Harjoittelu 1Laajuus (15 op)
Tunnus: 8T00FV94
Laajuus
15 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija:
− työskentelee ja harjaantuu suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla.
− osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
− osaa työskennellä turvallisesti ja työpaikan laatukriteereiden mukaisesti.
− osaa käyttää työpaikan koneita ja laitteita sekä ohjelmistoja
− tutustuu alan työehtosopimukseen.
− osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
− osaa toimia työyhteisössä ja edistää omaa ja yhteisön hyvinvointia
Sisältö
MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat harjoittelupaikassa?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla näyttäisi olevan?
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.
Ilmoittautumisaika
22.11.2023 - 31.05.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 31.12.2024
Laajuus
15 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
15 op
Toteutustapa
94 % Lähiopetus, 6 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
35 - 50
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
- Jaana Sahlsten
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
23RESTOPalveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
− työskentelee ja harjaantuu suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla.
− osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
− osaa työskennellä turvallisesti ja työpaikan laatukriteereiden mukaisesti.
− osaa käyttää työpaikan koneita ja laitteita sekä ohjelmistoja
− tutustuu alan työehtosopimukseen.
− osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
− osaa toimia työyhteisössä ja edistää omaa ja yhteisön hyvinvointia
Sisältö (OJ)
MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat harjoittelupaikassa?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla näyttäisi olevan?
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.
Arviointiasteikko
0-5
Ilmoittautumisaika
08.12.2022 - 31.07.2023
Ajoitus
01.05.2023 - 31.07.2023
Laajuus
15 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 60
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Sanna Luoto
- Taija Karhe
Vastuuhenkilö
Sanna Luoto
Ryhmät
-
22RESTOPalveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
− työskentelee ja harjaantuu suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla.
− osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
− osaa työskennellä turvallisesti ja työpaikan laatukriteereiden mukaisesti.
− osaa käyttää työpaikan koneita ja laitteita sekä ohjelmistoja
− tutustuu alan työehtosopimukseen.
− osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
− osaa toimia työyhteisössä ja edistää omaa ja yhteisön hyvinvointia
Sisältö (OJ)
MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat harjoittelupaikassa?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla näyttäisi olevan?
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Työssäoppiminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Laajuus 10-15 op (270-405 h; 1 op. = 27 h)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisemmin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa ns. ahotoinnin kautta (AHOT)
Voit hakea hyväksilukua, jos olet työskennellyt päätoimisesti vähintään puoli vuotta samassa työpaikassa tehden monipuolisia alan työtehtäviä koulutusohjelman toimintaympäristöissä (toimitila, ammattikeittiö, hotelli ja ravintola). Alan perustutkintoon sisältyvää työssäoppimista ei hyväksytä harjoitteluksi.
Jos sinulla on alan perustutkinto ja alan työkokemusta samassa työpaikassa puoli vuotta, voit hakea ahotointia max 15 op.
Jos sinulla on puolen vuoden alan työkokemus samassa työpaikassa, mutta ei alan perustutkintoa, voit hakea ahotointia max. 10 op.
Hyväksilukua haetaan Pakissa HyväHot-järjestelmässä. Lue ensin HyväHot-hyväksilukujärjestelmän opiskelijan ohjeet, ja sieltä erityisesti luku 4. HyväHot hakemuksen tekeminen, jotta hakemuksesi menee kerralla oikein eikä käsittely viivästy.
Täytä sähköinen hyväksilukuhakemus.
Täyttöohje:
Kohta: Opinnot tai osaamiset -> valitse: lisää olemassa oleva osaaminen
Kohta: Haettavan hyväksilukemisen tyyppi -> valitse: korvaaminen
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tutkintoon kuuluva pakollinen harjoittelu.
Kansainvälisyys
Harjoittelu on mahdollista suorittaa ulkomailla.