Palveluliiketoiminnan johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma
Tutkintonimike ja tutkinnon taso
Restonomi (ylempi AMK), NQF 7
Yhteystiedot
Vastuuopettaja
Mika Boedeker
Osaamispäällikkö
Leena Mäkelä
Hakukelpoisuus ja hakeminen
Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset, ks. TAMKin www-sivut.
Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen
Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan.
Aikaisemmin hankitun osaamisen ja opintojen hyväksilukuja haetaan sähköisellä järjestelmällä ja osaamisen näytöt järjestetään erikseen sovittuina ajankohtina.
Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt
Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen ja niitä vastaavan osaamistavoitteiden saavuttaminen.
Tutkinnon profiili
Opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja ne on suunniteltu tehtäväksi töiden ohessa. Opinnot kestävät n.1,5 - 2,5 vuotta. Opinnot koostuvat pakollisista syventävistä ammattiopinnoista (30 op), vaihtoehtoisista syventävistä YAMK- sekä vapaasti valittavista opinnoista (30 op) ja opinnäytetyöstä (30 op).
Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat
Syventävät ammattiopinnot muodostuvat tutkinto-ohjelman omasta 30 opintopisteen tarjonnasta, jossa painottuvat asiakasarvon rakentuminen ja asiakaskokemuksen kehittäminen, ympäristölähtöinen palvelumaisema, työntekijäkokemuksen johtaminen, asiakaslähtöiset digitaaliset palvelut sekä osto- ja myyntikanavat. Opintojaksot ovat 5 op:n laajuisia. Lisäksi tarjonnassa on TAMKin yhteisiä vaihtoehtoisia syventäviä YAMK-opintoja omien tavoitteidesi mukaisesti. Lisätietoja opintojaksoista ja niiden sisällöistä löytyy TAMKin opinto-oppaasta.
Sijoittuminen työelämään
Restonomi (ylempi AMK) se vahvistaa mahdollisuuksiasi alan tutkimus- ja ylemmän johdon tehtäviin, esim. palveluliiketoiminnan johtaja, toimitusjohtaja, kehitysjohtaja, yksikön johtaja, yrittäjä, opettaja jne.
Jatko-opintomahdollisuudet
Tutkintonimike on restonomi (ylempi AMK), kansainvälisessä käytössä Master of Hospitality Management. Tutkinto tuottaa sinulle saman kelpoisuuden julkiseen virkaan tai tehtävään kuin ylempi korkeakoulututkinto. Sinulla on mahdollisuus hakeutua opintojen jälkeen tiedekorkeakoulujen jatko-opintoihin. Opintojen edellyttämien siltaopintojen määrä riippuu tiedekorkeakoulusta.
Opintosuoritukset ja niiden arviointi
Suoritusten arvioinnissa käytetään pohjana TAMKin yleisiä arviointikriteereitä
Valmistuminen
Valmistumisen ehtona on opintojen suorittaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.
Opintojen toteuttaminen
Opinnot rakentuvat opetuskertojen ja itsenäisen työskentelyn varaan ja opetuksessa käytetään erilaisia opetusmenetelmiä. Pakollisten syventävien opintojen opetuskerrat toteutetaan pääsääntöisesti torstai-iltaisin (klo 16.30-20), perjantaisin (klo 8-16.00) tai lauantaisin (klo 8.30-15.00) noin kahtena peräkkäisenä päivänä kuukaudessa. Yhteisöllinen tiedon rakentaminen ja jakaminen ovat keskeistä oppimisessa ja opiskelijoiden oletetaan osallistuvan lähiopetukseen. Läsnäolovaatimukset määritellään joka opintojaksolla erikseen. Opetus tapahtuu pääosin suomeksi. Opiskelu edellyttää lisäksi englannin kielen taitoa.
Tutkinnon kehittäminen
Opetussuunnitelmaa kehitetään yhteistyössä TAMKin muiden YAMK-koulutusten kanssa. Yhteistyö työelämän kanssa toteutuu jo työelämässä olevan opiskelijaryhmän myötä sekä mm. opinnäytetöinä ja neuvottelukuntatoimintana. Opiskelijoilta kerätään opintojaksopalaute sekä vuosipalaute.