Siirry suoraan sisältöön

Sarjamuotoisen tv-käsikirjoittamisen ylempi tutkinto-ohjelma

Tutkinto:
Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Medianomi (ylempi AMK)

Laajuus:
60 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Medianomi (ylempi AMK), NQF 7

Yhteystiedot

Teppo Nuutinen, tutkintovastaava
etunimi.sukunimi@tuni.fi

Maija Joensuu, opinto-ohjaaja
etunimi.sukunimi@tuni.fi

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Soveltuva kulttuurialan korkeakoulututkinto tai alaa vastaava opistoasteen tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus media- tai kulttuurialalta tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan.
Katso TAMKin yleiset AHOT-ohjeet

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen ja niitä vastaavan osaamistavoitteiden saavuttaminen.
Lisätietoja: TAMKin tutkintosääntö ja ammattikorkeakoululaki.
TAMKin tutkintosääntö
Ammattikorkeakoululaki ja asetus ammattikorkeakouluista

Tutkinnon profiili

Tutkinto on ammatillisesti suuntautunut Master-tason korkeakoulututkinto. Tutkinto vastaa Suomen kansallisen tutkintojärjestelmän ammattikorkeakoulututkinnolle asettamia kriteereitä sekä tutkintojen ja muun osaamisen eurooppalaisen viitekehystä.

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Tutkinto-ohjelma tuottaa opiskelijalle erityisosaamista sarjamuotoisen tv-käsikirjoittamisen analysoinnista, ideoinnista, konseptoinnista, kirjoittamisesta ja esittelystä ja myynnistä. Opiskelija tietää tv-sarjakäsikirjoittamisen työroolit ja osaa toimia ryhmätyöskentelyyn perustuvassa kirjoittajahuoneessa.

Opinnäytetyöprojektissa opiskelija suunnittelee ja luo oman televisiosarjan konseptipaketin, joka tiivistää sarjan idean ja keskeiset elementit. Opinnäytteeseen sisältyy myös opinnäytetyöraportti, jossa opiskelija arvioi analyyttisesti omaa luomisprosessiaan, sarjan teemoja ja sisällöllisiä valintoja.

Sijoittuminen työelämään

Koulutuksen suoritettuaan opiskelijat voivat toimia käsikirjoittajina erityyppisissä sarjaprojekteissa. Valmistuttuaan he voivat työskennellä freelancereina, yrittäjinä tai työntekijänä erimuotoisissa työsuhteissa alan yrityksissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa mahdollisuuden hakeutua tiedekorkeakoulujen jatko-opintoihin.

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

Suoritusten arvioinnissa käytetään pohjana TAMKin yleisiä arviointikriteereitä . Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät opintojen toteutussuunnitelmista. Opiskelijoiden kanssa sovitaan opintojakson alussa opintojakson suoritus- ja arviointitavat.
TAMKin tutkintosääntö

Valmistuminen

Opintojen suorittaminen ja osaamistavoitteiden saavuttaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Opintojen toteuttaminen

Televisiosarjoja työstetään kirjoittajaryhmissä, siksi Sarjamuotoisen tv-käsikirjoittamisen opinnoissa ryhmätyöskentely on keskeinen opiskelutapa. Opiskelijat toimivat nk. kirjoittahuoneessa (eng. Writers' Room), joka kansainvälisesti tunnettu käytäntö sarjojen ryhmäkirjoittamiselle.

Tutkinnon opintojaksot järjestetään yhdessä lukuvuodessa siten että opetuspäiviä on 2-4 kuukaudessa, ja nämä voivat olla joko lähiopetusta tai etäopetusta.

Tutkinnon kehittäminen

Opetussuunnitelmassa noudatetaan eurooppalaista ja kansallista korkeakoulututkintojen viitekehystä (NQF ja EQF). Koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Huomioon on otettu myös opiskelija- ja alumnipalautekyselyjen tulokset.

Sarjamuotoisen tv-käsikirjoittamisen ylempi tutkinto-ohjelma
Tunnus
(24YTVKAS)