Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminnan johtaminen: 21yresto

Tunnus: 21YRESTO

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (ylempi AMK)

Laajuus:
90 op

Kesto:
1.5 vuotta (90 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2021

Kuvaus

Hakukelpoisuus
Hakukelpoisuuden antaa korkeakoulututkinto sekä haussa käytettävän korkeakoulututkinnon jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus.

Aiemman opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittaneelta vaaditaan korkeakoulututkinto ja hakukelpoisuuteen hyväksytään kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus.

Tutkinto-ohjelman tuottama osaaminen
Pääosaamistavoitteena on oppia uudistamaan palveluliiketoimintaa. Painopisteenä ovat matkailu-, majoitus-, elämys-, ravitsemis-, tapahtuma-, puhtauspalvelu-, elintarvike- ja kaupanalan yritysten toimintaympäristöt.
Palveluliiketoiminnan johtamisen koulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia palvelu- ja vieraanvaraisuusalojen vaativissa asiantuntija-, suunnittelu-, kehittämis- ja johtotehtävissä.

Tutkinto-ohjelmassa keskitytään palveluliiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen. Opinnot lisäävät opiskelijan osaamista kehittää asiakas-, liiketoiminta- ja ympäristölähtöisiä palveluja ja tuotteita. Lisäksi opiskelija voi laajentaa ja syventää muun muassa henkilöstö-, markkinointi-, myynti-, laskenta- ja projektiosaamistaan valitsemalla opintoja TAMKin monialaisesta yhteisestä opintotarjonnasta.

Opintojaksoilla yhdistyvät teoria ja työelämän käytännöt, sisällöt ja menetelmät. Opiskelija oppii hyödyntämään erilaisia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiomenetelmiä organisaationsa liiketoiminnan kehittämisessä.

Opinnoissa painottuvat asiakasarvon rakentuminen ja asiakaskokemuksen kehittäminen, ympäristölähtöinen palvelumaisema, työntekijäkokemuksen johtaminen, asiakaslähtöiset digitaaliset palvelut sekä osto- ja myyntikanavat. Näistä muutamia poimittuja teemoja ovat muun muassa palvelumuotoilu, vastuullisuus ja kestävä palvelutuotanto, työpaikan emotionaalinen ilmapiiri, digitaalinen osaaminen, kyberturvallisuus, tuottojohtaminen ja hankintaosaaminen.

Valmistuvien työelämään sijoittuminen
Restonomi Ylempi AMK on matkailu-, ravitsemis- ja talousalojen korkeakoulututkinto, joka tarjoaa monipuoliset ja laajat työllistymismahdollisuudet koti- ja ulkomailla. Päätyöllistäjinä ovat muun muassa kansainväliset ja paikalliset matkailu-, majoitus-, ravitsemis-, ruoka- ja elämysteollisuuden yritykset ja hankkeet. Valmistuttuaan opiskelijalla on sekä tiedolliset että menetelmälliset valmiudet toimia alan aktiivisena palveluliiketoiminnan johtamisen tutkijana, suunnittelijana, kehittäjänä, toteuttajana, arvioijana ja ennakoijana.

Koulutuksen arvoperusta
Koulutuksen arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuusosaamisissa, joiden perustan muodostavat kyvyt tunnistaa asiakaskokemuksen periaatteet ja kulutuskäyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, ympäristölähtöisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen, joilla edistetään asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia. Keskeistä on laaja toimialatuntemus, kyky huomioida palvelutoiminnan esteettiset näkökulmat ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.


Koulutuksen toteuttaminen
Koulutuksessa hyödynnetään moninaisia opetusmenetelmiä. Oman tutkinto-ohjelman lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti torstai-iltaisin (16.30 - 20.00), perjantaisin (8.00 - 16.00 ja lauantaisin (8.30-15.00) noin kerran kuukaudessa syys- ja kevätlukukausina.
Lähiopetusjaksoilla tapahtuva yhteisöllinen arvon ja tiedon tuottaminen ja jakaminen ovat olennainen osa oppimista. Kunkin opintojakson opettaja määrittelee tarkemmat läsnäolovaatimukset.
Opiskelijoilta odotetaan aktiivisuutta lähiopetusjaksoilla, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojekteissa sekä verkkotyöskentelyn aikana.
Opiskelijat työskentelevät opintojen aikana erilaisissa ryhmissä ja -tiimeissä eri opintojaksojen ja työelämäprojektien mukaan.
Verkko-opinnot tukevat itsenäistä opiskelua kotoa ja työpaikalta käsin. Ne auttavat myös yhteistyöskentelyssä. Monipuoliset verkkomateriaalit tukevat oppimis- ja projektitehtävien tekemistä.

Opiskelija saa henkilö- ja ryhmäkohtaista ohjausta opettajilta sekä opinto- ja opinnäytetyön ohjaajilta.

Opinnäytetyön tavoitteena on työelämän kehittäminen. Se kehittää ja osoittaa opiskelijan kykyä itsenäiseen vaativaan tutkimukselliseen asiantuntijatyöhön. Opinnäytetyön voi tehdä omalle työnantajalle, muulle toimeksiantajalle, omalle yritykselle tai muusta työelämän tutkimisen ja kehittämisen tarpeesta lähtien.

Koulutus on pääsosin suomenkielinen.

Opintojen rakenne
Syventävät ammattiopinnot 30 op
Vaihtoehtoiset syventävät ammattiopinnot 25 op
Vapaasti valittavat opinnot 5 op
Opinnäytetyö 30 op
Yhteensä 90 op

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 3. / 2021 4. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022
21YRESTO-1001
Syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

30
8U00FJ99 Monitahoinen palveluliiketoiminta 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR20 Asiakasarvon rakentuminen yritysten ekosysteemeissä 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR24 Ympäristölähtöinen palvelumaisema 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR22 Työntekijäkokemuksen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR18 Asiakaslähtöiset digitaaliset palvelut ja asiakaskokemuksen kehittäminen 5 5 5 2.5 2.5
8U00DR26 Osto- ja myyntikanavat 5 5 5 2.5 2.5
21YRESTO-1003
Vaihtoehtoiset syventävät YAMK-opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

25
NY00EC71 Toiminnan kehittäminen palvelumuotoilun keinoin 5 5 5 2.5 2.5
NY00EK74 Elämysmuotoilu osana asiakaskokemuksen kehittämistä 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC57 Tulevaisuustutkimus, ennakointi ja innovointi 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC55 Laadullinen ja toiminnallinen kehittämistutkimus 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC59 Henkilöstövoimavarojen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC63 Strategian ja muutoksen johtaminen sekä viestintä 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC67 Projektiosaaminen 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC61 Talousjohtamisen perusteet 5 5 5 2.5 2.5
NY00EC69 Asiakkuuksien hallinta 5
NY00EH17 LEAN 5
21YRESTO-1004
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
21YRESTO-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

30
NY00FJ81 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
NY00FJ82 Opinnäytetyön toteuttaminen 20 20 10 10 5 5 5 5
NY00FJ83 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 90 30 70 30 35 35 15 15 17.5 17.5 17.5 17.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
21YRESTO-1001
Syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

30
8U00FJ99 Monitahoinen palveluliiketoiminta 5
8U00DR20 Asiakasarvon rakentuminen yritysten ekosysteemeissä 5
8U00DR24 Ympäristölähtöinen palvelumaisema 5
8U00DR22 Työntekijäkokemuksen johtaminen 5
8U00DR18 Asiakaslähtöiset digitaaliset palvelut ja asiakaskokemuksen kehittäminen 5
8U00DR26 Osto- ja myyntikanavat 5
21YRESTO-1003
Vaihtoehtoiset syventävät YAMK-opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

25
NY00EC71 Toiminnan kehittäminen palvelumuotoilun keinoin 5
NY00EK74 Elämysmuotoilu osana asiakaskokemuksen kehittämistä 5
NY00EC57 Tulevaisuustutkimus, ennakointi ja innovointi 5
NY00EC55 Laadullinen ja toiminnallinen kehittämistutkimus 5
NY00EC59 Henkilöstövoimavarojen johtaminen 5
NY00EC63 Strategian ja muutoksen johtaminen sekä viestintä 5
NY00EC67 Projektiosaaminen 5
NY00EC61 Talousjohtamisen perusteet 5
NY00EC69 Asiakkuuksien hallinta 5
NY00EH17 LEAN 5
21YRESTO-1004
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
21YRESTO-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
NY00FJ81 Opinnäytetyön suunnittelu 5
NY00FJ82 Opinnäytetyön toteuttaminen 20
NY00FJ83 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi 5