Siirry suoraan sisältöön

Energiamurroksen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma

Tutkinto:
Tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (ylempi AMK)

Laajuus:
60 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Insinööri (ylempi AMK)

Yhteystiedot

Tutkintovastaava
Sami Heikkilä
sami.j.heikkila(at)tuni.fi

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Pohjakoulutusvaatimus

Hakukelpoisuuden Insinööri (ylempi AMK), Energiamurroksen johtamisen -tutkintoon antaa insinööri (AMK), ammatillisen korkea-asteen insinööri, diplomi-insinööri tai vastaava ulkomainen tutkinto.

Hakukelpoisuuden antavan suomalaisen tutkinnon on oltava suoritettuna niin, että lopullinen tutkintotodistuksen kopio on ladattu hakemukselle viimeistään 31.12.2024 kello 15.00.

Jos olet pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa, etkä voi todistaa tutkintoasi asiakirjoin, TAMK voi kutsua sinut valintakokeeseen tai ottaa huomioon määräaikaan mennessä toimittamasi ennakkotehtävän. Sinulla tulee olla pakolaisstatuksesta kertova viranomaispäätös (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella).

Lue lisää kohdasta ”Liitteet”.
Työkokemusvaatimus

Hakukelpoisuuteen vaaditaan vähintään 24 kuukautta alan työkokemusta, joka on kertynyt lopullisen korkeakoulututkintotodistuksen myöntämispäivästä alkaen 31.12.2024 mennessä.

Työkokemuksen tulee olla joko alalta, jolta hakukelpoisuuden antava korkeakoulututkinto on tai alalta, jonka tutkinto on haun kohteena.

TAMK hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen tulee olla alalta, jolta hakukelpoisuuden antava korkeakoulututkinto on tai alalta, jonka tutkinto on haun kohteena.

Työkokemus tulee todentaa työtodistuksin. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Todistus tulee olla allekirjoitettu ja päivätty. Mikäli työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää allekirjoitettu ja päivätty väliaikainen työtodistus.

Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu (YEL=yrittäjäeläkevakuutus, MYEL= viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.

Käsi- ja taideteollisuusalalla, viestintä- ja kuvataidealalla, teatteri- ja tanssialalla ja musiikkialalla työkokemuksen asemesta voidaan vaatia vastaavan pituinen taiteellinen toiminta, joka osoitetaan esim. portfoliolla (Laki 932/2014).

Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Osa-aikatyön tunnit muunnetaan kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.

Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta, vapaaehtoistyötä tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

TAMKin yleiset AHOT-ohjeet

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

TAMKin tutkintosääntö

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Tutkinto-ohjelman tavoitteena on syventää osaamista energiamurroksen alalla niin johtamisen kuin sähkötekniikan ja uusiutuvien energiateknologioiden osalta. Perehdymme alan uusimpaan tutkimustietoon, syvennämme osaamista toteutetuista sovellutuksista ja haemme vastauksia sekä innovatiivisia ratkaisuja seuraaviin kysymyksiin:

1) ymmärrät toiminnan johtamisen kannalta kattavasti uusiutuvan sähköenergiantuotannon teknologioita sekä sähköenergiajärjestelmän murrosta, jossa eri energiasektorit tarjoavat toisilleen kasvavassa määrin joustoa (sektori-integraatio) vetytalouden ja polttovapaan kaukolämmön tuotannon yleistyessä,
2) ymmärrät uusiutuvan sähköenergiatuotannon ja -liiketoiminnan kehitystrendejä ja tulevaisuuden näkymiä Euroopan, Pohjoismaiden ja Suomen tasolla ja osaat hyödyntää omassa työssäsi
3) tiedät alan liiketoimintamahdollisuudet ja lainalaisuudet sekä osaat hyödyntää oppimaasi liiketoiminnan kehittämisessä,
4) osaat ottaa huomioon ja hallita uusien energiantuotantomuotojen sosiaalisia- ja ympäristövaikutuksia,
5) tunnet uusiutuvan energiantuotannon hankekehitysosaamisen sekä hallitset suunnitteluprosessin ja sen johtamiskäytänteet,
6) hallitset uusiutuvan sähköntuotannon johtamisen perusteet,
7) omaat hyvät vuorovaikutustaidot ja kyvykkyyden kansainväliseen yhteistyöhön.

Sijoittuminen työelämään

Tutkinto antaa sinulle valmiuksia toimia aurinko- ja tuulivoimajärjestelmien sekä energian varastoimisien johto- ja asiantuntijatehtävissä. Näitä ovat esimerkiksi alan johtamiseen liittyvät tehtävät, suunnittelutehtävät, tutkimus- ja innovaatiotoiminta sekä erilaisten kehittämisprojektien toteuttaminen. Sähkötekniikan toimialalla on tapahtumassa suuria muutoksia energiamurroksen, suunnittelumenetelmien ja teknologioiden vaatimuksissa, joihin opiskelussa perehdytään.

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

TAMKin yleiset arviointikriteerit

Opintojen toteuttaminen

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, ja sen voi suorittaa työn ohella.
Etäkoulutus verkossa arki-iltaisin (pääsääntöisesti kerran viikossa 3 h), opiskelijaryhmätoiminta, itsenäinen verkko-opiskelu, harjoitustyöt, ohjelmistoharjoitukset ja yritysvierailut

Energiamurroksen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma
Tunnus
(25YEJ)
Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 31.12.2024

Ajoitus

08.01.2025 - 31.12.2025

Laajuus

30 - 60

Toteutustapa

Lähiopetus

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 2

Koulutus
  • Energiamurroksen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma
Ryhmät
  • AVOINAMK
    Avoin amk

Sisältö (OJ)

Polkuopiskelijana suoritat tutkinto-ohjelman ensimmäisen lukukauden tai lukuvuoden (30-60) opinnot avoimen AMKin opiskelijana. Löydät opintosuunnitelmat TAMKin opinto-oppaasta https://opinto-opas-ops.tamk.fi/.

Voit ilmoittautua polkuopintoihin, jos sinulla on insinööri (AMK), ammatillisen korkea-asteen insinööri, diplomi-insinööri tai vastaava ulkomainen tutkinto.

Ilmoittautuminen alkaa 9.12.2024 klo 9.00 ja päättyy 10.12.2024 klo 23.59.
YAMK-tutkintoryhmään on varattu yhteensä 2 paikkaa avoimen AMKin opiskelijoille. Mikäli paikkoja on tämän jälkeen vapaana, ilmoittautumisaikaa voidaan pidentää.

Ilmoittautumislomake julkaistaan tällä sivulla ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on verkkokauppailmoittautuminen ja opintomaksu 300 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Opetuksen toteutus
Opiskelu alkavat etätapaamisella 8.1.2025 klo 16.00.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, jotka ovat ajateltu suoritettavaksi työn ohella.
Etäkoulutus verkossa arki-iltaisin (pääsääntöisesti kerran tai kaksi viikossa 3 h), muuna toimintana opiskelijaryhmätoiminta, itsenäinen verkko-opiskelu, harjoitustyöt, ohjelmistoharjoitukset ja yritysvierailut. Aikataulut opintokertojen osalta tarkentuvat joulukuun aikana.

Haku tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen jälkeen
Polkuopintojen suorittamisen perusteella voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa opintopolku.fi-palvelussa lokakuussa 2025 tai jo toukokuussa 2025, mikäli opintosuunnitelmassasi keväällä on valintaan vaadittu opintopistemäärä.

Jotta voit tulla valituksi, opintoja tulee olla suoritettuna 15 opintopistettä kevään avoimen väylän erillishaussa 31.7.2025 mennessä ja syksyn 2025 haussa 31.12.2025 mennessä. Jos vaaditun opintopistemäärän suorittaminen ei onnistu kevätlukukauden aikana, opiskele vielä syksy avoimen opiskelijana ja hae tutkinto-opiskelijaksi syksyn avoimen väylän haussa lokakuussa 2025.

Huomioithan, että hakiessasi YAMK-tutkintoon sinun pitää täyttää myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset.

Arviointiasteikko

0-5