Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoiluLaajuus (5 op)
Tunnus: 8T00GK90
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija soveltaa kokonaisvaltaisesti muotoiluajattelua ja -työkaluja liiketoiminnan suunnittelussa ja mallintamisessa siten, että liiketoiminta luo hyvinvointia ja vastuullisuutta.
Opiskelija:
- osaa tunnistaa ja ennakoida uusia palvelu-, innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuuksia matkailu- ja ravitsemisalan, hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen yhtymäkohdissa, ja hyödyntää niitä
- soveltaa liiketoiminnan muotoilun menetelmiä ja ketterää kehittämistä palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnassa
- osaa analysoida ja kehittää asiakaslähtöistä, erottuvaa ja vastuullista liiketoimintaa
- osaa ratkaista ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa
- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien suunnitteluun
Sisältö
MITÄ uusia palvelutarpeita elämänlaatupalveluiden, hyvinvoinnin ja vastuullisuuden toimintaympäristössä on?
MIKSI uusien ideoiden hakeminen eri toimialojen ja osaamisalueiden rajapinnoilta on tärkeää?
MITEN liiketoiminnan muotoilu yhdessä muiden toimijoiden kanssa mahdollistaa ja uudistaa elämänlaatua ja hyvinvointia?
MITEN voidaan suunnitella tulevaisuuden asiakaslähtöistä ja erottuvaa liiketoimintaa ketterästi?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa oman alansa kestäviin ratkaisuihin ja toimintamalleihin liittyvää tietoa ja menettelytapoja.
Opiskelija osaa etsiä ja käyttää löytämäänsä tietoa tarkoituksenmukaisesti.
Opiskelija käyttää liiketoiminnan muotoilun menetelmiä ohjatusti.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta tarkastellen ja arvioiden asioita omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa kerätä ja vertailla oman alansa kestäviin, hyvinvointia aikaan saaviin ja luoviin ratkaisuihin ja toimintamalleihin liittyvää tietoa.
Opiskelija osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman ratkaisun ja perustella valintansa uudesta kestävästä ja hyvinvointia luovasta elämänlaatuliiketoimintamallista.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti ryhmän toiminnan edistämiseksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kerätä, analysoida ja arvioida kriittisesti oman alansa kestäviin ja hyvinvointia luoviin ratkaisuihin ja toimintamalleihin liittyvää tietoa.
Opiskelija arvioi erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistelee ratkaisuvaihtoehtoja ketterästi ja luovasti uusien kestävien elämänlaatuliiketoimintamallien ja toimintatapojen luomiseksi.
Opiskelija käyttää palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä.