Siirry suoraan sisältöön

Elämystalouden ylempi tutkinto-ohjelma (kulttuuriala)

Tutkinto:
Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Medianomi (ylempi AMK)

Laajuus:
60 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Medianomi (ylempi AMK), NQF 7

Yhteystiedot

Mika Kylänen, tutkintovastaava
etunimi.sukunimi@tuni.fi

Maija Joensuu, opinto-ohjaaja
etunimi.sukunimi@tuni.fi

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset, ks. TAMKin www-sivut ja Opintopolku.fi.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan.
Katso TAMKin yleiset AHOT-ohjeet

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen ja niitä vastaavan osaamistavoitteiden saavuttaminen.

Tutkinnon profiili

Tutkinto on ammatillisesti suuntautunut ylempi korkeakoulututkinto. Tutkinto vastaa Suomen kansallisen tutkintojärjestelmän ammattikorkeakoulututkinnolle asettamia kriteereitä sekä tutkintojen ja muun osaamisen eurooppalaisen viitekehystä.

Opintojen laajuus on 60 opintopistettä ja ne on suunniteltu tehtäväksi töiden ohessa. Opetus järjestetään yhden opintovuoden aikana.

KOULUTUKSEN RAKENNE
Syventävät ammattiopinnot 25 op
Vapaasti valittavat opinnot 5 op
Opinnäytetyö 30 op
Yhteensä 60 op

Opinnot etenevät lukukausittain, usein syventävistä ammattiopinnoista vapaasti valittaviin opintoihin. Kolme ensimmäistä opintojaksoa toteutetaan syyslukukaudella ja kolme jälkimmäistä keväällä. Syventävät ammattiopinnot otetaan haltuun yhdessä monialaisesti. Ne antavat kattavan kokonaiskuvan elämystaloudesta ja vahvistavat opiskelijan elämysosaamista monipuolisesti. Vapaasti valittavat opinnot opiskelija voi valita itse, ja siihen tarjotaan myös ohjausta ja vaihtoehtoja Elämystalouden YAMKin ja TAMKin toimesta. Vapaasti valittavat opinnot mahdollistavat opiskelijalle oman asiantuntijaosaamisen vahvistamisen, profiloimisen, syventämisen tai laajentamisen. Kehittämistehtävämäinen opinnäytetyö kulkee opintojen rinnalla painottuen kuitenkin opintojen loppupuolelle. Suunnitteluvaihe aloitetaan syyslukukaudella.

Opinnäytetyössä hyödynnetään yhteisöllistä työskentelyprosessia, ja toteutusvaihe käynnistyy kevätlukukaudella.

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Elämystalouden ylempi AMK-tutkinto-ohjelma on suunnattu media-, kulttuuri-, viihde-, tapahtuma-, palveluliiketoiminnan, matkailu-, ravitsemis-, vieraanvaraisuus-, urheilu-, kaupan ja liiketalouden aloilla toimiville ammattilaisille. Monialaisesta tutkinto-ohjelmasta voi valmistua medianomiksi (YAMK), restonomiksi (YAMK), tai tradenomiksi (YAMK) riippuen opiskelijan aikaisemmasta tutkinnosta, työelämäkokemuksesta ja hakuvalinnasta.

Tutkinto-ohjelma valmentaa opiskelijaa luomaan ja johtamaan merkityksellisiä ja vastuullisia elämyksiä ja asiakaskokemuksia ja kehittymään elämystalouden asiantuntijana. Opintojen sisällöissä sovelletaan elämysmuotoilun ja arvon muodostuksen teorioita ja käytännön työkaluja käytäntöön. Opinnoissa tarkastellaan elämystalouden kestäviä liiketoimintamalleja sisältäen aineettomien oikeuksien ja kumppanuuksien hyödyntämisen liiketoiminnassa sekä tutkitaan vaihtoehtoja kannattavuuden parantamiseksi. Tutkinto-ohjelmassa opiskelijan johtamistaidot kehittyvät sekä strategisen liiketoimintasuunnittelun että työntekijöiden johtamisen näkökulmista.

Sijoittuminen työelämään

Tutkinto vahvistaa mahdollisuuksia työllistyä johtamis- ja kehittämistehtäviin elämystalouden aloilla. Opinnot suoritetaan työn ohella ja opinnäytetyö on usein työorganisaatioon liittyvä kehittämistehtävä. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oman urapolun aktiiviseen kehittämisen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkintonimike on Medianomi (ylempi AMK), kansainvälisessä käytössä Master of Culture and Arts. Tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan tai tehtävään kuin ylempi korkeakoulututkinto. Tutkinto antaa mahdollisuuden hakeutua tiedekorkeakoulujen jatko-opintoihin.

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

Suoritusten arvioinnissa käytetään pohjana TAMKin yleisiä arviointikriteereitä. Opetuksen toteuttamisessa ja arvioinnissa noudatetaan TAMKin tutkintosääntöä.

Valmistuminen

Valmistumisen ehtona on opintojen suorittaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Opintojen toteuttaminen

Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti verkko-opintoina. Opintojen aloituspäivät järjestetään kampuksella, ja mahdolliset muut lähitapaamiset ilmoitetaan ennen opintojen alkua.

Tutkinnon kehittäminen

Opiskelijoiden omat työelämäverkostot ja monialainen oppiminen muodostavat merkittävän osan koulutukseen kytkeytyvästä työelämäyhteistyöstä. Yhteistyötä tehdään myös Tampereen yliopiston elämystalouden tutkijoiden ja elämystalouteen liittyvien verkostojen ja yritysten kanssa.

Opiskelijoilta kerätään vuosittain opintojaksopalautetta. Lisäksi valmistuneiden palaute kootaan sähköisellä kyselyllä.

Elämystalouden ylempi tutkinto-ohjelma, medianomi
Tunnus
(25YETME)