkintoon tai maisteriopintoihin yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa Suomessa tai ulkomailla.

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

Opiskelijoiden kanssa sovitaan opintojakson alussa opintojakson tarkemmat suoritus- ja arviointitavat.

Valmistuminen

Opintojen suorittaminen ja osaamistavoitteiden saavuttaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Opintojen toteuttaminen

Keskeisin työtapa on projektiopiskelu. Lisäksi opiskeluun kuuluu mm. luento-opetusta, verkko-opiskelua, kirjallisia tehtäviä, työharjoittelua ja itsenäistä tiedonhakua. Tutkintoon voi liittää opintoja myös TAMKin muilta opintoaloilta tai muista korkeakouluista. Kaikille yhteisten opintojen jälkeen syvennetään pienemmissä ryhmissä kunkin omaa opintopolkua, joka valitaan toisen opintovuoden kuluessa.

Tutkinnon kehittäminen

Opetussuunnitelmassa on otettu huomioon opetus- ja kulttuuriministeriön linjaukset sekä TAMKin strategia.

Media-alan tutkinto-ohjelma
Tunnus
(20MA)
Media-alan tutkinto-ohjelma
Tunnus
(20MA)
Media-alan tutkinto-ohjelma
Tunnus
(20MA)
Media-alan tutkinto-ohjelma
Tunnus
(20MA)
Media-alan tutkinto-ohjelma
Tunnus
(19MA)
Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 23.09.2024

Ajoitus

25.09.2024 - 22.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 55

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maaret Salminen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Maaret Salminen

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee media-alan tuotekehityksen lähtökohdat. Opiskelija tunnistaa av-alan kansainvälisen toiminnan merkityksen. Opiskelija osaa hankkia eri menetelmin taustatietoa projektien tueksi. Hän tunnistaa käyttäjäkeskeisen suunnittelun merkityksen ja osaa hyödyntää käyttäjäkeskeisiä menetelmiä projektien toteuttamisessa. Hän tuntee asiakastutkimuksen ja kohderyhmäanalyysin menetelmiä ja osaa soveltaa niitä.

Sisältö (OJ)

Asiantuntijaluentoja ja työpajatyöskentelyä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osallistuu lähiopetukseen ja pienryhmätyöskentelyyn passiivisesti tai minimimäärän. Tehtävät on palautettu, mutta aikataulussa pysyminen tai huolellisuus ovat vain tyydyttävällä tasolla. Opiskelija tuntee media-alan tuotekehityksen lähtökohtia. Hän tunnistaa käyttäjäkeskeisen suunnittelun ja kohderyhmäanalyysin perusteet ja osaa ohjattuna soveltaa niiden menetelmiä projektien esituotantoon.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu lähiopetukseen ja pienryhmätyöskentelyyn aktiivisesti. Hän palauttaa tehtävät aikataulussa ja tehtävät on huolellisesti laadittu. Opiskelija tuntee media-alan tuotekehityksen lähtökohtia. Hän tuntee käyttäjäkeskeisen suunnittelun ja kohderyhmäanalyysin perusteet ja osaa soveltaa niiden käytännön metodeja projektien esituotantoon.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu lähiopetukseen ja pienryhmätyöskentelyyn aktiivisesti ja koko ryhmää tukien. Hän palauttaa tehtävät aikataulussa ja tehtävät on laadittu huolellisesti ja näkemyksellisesti. Opiskelija tuntee media-alan tuotekehittelyn lähtökohdat ja av-alan kansainvälisen toiminnan merkityksen hyvin. Hän tuntee käyttäjäkeskeisen suunnittelun ja kohderyhmäanalyysin perusteet ja osaa soveltaa niiden käytännön metodeja projektien ideointiin ja esituotantoon.

Aika ja paikka

2. periodi Zoomissa

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymästä syystä. Poissaolosta tulee ilmoittaa vastuuopettajalle etukäteen ja opiskelijan tulee korvata kyseinen kerta korvaavalla tehtävällä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luentoja, ammattilaisvierailu, ryhmätyöskentelyä, kurssitehtäviä. Käytetään Moodlea ja digityökaluja.

Oppimateriaalit

opettajalta

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opetus ja ohjaus 45 %, itsenäinen työskentely 55 %

Sisällön jaksotus

Ennakkovalmistautuminen itsenäisenä työskentelynä Moodlessa ajalla 25.9.-2.10. Kokoontumiskerrat (7 kpl) etänä Zoomissa maanantaisin klo 13-16 seuraavasti: 7.10., 21.10., 28.10., 4.11., 11.11., 18.11., 9.12.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku aiempien opintojen tai työkokemuksen perusteella on mahdollista soveltuvilta osin, ja mikäli samoilla perusteilla ei ole haettu hyväksilukua jo muuhun opintoon/muihin opintoihin. Edellä mainituissa tapauksissa otetaan yhteyttä sähköpostitse Maaret Salmiseen (etunimi.sukunimi@tuni.fi) ennen toteutuksen aloitusta.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyö toteutuu ammattilaisvierailun yhteydessä

Kansainvälisyys

Mahdolliset KV-yhteydet kytkeytyvät oppimistehtäviin

Lisätietoja opiskelijoille

AV-alan asiakaslähtöinen tuotekehitys on 3. vuoden pakollisia opintoja. Kurssilla keskitytään asiakkaan tarpeiden ja käyttäytymisen ymmärtämiseen ja huomioon ottamiseen AV-alan tuotekehityksessä. Kurssilla harjoitellaan palvelumuotoilun työkalujen käyttöä sekä tehdään ideointi- ja kehittämistehtävä. Fokus on asiakaslähtöisessä videotuotannossa sekä vastuullisuudessa ja eettisyydessä. Tarkempi ohjelma esitellään kurssin käynnistyessä. Opettajat: Maaret Salminen (TAMK), Henna Seppälä (vier. Videolle).

Kurssi alkaa ennakkovalmistautumisella, joka on itsenäistä työskentelyä Moodlessa ajalla 25.9.-2.10. Kurssialueen avautumisesta tiedotetaan ilmoittautuneille erikseen Moodlen kautta.

Kokoontumiskerrat (7 kpl) ovat etänä Zoomissa maanantaisin klo 13–16 seuraavasti: 7.10., 21.10., 28.10., 4.11., 11.11., 18.11., 9.12. Kokoontumiskertojen välissä edistetään itsenäisesti ideointi- ja kehittämistehtävää. Itsenäisen työskentelyn osuus on keskeinen osa kurssin laajuutta (5 op), joten opiskelijan tulee varata kalenteriinsa työskentelyaikaa myös kokoontumiskertojen ulkopuolelle.

Ilmoittautumisaika

08.07.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

20.08.2024 - 21.12.2024

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 50

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Janne Heinonen
  • Kai Salonen
  • Tommi Moilanen
  • Janne Heinonen
  • Tuomas Niemi
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
  • Teppo Nuutinen
  • Arto Koskinen
Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa kehittää asiakkaan tarpeita ja kohderyhmiä huomioon ottavia mediasisältöjä ja konsepteja ja niiden tuotantosuunnitelmia. Hän pystyy osallistumaan taiteellisten opinnäyteprojektien ennakkosuunnitteluun kuten käsikirjoitusten ja tuotantosuunnitelmien kehittämiseen sekä tuotantoresurssien hankkimiseen. Hän pystyy näkemään tuotannon erityispiirteitä, etsimään tuotannon kehittelyä helpottavia tietolähteitä ja ideoimaan tuotantoon liittyviä tutkimuskysymyksiä ja opinnäyteaiheita. Opiskelija pystyy toteuttamaan asiakasprojektin yksin tai työryhmän jäsenenä.

Sisältö (OJ)

Tilaustöiden ja taiteellisten töiden kehitysprosessit. Asiakkaille tehtävien mediaprojektien tai konseptien tuotanto ja neuvottelut asiakkaiden kanssa. Taiteellisten opinnäyteprojektien esituotantoa kuten käsikirjoituksia, konsepteja ja lyhytelokuvien tuotantosuunnitelmia. Opiskelija perehtyy projektinsa edellyttämiin IPR-oikeuksiin, sopimusmalleihin, työturvallisuuteen ja eri rahoitusmalleihin.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytään, kun opiskelija on osallistunut opetuksiin riittävän aktiivisesti ja sovitut projektit on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja palautekeskustelu on pidetty.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ryhmässä työskentely, aktiivisuus ja motivaatio sekä oppimispäiväkirja

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Projektiluontoinen ja itsenäinen ryhmätyöskentely ja opettajajohtoiset ohjaustapaamiset. Ryhmätyön lopputuloksena syntyy valmis asiakasprojekti yritysasiakkaalle. 

Ilmoittautumisaika

16.07.2024 - 13.09.2024

Ajoitus

15.08.2024 - 21.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 55

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Teppo Nuutinen
  • Arto Koskinen
Vastuuhenkilö

Arto Koskinen

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi. Hän osaa analysoida miten kohtaukset, näytökset ja jaksot jakautuvat tyypillisessä kokoillan elokuvassa ja tunnistaa eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa.

Sisältö (OJ)

Luennot ja näytteet. Harjoitus: feature-elokuvan kohtauskohtainen purku ja dramaturginen analyysi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida tyydyttävästi, miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut tyydyttävästi, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tyydyttävästi tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelijan osoittama kiinnostus, argumentointi- ja keskustelukyky ovat laimeaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut hyvin, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelija on osallistunut tunneille aktiivisesti ja osoittanut kiinnostusta sekä argumentointi- ja keskustelukykyä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut erinomaisesti, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut erinomaisesti henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelija on osallistunut tunneille aktiivisesti ja osoittanut erinomaista kiinnostusta sekä argumentointi- ja keskustelukykyä.

Aika ja paikka

Periodi 1
Viikot 36 – 40
Perjantait 8.30-12 (Koko luokka yhdessä)

Periodi 2
Viikot 43–44, 46-49: Maanantait ja perjantait 8.30 – 12.00 (Maanantaisin puoli luokkaa ja perjantaisin puoli luokkaa)

HUOM! Viikolla 45 ei ole elokuva-analyysia.

HUOM! Viikolla 49 maanantaina kummatkin ryhmät yhtäaikaa eri tiloissa itsenäisyyspäivän vuoksi.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Aktivoivat kirjoitustehtävät
Ongelmalähtöinen opiskelu
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Opetuskeskustelu
Esitelmät
Argumentointi

Oppimateriaalit

Ensimmäisillä luennoilla (viikot 36-40) powerpoint-muodossa annettu analyysimalli sekä pohja analyysin tekemiseen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135h opiskelijan työtä

Sisällön jaksotus

60% luentoa, yhdessä analysointia ja analysoinnin luentoa.
40% omaa analyysin tekoa ja toisen ryhmän opponoinnin valmistelua.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Ilmoittautumisaika

20.08.2024 - 26.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 28

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Petri Tuohimäki
Vastuuhenkilö

Petri Tuohimäki

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija kehittyy aktiiviseksi kielenkäyttäjäksi, joka pystyy hankkimaan tietoa ja lukemaan ammattikirjallisuutta englanniksi. Opiskelija osaa käyttää yleis- ja ammattikieleen liittyviä tiedonlähteitä sekä kartuttaa ammatillista sanastoaan. Opiskelija erottaa puhutun ja kirjoitetun englannin kielen tyyli- ja kulttuurieroja ammatillisissa viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan ammatillisista aiheista englanniksi. Opiskelija osaa tuottaa analyyttista ja jäsentynyttä tekstiä englanniksi.

Sisältö (OJ)

Kirjallinen ammatillinen viestintä englanniksi, kuten ammattitekstit ja dokumentit, asiantuntijakirjoitelma, projektisuunnitelma, CV, abstrakti ja akateeminen kirjoittaminen. Suulliset viestintätilanteet, kuten small talk, pitchaus, neuvottelu ja ammatillinen esitelmä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

The students:
- Are able to use English moderately both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information only from a few sources and read basic professional literature.
- Master only some professional terms and phrases.
- Distinguish only some of the differences between spoken and written language as well as various cultures and have difficulties in adapting them.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write structured text.
- Submit all required work.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

The students:
- Are able to use English fairly well both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a fairly good selection of sources and read advanced professional literature.
- Master a fairly good selection of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to adapt most differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

The students:
- Are able to use English fluently both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a wide range of sources and read complex professional literature.
- Master a wide range of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to correctly adapt all the differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write academic, analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.

Aika ja paikka

Lähiopetustunnit TAMKilla (1. periodi) ja Mediapoliksella (2. periodi).

Huom!
Kurssi on jaettu kahdelle samanaikaiselle toteutukselle:

English for Media Professionals 2E00EW63-3009 (opettaja Petri Tuohimäki)
English for Media Professionals 2E00EW63-3010 (opettaja Anne Kopperoinen)

Ryhmäjako kursseille tehdään viimeistään 1 viikko ennen kurssin alkua, ja siitä ilmoitetaan sähköpostilla. Ilmoittauduthan sille toteutukselle jolle nimesi on merkitty.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti pidetään viimeisellä opetuskerralla. Uusintakokeen aika ja paikka ilmoitetaan kurssin lopussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvosana muodostuu portfoliotyyppisesti osasuoritusten perusteella. Osasuoritukset koostuvat numeraalisesti (0-5) ja hyv/hyl -arvioiduista tehtävistä sekä tuntiaktiivisuudesta. Kurssin tavoitteet, aikataulu ja ohjelma käydään läpi 1. opetuskerralla sekä teemakohtaisesti kurssin aikana.

Tuntiaktiivisuus tarkoittaa oppitunneilla tehtäviin aktiviteetteihin osallistumista. Poissaoloja ei voi korvata muilla tehtävillä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetustunnit TAMKilla (1. periodi) ja Mediapoliksella (2. periodi).
Aktivoivat kirjoitustehtävät
Esitelmät
Itsenäinen verkko-opiskelu
Opetuskeskustelu

Oppimateriaalit

Oppimateriaali jaetaan Moodlessa kurssin aikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1-.2. periodit, suullisten esitysten ja muiden osatehtävien ajankohdat sovitaan kurssin aikana.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksiluku mahdollinen aiempien, vastaavien korkeakouluopintojen tai aiemmin hankitun muun osaamisen (AHOT-prosessi) kautta.

Lisätietoja opiskelijoille

Sisältö jakautuu seuraaviin pääteemoihin:
1) koulutus, työnhaku ja työ: opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksistaan ja tehtävistään sekä laatia CV:n
2) Suulliset viestintätilanteet, small talk ja neuvottelu: opiskelija osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä työympäristössä mm. projektinhallinnassa.
3) Asiantuntijakirjoitelmat: opiskelija osaa viestiä asiakaslähtöisesti sekä suullisesti että kirjallisesti.
4) Ammattitekstit, dokumentit, tekniikkaraideri, ohjeistus ja ohjeet: opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää oman alan keskeistä erityisterminologiaa.
5) metataidot: Opiskelijat osaavat projektinhallinnan perusteet sekä monipuolisissa verkkoympäristöissä työskentelemisen. Opiskelijat osaavat myös kehittää omaa osaamistaan koulutuksen jälkeen.

Ilmoittautumisaika

20.08.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 28

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Anne Kopperoinen
Vastuuhenkilö

Anne Kopperoinen

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija kehittyy aktiiviseksi kielenkäyttäjäksi, joka pystyy hankkimaan tietoa ja lukemaan ammattikirjallisuutta englanniksi. Opiskelija osaa käyttää yleis- ja ammattikieleen liittyviä tiedonlähteitä sekä kartuttaa ammatillista sanastoaan. Opiskelija erottaa puhutun ja kirjoitetun englannin kielen tyyli- ja kulttuurieroja ammatillisissa viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan ammatillisista aiheista englanniksi. Opiskelija osaa tuottaa analyyttista ja jäsentynyttä tekstiä englanniksi.

Sisältö (OJ)

Kirjallinen ammatillinen viestintä englanniksi, kuten ammattitekstit ja dokumentit, asiantuntijakirjoitelma, projektisuunnitelma, CV, abstrakti ja akateeminen kirjoittaminen. Suulliset viestintätilanteet, kuten small talk, pitchaus, neuvottelu ja ammatillinen esitelmä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

The students:
- Are able to use English moderately both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information only from a few sources and read basic professional literature.
- Master only some professional terms and phrases.
- Distinguish only some of the differences between spoken and written language as well as various cultures and have difficulties in adapting them.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write structured text.
- Submit all required work.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

The students:
- Are able to use English fairly well both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a fairly good selection of sources and read advanced professional literature.
- Master a fairly good selection of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to adapt most differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

The students:
- Are able to use English fluently both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a wide range of sources and read complex professional literature.
- Master a wide range of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to correctly adapt all the differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write academic, analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.

Aika ja paikka

Lähiopetustunnit TAMKilla (1. periodi) ja Mediapoliksella (2. periodi).

Huom!
Kurssi on jaettu kahdelle samanaikaiselle toteutukselle:

English for Media Professionals 2E00EW63-3009 (opettaja Petri Tuohimäki)
English for Media Professionals 2E00EW63-3010 (opettaja Anne Kopperoinen)

Ryhmäjako kursseille tehdään noin 1 viikko ennen kurssin alkua, ja siitä ilmoitetaan sähköpostilla. Ilmoittauduthan sille toteutukselle jolle nimesi on merkitty.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti pidetään viimeisellä opetuskerralla.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvosana muodostuu portfoliotyyppisesti osasuoritusten perusteella. Osasuoritukset koostuvat numeraalisesti (0-5) ja hyv/hyl -arvioiduista tehtävistä sekä tuntiaktiivisuudesta. Kurssin tavoitteet, aikataulu ja ohjelma käydään läpi 1. opetuskerralla sekä teemakohtaisesti kurssin aikana.

Tuntiaktiivisuus tarkoittaa oppitunneilla tehtäviin aktiviteetteihin osallistumista. Poissaolot vaikuttavat tästä syystä arvosanaan. Poissaoloja ei voi korvata muilla tehtävillä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähopetustunnit TAMKilla (1. periodi) ja Mediapoliksella (2. periodi).
Aktivoivat kirjoitustehtävät
Esitelmät
Itsenäinen verkko-opiskelu
Opetuskeskustelu

Oppimateriaalit

Oppimateriaali jaetaan Moodlessa kurssin aikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1-.2. periodit, suullisten esitysten ja muiden osatehtävien ajankohdat sovitaan kurssin aikana.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksiluku mahdollinen aiempien, vastaavien korkeakouluopintojen tai aiemmin hankitun muun osaamisen (AHOT-prosessi) kautta.

Lisätietoja opiskelijoille

Sisältö jakautuu seuraaviin pääteemoihin:
1) koulutus, työnhaku ja työ: opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksistaan ja tehtävistään sekä laatia CV:n
2) Suulliset viestintätilanteet, small talk ja neuvottelu: opiskelija osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä työympäristössä mm. projektinhallinnassa.
3) Asiantuntijakirjoitelmat: opiskelija osaa viestiä asiakaslähtöisesti sekä suullisesti että kirjallisesti.
4) Ammattitekstit, dokumentit, tekniikkaraideri, ohjeistus ja ohjeet: opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää oman alan keskeistä erityisterminologiaa.
5) metataidot: Opiskelijat osaavat projektinhallinnan perusteet sekä monipuolisissa verkkoympäristöissä työskentelemisen. Opiskelijat osaavat myös kehittää omaa osaamistaan koulutuksen jälkeen.

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 02.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 24.10.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 55

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Carolina Pajula
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Carolina Pajula

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee työelämän keskeisen pelisäännöt ja TAMKin harjoittelukäytännöt. Hän osaa toimia freelancerina, keikkatyöläisenä tai kevytyrittäjänä media-alalla.

Sisältö (OJ)

Harjoitteluvalmiudet. Työntekijän ja työnantajan oikeudet ja velvollisuudet, sopimukset, vakuutukset ym. Työnäytteet ja oman osaamisen markkinointi, myynti, hinnoittelu ja laskutus. Stressinhallinta, aikataulutus ja jaksaminen keikkatyöläisenä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytään, kun läsnäolot opetuksessa ovat riittävällä tasolla ja tehtävät on tehty hyväksytysti.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 17.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 07.03.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Pertti Näränen
  • Arto Koskinen
Vastuuhenkilö

Arto Koskinen

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa ideoida pienimuotoisen henkilödokumentin. Hän osaa kehitellä dokumentin teemoja, ilmaisukeinoja ja toteutustapoja. Opiskelija osaa toteuttaa henkilöhaastatteluja ja tunnistaa eettisen vastuunsa henkilödokumentin teossa. Opiskelija tuntee dokumentin tuotantoprosessin ja julkaisukanavat Suomessa.

Sisältö (OJ)

Dokumentaarinen ilmaisu ja työmenetelmät televisiossa, radiossa tai podcast-tuotannossa. Dokumentti-ideoiden kehittely ryhmätöinä. Tuotantoryhmien organisointi ja hankkeiden aikataulutus. Pienten ääni- tai videomuodossa olevien henkilödokumenttien tai demojen toteutus.

Lisätiedot (OJ)

Järjestetään kysynnän ja resurssien salliessa ja mahdollisten yhteistyökumppanien kanssa.

Aika ja paikka

Dokumenttikurssin kurssiohjelma

13.1.2025 - 10.3.2025, maanantaisin klo 13.15–16

· vastuuopettajat: yliopisto-opettaja Eve Sulonen (Tampereen yliopisto) ja lehtori Arto Koskinen (TAMK)

· editointiopetus: äänisuunnittelija Myy Ojanpää (Tampereen yliopisto)

Arviointiasteikko

0-5

Sisällön jaksotus

1. Maanantai 13.1.

- Kurssin järjestäytyminen

- Mitä kurssilla syntyy ja miten? Radiofestivaali-info (Eve Sulonen)

- Mikä on dokumentti? Miten aihetta kannattaa ryhtyä ideoimaan? (Arto Koskinen, Eve Sulonen)

Seuraavalle kerralle valmiiksi: dokumentin aihe tai aihepiiri

Lisäksi yliopisto-opiskelijat ilmoittautuvat editointiopetukseen, joka järjestetään kurssikokoontumisten ulkopuolella Radio Moreenin editointitiloissa (Myy Ojanpää).

2. Maanantai 20.1.

- Ari Koivumäki: Dokumentin äänisuunnittelu ja äänimaisematutkimus

- Ideoiden kehittely: ajatuksesta projektiksi, ideantarkistuslista (Eve Sulonen)

Seuraavalle kerralle valmiiksi: dokumentin näkökulma

3. Maanantai 27.1.

- Toimittaja Reetta Arvila (Yle): Henkilödokumentin erityispiirteitä ja dokumenttiin haastatteleminen

- Aiheiden lukkoon lyönti ja mahdollisten ryhmien organisointi, töiden aikataulutus

Seuraavalle kerralle valmiiksi: synopsis

4. Maanantai 3.2.

- Tuottaja Heikki Soini (Yle): Audiodokumenttituotanto Ylessä: Minkälaisia dokumentteja nyt tehdään ja missä niitä julkaistaan? Entä mihin omaa ideaa voi tarjota?

Tilannepäivitys: Missä mennään omissa projekteissa?

Ilmoittautumisaika

16.07.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

15.08.2024 - 19.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 20

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
  • Teppo Nuutinen
Vastuuhenkilö

Teppo Nuutinen

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan kirjoittajana sekä luovan prosessin että työllistymisen kannalta. Hän osaa soveltaa dramaturgisia työkaluja erilaisten mediasisältöjen ja tekstilajien kirjoittamiseen. Hän osaa kehittää havainnointikykyään ja tiedonhankinnan taitojaan. Hän osaa ottaa huomioon eri viestimien kohderyhmät, tavoitteet ja vaatimukset.

Sisältö (OJ)

Kirjoittaminen ammattina ja kirjoittajaidentiteetti. Havainnointi-, tiedonhankinta- ja tekstilajiharjoitukset. Erilaisten mediasisältöjen harjoitukset. Tutustuminen toimialaan ja sen kansainvälisyysnäkymiin. Verkostoituminen.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan ensimmäisen vuoden opinnot sekä käsikirjoittamisen ammatilliset opinnot (15 op).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan tyydyttävästi. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa tyydyttävästi. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan hyvin. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa hyvin. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään ja antaa dramaturgista palautetta muille. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan erinomaisesti. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa erinomaisesti. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään erinomaisesti ja antaa rakentavaa dramaturgista palautetta muille. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.

Aika ja paikka

Kurssin opetus tapahtuu viikoilla 36-39
Opetus alkaa maanantaina 2.9. zoomissa. kello 13.30-16.00
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Mediapoliksessa ja etäopetuksena zoomissa.
Osa kurssin päivistä on varattu kurssin tehtävien tekemiseen.
Kurssin tarkempi aikataulu käydään läpi kurssin ensimmäisenä päivänä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Katselut
Autenttiset kirjoitustehtävät
Vertaiskeskustelut ja arvioinnit

Oppimateriaalit

Autenttiset materiaalit ammattikentältä.
Verkkomateriaalit

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi on 5op kokonaisuus eli 135h oppilastyötä.

Sisällön jaksotus

Luennot 30%
Itsenäiset kirjoitustehtävät 30%
Katselut ja keskustelut 20%
Mentorointi 20%

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yle, SUNKLO, ammattikäsikirjoittajat

Ilmoittautumisaika

22.07.2024 - 31.08.2024

Ajoitus

21.08.2024 - 19.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 20

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tommi Moilanen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Tommi Moilanen

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset tuotantotyypit ja tyylilajit. Hän osaa soveltaa hallitsemaansa kalustoa ja teoreettista tietopohjaa monialaisiin projekteihin. Opiskelija tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin ja verkostoituu ammattikentän toimijoiden kanssa. Opiskelija kehittää jatkuvasti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin.

Sisältö (OJ)

Kuvauksen ja valaisun muuttuvat työtehtävät. Erilaisten tuotantotyyppien ja tyylilajien hallinta. Oman työskentelyn kehittäminen. Ammatillinen verkostoituminen.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan ensimmäisen vuoden opinnot sekä kuvauksen ammatilliset opinnot (15 op).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa eri tyyppisten tuotantojen resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän pystyy sovittujen referenssien ja suunnitelmien pohjalta toteuttamaan lopputuotteen. Hän kerää palautetta työstään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa työskennellä eri tyyppisissä tuotannoissa ja tietää niiden resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän huomioi tilaajan tarpeet ja tuottaa sovitun kaltaista ilmaisua. Hän käyttää referenssejä ja ennakkosuunnitteludokumentteja osana kommunikaatiotaan eri toimijoiden kanssa. Hän sovittaa taitonsa ja lopputuotteen annettuihin resursseihin. Hän kerää palautetta ja kehittää itseään sekä työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija tutustuu ennakolta tyylilajeihin ja erilaisiin tuotantotyyppeihin. Hän työskentelee sujuvasti eri tyyppisissä projekteissa ja hankkeissa mukautuen resurssien ja kuvaustilanteiden muutoksiin. Hän kuuntelee ja huomioi tilaajan tarpeet sekä osaa luoda kiinnostavaa ilmaisua. Hän käy sujuvasti keskustelua referenssien ja moninaisten ennakkosuunnitteludokumenttien avulla eri toimijoiden kanssa. Hän hallitsee sovitut aikataulut ja taloudelliset rajoitteet sekä tuottaa laadukkaan ja persoonallisen lopputuotteen niiden puitteissa. Hän kerää palautetta ja kehittää aktiivisesti itseään sekä edistää tietoisesti työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.

Aika ja paikka

Aloitus kameraparvella tiistaina 3.9.2024 klo 9.00

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- osallistuminen
- aktiivisuus
- harjoituksista suoriutuminen
- oman työskentelyn reflektointi
- itsearvointi

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- Luennot
- Vierailut
- Ryhmätyöt
- Käytännön harjoittelu ja studiotyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

25h/vko

Sisällön jaksotus

- Studiolavastuksen työskentelyturvallisuus ja käytännöt
- Kuvasuunnitelmien laatiminen
- Kuvauksen ja valaisun ennakkovalmistelut
- Fiktiivisen kohtauksen kuvaaminen studiossa
- Kalustovuokraamoihin tutustuminen

Ilmoittautumisaika

20.07.2024 - 03.09.2024

Ajoitus

19.08.2024 - 22.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tuomas Niemi
Vastuuhenkilö

Tuomas Niemi

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset leikkauksen tyylilajit. Hän osaa testata ja soveltaa erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin ja verkostoituu ammattikentän toimijoiden kanssa. Opiskelija kehittää aktiivisesti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin.

Sisältö (OJ)

Leikkauksen ja efektoinnin muuttuvat työkalut, työprosessit ja materiaalin julkaisukanavat. Erilaisten tuotantotyyppien ja tyylilajien hallinta ja testaus. Oman työskentelyn kehittäminen. Ammatillinen verkostoituminen.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan ensimmäisen vuoden opinnot sekä leikkauksen ammatilliset opinnot (15 op).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee erilaisia leikkauksen tyylilajeja. Hän osaa ohjattuna testata erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset leikkauksen tyylilajit. Hän osaa testata erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin, kehittää itsenäisesti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset leikkauksen tyylilajit. Hän osaa testata ja soveltaa erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin. Hän kehittää aktiivisesti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 25.08.2024

Ajoitus

13.08.2024 - 21.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 55

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Kai Salonen
  • Juha Kaikkonen
  • Jasse Kesti
  • Esko Ansami
Vastuuhenkilö

Kai Salonen

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa ammatillisessa, monialaisessa ryhmässä monikameratuotannon. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija tuntee monikameratuotantojen erityispiirteet ja harjaantuu valitsemiinsa työrooleihin.

Sisältö (OJ)

Monikameratekniikkaan ja -sisältöihin liittyvät opetukset ja studioharjoitukset. Monikameratuotannon työryhmän roolit ja komentokieli. Käytännön tuotantoon valmistautuminen.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Lisätiedot (OJ)

Arviointi perustuu oppimispäiväkirjaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija on mukana opetuksessa ja suorittaa annettuja tehtäviä ohjatusti ryhmän jäsenenä. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä monikameratuotannon pääpiirteet ja pystyy toimimaan sovitussa työroolissa ohjeiden mukaisesti. Opiskelija pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja suorittaa itsenäisesti keskeisiä tehtäviä ja toimii työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata monikameratuotannon työprosessin ja perustella tehdyt valinnat. Hän tuntee monikameratuotannon teknisen järjestelmän perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija arvioi omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta. Opiskelija harjaantuu valitsemiinsa monikameratuotannon työrooleihin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa kokonaisuuteen ja tuntee monikameratuotannon erityispiirteet. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet ja hallitsee komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet ja pystyy tarvittaessa toimimaan useissa monikameratuotannon työrooleissa.

Aika ja paikka

Aloitus tiistaina 20.8.2024 klo 13.00, syksyn kokonaisuuden esittely ja työryhmiin jako. Työskennellään osittain yhtenä ryhmänä (n. 45 hlöä) ja kahdessa ryhmässä (n. 22 hlöä) sekä pienryhmissä (6-8 hlöä). Opetusta ja projektitoimintaa viikoittain ti, ke ja to viikoilla 39, 40, 41 ja 43. Huom! Viikolla 43 työskentelyä myös lauantaina. Kurssi lomittuu kaikkien muiden syksyn 2024 tv-jaksojen kanssa.
Tarkemmat tiedot päivitetään Moodleen syksyn tv-jaksojen yhteiselle toteutukselle.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, oppimisraportti, projektit

Oppimateriaalit

Aineisto löytyy Moodlesta ja sinne myös palautetaan kaikki tehtävät.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Teemme yhteistyötä Yleisradion kanssa.

Ilmoittautumisaika

03.10.2024 - 15.11.2024

Ajoitus

16.11.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 30

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
  • Arto Koskinen
Vastuuhenkilö

Arto Koskinen

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tietää näyttelijäohjauksen perusmenetelmiä ja harjoituksia. Hän tietää, mitä ja millaista tietoa näyttelijä tarvitsee viedäkseen kohtauksen läpi tuoreella ja koskettavalla tavalla. Opiskelija osaa arvioida vuorovaikutustaitojaan ohjaustilanteessa.

Sisältö (OJ)

Ohjauksen teoria. Kohtausharjoitukset, joissa opiskelija toimii itse esiintyjänä. Improvisointiharjoitukset. Ohjauksen ja vuorovaikutuksen itsearviointi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tietää näyttelijäohjauksen perusmenetelmiä ja harjoituksia. Hän osallistuu harjoituksiin tyydyttävällä tasolla. Opiskelija osaa arvioida vuorovaikutustaitojaan ohjaustilanteessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tietää näyttelijäohjauksen perusmenetelmiä ja harjoituksia. Hän tietää, mitä ja millaista tietoa näyttelijä tarvitsee viedäkseen kohtauksen läpi tuoreella ja koskettavalla tavalla. Opiskelija osaa arvioida vuorovaikutustaitojaan ohjaustilanteessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija tietää näyttelijäohjauksen perusmenetelmiä ja harjoituksia ja osallistuu aktiivisesti harjoituksiin. Hän tietää, mitä ja millaista tietoa näyttelijä tarvitsee viedäkseen kohtauksen läpi tuoreella ja koskettavalla, dramaturgiaa tukevalla tavalla. Hän pystyy ohjaamaan erilaisia näyttelijöitä ja luomaan harjoitus- tai kuvaustilanteessa turvallisen ja keskittyneen tunnelman. Opiskelija osaa arvioida vuorovaikutustaitojaan ohjaustilanteessa.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

19.08.2024 - 20.10.2024

Ajoitus

25.10.2024 - 30.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maaret Salminen
  • Pertti Näränen
Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät
  • 21MA
    Medianomi (AMK) 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet. Opiskelija osaa antaa ja ottaa vastaan ja hyödyntää vertaispalautetta opinnäytetyöseminaarissa.

Sisältö (OJ)

Jaksolla perehdytään opinnäytetyön perusmalleihin, tavoitteisiin ja TAMKin
opinnäyteohjeisiin sekä harjoitellaan valittujen tutkimusmenetelmien käyttämistä.
Opiskelija tekee opinnäytetyönsä aiheesta ensimmäisen kirjallisen version
seminaarityönä. Seminaariesitysten kuuntelu ja osallistuminen palautekeskusteluun.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ammatillisia ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportointiin tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet tyydyttävästi. Opiskelija osaa ottaa vastaan vertaispalautetta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet. Opiskelija osaa antaa ja hyödyntää vertaispalautetta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet erinomaisesti. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää vertaispalautetta sekä antaa sitä muille opiskelijoille rakentavasti.

Aika ja paikka

2. periodi Zoomissa

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymistä syistä, ja opiskelijan tulee korvata kyseiset kerrat itsenäisillä tehtävillä tai muulla sovittavalla tavalla.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Etäopetus ja ohjaustapaamiset Zoomissa (tai tarvittaessa Teamsissä). Itsenäinen opiskelu ja pienryhmätyöskentely Moodlessa, kurssitehtävät viikottain. Päätehtävänä opinnäytteen aiheesta tehtävä, sitä suppeampi kirjallinen seminaarityö, joka käsitellään yhteisöllisesti. Seminaarityön sivumäärä on 15-25 liuskaa ja siihen saa palautetta sekä opettajilta että vertaisopponoinnin kautta. Seminaarityöstä tehdään lopuksi myös itsearviointi.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali opettajalta ja Moodlesta.

Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.

Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.

Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.

Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/

Erilaiset menetelmäoppaat omasta seminaarityön aiheesta ja tutkimusmenetelmistä riippuen. Lisää linkkejä ja metodilähteitä julkaistaan Moodlessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opetus ja pienryhmätyöskentely 30%
Itsenäinen työskentely ja kurssitehtävät 70%

Sisällön jaksotus

Opinnäyteseminaari eli seminaarikurssi alkaa pe 25.10. ja päättyy 13.12. Kokoontumiskerrat (6 kpl) ovat etänä Zoomissa perjantaisin klo 9-12 seuraavasti: 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 13.12. Kokoontumiskertojen 22.11. ja 13.12. välissä kirjoitetaan seminaarityötä valmiiksi ja pidetään ohjaustapaamisia, joista sovitaan erikseen.

Kurssille valmistaudutaan ennakkoon päivittämällä opinnäytetyösuunnitelma ajan tasalle, palautetaan Moodleen kurssin alettua.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suoritetaan etäopetuksessa, johon kuuluu tehtävät ja Zoom-tapaamiset perjantaisin 9-12. Muista tavoista neuvotellaan erikseen kurssin opettajien kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tapauskohtaisesti ja opiskelijan seminaari-/opinnäytetyön aiheesta riippuen.

Kansainvälisyys

Tapauskohtaisesti ja opiskelijan seminaari-/opinnäytetyön aiheesta riippuen.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinnäyteseminaari eli seminaarikurssi suoritetaan Opinnäytteen suunnittelu ja metodit -toteutuksen (opparikurssi) jälkeen. Seminaarikurssi alkaa pe 25.10. ja päättyy 13.12. Kokoontumiskerrat (6 kpl) ovat etänä Zoomissa perjantaisin klo 9-12 seuraavasti: 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 13.12. Kokoontumiskertojen 22.11. ja 13.12. välissä kirjoitetaan seminaarityötä valmiiksi ja pidetään ohjaustapaamisia, joista sovitaan erikseen. Opettajat: Maaret Salminen ja Pertti Näränen.

Kurssille valmistaudutaan ennakkoon päivittämällä opinnäytetyösuunnitelma ajan tasalle, palautetaan Moodleen kurssin alettua.

Kurssitehtävien aiheina ovat rajaus ja fokusointi, sisällysluettelo, lukujen kirjoittaminen ja viittauskäytännöt sekä lopullisen seminaarityön palauttaminen, työn esittely ja toisen seminaarityön opponointi, oman seminaarityön itsearviointi. Kurssilla työskennellään aluksi yhdessä ja loppupuolella tarvittaessa kahdessa seminaariryhmässä, joiden kokoonpano selviää ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Seminaariryhmien ohjaajat pitävät muutamia erillisiä ohjaustapaamisia omille ryhmäläisilleen sopimuksen mukaan.
Kun opiskelija on suorittanut opinnäyteseminaarin ja edeltävät opinnot, hän on valmis siirtymään opinnäytevaiheeseen.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 29.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 25.10.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 55

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maaret Salminen
Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät
  • 21MA
    Medianomi (AMK) 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa ideoida, suunnitella ja aikatauluttaa työelämälähtöisen opinnäytehankkeen ja asettaa sille tavoitteet. Opiskelija tunnistaa hankkeen erityispiirteistä nousevia tutkimuskysymyksiä ja taustatiedon tarpeita. Opiskelija osaa arvioida ja valita oman hankkeensa kannalta tarpeellisia tiedonhankinnan tapoja, teorioita ja analyysimenetelmiä. Jos opinnäytteeseen liittyy yhteishanke, opiskelija osaa määritellä siitä oman työosuutensa.

Sisältö (OJ)

Perehdytään media-alan tutkimus- ja kehittämismenetelmiin. Opiskelija määrittelee, taustoittaa ja rajaa opinnäytetyönsä aihetta ja siihen liittyviä tutkimuskysymyksiä. Opiskelija laatii yksilöllisen tai ryhmässä tehtävän opinnäytehankkeen suunnitelman ja siihen liittyvän kirjallisen opinnäytetyön suunnitelman.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa ideoida, suunnitella ja aikatauluttaa opinnäytehankkeen ja asettaa sille tavoitteita, Opiskelija pystyy määrittelemään hankkeeseen liittyviä tutkimuskysymyksiä ja taustatiedon tarpeita. Opiskelija osaa suunnitella hankkeeseen tiedonhankinnan tapoja ja analyysimenetelmiä tyydyttävästi. Jos opinnäytteeseen liittyy yhteishanke, opiskelija osaa määritellä siitä oman työosuutensa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa ideoida, suunnitella ja aikatauluttaa työelämälähtöisen opinnäytehankkeen ja asettaa sille tavoitteet. Opiskelija tunnistaa hankkeen erityispiirteistä nousevia tutkimuskysymyksiä ja taustatiedon tarpeita. Opiskelija osaa arvioida ja valita oman hankkeensa kannalta tarpeellisia tiedonhankinnan tapoja, teorioita ja analyysimenetelmiä. Jos opinnäytteeseen liittyy yhteishanke, opiskelija osaa määritellä siitä oman työosuutensa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa ideoida, suunnitella ja aikatauluttaa työelämälähtöisen opinnäytehankkeen ja asettaa sille kunnianhimoiset tavoitteet. Opiskelija tunnistaa hankkeen erityispiirteistä nousevia tutkimuskysymyksiä ja taustatiedon tarpeita. Opiskelija osaa arvioida ja valita oman hankkeensa kannalta tarpeellisia tiedonhankinnan tapoja, teorioita ja analyysimenetelmiä luovasti, analyyttisesti ja täsmällisesti. Jos opinnäytteeseen liittyy yhteishanke, opiskelija osaa määritellä siitä oman työosuutensa. Opiskelijan aikataulun hallinta on erinomaista. Hän osaa antaa myös kanssaopiskelijoille rakentavaa palautetta.

Aika ja paikka

1. periodi - opetukset ja etätapaamiset perjantaisin klo 9-12 välillä aikavälillä 30.8.-11.10.2024

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Kurssilla on tentti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymistä syistä, ja opiskelijan tulee korvata kyseiset kerrat sovitulla tavalla.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opetus etänä Zoomissa. Itsenäinen-/pienryhmätyöskentely, opiskelua Moodlessa ja digityökaluilla, kurssitehtävät, tentti TUNI-EXAMissa.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali opettajilta ja Moodlesta.

Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.

Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.

Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.

Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Etäopetus ja ryhmätyöskentely 40%
Itsenäinen työskentely ja kurssitehtävät 60%

Sisällön jaksotus

Opparikurssi alkaa 30.8. ja päättyy 11.10.2024. Kokoontumiset ovat Zoomissa perjantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta. Tarkempi työjärjestys esitellään Moodlessa.

Kokoontumiskertoja on 7 seuraavasti: 30.8., 6.9., 13.9., 20.9., 27.9., 4.10., 11.10.
Kokoontumiskertojen välissä tehdään kurssitehtäviä, joille opiskelijan tulee varata aikaa kalenteriinsa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opinnäytteen suunnittelu ja metodit eli opparikurssi suoritetaan etäopetuksessa. Muista tavoista neuvotellaan erikseen kurssin opettajien kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tapauskohtaisesti ja opiskelijan tulevasta opinnäytetyön aiheesta riippuen.

Kansainvälisyys

-

Lisätietoja opiskelijoille

Opinnäytteen suunnittelu ja metodit -kurssi, tuttavallisemmin opparikurssi, painottuu seminaari-/opinnäytetyön aiheen ideointiin ja suunnitteluun sekä tutkimusmenetelmien ja tieteellisen kirjoittamisen perusasioihin tutustumiseen. Opparikurssi kuuluu suorittaa ennen toista opinnäytetyöhön valmentavaa toteutusta Opinnäyteseminaaria, mikä on hyvä ottaa huomioon omien opintojensa suunnittelussa ja aikataulutuksessa.

Kurssilla tehdään aiheeseen liittyviä tehtäviä, joista keskeisimmät ovat haastattelu-, havainnointi- tai kyselytehtävä, opinnäytetyösuunnitelman ensimmäinen versio, sekä tentti. Tehtävien tukena käytetään tunneilla läpikäytyä sekä kurssimateriaaleja. Opettaja: Maaret Salminen

Opparikurssi alkaa 30.8. ja päättyy 11.10.2024. Kokoontumiset ovat Zoomissa perjantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta. Tarkempi työjärjestys esitellään Moodlessa.

Kokoontumiskertoja on 7 seuraavasti: 30.8., 6.9., 13.9., 20.9., 27.9., 4.10., 11.10.

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 05.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 13.09.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 60

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Janne Heinonen
  • Pertti Näränen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Pertti Näränen

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa erotella television ei-fiktiivisiä lajityyppejä ja juttutyyppejä. Hän osaa ideoida, visualisoida ja toteuttaa haastatteluja ja TV-spiikkejä. Hän pystyy toteuttamaan lyhyitä TV-juttuja ammattielämää vastaavissa työryhmissä ja aikatauluissa. Hän tuntee TV-tuotantojen tyypilliset työkalut ja osaa niiden peruskäytön. Opiskelija tuntee journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston pääpiirteet ja osaa hakea niistä lisätietoa. Hän osaa kehittää tiedonhaun taitojaan.

Sisältö (OJ)

Luentoja, esimerkkiaineistoja ja harjoituksia television faktatuotannosta. Journalismin lait ja etiikka. Tuotantokaluston käyttäminen ja haastattelutilanteet. Journalistisia harjoitusjuttuja ja inserttejä televisio- tai nettikäyttöä varten.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman 1. vuoden opinnot tai vastaavat pohjatiedot ja -taidot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi ja ilman merkittäviä aikatauluongelmia. Tekniikan ja työvälineiden valinnassa ja hallinnassa on puutteita suhteessa resursseihin ja ilmaisuun. Harjoitustöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemaan perehtymisessä on puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja journalististen harjoitusten tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa harjoitustöissä osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen.
Tekniikan ja työvälineiden valinta ja hallinta on tarkoituksenmukaista suhteessa resursseihin ja laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin. Harjoitustöistä välittyy perehtyminen valittuun teemaan ja sisältö noudattaa eettisiä periaatteita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Tekniikan ja työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista suhteessa resursseihin. Harjoitustöiden sisältö on kiinnostava ja puhutteleva kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Sisältö on luovaa ja omaperäistä ja se noudattaa eettisiä periaatteita. Opiskelija tuntee journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston pääpiirteet ja osaa hakea niistä lisätietoa.

Aika ja paikka

Opetusta ja projektityötä ti-ke-to klo 9-15 viikot 34-35, insertin tuotanto ja palaute vko 36.

Avaus ti 20.8. klo 13-16 (ADA) - Syksyn TV-kokonaisuuden Yleisradio-yhteistyön kuvaus. TV-kokonaisuuden historiaa. Ensimmäisen jakson tehtävien esittely. Kuuden työryhmän muodostaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luentoja, harjoitustöitä, kirjallisia tehtäviä ja uutisinsertti-harjoitus.

Oppimateriaalit

Moodlen linkit ja oheisaineistot.

Sisällön jaksotus

Ti 20.8. klo 13-16 (ADA) avaus, syksyn kokonaisuuden esittely ja työryhmiin jakautuminen.
Ke 21.8. klo 13-16 (ADA) Journalismin lakeja ja etiikkaa (Näränen).
To 22.8. klo 9-16 (ADA + 20013) Uutisinserttitehtävän pohjustus + sen jälkeen aiheiden ideointia työryhmissä Ada, 20013 tai julkisissa tiloissa.
Ti 27.8. klo 9-12 (ADA) Toimittaja Matias Väänänen: Uutis- ja mediatoimittajan työ käytännössä.
Ti 27.8. klo 13-16 (ADA) tarvittaessa Canon XF405 ja sen peruskäyttö, editin huomioon ottaminen + nopean workflow'n perusteet. Tarkentuu tarpeen mukaan.
Ke 28.8 klo 9-12 (ADA) toimituskokous (20064): käsitellään ryhmittäin uutisinserttien ideat, näkökulmat ja haastateltavat. Iltapäivällä aiheiden jatkokehittelyä ym. esituotantoa työryhmissä.
To 29.8. klo 10:12 (ADA) - auki vielä
Vk 36. 3.-4.9. uutisinserttien (n. 1 min) tuotanto työryhmissä. Käytössä kolme kuvauskalustoa. Tuottajat koordinoivat kalustojen aikataulutuksen. Käsikirjoittajat miettivät myös uutisjuonnot (tekstinä).
To 5.9. klo 10:15-12:30 (ADA) uutisinserttien katselut ja palautteet. Siirrytään seuraavaan TV-jaksoon eli TV-ohjelmien suunnitteluun .
Ke 11.9 klo 10-11 (ADA): Yle Perjantain vieraat Sean ja Jessica.
Ke 11.9 klo 13.00 yleläiset Tiiu ja Ville Mononen) kertovat P2:sta ja Minun kaverini -insertistä. Sen jälkeen henkilölähtöisen insertin speksaus ja lanseeraus.  ADA (Kai, Katri, Janne)
To 12.9. klo 10 alkaen (Kino): dokumenttituottaja Iikka Vehkalahden vierailuluento yhdessä muiden kurssien opiskelijoiden kanssa. HUOM: ALKAMISAIKA JA KESTO VARMISTUU.
Pe 20.9. klo 15:30-17 Yle Perjantain suoran lähetyksen seuraaminen, GLiveLab. Paikalle saavuttava mieluiten 15:30, viimeistään klo 16.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Pari vierailua työelämästä on luvattu. Osa mahdollisesti ZOOMin kautta.

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 25.08.2024

Ajoitus

19.10.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Kai Salonen
  • Katri Varjos
Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija oppii toteuttamaan käytännön TV:n tuotantoprojektin tai netti-tv-tuotannon työryhmän osana. Hän pystyy tavoitteelliseen, aikataulutettuun työskentelyyn, johon liittyy ohjaus- ja projektipalavereja. Hän osaa ottaa huomioon uudet jakelu- ja markkinointikanavat, kohderyhmä-ajattelun sekä mahdolliset yhteistyökumppanit.

Sisältö (OJ)

Tilaajan tai yhteistyökumppanin kanssa toteutettu television tuotantoprojekti, netti-tv-projekti tai vastaava audiovisuaalinen tuotanto. Ohjaus-, suunnittelu- ja palautepalaverit sekä näihin liittyvät tehtävät tuotannossa.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Lisätiedot (OJ)

Arviointi perustuu oppimispäiväkirjaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija on mukana opetuksessa ja työskentelyssä suorittaen annettuja tehtäviä ohjatusti ja avustettuna. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä ammattimaisen työskentelyn periaatteet ja sisällöt pääkohdiltaan. Opiskelijan työote on suorittava, ja puutteita on kehittämisessä ja palautteen vastaanottamisessa ja antamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja työskentelyyn aktiivisesti. Hän toimii itsenäisesti ja työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata ammattimaisen tuotanto- ja työprosessin sekä perustella tehdyt valinnat. Opiskelija osaa arvioida omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja työskentelyyn aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu tehtävistään erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa projektin kokonaistavoitteisiin ja arvioi toimintaansa suhteessa niihin sekä tuntee ammattimaisen tuotannon edellytykset. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet.

Aika ja paikka

Aloitus tiistaina 20.8.2024 klo 13.00, syksyn kokonaisuuden esittely ja työryhmiin jako. Työskennellään osittain yhtenä ryhmänä ja pienryhmissä (6 kpl). Opetusta ja projektitoimintaa viikoittain ti, ke ja to. Kurssi lomittuu kaikkien muiden syksyn 2024 tv-jaksojen kanssa.
Tarkemmat tiedot päivitetään Moodleen syksyn tv-jaksojen yhteiselle toteutukselle.
Lisäksi projektien kuvauksia tarpeen mukaan muina aikoina. Viikolla 45 työskennellään Yleisradion toimitiloissa ja laittein maanantaista torstaihin.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, projektien toteuttaminen, oppimisraportti

Oppimateriaalit

Materiaali löytyy Moodlesta ja sinne myös palautetaan tehtävät.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yhteistyötä Yleisradion Pikku Kakkosen kanssa.

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 25.08.2024

Ajoitus

16.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 55

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Janne Heinonen
  • Kai Salonen
  • Pertti Näränen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
  • Teppo Nuutinen
  • Katri Varjos
Vastuuhenkilö

Kai Salonen

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee kotimaisten televisiotoimijoiden profiilit ja osaa erotella eri ohjelmatyyppejä ja analysoida niiden kohderyhmiä. Opiskelija osaa ideoida, kehittää ja toteuttaa televisiosisältöjä. Hän tuntee TV-tuotannon tyypilliset työroolit ja osaa käyttää TV-tuotannon perustyökaluja luovasti ja kustannustehokkaasti. Opiskelija osaa pohtia ja suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.

Sisältö (OJ)

Luentoja, harjoituksia ja tuotantoprojekteja sekä TV-konseptien kehittämistä yhteistyössä asiakkaan/tilaajan kanssa.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee tv-työskentelyn perusteet ja osaa hyödyntää oppimaansa käytännön tehtävissä. Tehtyjen kurssitöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemoihin perehtymisessä on puutteita. Opiskelija osaa pohtia AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja kurssitöiden tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen. Tehtyjen kurssitöiden laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin ja niiden kautta välittyy perehtyminen teemoihin. Opiskelija osaa soveltaa tietoa ja havainnollistaa hankkimaansa tietoa sekä perustella valintansa ja väitteensä. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista. Kurssitöiden sisältö on kiinnostavaa, luovaa ja puhuttelevaa kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Opiskelija yhdistelee asioita tuoreella tavalla sekä kehittelee ja arvioi ideoita ja ratkaisuja ammatillisessa kontekstissa. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille ja kehitellä toimialan kannalta kiinnostavia uusia sisältökonsepteja.

Aika ja paikka

Aloitus tiistaina 20.8.2024 klo 13.00, syksyn kokonaisuuden esittely ja työryhmiin jako. Työskennellään osittain yhtenä ryhmänä ja pienryhmissä (6 kpl). Opetusta ja ryhmissä tapahtuvaa projektitoimintaa viikoittain ti, ke ja to. Kurssi lomittuu kaikkien muiden syksyn 2024 tv-jaksojen kanssa.
Tarkemmat tiedot päivitetään Moodleen syksyn tv-jaksojen yhteiselle toteutukselle.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, projektityöt, oppimisraportti

Oppimateriaalit

Moodleen tallennetaan oppimateriaali ja sinne myös palautetaan kaikki tehtävät.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kurssilla tehdään yhteistyötä mm. Yleisradion Pikku Kakkosen kanssa.

Ilmoittautumisaika

17.07.2024 - 31.08.2024

Ajoitus

03.09.2024 - 09.10.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 25

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
  • Katri Varjos
Vastuuhenkilö

Katri Varjos

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija ymmärtää keskeiset tekijät av-toimialan liiketoiminnan rakentumisessa sekä tuottajan työnkuvan erilaisissa tuotannoissa ja projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana. Hän osaa hakea tietoa ja ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.

Sisältö (OJ)

Opintovierailut tai muu verkostoituminen. Tiedonhaku. Tutustuminen toimialaan ja sen kansainvälisyysnäkymiin.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan ensimmäisen vuoden opinnot sekä tuottamisen ammatilliset opinnot (15 op).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija ymmärtää av-toimialan liiketoiminnan rakentumista sekä tunnistaa erilaisia tuottajan työnkuvia eri projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana tyydyttävästi. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija ymmärtää keskeiset tekijät av-toimialan liiketoiminnan rakentumisessa sekä tuottajan työnkuvan erilaisissa tuotannoissa ja projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana hyvin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää keskeiset tekijät av-toimialan liiketoiminnan rakentumisessa sekä tuottajan työnkuvan erilaisissa tuotannoissa ja projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana realistisesti ja päämäärätietoisesti. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.

Aika ja paikka

Kurssi viikoilla 36-39. Kurssipäivät tiistaista torstaihin kello 10-16.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, tiedonhaku, tehtävät, vierailut.

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit ja muut kurssin vetäjän antamat aineistot, ryhmätöiden ja muiden tehtävien puitteissa verkosta kerättävä tieto.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi on 5 opintopistettä, mikä vastaa laskennallisesti 135 tuntia. Tämä koostuu luennoista ja muista yhteisistä kokoontumisista sekä ryhmätöiden ja muiden tehtävien tekemisestä.

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

45 - 55

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maaret Salminen
  • Janne Heinonen
  • Pertti Näränen
  • Tommi Moilanen
  • Tuomas Niemi
  • Carolina Pajula
Vastuuhenkilö

Carolina Pajula

Ryhmät
  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tietää työsuojelun perusteet, syventää työturvallisuuteen liittyvää osaamistaan ja osaa hakea tietoa näihin liittyvistä laeista ja säädöksistä. Opiskelija osaa toimia työelämän viestintä-ja vuorovaikutustilanteissa. Opiskelija osaa toimia konfliktitilanteissa. Opiskelija osaa toimia alansa ammattieettisten suositusten mukaisesti, osaa toimia tasa-arvoisesti ja noudattaa kestävän kehityksen periaatteita myös opiskeluprojekteissa. Opiskelija pystyy kokoamaan ja analysoimaan työnäytteitään ja kehittymistään vuosiportfoliossa.

Sisältö (OJ)

Työsuojelu ja työturvallisuus, työyhteisöosaaminen taidot, päätöksentekoprosessit, konfliktin ratkaisu, ryhmätyöskentelyharjoitukset. Media-alan työn eettiset suositukset, ammattieettiset periaatteet, tasa-arvo ja kestävä kehitys. Vuosiportfolion laatiminen.

Lisätiedot (OJ)

Arviointi perustuu vuosiportfolion kokonaisuuteen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet tyydyttävästi. Portfoliossa opiskelija asettaa opinnoilleen tavoitteita mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Portfolio noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa hakea näistä asioista tietoa. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan. Se noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa aktiivisesti hakea näistä lisätietoa ja soveltaa niitä käytäntöön. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan erinomaisesti. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Se noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

13.07.2024 - 13.09.2024

Ajoitus

12.08.2024 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

40 - 50

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maaret Salminen
  • Janne Heinonen
  • Tommi Moilanen
  • Tuomas Niemi
  • Carolina Pajula
  • Teppo Nuutinen
Vastuuhenkilö

Carolina Pajula

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa. Hän osaa suunnitella omaa työtään ja työskennellä itsenäisesti asiantuntijatehtävissä. Opiskelija osaa markkinoida osaamistaan. Opiskelija kykenee ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen. Opiskelija pystyy kokoamaan ja analysoimaan työnäytteitään ja kehittymistään vuosiportfoliossa.

Sisältö (OJ)

Valmentautuminen verkostoitumiseen ja oman verkoston laajentamiseen, ammattilaisen ja asiantuntijan työelämä- ja työskentelytaidot, oman osaamisen markkinointi, ongelmanratkaisu, työelämän fasilitointi- ja ideointimenetelmät sekä erilaiset työskentelytavat luovalla alalla. Vuosiportfolion laatiminen.

Lisätiedot (OJ)

Arviointi perustuu vuosiportfolion kokonaisuuteen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija ymmärtää tyydyttävästi ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen ja osaa laatia suppean omaa verkostoitumista edistävän, ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija asettaa työuraan liittyviä tavoitteita mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Se noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija ymmärtää ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää hyvin verkostoitumisen merkityksen media-alalla, toimii sen edistämiseksi ja osaa laatia realistisen, oma verkostoitumista edistävän ja ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa työuraan liittyviä tavoitteita ja reflektoida osaamistaan. Portfolio noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija on sisäistänyt ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää hyvin verkostoitumisen merkityksen media-alalla, toimii aktiivisesti sen edistämiseksi ja osaa laatia innovatiivisen, omaa verkostoitumista edistävän ja ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa työuraan liittyviä tavoitteita ja reflektoida osaamistaan. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Portfolio noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

14.07.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

13.08.2024 - 24.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 20

Koulutus
  • Media-alan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Petteri Rajanti
  • Maaret Salminen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät
  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa syventää äänisuunnittelun teorian ja käytännön osaamistaan. Hän tuntee asiakastyön ja tuotannollisen osaamisen tärkeyden äänisuunnittelijan työssä ja syventää osaamistaan. Opiskelija osaa keskustella työstä työryhmän jäsenten kanssa ja ottaa vastaan palautetta. Hän osaa tarkastella kriittisesti sekä omaa työtään että materiaalia. Opiskelija osaa sanallistaa ja esittää erilaisilla keinoilla äänisuunnitelmia. Opiskelija osaa aikatauluttaa työtään, arvioida työn kustannuksia ja tarjota asiakkaalle lisäarvoa.

Sisältö (OJ)

Yritysvierailut ja verkostoituminen. Asiakasprojektit. Äänellisten demojen rakentaminen ja esittely. Kustannusarvioiden tekeminen erilaisista äänisuunnitelmista.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan ensimmäisen vuoden opinnot sekä äänisuunnittelun ammatilliset opinnot (15 op).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija pystyy ohjatusti käyttämään äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa suunnitelmiaan. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelja pystyy käyttämään äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa ja esittää suunnitelmiaan tarkoituksenmukaisilla keinoilla erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa soveltaa äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa ja esittää suunnitelmiaan tarkoituksenmukaisilla keinoilla erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti. Hän käyttää palautetta osana oppimistaan. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.

Aika ja paikka

Pakki/Tuudo
Alla karkea aikataulu.
Aloitus 3.9. vierailuilla Helsinkiin äänialan yrityksiin. Koska niiden aikataulut elävät, ilmoitetaan tarkempi aikataulu vasta elokuun lopulla.
VKO 36 tiketo vierailut
VKO 37 tiketo R1 Kuvaukset Kuvausstudio 13009, R2 Kotimaisen elokuvan kohtauksen äänileikkaus
VKO 38 tiketo R2 Kuvaukset Kuvausstudio 13009, R1 Kotimaisen elokuvan kohtauksen äänileikkaus
VKO 39 tiketo Äänileikkaus ja miksaus 5.1, downmiksaus
VKO 39 jälkeen sovitaan hkohtaiset checkpointit, henk koht tehty 5.1 miksaus pitää olla tehtynä 12.12.2024 mennessä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Keskustele Petteri Rajannin kanssa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioidaan:
Läsnäolo
Kohtausharjoituksen ääniposti ja 5.1 miksaus
Muistiinpanot vierailuista
Signal Flow-kaavio
Opinnäytetyön referaatti

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, ryhmätyötehtävät, vierailut.

Oppimateriaalit

ks Moodle

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

ks Pakki/Moodle

Sisällön jaksotus

ks Pakki/Moodle

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Keskustele Petteri Rajannin kanssa

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Vierailut

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

läsnäolo lähiopetuksessa alle 70%
muistiinpanot puuttuvat
miksaustehtävä puuttuu
äänitystehtävä tekemättä

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

läsnäolo lähiopetuksessa 70%
muistiinpanot puuttuvat
miksaustehtävä puuttuu
äänitystehtävä tehty

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

läsnäolo lähiopetuksessa 80%
muistiinpanot tehty ja Moodlessa
miksaustehtävä tehty
äänitystehtävä tehty
äänitystehtävän vuokaavio tehty

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

läsnäolo lähiopetuksessa 90%
muistiinpanot tehty ja Moodlessa
miksaustehtävä tehty
äänitystehtävä tehty, pystyisi itsenäisesti kokoamaan setin
äänitystehtävän vuokaavio tehty ja esitelty ja hallussa
ONT-referaatti tehty