Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 1Laajuus (15 op)

Tunnus: 8T00FV94

Laajuus

15 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija: 
− työskentelee ja harjaantuu suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla.
− osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
− osaa työskennellä turvallisesti ja työpaikan laatukriteereiden mukaisesti.
− osaa käyttää työpaikan koneita ja laitteita sekä ohjelmistoja
− tutustuu alan työehtosopimukseen.
− osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
− osaa toimia työyhteisössä ja edistää omaa ja yhteisön hyvinvointia

Sisältö

MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat harjoittelupaikassa?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla näyttäisi olevan?

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.

Ilmoittautumisaika

22.11.2023 - 31.05.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

15 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

15 op

Toteutustapa

94 % Lähiopetus, 6 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

35 - 50

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Arja Luiro
  • Jaana Sahlsten
Vastuuhenkilö

Arja Luiro

Ryhmät
  • 23RESTO
    Palveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija: 
− työskentelee ja harjaantuu suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla.
− osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
− osaa työskennellä turvallisesti ja työpaikan laatukriteereiden mukaisesti.
− osaa käyttää työpaikan koneita ja laitteita sekä ohjelmistoja
− tutustuu alan työehtosopimukseen.
− osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
− osaa toimia työyhteisössä ja edistää omaa ja yhteisön hyvinvointia

Sisältö (OJ)

MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat harjoittelupaikassa?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla näyttäisi olevan?

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

08.12.2022 - 31.07.2023

Ajoitus

01.05.2023 - 31.07.2023

Laajuus

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 60

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sanna Luoto
  • Taija Karhe
Vastuuhenkilö

Sanna Luoto

Ryhmät
  • 22RESTO
    Palveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija: 
− työskentelee ja harjaantuu suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla.
− osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
− osaa työskennellä turvallisesti ja työpaikan laatukriteereiden mukaisesti.
− osaa käyttää työpaikan koneita ja laitteita sekä ohjelmistoja
− tutustuu alan työehtosopimukseen.
− osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
− osaa toimia työyhteisössä ja edistää omaa ja yhteisön hyvinvointia

Sisältö (OJ)

MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat harjoittelupaikassa?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla näyttäisi olevan?

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Työssäoppiminen

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Laajuus 10-15 op (270-405 h; 1 op. = 27 h)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisemmin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa ns. ahotoinnin kautta (AHOT)

Voit hakea hyväksilukua, jos olet työskennellyt päätoimisesti vähintään puoli vuotta samassa työpaikassa tehden monipuolisia alan työtehtäviä koulutusohjelman toimintaympäristöissä (toimitila, ammattikeittiö, hotelli ja ravintola). Alan perustutkintoon sisältyvää työssäoppimista ei hyväksytä harjoitteluksi.

Jos sinulla on alan perustutkinto ja alan työkokemusta samassa työpaikassa puoli vuotta, voit hakea ahotointia max 15 op.
Jos sinulla on puolen vuoden alan työkokemus samassa työpaikassa, mutta ei alan perustutkintoa, voit hakea ahotointia max. 10 op.

Hyväksilukua haetaan Pakissa HyväHot-järjestelmässä. Lue ensin HyväHot-hyväksilukujärjestelmän opiskelijan ohjeet, ja sieltä erityisesti luku 4. HyväHot hakemuksen tekeminen, jotta hakemuksesi menee kerralla oikein eikä käsittely viivästy.

Täytä sähköinen hyväksilukuhakemus.

Täyttöohje:
Kohta: Opinnot tai osaamiset -> valitse: lisää olemassa oleva osaaminen
Kohta: Haettavan hyväksilukemisen tyyppi -> valitse: korvaaminen

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tutkintoon kuuluva pakollinen harjoittelu.

Kansainvälisyys

Harjoittelu on mahdollista suorittaa ulkomailla.