Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma, monimuoto: 25MRESTO
Tunnus: 24MRESTO
Kuvaus
Restonomina työskentelet palveluliiketoiminnan asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä esimerkiksi palvelupäällikkönä, palveluesihenkilönä, palvelusuunnittelijana, ravintolapäällikkönä, tapahtuma- tai elämysmuotoilijana. Voit sijoittua hyvin monenlaisiin yrityksiin, yrittäjäksi tai julkiselle sektorille.
Opintojen teemoja ovat alan toimintaympäristö, palvelukokemus, työyhteisö ja hyvinvointi. Omaksut teemoja suunnittelun, kehittämisen ja johtamisen näkökulmista ja aina kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta. Tehtävien ja projektien avulla syvennät osaamistasi sinua kiinnostaviin palveluliiketoiminnan alan osa-alueisiin. Pääset mukaan kehittämään ja uudistamaan alaa jo opintojen aikana yhdessä opiskelijakollegoidesi ja alalla jo toimivien asiantuntijoiden kanssa.
TAMKin palveluliiketoiminnan monimuoto-opinnot sopivat erinomaisesti työn ohessa suoritettavaksi. Voit suunnitella ja aikatauluttaa opintoja omaan elämäntilanteesi soveltuen. Lähitapaamisia on 1–2 kertaa vuodessa ja etätapaamisia 1–2 kertaa kuukaudessa. Tapaamiset sisältävät esimerkiksi luentoja, ohjausta ja yhteistä työskentelyä. Lisäksi työskentelet itsenäisesti ja oman tiimisi kanssa yhdessä sovittujen aikataulujen mukaisesti esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin.
Saat valita jo opiskelun aikana omannäköisen yhdistelmän monialaisia opintoja tulevaisuuden työelämää varten. TAMKin Restonomina sinulla on hyvät työllistymismahdollisuudet niin kotimaassa kuin kansainvälisillä työmarkkinoilla. Oppiminen on kykyä muuttua, tervetuloa muuttumaan!
Osaamistavoitteet
Opit tuottamaan ja johtamaan kestävää ja kannattavaa tulevaisuuden innovatiivista liiketoimintaa ravitsemis- ja puhtausalalle sekä tapahtuma- ja elämysteollisuuteen. Toimintaasi ohjaavat asiakasymmärrys ja vieraanvaraisuus yhdessä asiakkaan kanssa kehittäen, ekologista kestävyyttä kunnioittaen. Opiskelet itsellesi valmiudet toimia alan radikaalisti muuttuvassa kansainvälisessä toimintaympäristössä, jossa tarvitset vahvaa liiketoimintaosaamista, vuorovaikutustaitoja ja tunneälyä. Tutkinto-ohjelmassa tutustut monipuolisesti palveluliiketoiminnan kiehtovaan toimintaympäristöön.
Koulutuksen aikana kasvat alan asiantuntijuuteen ja hankit yksilölliset ammatilliset valmiudet toimia itsenäisesti asiantuntijana, johtotehtävissä tai yrittäjänä. Valmistuttuasi ymmärrät alan teoriat, käsitteet sekä menetelmät ja osaat arvioida niitä kriittisesti. Kykenet johtamaan ja kehittämään alan työyhteisöjä ja toimintoja, myös muutoksessa, unohtamatta itsesi johtamista.
Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö
Opetussuunnitelmassa noudatetaan eurooppalaista ja kansallista korkeakoulututkintojen viitekehystä (NQF ja EQF). Koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Opiskelija- ja alumnipalautekyselyjen tulokset on otettu huomioon opetussuunnitelman kehittämisessä.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | 2028-2029 | Syksy 2025 | Kevät 2026 | Syksy 2026 | Kevät 2027 | Syksy 2027 | Kevät 2028 | Syksy 2028 | 1. / 2025 | 2. / 2025 | 3. / 2026 | 4. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2026 | 3. / 2027 | 4. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2027 | 3. / 2028 | 4. / 2028 | 1. / 2028 | 2. / 2028 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
24MRESTO-1001 |
Perus- ja ammattiopinnot
(Valitaan kaikki ) |
120 | |||||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1007 |
Palvelukokemus
(Valitaan kaikki ) |
25 | |||||||||||||||||||||||||
8T00GK32 | Kestävää hyvinvointia asiakkaalle | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK86 | Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK90 | Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
3H00GK30 | Tutkimustyön perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK98 | Palveluliiketoiminnan skenaariot | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1008 |
Toimintaympäristö
(Valitaan kaikki ) |
40 | |||||||||||||||||||||||||
NN00GU79 | Opintojen ohjaus | 1 | 1 | 0.7 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | |||||||||||||||||||
8T00GL14 | Asiantuntijana kehittyminen | 4 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||||||||||||||||
8T00GK38 | Restonomin talous | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK34 | Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK92 | Vastuulliset tapahtumat | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK40 | Tulevaisuuden liiketoiminta | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GL48 | Palvelumaiseman suunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK94 | Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GL49 | Vastuulliset hankinnat kilpailuetuna | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1006 |
Kieli- ja viestintäopinnot
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
8T00GK46 | Viestimällä tuloksiin | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK48 | Professional English for the Service Industry | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK50 | Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK52 | Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1009 |
Työyhteisö
(Valitaan kaikki ) |
20 | |||||||||||||||||||||||||
3H00GL17 | Minä esihenkilönä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK56 | Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK58 | Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GL50 | Työyhteisön kehittämisprojekti | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1010 |
Hyvinvointi
(Valitaan kaikki ) |
20 | |||||||||||||||||||||||||
8T00GL52 | Ruoasta hyvinvointia | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GL51 | Terveysturvalliset tilat | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GK88 | Possibilities of Cross-Sectoral Services | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
8T00GL53 | Restonomi muutoksentekijänä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1002 |
Valinnaiset ammattiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1003 |
Harjoittelu
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
8T00GL04 | Harjoittelu 1 | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||||||
8T00GL06 | Harjoittelu 2 | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1004 |
Vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
24MRESTO-1005 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki ) |
15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||||||
NN00HA83 | Opinnäytetyön suunnittelu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
NN00HA84 | Opinnäytetyön toteutus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
NN00HA85 | Opinnäytetyön raportointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 61 | 40 | 55 | 10 | 23.2 | 37.8 | 20 | 20 | 20 | 35 | 10 | 11.6 | 11.6 | 11.6 | 26.3 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 12.5 | 22.5 | 5 | 5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)
Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.
Kestävyys ja vastuullisuus -jäsentely
Kestävä tulevaisuus on yksi TAMKin pedagogisista periaatteista. Kestävän tulevaisuuden tärkeitä osatekijöitä ovat ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen ja taloudellinen kestävyys sekä tulevaisuusorientaatio. Kaikkia näkökulmia voidaan tarkastella yksilön, toimialan, yhteiskunnan tai globaalin näkökulman mittakaavoissa.
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
24MRESTO-1001 |
Perus- ja ammattiopinnot
(Valitaan kaikki) |
120 |
24MRESTO-1007 |
Palvelukokemus
(Valitaan kaikki) |
25 |
8T00GK32 | Kestävää hyvinvointia asiakkaalle | 5 |
8T00GK86 | Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla | 5 |
8T00GK90 | Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu | 5 |
3H00GK30 | Tutkimustyön perusteet | 5 |
8T00GK98 | Palveluliiketoiminnan skenaariot | 5 |
24MRESTO-1008 |
Toimintaympäristö
(Valitaan kaikki) |
40 |
NN00GU79 | Opintojen ohjaus | 1 |
8T00GL14 | Asiantuntijana kehittyminen | 4 |
8T00GK38 | Restonomin talous | 5 |
8T00GK34 | Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus | 5 |
8T00GK92 | Vastuulliset tapahtumat | 5 |
8T00GK40 | Tulevaisuuden liiketoiminta | 5 |
8T00GL48 | Palvelumaiseman suunnittelu | 5 |
8T00GK94 | Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa | 5 |
8T00GL49 | Vastuulliset hankinnat kilpailuetuna | 5 |
24MRESTO-1006 |
Kieli- ja viestintäopinnot
(Valitaan kaikki) |
15 |
8T00GK46 | Viestimällä tuloksiin | 5 |
8T00GK48 | Professional English for the Service Industry | 5 |
8T00GK50 | Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig | 3 |
8T00GK52 | Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig | 2 |
24MRESTO-1009 |
Työyhteisö
(Valitaan kaikki) |
20 |
3H00GL17 | Minä esihenkilönä | 5 |
8T00GK56 | Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen | 5 |
8T00GK58 | Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä | 5 |
8T00GL50 | Työyhteisön kehittämisprojekti | 5 |
24MRESTO-1010 |
Hyvinvointi
(Valitaan kaikki) |
20 |
8T00GL52 | Ruoasta hyvinvointia | 5 |
8T00GL51 | Terveysturvalliset tilat | 5 |
8T00GK88 | Possibilities of Cross-Sectoral Services | 5 |
8T00GL53 | Restonomi muutoksentekijänä | 5 |
24MRESTO-1002 |
Valinnaiset ammattiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
24MRESTO-1003 |
Harjoittelu
(Valitaan kaikki) |
30 |
8T00GL04 | Harjoittelu 1 | 15 |
8T00GL06 | Harjoittelu 2 | 15 |
24MRESTO-1004 |
Vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
24MRESTO-1005 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki) |
15 |
NN00HA83 | Opinnäytetyön suunnittelu | 5 |
NN00HA84 | Opinnäytetyön toteutus | 5 |
NN00HA85 | Opinnäytetyön raportointi | 5 |