Siirry suoraan sisältöön

Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Muusikko (AMK)

Laajuus:
240 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto, Muusikko (AMK)

Yhteystiedot

Osaamispäällikkö Timo Salo, 050 441 3243
Tutkintovastaava, lehtori Hanna Hurskainen, 040 630 2457
Opinto-ohjaaja Susanna Vainio susanna.s.vainio(at)tuni.fi p. 0504650668


Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@tuni.fi

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Voit hakea ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin, jos olet suorittanut
- lukion oppimäärän ja/tai ylioppilastutkinnon
- International Baccalaureate -tutkinnon (IB)
- Eurooppalaisen ylioppilastutkinnon (EB)
- Reifeprüfung-tutkinnon (RP)
- 120 opintoviikon tai 180 osaamispisteen laajuisen ammatillisen perustutkinnon tai näitä vastaavat aikaisemmat opinnot
- näyttötutkintona ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tai niitä vastaavan aikaisemman tutkinnon tai
- ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin.
Haku koulutukseen on keväällä korkeakoulujen yhteishaussa.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelija voi ehdottaa hyväksilukemisia aikaisempien opintojensa ja osaamisensa perusteella.
Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakouluissa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat ao. koulutuksen osaamistavoitteita. Vapaasti valittaviin opintoihin voi sisällyttää mitä tahansa muissa korkeakouluissa suoritettuja opintoja.
Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen, työpaikkaopintojen, kurssien tai harrastusten avulla hankkimaansa osaamista. Näytön antamiseksi opiskelijan tulee ottaa yhteyttä opintojakson opettajaan, joka päättää, miten aikaisemmin hankittu osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan.

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen ja niitä vastaavan osaamistavoitteiden saavuttaminen.
Lisätietoja: TAMKin tutkintosääntö ja ammattikorkeakoululaki.
TAMKin tutkintosääntö
Ammattikorkeakoululaki ja asetus ammattikorkeakouluista

Tutkinnon profiili

Tutkinto on ammatillisesti suuntautunut Bachelor-tason korkeakoulututkinto.
Tutkinto vastaa Suomen kansallisen tutkintojärjestelmän ammattikorkeakoulututkinnolle asettamia kriteereitä sekä tutkintojen ja muun osaamisen eurooppalaisen viitekehystä.
Ammattikorkeakoululaki ja asetus ammattikorkeakouluista

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Muusikon tutkinto-ohjelman musiikkiteatterin suuntautuminen keskittyy erityisesti musiikkiteatterin esiintyjien, eli musikaaliartistien, kouluttamiseen.

Suuntautumisen tuottaman osaamisen ytimessä ovat musiikkiteatterin tyylilajien monipuolinen hallinta huomioiden alan osaamisvaatimukset substanssissa eli laulamisessa, näyttelijäntyössä ja tanssissa (Triple Threat Performer, nk. kolmikärkiosaajuus). Osaaminen sisältää lisäksi substanssia tukevia aineita, kuten ensemble opintoja, puheen ja äänenkäytön opintoja, ohjelmistotuntemusta, musiikin teoriaa, sekä musikaalin, teatterin ja tanssin historiaa ja TAMKin yhteisiä aineita. Muusikon fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi kuuluvat tutkinto-ohjelman tavoitteisiin.

Harjoittelu ja osa opetuksesta toteutetaan yhteistyössä ammattiteattereiden ja muiden teatterialan toimijoiden kanssa. Osallistuminen eri produktioihin on oleellinen osa opiskelua. Opiskelijoiden osallistuminen koulutuksen aikana yhteistyössä työelämätoimijoiden kanssa mahdollistaa oppimisen aidossa ammattiteatteriympäristössä. TAMK Musiikki tekee produktio- ja harjoitteluyhteistyötä laajasti Suomen ammattiteatterikentällä.

Koulutuksen rakenne

Perusopinnot ja ammattiopinnot 174 op
Harjoittelu 30 op
Valinnaiset ammattiopinnot 6 op
Vapaasti valittavat opinnot 15 op
Opinnäytetyö 15 op
Yhteensä 240 op

Opintojen valinnaisuus

Muusikon tutkinto-ohjelma sisältää vaihtoehtoisia ammattiopintoja ja vapaasti valittavia opintoja, joihin voi liittää syventäviä musiikkialan opintoja tai opintoja TAMKin muista tutkinto-ohjelmista tai muista korkeakouluista. Opiskelija voi näin laajentaa ja profiloida osaamistaan oman kiinnostuksensa ja suuntautumisensa mukaan ja tukea näin työllistymistään.

Opiskelijalla on mahdollisuus sisällyttää kansainvälisessä opiskelijavaihdossa suorittamiaan opintoja tai harjoittelua tutkintoonsa. Kansainvälinen opiskelijavaihto on mahdollinen toisena tai kolmantena opiskeluvuotena. Saapuvilla vaihto-opiskelijoilla on joustavat mahdollisuudet opiskella instrumentti- ja yhteismusisointiopintoja sekä muita musiikillisia opintoja.

Opiskelijan osaamisen kehittymistä voidaan kuvata seuraavilla vuositeemoilla:
1. opiskeluvuosi: Perusosaaminen ja orientoituminen ammatillisiin opintoihin
2. opiskeluvuosi: Ammatillisen osaamisperustan rakentuminen
3. opiskeluvuosi: Osaamisen profiloituminen ja syventyminen
4. opiskeluvuosi: Ammatillisen identiteetin (professioidentiteetin) vahvistuminen sekä tutkivan ja kehittävän työotteen hahmottuminen

Ammattikorkeakoulututkintojen yhteiset kompetenssit integroituvat musiikin tutkinto-ohjelman opintojaksoihin ja painottuvat tutkinto-ohjelman vuositeemoissa seuraavasti:
Oppimaan oppiminen, 1.-4. opiskeluvuosi
Eettisyys, 1.-4. opiskeluvuosi
Kestävä kehitys, 1.-4. opiskeluvuosi
Kansainvälisyys ja monikuttuurisuus, 1.-3. opiskeluvuosi
Työelämässä toimiminen, 3.-4. opiskeluvuosi
Ennakoiva kehittäminen, 3.-4 opiskeluvuosi

Sijoittuminen työelämään

Musiikkiteatteriin suuntautuneiden muusikoiden eli musikaaliartistien, työkenttänä ovat teatterit (roolit, understudy- ja ensembletehtävät), musiikkiteatteriproduktiot, solistitehtävät sekä erilaiset oman alansa asiantuntija- ja kehittämistehtävät.

Ammattitaitovaatimukset painottuvat laulamiseen, näyttelemiseen ja tanssiin sekä näiden osaamisalueiden monipuoliseen yhdistämiseen (Triple Threat Performer, kolmikärkiosaajuus).

Jatko-opintomahdollisuudet

Kahden vuoden vuoden työelämäjakson jälkeen mahdollisuus hakea ylempään AMK-tutkintoon, Tutkinto antaa hakukelpoisuuden myös soveltuviin yliopiston maisteriohjelmiin.

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

Suoritusten arvioinnissa käytetään pohjana TAMKin yleisiä arviointikriteereitä
Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät opintojen toteutussuunnitelmista. Opiskelijoiden kanssa sovitaan opintojakson alussa opintojakson suoritus- ja arviointitavat.
TAMKin tutkintosääntö

Valmistuminen

Opintojen suorittaminen ja osaamistavoitteiden saavuttaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Opintojen toteuttaminen

Musiikin tutkinto-ohjelmassa painotetaan teoreettiseen tietoon tukeutuvaa käytännön oppimistyöskentelyä ja taitojen harjaannuttamista. Musiikin oppimistavat noudattelevat alan korkeakoulutuksen kansainvälisiä käytäntöjä. Osa opintojaksoista toteutetaan yksilöopetuksena. Merkittävä osa opinnoista toteutuu ryhmäopetuksena, joka koostuu pienryhmäopetuksesta, suurryhmäopetuksesta tai opiskelijan toimimisesta jonkin musiikillisen kokoonpanon tai teatteri ensemblen jäsenenä. Suuri osa taitoja harjaannuttavista musiikillisista sekä teatteri ja tanssin alan opinnoista edellyttää pääsääntöisesti lähiopetusta. Tietyissä teoreettisissa opinnoissa etäopetus ja soveltuvin osin myös itseopiskelu verkossa on mahdollista. Nopeat videoyhteydet (LowLatency) mahdollistavat soittamiseen ja laulamiseen liittyvien opintojen toteuttamisen erityistilanteissa (esim. kansainväliset mestarikurssit tai korkeakoulujen välinen opetusvaihto) etäopetuksena.

Taitojen oppimisen vaatima pitkäjänteinen opiskelu edellyttää säännöllistä, pitkälle aikavälille jakautuvaa opetusta, jossa taitojen omaksumiselle ja itsenäiselle työskentelylle jää riittävästi aikaa. Tällaiset opinnot (instrumenttiosaaminen: laulu, näyttelijäntyö, tanssi ja muut substanssia tukevat opinnot) muodostavat useita vuosia kestäviä juonteita. Opintoja, joiden sisältö ja luonne mahdollistaa intensiivisen opiskelun lyhyellä aikavälillä, toteutetaan myös periodiopetuksena. Teoreettinen tieto liittyy vahvasti käytännön tekemisen kautta saavutettavaan oppimiseen, jota reflektoidaan opintojen kuluessa

Koulutuksessa olennaista on opiskelijoiden mahdollisuus itsenäiseen soiton, laulun ja liikkeen harjoitteluun korkeakoulun tiloissa.

Osallistuminen yhteistyössä työelämän kanssa toteutettaviin produktioihin, projekteihin ja harjoitteluun ovat keskeinen osa oppimisprosessia. 30 opintopisteen laajuinen harjoittelu toteutuu projekteina koulutuksen kestäessä.

Tutkinnon kehittäminen

Opetussuunnitelmassa on otettu huomioon opetus- ja kulttuuriministeriön linjaukset sekä TAMKin strategia.

Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
Tunnus
(24MU)

Muusikon tutkinto-ohjelma, musiikkiteatteri
Tunnus
(24MUSTE)

Opintosuuntien ajoitukset

Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko (AMK)
Tunnus
(19MU)

Opintosuuntien ajoitukset

Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko (AMK)
Tunnus
(19MU)

Opintosuuntien ajoitukset

Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko (AMK)
Tunnus
(19MU)

Opintosuuntien ajoitukset

Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko (AMK)
Tunnus
(19MU)

Opintosuuntien ajoitukset

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 10.09.2024

Ajoitus

11.09.2024 - 06.12.2024

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Matti Ruippo
  • Leeni Pukkinen
Vastuuhenkilö

Matti Ruippo

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on antaa yleiskäsitys korkeakoulussa käytettävistä digityökaluista ja verkkoympäristöistä sekä ohjata oikeisiin palveluihin lisätiedon hankkimiseksi.

Suoritettuaan opintojakson opiskelija:
• osaa perusteet tiedon säilyttämisestä ja asianmukaisesta käytöstä
• tietää opiskelijan hyödynnettävissä olevat työkalut (M365-työkalut)
• osaa perusteet Pakki- ja Moodle-ympäristöistä
• tietää, miten saa tukea digiasioihin TAMKissa

Sisältö (OJ)

• TAMK Intra
• Pakki-opintorekisteri
• Moodle-oppimisympäristö
• Sähköposti: Sovellus (Outlook) ja webmail: outlook.com/tuni.fi
Sähköinen kalenteri
• M365: Word, PowerPoint, Excel (työpöytäohjelmat ja online)
• Teams ja Zoom
• Tietoturva, tietosuoja, GDPR
• Tekoäly - tukiäly

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty: Opiskelijalla on riittävät taidot digityökalujen kanssa, jotta opinnoissa eteneminen on menestyksekästä

Hylätty: Opiskelijalla ei ole riittäviä taitoja digityökalujen kanssa, jotta opinnoissa eteneminen olisi menestyksekästä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- lähiopetus
- demonstraatiot
- opetuskeskustelut
- harjoitukset, harjoitustyöt
- työpajatyöskentely
- ohjattu verkko-opiskelu
- ongelmalähtöinen opiskelu
- kertaussuoritus

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 04.04.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 09.05.2025

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Matti Ruippo
  • Kirjasto,informaatikko Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Matti Ruippo

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on antaa yleiskäsitys korkeakoulussa käytettävistä digityökaluista ja verkkoympäristöistä sekä ohjata oikeisiin palveluihin lisätiedon hankkimiseksi.

Suoritettuaan opintojakson opiskelija:
• osaa perusteet tiedon säilyttämisestä ja asianmukaisesta käytöstä
• tietää opiskelijan hyödynnettävissä olevat työkalut (M365-työkalut)
• osaa perusteet Pakki- ja Moodle-ympäristöistä
• tietää, miten saa tukea digiasioihin TAMKissa

Sisältö (OJ)

• TAMK Intra
• Pakki-opintorekisteri
• Moodle-oppimisympäristö
• Sähköposti: Sovellus (Outlook) ja webmail: outlook.com/tuni.fi
Sähköinen kalenteri
• M365: Word, PowerPoint, Excel (työpöytäohjelmat ja online)
• Teams ja Zoom
• Tietoturva, tietosuoja, GDPR
• Tekoäly - tukiäly

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty: Opiskelijalla on riittävät taidot digityökalujen kanssa, jotta opinnoissa eteneminen on menestyksekästä

Hylätty: Opiskelijalla ei ole riittäviä taitoja digityökalujen kanssa, jotta opinnoissa eteneminen olisi menestyksekästä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- lähiopetus
- demonstraatiot
- opetuskeskustelut
- harjoitukset, harjoitustyöt
- työpajatyöskentely
- ohjattu verkko-opiskelu
- ongelmalähtöinen opiskelu
- kertaussuoritus

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 13.02.2025

Ajoitus

16.12.2024 - 19.03.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Markus Hohti
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Ma 16.12.2024 klo 10-14.30 P2-02
Tutustutaan elektroakustiseen musiikkiin ja kokeillaan soittimien sähköistystä ja elektroniikkaa. Ei vaadi ennakkovalmistatumista


To 13.2.2025 klo 16-21 P2-02
Tutustutaan konserttiin tuleviin teoksiin ja niiden elektroniikkaan, tarpeen mukaan ohjelmoidaan elektroniikkaa yhdessä. Jos teokset ovat riittävästi hallussa, harjoitellaan elektroniikan kanssa.


To 20.2.2025 lo 16-21 P2-02
Tutustutaan konserttiin tuleviin teoksiin ja niiden elektroniikkaan, tarpeen mukaan ohjelmoidaan elektroniikkaa yhdessä. Jos teokset ovat riittävästi hallussa, harjoitellaan elektroniikan kanssa.


To 6.3.2025 klo 16-21 P2-02
Harjoitus elektroniikan kanssa


To 13.3.2025 klo 15-20 Satmakadun sali
Harjoitus elektroniikan kanssa


Pe 14.3.2025 klo 19 Loppukonsertti Satamakadun sali, kenraali klo 14

Loppukonsertti:
Sähköinen Symbioosi - Elektroakustisen musiikiin ilta
Konsertissa kuullaan teoksia joissa akustisia instrumentteja on laajennettu elektroniikan avulla. Ohjelmassa sähköistettyä taidemusiikkia soolosoittimille ja elektroniikalle. Tunnelmat vaihtuvat hypnoottisesta ja kauniista villiin ja virtuoottiseen.v

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty suoritus vaatii osallistumista kurssin opetukseen, aktiivista omaa työskentelyä sekä esiintymistä loppukonsertissa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Elektroakustisen musiikin kurssilla perehdytään akustisten soittimien yhdistämiseen elektroniikan kanssa. Kurssin aikana tutustutaan elektroakustiseen taidemusiikkiin, instrumenttikohtaiseen repertuaariin, tarvittavaan välineistöön ja appeihin/softaan sekä kokeillaan elektroniikan käyttöä. Opiskelijat valmistavat kurssin aikana yhden elektroakustisen teoksen esitettäväksi loppukonsertissa.

Oppimateriaalit

Määritellään kurssin aikana.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kurssille voi osallistua vaikka ei pääse paikalle ma 16.12.2024, korvaavat tehtävät ja niiden palautuspäivä annetaan tiedoksi ensimmäisen tapaamisen 16.12.2024 jälkeen. Tehtävät tulee palauttaa annettuun påivämäärään mennessä, jotta kurssille osallistuminen on mahdollista.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 31.08.2024

Ajoitus

01.09.2024 - 12.12.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

6 - 45

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Henri Annala
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia toimia erilaisissa työelämän viestintätilanteissa englanniksi.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa kommunikoida tarkoituksenmukaisesti englanniksi ammatillisissa viestintätilanteissa
- hallitsee musiikkialan keskeisen termistön
- osaa kirjoittaa alaansa liittyviä asiatyylisiä tekstejä
- osaa hakea ja tulkita oman alansa ammatillista tietoa englanninkielisistä lähteistä
- osaa arvioida, ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan ja kielen oppimistaitojaan

Sisältö (OJ)

- Autenttiset ammatilliset tekstit, musiikkialan sanasto
- Alan työtehtävät
- Omasta koulutuksesta ja omista tavoitteista kertominen
- Oman alan tuotantojen ja teoksien kuvaaminen
- Erilaiset viestintätilanteet: mm. instrumenttiopetus ja musiikkiteatteri
- Asiatyylinen kirje, sähköposti ja ansioluettelo
- Kilpailu- ja apurahatekstit

Esitietovaatimukset (OJ)

Lähtötaso: Lukion englannin oppimäärä tai Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2. Tee englannin lähtötasotesti ja suorita tarvittaessa valmentavat opinnot ennen opintojakson alkua.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää yksinkertaisen ja ymmärrettävän esityksen apuneuvoja käyttäen
- osaa kertoa omasta instrumentistaan suppeasti
- selviytyy yksinkertaisista ammattialansa keskustelutilanteista
- reagoi useimmiten keskustelukumppaninsa sanomisiin
- tiedostaa jossain määrin erityyppisten tekstien asettamat vaatimukset tyylille
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi
- ymmärtää pääasiat normaalitempoisesta puheesta tutussa asiayhteydessä, kun viesti toistetaan tarvittaessa
- ääntää useimmiten ymmärrettävästi
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita
- käyttää alansa perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää suppean mutta selkeän esityksen alansa aiheesta
- osaa kertoa omasta instrumentistaan
- keskustelee ammattialaansa liittyvistä aiheista melko sujuvasti
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti
- tuottaa tekstiä useimmiten tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa melko sujuvasti ja selkeästi
- ymmärtää eri korostuksilla puhuvia ihmisiä, kun aihe on tuttu
- ääntää melko luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää lukemansa tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin
- ymmärtää ja käyttää alan sanastoa melko täsmällisesti
- käyttää rakenteita pääosin oikein ja korjaa itse kielenkäytön virheitä, jos ne ovat johtaneet väärinkäsityksiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää vakuuttavan, jäsennellyn esityksen tarvittavine materiaaleineen
- osaa kertoa omasta instrumentistaan monipuolisesti ja sujuvasti
- keskustelee sujuvasti ja luontevasti ammattialaansa liittyvistä aiheista
- reagoi nopeasti ja asianmukaisesti keskustelukumppaninsa sanomisiin
- viestii tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti lähes ilman kielivirheitä
- ymmärtää suhteellisen vaivattomasti myös eri korostuksilla puhuvia ihmisiä
- ääntää luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat vaativastakin ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti
- ymmärtää ja käyttää taitavasti ja täsmällisesti oman erityisalansa sanastoa
- käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

The student has to be present on at least 80% of the lessons i.e. three absences are allowed including the final exam. Failure to attend enough classes may affect final grade or prevent you from sitting the final exam.

The grade is based on oral competence (presentation, video CV) and written competence (grant application, written exam). Failing to adhere to deadlines may affect your grade. Submitting homework during the course also affects your grade.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Classroom teaching, group and pair work, online learning on Moodle.

This course is taught in English (Finnish as support language if needed).

Oppimateriaalit

Materials on Moodle page.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Contact teaching 9 x 2,25 hours = 20,25 hours
Independent work includes weekly homework, either reading or exercises.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Independent portfolio for those with proficiency and prior experience in professional English. The portfolio must be submitted by the last day of the course.

If you have a Proposal for Individual Study Arrangements, please let the teacher know at the start of the course.

If you have prior studier in higher education, you might be entitled to credit transfer. Read more: https://intra.tuni.fi/en/studying/studying-0/studying-languages#credit

Kansainvälisyys

International students in the course if possible.

Lisätietoja opiskelijoille

Prerequisites
A-level upper secondary school English or equivalent skills, a passed TAMK skill level test, or a passed preparatory course.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 05.01.2025

Ajoitus

06.01.2025 - 30.04.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Paikat

6 - 45

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Katja Kärki
Vastuuhenkilö

Henri Annala

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia toimia erilaisissa työelämän viestintätilanteissa englanniksi.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa kommunikoida tarkoituksenmukaisesti englanniksi ammatillisissa viestintätilanteissa
- hallitsee musiikkialan keskeisen termistön
- osaa kirjoittaa alaansa liittyviä asiatyylisiä tekstejä
- osaa hakea ja tulkita oman alansa ammatillista tietoa englanninkielisistä lähteistä
- osaa arvioida, ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan ja kielen oppimistaitojaan

Sisältö (OJ)

- Autenttiset ammatilliset tekstit, musiikkialan sanasto
- Alan työtehtävät
- Omasta koulutuksesta ja omista tavoitteista kertominen
- Oman alan tuotantojen ja teoksien kuvaaminen
- Erilaiset viestintätilanteet: mm. instrumenttiopetus ja musiikkiteatteri
- Asiatyylinen kirje, sähköposti ja ansioluettelo
- Kilpailu- ja apurahatekstit

Esitietovaatimukset (OJ)

Lähtötaso: Lukion englannin oppimäärä tai Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2. Tee englannin lähtötasotesti ja suorita tarvittaessa valmentavat opinnot ennen opintojakson alkua.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää yksinkertaisen ja ymmärrettävän esityksen apuneuvoja käyttäen
- osaa kertoa omasta instrumentistaan suppeasti
- selviytyy yksinkertaisista ammattialansa keskustelutilanteista
- reagoi useimmiten keskustelukumppaninsa sanomisiin
- tiedostaa jossain määrin erityyppisten tekstien asettamat vaatimukset tyylille
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi
- ymmärtää pääasiat normaalitempoisesta puheesta tutussa asiayhteydessä, kun viesti toistetaan tarvittaessa
- ääntää useimmiten ymmärrettävästi
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita
- käyttää alansa perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää suppean mutta selkeän esityksen alansa aiheesta
- osaa kertoa omasta instrumentistaan
- keskustelee ammattialaansa liittyvistä aiheista melko sujuvasti
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti
- tuottaa tekstiä useimmiten tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa melko sujuvasti ja selkeästi
- ymmärtää eri korostuksilla puhuvia ihmisiä, kun aihe on tuttu
- ääntää melko luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää lukemansa tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin
- ymmärtää ja käyttää alan sanastoa melko täsmällisesti
- käyttää rakenteita pääosin oikein ja korjaa itse kielenkäytön virheitä, jos ne ovat johtaneet väärinkäsityksiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää vakuuttavan, jäsennellyn esityksen tarvittavine materiaaleineen
- osaa kertoa omasta instrumentistaan monipuolisesti ja sujuvasti
- keskustelee sujuvasti ja luontevasti ammattialaansa liittyvistä aiheista
- reagoi nopeasti ja asianmukaisesti keskustelukumppaninsa sanomisiin
- viestii tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti lähes ilman kielivirheitä
- ymmärtää suhteellisen vaivattomasti myös eri korostuksilla puhuvia ihmisiä
- ääntää luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat vaativastakin ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti
- ymmärtää ja käyttää taitavasti ja täsmällisesti oman erityisalansa sanastoa
- käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 10.09.2024

Ajoitus

11.09.2024 - 07.05.2027

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Mariikka Santaharju
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toimia osana musiikkiteatteriensemblea harjoitus- ja esitystilanteissa. Hän laulaa osana moniäänistä kuoroa ja pystyy mukauttamaan äänenkäyttöään sen vaatimuksiin. Opiskelija osaa työskennellä johdettavana, osana ryhmää ja ottaa vastaan ohjausta eri osa-alueilla sekä soveltaa ohjeita toiminnassaan. Hän osaa integroida muilla tunneilla oppimiaan substanssitaitoja ensembletyöskentelyssä. Opiskelija tuntee musiikkiteatterin tyylipiirteitä, ensemble-ohjelmistoa ja konventioita.

Sisältö (OJ)

Laulamisen harjoittelua ryhmässä/ kuorona
• stemmojen harjoittelu ryhmänä ja itsenäisesti
• moniääninen laulaminen
• lauluilmaisu ensemblessa
• laulun ja liikkeen yhdistäminen
• musiikkiteatteriohjelmisto

Lisätiedot (OJ)

Läsnäolo: 80%

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 12.11.2024

Ajoitus

29.10.2024 - 22.04.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 25

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Jussi-Pekka Nuto
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee tonaalisen musiikin perusrakenteet, äänenkuljetuksen peruskäsitteet ja periaatteet sekä osaa soveltaa näitä musiikkia kirjoittaessaan.

Sisältö (OJ)

Tonaalisen soinnutuksen perusteet:
• Sointuvalinnan ja sointujen yhdistämisen periaatteet
• Äänenkuljetuksen periaatteet
• Harjoitustehtävät
• Musiikkiesimerkit
• Kirjallisuutta

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikkiopiston laajaa oppimäärää vastaava osaaminen.

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tuntee tonaalisen äänenkuljetuksen periaatteet ja tyypilliset soinnutusratkaisut sekä osaa kirjoittaa niiden mukaista sointusatsia

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 08.10.2024

Ajoitus

29.10.2024 - 22.04.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 25

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Jussi-Pekka Nuto
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee tonaalisen musiikin perusrakenteet, äänenkuljetuksen peruskäsitteet ja periaatteet sekä osaa soveltaa näitä musiikkia kirjoittaessaan.

Sisältö (OJ)

Tonaalisen soinnutuksen perusteet:
• Sointuvalinnan ja sointujen yhdistämisen periaatteet
• Äänenkuljetuksen periaatteet
• Harjoitustehtävät
• Musiikkiesimerkit
• Kirjallisuutta

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikkiopiston laajaa oppimäärää vastaava osaaminen.

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tuntee tonaalisen äänenkuljetuksen periaatteet ja tyypilliset soinnutusratkaisut sekä osaa kirjoittaa niiden mukaista sointusatsia

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 13.12.2024

Ajoitus

07.01.2025 - 06.05.2025

Laajuus

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on tutustunut improvisoinnin perusteisiin. Hän pystyy musisoimaan ilman nuottikuvaa käyttämällä hyväkseen improvisointiin tarvittavia teoreettisia ja käytännön tietoja ja taitoja.

Sisältö (OJ)

- prima vista-soitto
- tutustuminen erilaisiin materiaaleihin ja niiden analysointi
- improvisointiharjoitukset

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija on tutustunut improvisoinnin perusteisiin. Hän pystyy musisoimaan ilman nuottikuvaa käyttämällä hyväkseen improvisointiin tarvittavia teoreettisia ja käytännön tietoja ja taitoja.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- prima vista-soitto
- tutustuminen erilaisiin materiaaleihin ja niiden analysointi
- improvisointiharjoitukset

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 13.12.2024

Ajoitus

07.01.2025 - 09.05.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on perehtynyt erilaisiin ryhmädynaamisiin menetelmiin, joiden avulla vapautetaan musiikillista ilmaisua ja luomisvoimaa.

Sisältö (OJ)

- improvisointiharjoituksia
- erilaisia tyyliharjoituksia
- liikkeen ja teatterin ilmaisukeinojen käyttö

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 13.12.2024

Ajoitus

07.01.2025 - 09.05.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä improvisaatiotiotilanteessa muusikkona tai esimerkiksi tanssin ja teatteri-ilmaisun kautta. Opiskelija pystyy toimimaan ryhmänsä ohjaajana ja produktion tuottajana.

Sisältö (OJ)

- improvisointiharjoituksia
- erilaisia tyyliharjoituksia
- liikkeen ja teatterin ilmaisukeinojen käyttö
- produktiotyö

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Yksilöopetus Musiikki
  • Heini Kärkkäinen
  • Markus Hohti
  • Jari Salmela
  • Susanna Tenkanen-Lindeman
  • Hanna-Leena Savolainen
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPESA
    24MUPE Hahmotustaitojen pedagogi säveltämisen painotuksella
  • 24MUPEKJ
    24MUPE kuoronjohto
  • 24MUPEOJ
    24MUPE orkesterinjohtaja

Tavoitteet (OJ)

Opiskelijan soitto- tai laulutekninen ja tulkinnallinen taso on kehittynyt siten, että hänellä on osaamista persoonalliseen taiteelliseen ilmaisuun ja laajojen muotokokonaisuuksien hallintaan. Opiskelija hallitsee eri musiikkityylejä edustavaa oman instrumenttinsa ohjelmistoa.

Sisältö (OJ)

Monipuolinen instrumentin ohjelmiston soitto- tai laulutekninen ja ilmaisullinen hallinta

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.Opiskelijan sointikulttuuri on kohtalaisen monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Arviointiasteikko

0-5

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin pääinstrumentin opiskelijoille. Tämä opintojakso kuuluu kuoronjohtajille, orkesterinjohtajille ja musiikin hahmotustaitojen opiskelijoille. Säestys haetaan tälle opintojaksolle ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumisaika

15.03.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Yksilöopetus Musiikki
  • Pauliina Paasila
  • Petri Antikainen
  • Hanna-Leena Savolainen
  • Teemu Salmi
  • Tuomas Turriago
  • Heini Kärkkäinen
  • Janne Malinen
  • Riikka Marttila
  • Enna Snellman
  • Susanna Tenkanen-Lindeman
  • Johanna Annala
  • Harri Lehtinen
  • Pauliina Kupiainen
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelija on syventänyt tavoitetasoaan vastaavan ohjelmiston musiikkityylien ja niiden tulkitsemisen, teosten muotojen, taiteellisen ilmaisun sekä soitto- tai laulutekniikan osaamistaan. Hän on myös tutustunut kamarimusiikkiohjelmistoon.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija on syventänyt tavoitetasoaan vastaavan ohjelmiston musiikkityylien ja niiden tulkitsemisen, taiteellisen ilmaisun ja laulutekniikan osaamistaan. Hän on tutustunut monipuolisesti musiikkiteatterin ohjelmistoon.

Sisältö (OJ)

Musiikkipedagogi:
Monipuolinen pääinstrumentin ohjelmiston harjoittaminen sekä tyylintuntemuksen ja toteutustaitojen syventäminen. Itsenäisen työskentelyn suunnitelmallinen toteuttaminen.

Musiikkiteatteri:
Monipuolinen lauluohjelmiston harjoittaminen sekä tyylintuntemuksen ja toteutustaitojen syventäminen. Itsenäisen työskentelyn suunnitelmallinen toteuttaminen.

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso on mahdollista toteuttaa englannin kielellä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmiston.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Sointikulttuuri ei ole riittävän monipuolinen. Musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.Opiskelijan sointikulttuuri on kohtalaisen monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osoittaa ohjelman erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan sointikulttuurin sekä kykenee luomaan hallittuja muotokokonaisuuksia.

Aika ja paikka

Musiikkiteatteri:
Sovitaan opettajan kanssa
Instrumenttipedagogi:
lukuvuoden ajan, TAMK. Pääcampus, Pianolaboratorio (Hämeenpuisto)

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Musiikkiteatteri:
Tutkinnot sijoittuvat lukukausien loppuun
Instrumenttipedagogi:
ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osallistuminen opetukseen, läsnäolo 80%
Osallituminen mestarikursseille
Osallistuminen konsertteihin ja tutkintokonserttiin

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Musiikkiteatteri:
Tunnit sovitaan henkilökohtaisesti opettajan kanssa. Oppitunteja on 26 kertaa lukuvuodessa, tunnin kesto on 60 min. Myös mestarikurssit ja luennot ovat osa opetusta.
Instrumenttipedagogi:
yksilöopetus, ryhmätunnit, mestarikurssit.

Oppimateriaalit

Musiikkiteatteri:
Musikaaliohjelmisto
Instrumenttipedagogi:
oman substanssialueen ohjelmistoa monipulisesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Musiikkiteatteri:
Vaatii sitoutumista ja säännöllistä osallistumista opetukseen, sekä säännöllistä henkilökohtaista harjoittelua. Osallistuminen konsertteihin ja mestarikursseihin kuuluu opetukseen.
Instrumenttipedagogi:
osallistuminen opetukseen, henkilökohtainen harjoittelu, konsertit ja produktiot

Sisällön jaksotus

Musiikkiteatteri:
Opetus jatkuu tasaisesti läpi lukuvuoden. Produktioviikoilla, jotka ilmoitetaan lukukauden alussa, ei ole opetusta.
Instrumenttipedagogi:
lukuvuoden ajan

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Musiikkiteatteri:
Esiintymistilanteet ja konsertit
Instrumenttipedagogi:
konsertiti, produktiot

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmiston.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Sointikulttuuri ei ole riittävän monipuolinen. Musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.Opiskelijan sointikulttuuri on kohtalaisen monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osoittaa ohjelman erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan sointikulttuurin sekä kykenee luomaan hallittuja muotokokonaisuuksia.

Ilmoittautumisaika

01.02.2025 - 02.03.2025

Ajoitus

03.03.2025 - 09.05.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 100

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Dimas Ruiz Santos
  • Hannu Pohjannoro
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Luennot
3.3. C1-05, klo.14-16
5.5. Satamakadun sali, klo 14-16

Seminaarit:
Hannu Pohjannoro ilmoittaa osallistujille

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei ole

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Läsnäolo ja oman kadenssin tuottaminen vaaditaan

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

2-3 Luentoa/seminaaria
Opiskelijan työskentelyn seuraaminen joko henkilökohtaisesti tai pienryhmässä.
Purkauspalaveri

Oppimateriaalit

Kirjallisuutta löydettävissä Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan pitää olla läsnä luennoissa (3.3. ja 5.5.)
Kaikki opiskelijat kirjoittavat oma kadenssi ja saavat siihen henkilökohtainen ohjausta

Sisällön jaksotus

Kurkistus tyyleihin
Kadenssin kirjoittamiseen kohdennettu sävellystyökalut
Esittäminen ja tulkinta

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei ole

Kansainvälisyys

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Eka ja toka sessiot yhdessä orkesteriakatemian kanssa

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

1 - 10

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Heini Kärkkäinen
  • Laura Vikman
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Tunnit sovitaan kamarimusiikkia opettavien opettajien kanssa. Tunnit pidetään Tamkin pääkampuksella ja pianopedagogisessa laboratoriossa.
Opetus alkaa syyskuussa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei sisällä tutkintoa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kamarimusiikin opetus ( tuntimäärä vähintään 9x45min), oma harjoittelu ja yhtyeen yhteisharjoittelu.
Opintopisteitä kurssista 2.

Oppimateriaalit

Kamariyhtyeille sävellettyjä teoksia. Neuvoa valinnassa voi kysyä kamarimusiikki opettajilta.

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 08.05.2025

Laajuus

1 - 10

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Heini Kärkkäinen
  • Laura Vikman
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Tunnit sovitaan kamarimusiikkia opettavien opettajien kanssa.
Tunnit Tamkin tiloissa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tutkintosuoritusta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty/hylätty

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kamarimusiikin opetus, vähintään 9x45min osallistuminen tunneille, oma harjoittelu ja harjoitukset yhtyeen kanssa.
Opintopisteet kurssista 2.

Oppimateriaalit

Kamarimusiikkiiyhtyeille sävelletyt teokset.

Lisätietoja opiskelijoille

Teosvalinnoista voit halutessasi olla yhteydessä opettajiin.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

1 - 10

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Heini Kärkkäinen
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 22MUPEINST
    22MUPE, Instrumenttipedagogi
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Tunnit sovitaan kamarimusiikkia opettavien opettajien kanssa. Tunnit Tamkin tiloissa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tutkintosuoritusta.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kamarimusiikin opetuksiin osallistuminen ( minimi 9x45min), oma harjoittelu sekä yhtyeen kanssa harjoittelu.
Kurssista 2 opintopistettä.

Oppimateriaalit

Kamarimusiikkiyhtyeille sävelletyt teokset.

Lisätietoja opiskelijoille

Teosvalinnassa voi halutessaan olla yhteydessä opettaviin.

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

1 - 10

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Heini Kärkkäinen
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Tunnit sovitaan kamarimusiikkia opettavien opettajien kanssa. Tunnit pidetään Tamkin tiloissa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tutkintosuoritusta.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tunneille osallistuminen, minimi 9x45min, oma - ja yhtyeen kanssa harjoittelu.
Kurssista opintopisteitä 2.

Oppimateriaalit

Kamarimusiikkiyhtyeille sävelletyt teokset.

Lisätietoja opiskelijoille

Teosvalinnoissa voi halutessaan olla yhteydessä opettajiin.

Ilmoittautumisaika

07.09.2024 - 06.10.2024

Ajoitus

07.10.2024 - 11.10.2024

Laajuus

1 - 4

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 4

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

05.04.2025 - 04.05.2025

Ajoitus

05.05.2025 - 09.05.2025

Laajuus

1 - 4

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 3

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 25

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Pasi Lyytikäinen
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPESA
    24MUPE Hahmotustaitojen pedagogi säveltämisen painotuksella

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee modaalisen ja tonaalisen polyfonian periaatteet ja perusrakenteet sekä osaa soveltaa niitä musiikkia kirjoittaessaan.

Sisältö (OJ)

• 2-ääninen kontrapunkti
• 3-äänisen kontrapunktin perusteet (mahdollisuuksien mukaan)
• harjoitustehtävät
• musiikkiesimerkkejä ja kirjallisuutta

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikkiopiston laajaa oppimäärää vastaava osaaminen.

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen. Harjoitustehtävät osoittavat polyfonisen tekniikan hallintaa. Harjoitustehtävät ovat annetun tyylimallin mukaisia eikä niissä ole merkittävästi äänenkuljetusvirheitä.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

03.09.2024 - 06.05.2025

Laajuus

1 - 8

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa perustaidot tavoitteelliseen yhteismusisointiin kuorossa tai lauluensemblessä. Hän osaa toimia osana kuoroinstrumenttia, hallita ja kehittää omaa laulutekniikkaansa ja seurata kuoronjohtajan tai kapellimestarin lyöntiä.

Sisältö (OJ)

• Ohjelmistoon tutustuminen laulamalla osana kuoronjohtoluokan harjoituskuoron toimintaa tai lauluensembleä.
• Ohjelmiston esittäminen konsertissa tai kuoronjohto-opiskelijan suoritustilanteessa.
• Kuorolaulun tekniikka, kuorosäveltapailu ja viritys, rytminen ja soinnillinen yhtenäisyys kuorossa tai lauluensemblessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija toimii vastuullisesti ja ammattimaisesti osana kuoroa tai lauluyhtyettä.

Aika ja paikka

Vokaaliyhtye tiistaisin 12.30-14.30 Satamakadun salissa erillisen aikataulun mukaan. Aikataulu tarkentuu elokuun aikana.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Osallistuminen Vokaaliyhtyeen toimintaan ja/tai osallistuminen harjoitteluna kuoroperiodeille. Kurssista kiinnostuneet ottavat yhteyttä Markus Yli-Jokipiihin (markus.yli-jokipii@tuni.fi).

Oppimateriaalit

Jaetaan periodien yhteydessä.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

03.09.2024 - 06.05.2025

Laajuus

1 - 8

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija syventää yhteismusisoinin taitojaan kuorossa tai lauluensemblessä. Hän osaa toimia osana kuoroinstrumenttia, hallita ja kehittää omaa laulutekniikkaansa ja seurata kuoronjohtajan lyöntiä.

Sisältö (OJ)

• Ohjelmistoon tutustuminen laulamalla osana kuoronjohtoluokan harjoituskuoron toimintaa tai lauluensembleä.
• Ohjelmiston esittäminen konsertissa tai kuoronjohto-opiskelijan suoritustilanteessa.
• Kuorolaulun tekniikka, kuorosäveltapailu ja viritys, rytminen ja soinnillinen yhtenäisyys kuorossa tai lauluensemblessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija toimii vastuullisesti ja ammattimaisesti osana kuoroa tai lauluyhtyettä.

Aika ja paikka

Vokaaliyhtye tiistaisin 12.30-14.30 Satamakadun salissa erillisen aikataulun mukaan. Aikataulu tarkentuu elokuun aikana.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Osallistuminen Vokaaliyhtyeen toimintaan ja/tai osallistuminen harjoitteluna kuoroperiodeille. Kurssista kiinnostuneet ottavat yhteyttä Markus Yli-Jokipiihin (markus.yli-jokipii@tuni.fi).

Oppimateriaalit

Jaetaan periodien yhteydessä.

Ilmoittautumisaika

17.08.2024 - 07.10.2024

Ajoitus

16.09.2024 - 05.05.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Julia Lainema
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Loppusuoritus ja palaute viimeisellä opetuskerralla.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kuoronjohdon valinnainen peruskurssi sekä musiikkipedagogeille että musiikkiteatterin opiskelijoille. Ryhmäopetus. Kurssin opettaja: Julia Lainema.

Oppimateriaalit

Kurssilla jaettava ohjelmisto eri tyylejä ja aikakausia.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Läsnäolominimi 80%.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 13.12.2024

Ajoitus

07.01.2025 - 08.04.2025

Laajuus

1 - 2

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Petri Antikainen
  • Jari Salmela
Vastuuhenkilö

Petri Antikainen

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

05.09.2024 - 12.03.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
  • Musiikki Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Pienryhmät
  • Pop-jazzteoria ja säveltapailu, 3 op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Dramaturgia, 2 op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Pop-jazzteoria ja säveltapailu, 3 op
  • Dramaturgia, 2 op

Tavoitteet (OJ)

Musiikkipedagogi:

Säveltapailu, 3 op
Musikin historia ja analyysi, 2 op

Opiskelija on syventänyt tiedollista, analyyttista sekä käytännöllistä osaamistaan säveltapailun, musiikin historian ja musiikkianalyysin alueilla.

Opiskelija hahmottaa musisoiden ja kuullun perusteella kirjoittaen tonaalisia ja vapaatonaalisia melodioita ja harmonioita. Hän hallitsee vaihtojakoisiin ja vaihtuviin tahtilajeihin pohjautuvan rytmiikan ja on tutustunut polyrytmiikkaan. Opiskelija kykenee kuulonvaraisesti havainnoimaan eri tyylikausien musiikkia hyödyntäen teoreettista tietoa. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa käytännön työssä.

Musiikkiteatteri:
Pop-jazz-teoria ja säveltapailu, 3 op
Dramaturgia, 2 op

Opiskelija hallitsee afroamerikkalaisen musiikin peruskäsitteistön ja yleisen terminologian. Hän kykenee analysoimaan ja kirjoittamaan tyylinmukaista sointusatsia sointumerkein ja nuotein. Hän on tutustunut improvisoinnin perusteisiin, jazzfraseerauksen periaatteisiin sekä tyylinmukaisen melodialinjan hallintaan. Opiskelija hallitsee perustonaliteetin sekä jazzmusiikki muunnesäveliä ja muunnesointuja sisältävän tonaliteetin, opiskelijalla on valmiuksia jazzfraseeraukseen ja esitykseen. Hän on perehtynyt afroamerikkalaisen musiikin rytmiikkaan.

Opiskelija osaa ja ymmärtää dramaturgian peruskäsitteitä ja näytelmän analyyttistä lukemista. Opiskelija osaa erotella ja vertailla erilaisia tapoja rakentaa näytelmä, hahmottaa aihe, perustilanne ja juoni.

Sisältö (OJ)

Musiikkipedagogi:

Säveltapailu
Melodian hahmottaminen
- vapaatonaalisten, synteettisiin asteikkoihin ja vapaisiin sointuyhdistelmiin pohjautuvien melodioiden hahmottaminen laulaen ja kirjoittaen
- moniäänisen kudoksen hahmottaminen
Harmonian hahmottaminen
- tonaalisen moduloivan harmonian hahmottaminen sointudiktaateista ja musiikkiesimerkeistä
- tutustuminen vapaatonaalisuuteen
Rytmin hahmottaminen
- vaihtojakoisiin ja vaihtuviin tahtilajeihin pohjautuvaa rytmiikkaa musisoiden ja kirjoittaen
- polyrytmiikan perusteet

Musiikkianalyysi ja historia
Vaihtuva-aiheinen kokonaisuus, jossa syvennytään historiallisesti ja musiikkianalyyttisesti johonkin erikseen ilmoitettavaan ohjelmistokokonaisuuteen tai tyylialueeseen.

Musiikkiteatteri:

Pop-jazz-teoria ja säveltapailu
- kolmi-, neli- sekä laajemmat soinnut
- tavallisimmat muunnesoinnut
- tavallisimmat sointuyhdistelmät sekä sointupurkaukset
- yksinkertaisten melodioiden soinnuttamista tyylinmukaisesti
- rytmien kolmimuunteisuusharjoituksia
- tyylinmukaisten melodialinjojen hahmotus ja kirjoittaminen
- perustonaliteettiin pohjautuvia melodioita laulaen ja kirjoittaen
- muunnesäveliä ja -sointuja sekä jazzskaaloihin perustuvia melodioita laulaen ja kirjoittaen
- nelisointuihin perustuvien tonaalisten ja modaalisten sointukulkujen tunnistamista
- jazzrytmiikan sekä polyrytmiikan harjoittamista lukien ja kirjoittaen

Dramaturgia
- dramaturgian peruskäsitteet ja niiden soveltaminen
- näytelmien ja käsikirjoitusten analyyttinen lukeminen
- elokuvien kriittinen, tutkiva katseleminen

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikin hahmottaminen ja historia 2 tai vastaava osaaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Säveltapailu
Pop-jazz-teoria ja säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät kutakuinkin sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti tyydyttävän kokonaisuuden (mm. tempo pysyy, tonaaliset keskukset ovat tunnistettavissa)

Musiikkianalyysi ja historia
Dramaturgia
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata joitakin musiikillisia rakenteita ja jossain määrin soveltaa musiikinteorian käsitteitä analyyttisiin havaintoihinsa. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat jossain määrin hajanaisia ja muodostavat puutteellisen kokonaisuuden.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Säveltapailu
Pop-jazz-teoria ja säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti yhtenäisen kokonaisuuden.

Musiikkianalyysi ja historia
Dramaturgia
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikillisia rakenteita muodon eri tasoilla, abstrahoida analyyttisia havaintojaan ja soveltaa niihin musiikinteorian käsitteitä. Opiskelija osaa perustella analyyttisia ratkaisujaan. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat pääosin relevantteja ja muodostavat kokonaisuuden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Säveltapailu
Pop-jazz-teoria ja säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät sujuvasti ja oikein; mahdolliset vähäiset virheet eivät vaikuta häiritsevästi kokonaisuuteen.

Musiikkianalyysi ja historia
Dramaturgia
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikillisia rakenteita muodon eri tasoilla, abstrahoida analyyttisia havaintojaan ja soveltaa niihin musiikinteorian käsitteitä. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan myös tavanomaisesta poikkeavien tapausten analyysiin ja perustella analyyttisiä ratkaisujaan. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat relevantteja ja muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentit ilmoitetaan opetuksen yhteydessä.
Uusintamahdollisuus musiikin yleisinä tenttipäivinä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opintojakson osat:
- Pop-jazz-teoria ja säveltapailu (3 op); ryhmäopetu, harjoitustehtävät, itsenäinen työskentely.
- Dramatrugia (2 op); Luento-opetus.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan kurssin yhteydessä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

HyväHot

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä toteutus on tarkoitettu Musiikkiteatteriopiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 05.05.2025

Laajuus

15 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

6 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 60

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Jussi-Pekka Nuto
  • Matti Ruippo
  • Susanna Vainio
  • Paavo Korpijaakko
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Pienryhmät
  • Musiikin tietotekniikka, ryhmä 1, 3 op SYKSYN OPETUSKATKOLLA (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Musiikkianalyysi 2, 3 op 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Sovitus ja soitinnnuksen perusteet, 3op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Säveltapailu 2, 3op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Säveltapailu 2, 3op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Musiikin tietotekniikka, ryhmä 2, 3 op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Musiikin historia 2, 3op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Musiikin tietotekniikka, ryhmä 1, 3 op SYKSYN OPETUSKATKOLLA
  • Musiikkianalyysi 2, 3 op 2
  • Sovitus ja soitinnnuksen perusteet, 3op
  • Säveltapailu 2, 3op
  • Säveltapailu 2, 3op
  • Musiikin tietotekniikka, ryhmä 2, 3 op
  • Musiikin historia 2, 3op

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on laajentanut tiedollista, analyyttista ja käytännöllistä musiikin tietotekniikan, musiikin historian, sovittamisen, musiikkianalyysin ja säveltapailun osaamistaan ja käytännön soveltamistaitojaan.

Musiikin tietotekniikka, 3 op
Opiskelija osaa hyödyntää musiikkiteknologian työvälineitä tulevassa ammatissaan. Näitä ovat musiikin komponointiin liittyvät työkalut, kuten nuotinkirjoitus-, sekvensseri- ja muut moniraitatyöskentelyyn liityvät ohjelmat. Erityisesti kiinnitetään huomiota musiikin julkaisun eri kanavien mahdollisuuksiin.

Musiikin historia, 3 op
Opiskelija tuntee länsimaisen taidemusiikin historian päälinjat romantiikasta aikamme musiikkiin, tunnistaa aikakausille ominaisia tyylipiirteitä sekä hahmottaa tyylikausien kokonaisuuksia ja kehityslinjoja.

Sovittaminen, 3 op
Opiskelija tuntee eri soittimien ja lauluäänen ominaisuuksia sekä niille kirjoittamisen käytäntöjä. Opiskelija tuntee sovittamisen periaatteita ja käytäntöjä ja osaa soveltaa niitä musiikkia kirjoittaessaan.

Säveltapailu, 3 op
Opiskelija hahmottaa musisoiden ja kuullun perusteella kirjoittaen musiikkia vanhasta musiikista myöhäisromantiikkaan sekä hallitsee perusrytmiikan poikkeusjakoisine rytmikuvioineen.

Musiikkipedagogi: Musiikkianalyysi, 3 op
Opiskelija osaa analysoida ja kuvata laajamuotoisia länsimaisen taidemusiikin rakenteita eri tyylikausilta.

Musiikkiteatteri: Ohjelmistopraktikum, 3 op
Opiskelija tuntee keskeisimmän musiikkiteatteriohjelmiston eri tyylikausilta, keskiössä erityisesti angloamerikkalainen musiikkiteatteriperinne. Opiskelija tuntee laajasti musiikkiteatterin teknisiä-, tyylillisiä-, ja tulkinnallisia kysymyksiä. Opiskelija ymmärtää ja osaa hyödyntää kirjallisuutta musiikkiteatterin alueelta, analysoida ja sekä itsenäisesti laajentaa ja syventää omaa musiikkianalyyttistä tuntemustaan ja ohjelmistotuntemustaan.

Sisältö (OJ)

Musiikin tietotekniikka
- nuotinkirjoitus tietokoneella
- sekvensseri- ja muut tallennusohjelmat
- jakelukanavat ja julkaisu musiikkiyhteisöissä
- ilmaiset verkkotyökalut musiikin tekemisessä

Musiikin historia
- romantiikan ajan musiikki
- 1900-2000-luvun musiikki

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
- yleisesti käytössä olevien soittimien ominaisuudet ja niille kirjoittamisen käytännöt
- sovitusharjoituksia yhtyeille ja kuorolle
Sisältö voidaan painottaa klassisen tai pop-jazz-musiikin mukaisiin käytäntöihin. Sävellysopintojen pohjaosaamisvaatimuksena on klassiseen musiikkiin painottunut sisältö.

Säveltapailu
Melodian hahmottaminen
- tonaalisia, muunnesäveliä ja -sointuja sekä modulaatioita sisältäviä ja kirkkosävellajeihin pohjautuvia melodioita laulaen
- tonaalisen 2-äänisen musiikin hahmottaminen kirjoittaen
- tonaalisia ja modaalisia melodioita laulaen ja kirjoittaen
- asteikkojen ja sointujen hahmottaminen laulaen ja kuulonvaraisesti
- transponointia
Harmonian hahmottaminen
- tonaalisen muunnesointuja monipuolisesti sisältävän harmonian hahmottaminen sointudiktaateista ja musiikkiesimerkeistä
Rytmin hahmottaminen
- perusrytmiikan ja poikkeusjakoisten rytmikuvioiden hahmottaminen musisoiden ja kirjoittaen

Musiikkipedagogi: Musiikkianalyysi
- analyysiharjoituksia
- musiikkianalyyttista kirjalisuutta

Musiikkiteatteri: Ohjelmistopraktikum
- musiikkiteatterin ohjelmistotuntemuksen kartuttaminen ja syventäminen
- analyysi harjoituksia musiikkiteatteriohjelmistosta
- harjoitustyö (esitelmä tms.) johonkin musiikkiteatterin osa-alueeseen syventyen

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikin hahmottaminen ja historia 1 tai vastaava osaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opintojakson arvosana on toteutusosien laajuuksien mukaan painotettu arvosanojen keskiarvo.

Musiikin tietotekniikka
Opiskelija osaa välttävästi käyttää musiikin tietotekniikkaa oman ammattiosaamisensa apuna.

Musiikin historia
Opiskelija hallitsee kurssin asiakokonaisuudet tyydyttävästi, mutta musiikinhistoriallisten asiakokonaisuuksien johdonmukaisessa käsittelemisessä on puutteita. Opiskelijan kirjallinen ilmaisu on heikkoa.

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
Opiskelijan tuntemus soitinten ominaisuuksista ja tyypillisisitä käyttötavoista on vaatimatonta. Opiskelija osaa pääpiirteittäin lukea orkesteripartituuria. Harjoitustehtävät noudattavat perusratkaisuja eivätkä kaikilta osin ota huomioon soitinten ominaisuuksia. Esitysmerkinnät ovat puutteellisia.

Säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät kutakuinkin sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti tyydyttävän kokonaisuuden (mm. tempo pysyy, toonika on tunnistettavissa).

Musiikkianalyysi ja ohjelmistopraktikum
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata joitakin musiikillisia rakenteita ja jossain määrin soveltaa musiikinteorian käsitteitä analyyttisiin havaintoihinsa. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat jossain määrin hajanaisia ja muodostavat puutteellisen kokonaisuuden.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opintojakson arvosana on toteutusosien laajuuksien mukaan painotettu arvosanojen keskiarvo.

Musiikin tietotekniikka
Opiskelija osaa käyttää nuotinkirjoitus- ja äänitysohjelmia oman ammattiosaamisensa tukena. Hän osaa julkaista musiikillista materiaalia sähköisesti.

Musiikin historia
Opiskelija hallitsee kurssin asiakokonaisuudet ja niiden yksityiskohtia ja osaa käsitellä kriittisesti historiankirjoitusta. Opiskelija osaa vertailla musiikinhistoriallisten aikakausien ominaisuuksia ja tyylipiirteitä sekä osaa käsitellä asiakokonaisuuksia erilaisten musiikin historian tutkimuksen näkökulmien kautta.

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
Opiskelija tuntee yleisesti käytössä olevien soitinten ominaisuuksia ja tyypillisiä käyttötapoja. Opiskelija osaa lukea orkesteripartituuria ja tuntee niissä yleisimmin esiintyviä lyhenteitä ja merkintöjä. Harjoitustehtävät osoittavat erilaisten soitinnus- ja sovitusratkaisujen tuntemusta. Esitysmerkinnöissä ei ole merkittäviä puutteita ja nuottikuva on selkeä.

Säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti yhtenäisen kokonaisuuden.

Musiikkianalyysi ja ohjelmistopraktikum
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikillisia rakenteita muodon eri tasoilla, abstrahoida analyyttisia havaintojaan ja soveltaa niihin musiikinteorian käsitteitä. Opiskelija osaa perustella analyyttisia ratkaisujaan. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat pääosin relevantteja ja muodostavat kokonaisuuden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opintojakson arvosana on toteutusosien laajuuksien mukaan painotettu arvosanojen keskiarvo.

Musiikin tietotekniikka
Opiskelija osaa käyttää erinomaisesti nuotinkirjoitus- ja äänitysohjelmia oman ammattiosaamisensa tukena. Hän osaa julkaista musiikillista materiaalia, eri kanavia käyttäen sähköisesti.

Musiikin historia
Opiskelija osoittaa erinomaista asiakokonaisuuksien ja niiden yksityiskohtien hallintaa. Hän osaa käsitellä historiallista tietoa kriittisesti ja monipuolisesti omaan ammatilliseen substanssiosaamiseensa soveltaen. Opiskelija osaa vertailla musiikinhistoriallisten aikakausien ominaisuuksia ja tyylipiirteitä sekä osaa käsitellä asiakokonaisuuksia erilaisten musiikin historian tutkimuksen näkökulmien kautta.

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
Opiskelija tuntee yleisesti käytössä olevien soitinten ominaisuudet ja tyypilliset käyttötavat. Opiskelija osaa sujuvasti lukea orkesteripartituuria ja tuntee niissä esiintyvät lyhenteet ja merkinnät.
Harjoitustehtävät osoittavat erilaisten soitinnus- ja sovitusratkaisujen monipuolista hallintaa. Esitysmerkinnät ovat asianmukaiset ja nuottikuva on viimeistelty.

Säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät sujuvasti ja oikein; mahdolliset vähäiset virheet eivät vaikuta häiritsevästi kokonaisuuteen.

Musiikkianalyysi ja ohjelmistopraktikum
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikillisia rakenteita muodon eri tasoilla, abstrahoida analyyttisia havaintojaan ja soveltaa niihin musiikinteorian käsitteitä. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan myös tavanomaisesta poikkeavien tapausten analyysiin ja perustella analyyttisiä ratkaisujaan. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat relevantteja ja muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Musiikin historia: Tentti viimeisellä opetuskerralla.
Musiikin tietotekniikka: Sovitaan erikseen.
Säveltapailu: Kirjallinen ja suulinen tentti viimeisillä opetuskerroilla. Uusinta yleisenä tenttipäivänä.
Musiikkianalyysi: Tentti viimeisellä opetuskerralla.
Sovitus: harjoitustehtävät palautetaan arvioitavaksi kurssin lopussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Musiikin historia: Tentti, jossa kirjallinen osuus ja kuunteluohjelmiston tentti.
Musiikin tietotekniikka: Osallistuminen opetukseen sekä harjoitustöiden tekeminen muodostavat arvosanan.
Säveltapailu: Tentit ja kurssin harjoitustehtävät.
Musiikkianalyysi: Tentti ja kurssin harjoitustehtävät.
Sovitus: Opettaja arvioi valikoiman harjoitustehtäviä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Musiikin historia: Luento-opetus ja itsenäinen työskentely.
Musiikin tietotekniikka: lähiopetus, demonstraatiot, opetuskeskustelu, harjoitukset, harjoitustyöt, tentti
Säveltapailu 2: lähiopetus, harjoitustehtävät, itsenäinen työskentely.
Musiikkianalyysi 2: lähiopetus, harjoitustehtävät, itsenäinen työskentely.
Sovitus: ryhmäopetus, harjoitustehtävät, itsenäinen työskentely. Sovitus-osion sisältö perustuu klassisen musiikin käytäntöihin.

Oppimateriaalit

Musiikin historia 2: Kurssimateriaali jaetaan OneDrive-kansioon kurssin yhteydessä.
Musiikin tietotekniikka: Luentomateriaalit, verkkosivut, opetusvideot.
Säveltapailu 2: Oppitunneilla jaettava materiaali.
Musiikkianalyys 2i: Oppitunneilla jaettava materiaali.
Sovitus: Oppitunneilla jaettava materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Musiikin tietotekniikka: Omakohtaista työskentelyä 45 h, oppitunteja 36 h
Opintojaksolla edellytetään läsnäoloa 80 % lähiopetuksesta.

Sisällön jaksotus

Ryhmä on suunnattu musiikkipedagogiopiskelijoille.

Opintojakso sisältää seuraavat osat:
Musiikin tietotekniikka, Matti Ruippo.
Musiikin historia, Markus Yli-Jokipii
Säveltapailu, Susanna Vainio
Musiikkianalyysi.
Sovitus: Paavo Korpijaakko.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Kansainvälisyys

Musiikin tietotekniikka: Käytettävä ohjelmisto on englanninkielistä.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 05.05.2025

Laajuus

15 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 60

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Matti Ruippo
  • Susanna Vainio
  • Jermo Grundström
  • Kalle Elkomaa
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Pienryhmät
  • Musiikin historia 2, 3op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Musiikin tietotekniikka, ryhmä 3, 3op MUSTE (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Ohjelmistopraktikum, 3op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Säveltapailu 2, 3op, MUSTE (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Sovitus ja soitinnnuksen perusteet, 3op, MUSTE (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Musiikin historia 2, 3op
  • Musiikin tietotekniikka, ryhmä 3, 3op MUSTE
  • Ohjelmistopraktikum, 3op
  • Säveltapailu 2, 3op, MUSTE
  • Sovitus ja soitinnnuksen perusteet, 3op, MUSTE

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on laajentanut tiedollista, analyyttista ja käytännöllistä musiikin tietotekniikan, musiikin historian, sovittamisen, musiikkianalyysin ja säveltapailun osaamistaan ja käytännön soveltamistaitojaan.

Musiikin tietotekniikka, 3 op
Opiskelija osaa hyödyntää musiikkiteknologian työvälineitä tulevassa ammatissaan. Näitä ovat musiikin komponointiin liittyvät työkalut, kuten nuotinkirjoitus-, sekvensseri- ja muut moniraitatyöskentelyyn liityvät ohjelmat. Erityisesti kiinnitetään huomiota musiikin julkaisun eri kanavien mahdollisuuksiin.

Musiikin historia, 3 op
Opiskelija tuntee länsimaisen taidemusiikin historian päälinjat romantiikasta aikamme musiikkiin, tunnistaa aikakausille ominaisia tyylipiirteitä sekä hahmottaa tyylikausien kokonaisuuksia ja kehityslinjoja.

Sovittaminen, 3 op
Opiskelija tuntee eri soittimien ja lauluäänen ominaisuuksia sekä niille kirjoittamisen käytäntöjä. Opiskelija tuntee sovittamisen periaatteita ja käytäntöjä ja osaa soveltaa niitä musiikkia kirjoittaessaan.

Säveltapailu, 3 op
Opiskelija hahmottaa musisoiden ja kuullun perusteella kirjoittaen musiikkia vanhasta musiikista myöhäisromantiikkaan sekä hallitsee perusrytmiikan poikkeusjakoisine rytmikuvioineen.

Musiikkipedagogi: Musiikkianalyysi, 3 op
Opiskelija osaa analysoida ja kuvata laajamuotoisia länsimaisen taidemusiikin rakenteita eri tyylikausilta.

Musiikkiteatteri: Ohjelmistopraktikum, 3 op
Opiskelija tuntee keskeisimmän musiikkiteatteriohjelmiston eri tyylikausilta, keskiössä erityisesti angloamerikkalainen musiikkiteatteriperinne. Opiskelija tuntee laajasti musiikkiteatterin teknisiä-, tyylillisiä-, ja tulkinnallisia kysymyksiä. Opiskelija ymmärtää ja osaa hyödyntää kirjallisuutta musiikkiteatterin alueelta, analysoida ja sekä itsenäisesti laajentaa ja syventää omaa musiikkianalyyttistä tuntemustaan ja ohjelmistotuntemustaan.

Sisältö (OJ)

Musiikin tietotekniikka
- nuotinkirjoitus tietokoneella
- sekvensseri- ja muut tallennusohjelmat
- jakelukanavat ja julkaisu musiikkiyhteisöissä
- ilmaiset verkkotyökalut musiikin tekemisessä

Musiikin historia
- romantiikan ajan musiikki
- 1900-2000-luvun musiikki

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
- yleisesti käytössä olevien soittimien ominaisuudet ja niille kirjoittamisen käytännöt
- sovitusharjoituksia yhtyeille ja kuorolle
Sisältö voidaan painottaa klassisen tai pop-jazz-musiikin mukaisiin käytäntöihin. Sävellysopintojen pohjaosaamisvaatimuksena on klassiseen musiikkiin painottunut sisältö.

Säveltapailu
Melodian hahmottaminen
- tonaalisia, muunnesäveliä ja -sointuja sekä modulaatioita sisältäviä ja kirkkosävellajeihin pohjautuvia melodioita laulaen
- tonaalisen 2-äänisen musiikin hahmottaminen kirjoittaen
- tonaalisia ja modaalisia melodioita laulaen ja kirjoittaen
- asteikkojen ja sointujen hahmottaminen laulaen ja kuulonvaraisesti
- transponointia
Harmonian hahmottaminen
- tonaalisen muunnesointuja monipuolisesti sisältävän harmonian hahmottaminen sointudiktaateista ja musiikkiesimerkeistä
Rytmin hahmottaminen
- perusrytmiikan ja poikkeusjakoisten rytmikuvioiden hahmottaminen musisoiden ja kirjoittaen

Musiikkipedagogi: Musiikkianalyysi
- analyysiharjoituksia
- musiikkianalyyttista kirjalisuutta

Musiikkiteatteri: Ohjelmistopraktikum
- musiikkiteatterin ohjelmistotuntemuksen kartuttaminen ja syventäminen
- analyysi harjoituksia musiikkiteatteriohjelmistosta
- harjoitustyö (esitelmä tms.) johonkin musiikkiteatterin osa-alueeseen syventyen

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikin hahmottaminen ja historia 1 tai vastaava osaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opintojakson arvosana on toteutusosien laajuuksien mukaan painotettu arvosanojen keskiarvo.

Musiikin tietotekniikka
Opiskelija osaa välttävästi käyttää musiikin tietotekniikkaa oman ammattiosaamisensa apuna.

Musiikin historia
Opiskelija hallitsee kurssin asiakokonaisuudet tyydyttävästi, mutta musiikinhistoriallisten asiakokonaisuuksien johdonmukaisessa käsittelemisessä on puutteita. Opiskelijan kirjallinen ilmaisu on heikkoa.

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
Opiskelijan tuntemus soitinten ominaisuuksista ja tyypillisisitä käyttötavoista on vaatimatonta. Opiskelija osaa pääpiirteittäin lukea orkesteripartituuria. Harjoitustehtävät noudattavat perusratkaisuja eivätkä kaikilta osin ota huomioon soitinten ominaisuuksia. Esitysmerkinnät ovat puutteellisia.

Säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät kutakuinkin sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti tyydyttävän kokonaisuuden (mm. tempo pysyy, toonika on tunnistettavissa).

Musiikkianalyysi ja ohjelmistopraktikum
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata joitakin musiikillisia rakenteita ja jossain määrin soveltaa musiikinteorian käsitteitä analyyttisiin havaintoihinsa. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat jossain määrin hajanaisia ja muodostavat puutteellisen kokonaisuuden.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opintojakson arvosana on toteutusosien laajuuksien mukaan painotettu arvosanojen keskiarvo.

Musiikin tietotekniikka
Opiskelija osaa käyttää nuotinkirjoitus- ja äänitysohjelmia oman ammattiosaamisensa tukena. Hän osaa julkaista musiikillista materiaalia sähköisesti.

Musiikin historia
Opiskelija hallitsee kurssin asiakokonaisuudet ja niiden yksityiskohtia ja osaa käsitellä kriittisesti historiankirjoitusta. Opiskelija osaa vertailla musiikinhistoriallisten aikakausien ominaisuuksia ja tyylipiirteitä sekä osaa käsitellä asiakokonaisuuksia erilaisten musiikin historian tutkimuksen näkökulmien kautta.

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
Opiskelija tuntee yleisesti käytössä olevien soitinten ominaisuuksia ja tyypillisiä käyttötapoja. Opiskelija osaa lukea orkesteripartituuria ja tuntee niissä yleisimmin esiintyviä lyhenteitä ja merkintöjä. Harjoitustehtävät osoittavat erilaisten soitinnus- ja sovitusratkaisujen tuntemusta. Esitysmerkinnöissä ei ole merkittäviä puutteita ja nuottikuva on selkeä.

Säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti yhtenäisen kokonaisuuden.

Musiikkianalyysi ja ohjelmistopraktikum
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikillisia rakenteita muodon eri tasoilla, abstrahoida analyyttisia havaintojaan ja soveltaa niihin musiikinteorian käsitteitä. Opiskelija osaa perustella analyyttisia ratkaisujaan. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat pääosin relevantteja ja muodostavat kokonaisuuden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opintojakson arvosana on toteutusosien laajuuksien mukaan painotettu arvosanojen keskiarvo.

Musiikin tietotekniikka
Opiskelija osaa käyttää erinomaisesti nuotinkirjoitus- ja äänitysohjelmia oman ammattiosaamisensa tukena. Hän osaa julkaista musiikillista materiaalia, eri kanavia käyttäen sähköisesti.

Musiikin historia
Opiskelija osoittaa erinomaista asiakokonaisuuksien ja niiden yksityiskohtien hallintaa. Hän osaa käsitellä historiallista tietoa kriittisesti ja monipuolisesti omaan ammatilliseen substanssiosaamiseensa soveltaen. Opiskelija osaa vertailla musiikinhistoriallisten aikakausien ominaisuuksia ja tyylipiirteitä sekä osaa käsitellä asiakokonaisuuksia erilaisten musiikin historian tutkimuksen näkökulmien kautta.

Sovittaminen ja soitinnuksen perusteet
Opiskelija tuntee yleisesti käytössä olevien soitinten ominaisuudet ja tyypilliset käyttötavat. Opiskelija osaa sujuvasti lukea orkesteripartituuria ja tuntee niissä esiintyvät lyhenteet ja merkinnät.
Harjoitustehtävät osoittavat erilaisten soitinnus- ja sovitusratkaisujen monipuolista hallintaa. Esitysmerkinnät ovat asianmukaiset ja nuottikuva on viimeistelty.

Säveltapailu
Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät sujuvasti ja oikein; mahdolliset vähäiset virheet eivät vaikuta häiritsevästi kokonaisuuteen.

Musiikkianalyysi ja ohjelmistopraktikum
Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikillisia rakenteita muodon eri tasoilla, abstrahoida analyyttisia havaintojaan ja soveltaa niihin musiikinteorian käsitteitä. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan myös tavanomaisesta poikkeavien tapausten analyysiin ja perustella analyyttisiä ratkaisujaan. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat relevantteja ja muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Musiikin historia: Tentti viimeisellä opetuskerralla.
Musiikin tietotekniikka: Sovitaan erikseen.
Säveltapailu: Kirjallinen ja suulinen tentti viimeisillä opetuskerroilla. Uusinta yleisenä tenttipäivänä.
Sovitus: opettaja arvioi valikoiman harjoitustehtäviä.
Ohjelmistopraktikum.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Musiikin historia: Tentti, jossa kirjallinen osuus ja kuunteluohjelmiston tentti.
Musiikin tietotekniikka: Osallistuminen opetukseen sekä harjoitustöiden tekeminen muodostavat arvosanan.
Säveltapailu: Tentit ja kurssin harjoitustehtävät.
Sovitus: opettaja arvioi valikoiman harjoitustehtäviä.
Ohjelmistopraktikum.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Musiikin historia 2: Luento-opetus ja itsenäinen työskentely.
Musiikin tietotekniikka: lähiopetus, demonstraatiot, opetuskeskustelu, harjoitukset, harjoitustyöt, tentti
Säveltapailu 2: lähiopetus ja itsenäiset tehtävät.
Sovitus: lähiopetus ja itsenäiset tehtävät. Sovitus-osio perustuu ns. kevyen musiikin käytäntöihin.
Ohjelmistopraktikum: Lähiopetus.

Oppimateriaalit

Musiikin historia: Kurssimateriaali jaetaan OneDrive-kansioon kurssin yhteydessä.
Musiikin tietotekniikka: Luentomateriaalit, verkkosivut, opetusvideot.
Säveltapailu: Oppitunneilla jaettava materiaali.
Sovitus: Oppitunneilla jaettava materiaali.
Ohjelmistopraktikun: Oppitunneilla jaettava materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Musiikin tietotekniikka: Omakohtaista työskentelyä 45 h, oppitunteja 36 h
Opintojaksolla edellytetään läsnäoloa 80 % lähiopetuksesta.

Sisällön jaksotus

Opintojakson osat Ohjelmistopraktikum sekä Sovitus painottuvat teatterimusiikkiin. Ryhmä on suunnattu musiikkiteatteriopiskelijoille.

Opintojakso sisältää seuraavat osat:
Musiikin tietotekniikka, Matti Ruippo.
Musiikin historia, Markus Yli-Jokipii
Säveltapailu, Susanna Vainio
Ohjelmistopraktikum.
Sovitus: Kalle Elkomaa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Kansainvälisyys

Musiikin tietotekniikka: Käytettävä ohjelmisto on englanninkielistä.

Ilmoittautumisaika

05.08.2024 - 03.09.2024

Ajoitus

04.09.2024 - 19.02.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee länsimaisen taidemusiikin historian päälinjat ja estetiikan perusteet renessanssista klassismiin. Hän tunnistaa aikakausille ominaisia tyylipiirteitä sekä hahmottaa tyylikausien kokonaisuuksia ja kehityslinjoja. Hän osaa soveltaa musiikin historian tuntemusta käytännön työhön muusikkona tai musiikkipedagogina.

Sisältö (OJ)

• Musiikin historian päälinjat renessanssista klassismiin.

• Eri aikakausien musiikkia edustavien kuunneltavien musiikkinäytteiden tunnistaminen

• Kirjallisuutta

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija hallitsee kurssin asiakokonaisuudet ja osaa käsitellä kriittisesti historiankirjoitusta. Opiskelija osaa vertailla musiikinhistoriallisten aikakausien ominaisuuksia ja tyylipiirteitä sekä osaa käsitellä asiakokonaisuuksia erilaisten musiikinhistorian tutkimuksen näkökulmien kautta.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti, jossa kirjallinen osuus ja kuunteluohjelmiston tentti. Kirjallinen osuus suoritetaan itsenäisesti Exam room -palvelussa. Kuunteluohjelmiston tentti suoritetaan luentojen yhteydessä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luento-opetus
Itsenäinen työskentely
Opiskelija tuntee länsimaisen taidemusiikin historian aikakausien estetiikan perusteet varhaisesta renessanssista klassismin musiikkiin. Hän tunnistaa aikakausille ominaisia tyylipiirteitä sekä hahmottaa tyylikausien kokonaisuuksia ja kehityslinjoja.
Kurssimateriaali jaetaan Moodle-kansioon kurssin yhteydessä.

Oppimateriaalit

Kurssilla jaetaan luentomateriaali sekä 8 tenttikysymystä, joista tenttiin arvotaan 2.
Suositeltävä kirjallisuus esimerkiksi:
Burkholder: History of Western Music
muhi.siba.fi -tietokanta

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Itsenäinen työskentely

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

3 - 10

TKI-osuus

8 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Dimas Ruiz Santos
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija vastaa projektin kokonaisuudesta ja edistyy seuraavissa taidoissa:
• Ohjelmiston ja harjoitusperiodin/tuotantoperiodin rakentaminen
• Pedagoginen lähestyminen ryhmän valmistamiseen

Sisältö (OJ)

Taiteellisena johtajana toiminen konserttiproduktiossa, kilpailuperiodissa, levytyksessä tai muussa musiikin johtamiseen liittyvässä projektissa. Projekti on mentoroitu ja se voi olla kiinteä osa TAMKin produktiotoimintaa tai opiskelijan oman kokoonpanon projekti.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija suorittaa projektin vastuullisesti ja ammattimaisesti taiteellisena johtajana.

Aika ja paikka

Sovitaan opettajan kanssa opiskelijan aikataulun mukaisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelijan toimintaa arvioidaan seuraamalla. Arvioinnin perusteina käytetään havainnointia ja harjoittelusopimuksessa esitettyjen tavoitteiden toteutumista

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Erikseen sovittava opiskelijan oma ohjattu johtamisprojekti orkesterin- ja kuoronjohdon pääaineisille opiskelijoille.

Oppimateriaalit

Projektin sisältö määritellään opiskelijan kiinnostuksen kohteiden mukaisesti opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Projektin aikana ajankäyttö ja kuormitus on mahdollisesti runsasta, mikäli toteutetaan esimerkiksi laajamuotoinen konserttiprojekti.

Sisällön jaksotus

Sovitaan yhteistyökumppanin kanssa yksilökohtaisesti

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutuksessa on runsaasti erilaisia valinnan mahdollisuuksia. AHOT on myös mahdollista.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Projekti on joko opiskelijan oma työelämäprojekti tai osa TAMK musiikin yhteismusisointia.

Kansainvälisyys

Työelämäyhteys voi olla myös ulkomailla

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 13.12.2024

Ajoitus

06.01.2025 - 02.05.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 12

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Matti Ruippo
Vastuuhenkilö

Matti Ruippo

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa käyttää musiikkiteknologian työvälineitä siten, että niistä on hyötyä hänen tulevassa ammatissaan. Tällaisia välineitä ovat musiikin komponointiin liittyvät työkalut, kuten nuotinkirjoitus-, sekvensseri- ja muut moniraitatyöskentelyyn liityvät ohjelmat. Erityisesti kiinnitetään huomiota musiikin julkaisun eri kanavien mahdollisuuksiin.

Sisältö (OJ)

• nuotinkirjoitus tietokoneella
• äänen taltioinnin perusteet
• äänentoiston perusteet
• jakelukanavat ja julkaisu musiikkiyhteisöissä
• ilmaiset verkkotyökalut musiikin tekemisessä
. MUISTIO: Verkkosivut?, videoeditointi

Lisätiedot (OJ)

Läsnäolo: 80%

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

05.09.2024 - 23.09.2024

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 45

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Susanna Vainio
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti viimeisellä opetukerralla. Uusinta musiikin yleisinä tenttipäivinä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti ja harjoitustehtävät.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus ja harjoitustehtävät.

Oppimateriaalit

Jaetaan oppituntien yhteydessä.

Lisätietoja opiskelijoille

Musiikin teorian valmentavat opinnot -kurssilla kerrataan teoria- ja säveltapailuasioista ennen tutkintoon kuuluvia teoriaopintoja.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

4 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 160

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Dimas Ruiz Santos
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toimia erilaisissa oppimisympäristöissä ja oppilaitoksissa sekä sopeuttaa oman toimintansa kyseisen työpaikan mukaisiin vaatimuksiin. Opiskelija kykenee itsenäisesti hoitamaan opetukseen liittyviä, opettajia koskevia hallinnollisia tehtäviä. Hän voi myös toimia muusikon tehtävissä työelämäkontaktissa.

Sisältö (OJ)

Opetustyö vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, ammatillisen II asteen tai muussa musiikinopetusta tarjoavassa oppilaitoksessa tai musiikkialaa sivuavassa projektissa. Opintojakson osa voi olla myös muusikon tai tuottajan tehtävissä toimimista. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan suunnitelma opintojakson toteuttamisesta.

Aika ja paikka

Opintojakson toteutus on mahdollista joko kokonaisena tai osina koko lukuvuoden aikana. Paikka määräytyy työelämän yhteistyökumppanin mukaisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelijan toimintaa arvioidaan seuraamalla. Arvioinnin perusteina käytetään havainnointia ja harjoittelusopimuksessa esitettyjen tavoitteiden toteutumista.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opiskelija oppii työskentelemällä erilaisissa työympäristöissä ja reflektoimalla omaa toimintaansa. Lisäksi hän käy ohjaajiensa kanssa keskusteluja, joiden pohjalta hän voi muokata omaa toimintaansa.

Oppimateriaalit

Sovitaan työpaikan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Suunnitteluun, reflektointiin ja jälkitöihin varataan noin 2 op, muu kontaktia.

Sisällön jaksotus

Sovitaan yhteistyökumppanin kanssa yksilökohtaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutuksessa on runsaasti erilaisia valinnan mahdollisuuksia. AHOT on myös mahdollista.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakso toteutetaan kokonaisuudessaan työelämässä.

Kansainvälisyys

Työelämäyhteys voi olla myös ulkomailla.

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 02.10.2024

Ajoitus

23.10.2024 - 16.04.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Susanna Vainio
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija hallitsee musiikkianalyysin peruskäsitteet ja osaa hahmottaa, analysoida ja kuvata musiikin pienimuotoisia rakenteita eri tyylikausilta.

Sisältö (OJ)

• musiikkianalyysin peruskäsitteet
• analyysiharjoituksia tonaalisen musiikin eri tyylilajeissa
• kirjallisuutta

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikkiopiston laajaa oppimäärää vastaava osaamistaso.

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikillisia rakenteita muodon eri tasoilla, abstrahoida analyyttisia havaintojaan ja soveltaa niihin musiikinteorian käsitteitä. Opiskelija osaa perustella analyyttisia ratkaisujaan. Opiskelijan esittämät analyyttiset havainnot ovat pääosin relevantteja ja muodostavat kokonaisuuden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti viimeisellä opetuskerralla.
Uusinta yleisenä tenttipäivänä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti ja harjoitustehtävät.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus ja itsenäiset harjoitustehtävät.

Oppimateriaalit

Oppitunneilla jaettava materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Ilmoittautumisaika

08.06.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 12

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Lauri Pulakka
  • Johanna Annala
  • Pauliina Kupiainen
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee musiikkiteatteriohjelmistoa ja musikaalilaulun eri tyylilajien ominaispiirteitä ja tyylikeinoja. Opiskelija kykenee esiintymään julkisessa konsertissa. Opiskelijan laulutekninen ja tulkinnallinen taso on kehittynyt siten, että hänellä on osaamista omaan persoonalliseen ilmaisuun ja eri laulutekniikoiden ja tyylilajien käyttämiseen. Kyky suunnitelmalliseen itsenäiseen työskentelyyn on kehittynyt.

Sisältö (OJ)

• Tutustuminen musiikkiteatteriohjelmistoon
• Tutustuminen musikaalilaulun/ musiikkiteatterilaulun eri tyylilajeihin
• Tutustuminen erilaisiin äänenkäyttötapoihin
• Eri tekniikoiden toteuttaminen omassa ilmaisussa
• Itsenäisen työskentelyn suunnitelmallinen harjoittelu

Lisätiedot (OJ)

• Osallistuminen opetukseen ja järjestetyille mestarikursseille sekä konsertteihin
• Esiintyminen syyslukukaudella konsertissa, josta saadaan kirjallinen palaute
• Esiintyminen kevätlukukaudella konsertissa, josta saadaan suullinen palaute
• Läsnäolo 80%
HUOM! Laulun tutkintovaatimukset löytyvät erikseen Moodlesta, tutustu niihin opettajasi kanssa!

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty:
Opiskelija hallitsee tasoon vaadittavan ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä ja
• äänenkäyttö ja tulkinta on monipuolista ja sävykästä
• tekniset valmiudet ovat hyvällä tasolla
• musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvällä tasolla
• opiskelija osoittaa omaa taiteellista näkemystä
Hylätty:
Opiskelijalla on merkittäviä puutteita edellä mainituissa osa-alueissa

Aika ja paikka

Tunnit sovitaan henkilökohtaisesti opettajan kanssa. Oppitunteja on 14 x 45min lukukaudessa, yhteensä 28 lukuvuodessa (a 45min).

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Laulussa näytöt suoritetaan puolivuosittain. Syyslukukauden näyttö sijoittuu joulukuun alkuun ja kevätlukukauden näyttö toukokuun alkuun. Tarkemmat ajankohdat vahvistetaan lukukauden aikana.
Uusintamahdollisuudesta sovitaan erikseen vastaavan opettajan kanssa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Yksilöopetus sekä laulun mestarikurssit. Ryhmäopetusta mahdollisuuksien mukaan.

Oppimateriaalit

Ohjelmistosta sovitaan opettajan kanssa. ks. Moodle "laulun tutkintotavoitteet"

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Läsnäoloprosentti: 80%.
Vaatii sitoutumista ja säännöllistä osallistumista opetukseen, sekä säännöllistä henkilökohtaista harjoittelua.
Osallistuminen konsertteihin ja mestarikursseihin kuuluu opetukseen.

Sisällön jaksotus

Opetus jatkuu tasaisesti läpi lukuvuoden. Produktioviikoilla syksyllä ja keväällä ei (pääsääntöisesti) ole perusmuotoista opetusta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Konsertit ja esiintymiset.

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille. Musiikkiteatterin opiskelijat eivät hae säestystunteja. Musiikkiteatterin säestys toisella tavalla.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hyväksytty:
Opiskelija hallitsee tasoon vaadittavan ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä ja
• äänenkäyttö ja tulkinta on monipuolista ja sävykästä
• tekniset valmiudet ovat hyvällä tasolla
• musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvällä tasolla
• opiskelija osoittaa omaa taiteellista näkemystä
Hylätty:
Opiskelijalla on merkittäviä puutteita edellä mainituissa osa-alueissa

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 12.02.2025

Ajoitus

05.03.2025 - 07.05.2025

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Musiikki Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee musikaalin historian päälinjat ja estetiikan perusteet. Hän tunnistaa aikakausille ominaisia tyylipiirteitä sekä hahmottaa tyylikausien kokonaisuuksia, kehityslinjoja ja ohjelmistoa. Hän osaa soveltaa musiikin historian tuntemusta muuhun ammattiosaamiseen sekä käytännön työhön musikaaliartistina.

Sisältö (OJ)

• musikaalin historian päälinjat 1800-luvulta nykypäivään.
• eri aikakausien musiikkia edustavien kuunneltavien musiikkinäytteiden tunnistaminen
• kirjallisuutta

Lisätiedot (OJ)

Läsnäolo: 80%

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.08.2024 - 08.09.2024

Ajoitus

09.09.2024 - 30.04.2027

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija hahmottaa omaa potentiaaliaan suhteessa työelämään ja osaa työelämätaitoja. Hän tunnistaa osaamistaan ja pystyy esittämään sitä muille. Opiskelija osaa itsenäisesti valmistautua työnhakutilanteisiin ja laatia alalle soveltuvan CV:n.

Sisältö (OJ)

Työelämän tilanteita simuloivat sekä työelämäyhteistyössä järjestetyt aidot työnhakutilanteet, joista opiskelija saa lyhyen palautteen.

Lisätiedot (OJ)

Osallistuminen 80%

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Aika ja paikka

Mock-audition tilanteita järjestetään pitkin lukuvuotta välillä koulun sisäisesti ja välillä ulkoisesti, esim. aitojen työnhakutilanteiden yhteydessä. Ajankohdat vahvistetaan lukukauden alussa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Työelämän tilanteita simuloivat sekä työelämäyhteistyössä järjestetyt aidot työnhakutilanteet, joista opiskelija saa lyhyen palautteen.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Toteutuksella on mahdollisuus käyttää myös vierailijoita työelämäyhteyksistä

Lisätietoja opiskelijoille

Tilanteet ja osallistujat vahvistetaan erikseen

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 26.03.2025

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 12

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Sanna Majanlahti
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on tutustunut näyttelijäntyön perusteisiin. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä. Kyky suunnitelmalliseen itsenäiseen työskentelyyn on kehittynyt ja hän ymmärtää alan pitkäjänteisen toiminnan vaatimuksen ja luonteen. Hänellä on käsitys puheäänen tuottamisesta sekä perusteet käyttää ääntä puheilmaisun välineenä näyttämötyöskentelyssä. Opiskelija tuntee eri näyttelijäntaiteen tekniikoita ja osaa hyödyntää niitä omassa työssään. Opiskelijalla on valmiudet roolityöskentelyyn.

Sisältö (OJ)

Opintojaksolla tehdään näyttelijäntyöllisiä harjoitteita, joiden avulla pyritään kehollistamaan näyttelijäntyötä sekä harjoitellaan tekstin työstämistä
• näyttelijäntyön perusteet
• roolianalyysi
• puhetekniikka

Lisätiedot (OJ)

Läsnäolo 80%

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty: Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa tason mukaisesti näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.
Hylätty: Opiskelijalla on merkittäviä puutteita edellä mainituissa osa-alueissa

Aika ja paikka

Opetuspaikka: Harjoitusteatteri Duunari. Tarkista ajankohta Lukkarikoneesta.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opintojaksolla tehdään näyttelijäntyöllisiä harjoitteita, joiden avulla pyritään kehollistamaan näyttelijäntyötä sekä harjoitellaan tekstin työstämistä
• näyttelijäntyön perusteet
• roolianalyysi
• puhetekniikka

Oppimateriaalit

Sovitaan ohjaavan opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaatii sitoutumista ja läsnäoloa. Opintojaksolla edellytetään läsnäoloa 80 % lähiopetuksesta. Sisältää myös kotitehtäviä ja omalla ajalla tapahtuvaa säännöllistä harjoittelua. Harjoittelusta sovitaan tarkemmin ja ryhmäkohtaisesti opettajan kanssa. Osallistuminen mestarikursseihin kuuluu opetukseen.
TÄRKEÄÄ! Opinnot edellyttävät vahvaa sitoutumista opiskeluun. Opiskelijan ottaa vastuun omista opinnoistaan ja reflektoi omaa työskentelyään ja edistymistään siihen osoitetuilla/ ohjeistetuilla tavoilla (esim. Oppimispäiväkirja, itsenäinen harjoittelu, annettuun materiaaliin tutustuminen omaehtoisesti ja tarvittaessa sen tuottaminen/ kartuttaminen yms)
Jos sinulla on kysyttävää tanssista nätystä, ole ensin yhteydessä sähköpostitse opettajaasi
Näyttelijäntaiteen tunnille tullaan ajoissa, sopivissa varusteissa ja lämmiteltynä, jotta työskentely voidaan aloittaa täysipainoisesti heti tunnin alusta.

Sisällön jaksotus

Opetus jatkuu tasaisesti läpi vuoden. Produktioviikkojen aikana opetusta ei järjestetä samanmuotoisena.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Produktiot, esitykset ja demot.

Kansainvälisyys

Kansainvälinen materiaali ja mahdolliset mestarikurssit

Lisätietoja opiskelijoille

Pienryhmäopetus ja yksilöohjaus.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hyväksytty: Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa tason mukaisesti näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.
Hylätty: Opiskelijalla on merkittäviä puutteita edellä mainituissa osa-alueissa

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 16.04.2025

Laajuus

15 op

TKI-osuus

9 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Mariikka Santaharju
  • Sanna Majanlahti
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Pienryhmät
  • Näyttelijäntyö 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tanssi TASO 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Näyttelijäntyö 2
  • Tanssi TASO 2

Tavoitteet (OJ)

Näyttelijäntyö, 9 op
Opiskelija on syventänyt osaamistaan näyttelijäntyössä. Hän on perehtynyt tekstin tulkintaan ja esittämiseen vaikuttaviin ilmaisukeinoihin.

Tanssi, 6 op
Opiskelija on kehittänyt tanssitekniikkaansa ja kehonsa hallintaa. Hän toteuttaa ja tunnistaa tanssin perusteknisiä asioita sekä tanssin termistöä.

Sisältö (OJ)

Näyttelijäntyö
- näyttelijäntyön yksilö- ja ryhmäharjoitukset
- puheilmaisun teoria ja harjoitukset
- luova ongelmanratkaisu ja työtapojen kehittäminen
- tutustuminen projektityöskentelyyn
- oman osaamisen ja oppimistapojen arviointi ja kehittäminen
- vastuun ottaminen ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Tanssi
- tanssitekniikka
- voima- ja liikkuvuusharjoituksia
- liikemuistia ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia
- työskentelyä yksin, pareittain ja ryhmässä

Esitietovaatimukset (OJ)

Näyttelijäntyö ja tanssi 1

Lisätiedot (OJ)

Läsnäolo 80%
Poissaoloista on neuvoteltava opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija kykenee eläytymään ja esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmistoa kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Ilmaisu ja tekeminen ei ole riittävän monipuolista. Taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Tanssi
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason koreografian kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen ilmaisu ja kehonhallinta on tyydyttävää. Kehonkäyttö liikkeessä ei ole riittävän monipuolista. Tekninen ja ilmaisullinen kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Tanssi
Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija osoittaa laaja-alaisen näyttämöilmaisun ja erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisuvoiman näyttelijäntyössään sekä kykenee luomaan hallittuja taiteellisia kokonaisuuksia. Opiskelija osaa yhdistää fyysisen ilmaisun, puhetekniikan sekä näyttelijäntyön ja kykenee tulkitsemaan monipuolisesti roolihenkilön ajatusmaailmaa

Tanssi
Opiskelija osoittaa kehonkäytön erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin liikekielessään erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisun sekä kykenee toteuttamaan haastavia koreografisia kokonaisuuksia. Läsnäolo on vahvaa, esiintyminen varmaa ja luontevaa. Opiskelija pystyy tuottamaan omaa solistista liikemateriaalia.

Aika ja paikka

Tarkista ajankohta Lukkarikoneesta.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Erikseen opettajan kanssa sovittuina ajankohtina

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija on osallistunut opetukseen ja on ollut läsnä tunneilla 80%. Hän on saavuttanut kurssin tavoitteet.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Näty:
- näyttelijäntyön yksilö- ja ryhmäharjoitukset
- puheilmaisun teoria ja harjoitukset
- luova ongelmanratkaisu ja työtapojen kehittäminen
- tutustuminen projektityöskentelyyn
- oman osaamisen ja oppimistapojen arviointi ja kehittäminen
- vastuun ottaminen ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta


Tanssi
Opintojakso koostuu erilaisista opetuskokonaisuuksista, joissa tavoitteena on lisätä opiskelijan hahmottamista kehon hallinnasta, eri tyylilajien tanssitekniikoista, kehittää liikemuisti -ja kehon koordinaatiota erilaisin tanssiteknisten ja ilmaisu harjoitteiden avulla.

Opintojakson oppisisältöä lähestytään tanssissa käytännön harjoitteiden kautta.
Erityylisien liikesarjojen avulla harjoitetaan kehon hallintaa ja liikkeen hahmottamista. Erilaisten tanssintekniikka harjoitteiden lisäksi kehitetään ja työstetään erityylisiä koreografioita, kehollista ilmaisua sekä liikeimprovisaatiota.
Tutustutaan tanssin- ja liikkeen perustermistöön ja ammattisanastoon. Opiskelija työstää eri tanssilajien (jazz, nykytanssi, baletti) keskeisiä elementtejä ja liikemateriaalia. Musikaalisuus ja ilmaisu kehittyvät eri tanssin tyylilajien sarjoissa.

Reflektointi, rakentava vuorovaikutteisuus sekä aktiivisuus ovat osa opintojaksoa.
Lähiopetus tapahtuu käytännön fyysisenä salityöskentelynä yksin, pareittain, ryhmässä

Mestarikursseilla täydennetään eri tyylilajeja. Mestarikurssiopetus on osa opintojaksoa.

Oppimateriaalit

Sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa



Tanssi: Opintojakson materiaali koostuu opettajan antamasta liikemateriaalista, erilaisista tanssin tekniikka- ja kehonhallinta harjoitteista, improvisaatioharjoituksista, sekä opiskelijoiden luomasta materiaalista. Opintojaksolla perehdytään erilaisiin tanssilajeihin: jazz, baletti, nykytanssi ja edellä mainittujen eri tyylisuuntiin. Suositeltava kirjallisuus sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Läsnäolo 80%, poissaoloista sovittava opettajan kanssa. Vaatii sitoutumista ja säännöllistä osallistumista opetukseen, sekä säännöllistä henkilökohtaista harjoittelua. Harjoittelusta sovitaan tarkemmin ja ryhmäkohtaisesti opettajan kanssa. Osallistuminen mestarikursseihin kuuluu opetukseen.
TÄRKEÄÄ! Opinnot edellyttävät vahvaa sitoutumista opiskeluun. Opiskelijan ottaa vastuun omista opinnoistaan ja reflektoi omaa työskentelyään ja edistymistään siihen osoitetuilla/ ohjeistetuilla tavoilla (esim. Oppimispäiväkirja, itsenäinen harjoittelu, annettuun materiaaliin tutustuminen omaehtoisesti ja tarvittaessa sen tuottaminen/ kartuttaminen yms)
Jos sinulla on kysyttävää tanssista tai nätystä, ole ensin yhteydessä sähköpostitse opettajaasi
Tanssi- ja nätytunnille tullaan ajoissa, sopivissa varusteissa ja lämmiteltynä, jotta työskentely voidaan aloittaa täysipainoisesti heti tunnin alusta.

Sisällön jaksotus

Opetus jatkuu tasaisesti läpi lukuvuoden. Produktioviikoilla opetuksessa saattaa olla katkoja, tästä ilmoitetaan erikseen.

Opiskelijoiden palautekeskustelut käydään puolivuosittain.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Kansainvälisyys

Kansainvälinen materiaali ja mahdolliset mestarikurssit.

Lisätietoja opiskelijoille

NÄTY: Kurssin opettajana toimii Sanna Majanlahti
Tanssi: Kurssin opettajana toimii Mariikka Santaharju

HUOM!
Tanssinopetus toteutetaan tasoryhmissä, joita on kolme.
I-taso on perustaso/ alkeet
II-taso on keskitaso
III-taso on edistyneet/ mahdollisesti ammattiopinnot tai vastaavat suorittaneet.

Opiskelija toteuttaa tanssin opintonsa omaa osaamistaan vastaavassa tasoryhmässä, jonka tanssiopettaja hänelle määrittelee. Opiskelija voi vaihtaa tasoryhmää opettajan suostumuksella, mutta välttämättä tasoryhmä ei muutu opintojen aikana.
4. vsk HUOM!: Opintojakso toteutetaan syyslukukaudella 2024. Opiskelija voi osallistua myös kevään opetukseen. Osallistumisesta tulee ilmoittaa opettajalle joulukuun 2024 alussa.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö
Opiskelija kykenee eläytymään ja esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmistoa kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Ilmaisu ja tekeminen ei ole riittävän monipuolista. Taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Tanssi
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason koreografian kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen ilmaisu ja kehonhallinta on tyydyttävää. Kehonkäyttö liikkeessä ei ole riittävän monipuolista. Tekninen ja ilmaisullinen kokonaisuuksien hallinta on välttävää

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö
Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Tanssi
Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö
Opiskelija osoittaa laaja-alaisen näyttämöilmaisun ja erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisuvoiman näyttelijäntyössään sekä kykenee luomaan hallittuja taiteellisia kokonaisuuksia. Opiskelija osaa yhdistää fyysisen ilmaisun, puhetekniikan sekä näyttelijäntyön ja kykenee tulkitsemaan monipuolisesti roolihenkilön ajatusmaailmaa

Tanssi
Opiskelija osoittaa kehonkäytön erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin liikekielessään erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisun sekä kykenee toteuttamaan haastavia koreografisia kokonaisuuksia. Läsnäolo on vahvaa, esiintyminen varmaa ja luontevaa. Opiskelija pystyy tuottamaan omaa solistista liikemateriaalia.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 16.04.2025

Laajuus

15 op

TKI-osuus

9 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Mariikka Santaharju
  • Jermo Grundström
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Pienryhmät
  • Näyttelijäntyö 3 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tanssi TASO 3 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Näyttelijäntyö 3
  • Tanssi TASO 3

Tavoitteet (OJ)

Näyttelijäntyö, 9 op
Opiskelija on syventänyt näyttelijäntyön osaamistaan ja osaa hyödyntää taitojaan produktioissa.

Tanssi, 6 op
Opiskelijan tanssitekniikan ja kehon hallinnan osaaminen on syventynyt. Opiskelija hahmottaa omaa tanssi-ilmaisuaan.

Sisältö (OJ)

Näyttelijäntyö
- näyttelijäntyön yksilö- ja ryhmäharjoitukset
- puhetekniikka
- harjoitusten omaksuminen ja soveltaminen käytännön työhön
- luova ongelmanratkaisu ja työtapojen kehittäminen
- projektityöskentely

Tanssi
- liikemuistia ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia
- liikemprovisointi
- erilaisten tanssitekniikoiden osaamisen syventäminen
- soolo koreografian valmistaminen
- ryhmä-ja parityöskentelyä (ensemble työskentely)

Esitietovaatimukset (OJ)

Näyttelijäntyö ja tanssi 2

Lisätiedot (OJ)

Läsnäolo 80%
Poissaoloista on neuvoteltava opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija kykenee eläytymään ja esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmistoa kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Ilmaisu ja tekeminen ei ole riittävän monipuolista. Taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Tanssi
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason koreografian kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen ilmaisu ja kehonhallinta on tyydyttävää. Kehonkäyttö liikkeessä ei ole riittävän monipuolista. Tekninen ja ilmaisullinen kokonaisuuksien hallinta on välttävää

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Tanssi
Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija osoittaa laaja-alaisen näyttämöilmaisun ja erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisuvoiman näyttelijäntyössään sekä kykenee luomaan hallittuja taiteellisia kokonaisuuksia. Opiskelija osaa yhdistää fyysisen ilmaisun, puhetekniikan sekä näyttelijäntyön ja kykenee tulkitsemaan monipuolisesti roolihenkilön ajatusmaailmaa.

Tanssi
Opiskelija osoittaa kehonkäytön erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin liikekielessään erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisun sekä kykenee toteuttamaan haastavia koreografisia kokonaisuuksia. Läsnäolo on vahvaa, esiintyminen varmaa ja luontevaa. Opiskelija pystyy tuottamaan omaa solistista liikemateriaalia.

Aika ja paikka

Katso Lukkarikone

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Sovitaan opettajan kanssa erikseen

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija on osallistunut opetukseen ja on ollut läsnä tunneilla 80%. Hän on saavuttanut kurssin tavoitteet.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Näyttelijäntyö
- näyttelijäntyön yksilö- ja ryhmäharjoitukset
- puhetekniikka
- harjoitusten omaksuminen ja soveltaminen käytännön työhön
- luova ongelmanratkaisu ja työtapojen kehittäminen
- projektityöskentely

Tanssi
Opintojakso koostuu erilaisista opetuskokonaisuuksista. Osa-alueisiin kuuluu erilaisten tanssitekniikoiden osaamisen syventäminen ja tanssin eri tyylilajien syventävä hahmottaminen. Tanssitekniikan, ilmaisun sekä koreografian yhdistäminen ja soveltaminen syvenee. Opiskelija hahmottaa ja osaa soveltaa aikaisemmin opittua tanssin tietotaitoaan ilmaisun ja sisällön välittämisen työkaluna. Taiteellisena työnä opiskelija toteuttaa itselleen liikkeellisen soolo koreografian, johon liittyy (tilanteesta riippuen/tarpeen mukaan) myös henkilökohtaista ohjausta tanssin opettajalta.

Opintojakson oppisisältöä lähestytään ja syvennytään erityylisien tanssin tekniikkaharjoitteiden, liikemuisti- ja koordinaatio harjoitteiden sekä erilaisten koreografia- ja liikeimprovisaatioharjoitteiden kautta. Opiskelija työstää ja syventää eri tanssilajien (jazz, nykytanssi, baletti ja näiden eri tyylilajeja) keskeisiä elementtejä ja liikemateriaalia. Musikaalisuus ja ilmaisu kehittyvät eri tanssin tyylilajien sarjoissa. Tanssiteknisten, liikelaadullisten sekä koreografia harjoitteiden avulla kehonhallinta ja kokonaisvaltainen kehon ilmaisu syvenee.

Taiteellista työskentelyä opiskelija toteuttaa työstämällä itselleen liikkeellisen soolo koreografian ja esittämällä sen erikseen sovittuna ajankohtana. Sooloprosessin ohjeistus ja aikataulutus sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa.
Vertaispalaute, itsereflektointi, vuorovaikutteisuus sekä aktiivisuus ovat osa opintojaksoa.
Lähiopetus tapahtuu käytännön fyysisenä salityöskentelynä yksin, pareittain, ryhmässä.

Oppimateriaalit

Sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa

Tanssi: Opintojakson materiaali koostuu opettajan antamasta liikemateriaalista, erilaisista tanssin tekniikka- ja kehonhallinta harjoitteista, improvisaatioharjoituksista, sekä opiskelijoiden luomasta materiaalista. Opintojaksolla perehdytään erilaisiin tanssilajeihin: jazz, baletti, nykytanssi ja edellä mainittujen eri tyylisuuntiin. Suositeltava kirjallisuus sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaatii sitoutumista ja läsnäoloa oppitunneilla. Opintojaksolla edellytetään läsnäoloa vähintään 80 % lähiopetuksesta. Sisältää myös kotitehtäviä ja omalla ajalla tapahtuvaa säännöllistä harjoittelua. Harjoittelusta sovitaan tarkemmin ja ryhmäkohtaisesti opettajan kanssa.

TÄRKEÄÄ! Opinnot edellyttävät vahvaa sitoutumista opiskeluun. Opiskelijan ottaa vastuun omista opinnoistaan ja reflektoi omaa työskentelyään ja edistymistään siihen osoitetuilla/ ohjeistetuilla tavoilla (esim. Oppimispäiväkirja, itsenäinen harjoittelu, annettuun materiaaliin tutustuminen omaehtoisesti ja tarvittaessa sen tuottaminen/ kartuttaminen yms)
Jos sinulla on kysyttävää tanssista tai nätystä, ole ensin yhteydessä sähköpostitse opettajaasi.
Tanssi- ja nätytunnille tullaan ajoissa, sopivissa varusteissa ja lämmiteltynä, jotta työskentely voidaan aloittaa täysipainoisesti heti tunnin alusta.

Sisällön jaksotus

Sisältö jaksotetaan lukuvuoden ajalle. Tiiviskurssit ja mahdolliset mestarikurssit kuuluvat opintoihin.
Opetus jatkuu tasaisesti läpi lukuvuoden. Produktioviikoilla opetuksessa saattaa olla katkoja, tästä ilmoitetaan erikseen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Lisätietoja opiskelijoille

Näyttelijäntyö:
Kurssin opettajana on lv. 2024 - 2025 Jermo Grundström

Tanssi:
Opettajana on lv. 2024- 2025 Mariikka Santaharju.
HUOM!
Tanssinopetus toteutetaan tasoryhmissä, joita on kolme.
I-taso on perustaso/ alkeet
II-taso on keskitaso
III-taso on edistyneet/ mahdollisesti ammattiopinnot tai vastaavat suorittaneet.
Opiskelija toteuttaa tanssin opintonsa omaa osaamistaan vastaavassa tasoryhmässä, jonka tanssiopettaja hänelle määrittelee. Opiskelija voi vaihtaa tasoryhmää opettajan suostumuksella, mutta välttämättä tasoryhmä ei muutu opintojen aikana.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö:
Opiskelija kykenee eläytymään ja esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmistoa kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Ilmaisu ja tekeminen ei ole riittävän monipuolista. Taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Tanssi:
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason koreografian kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen ilmaisu ja kehonhallinta on tyydyttävää. Kehonkäyttö liikkeessä ei ole riittävän monipuolista. Tekninen ja ilmaisullinen kokonaisuuksien hallinta on välttävää

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö:
Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Tanssi:
Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö:
Opiskelija osoittaa laaja-alaisen näyttämöilmaisun ja erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisuvoiman näyttelijäntyössään sekä kykenee luomaan hallittuja taiteellisia kokonaisuuksia. Opiskelija osaa yhdistää fyysisen ilmaisun, puhetekniikan sekä näyttelijäntyön ja kykenee tulkitsemaan monipuolisesti roolihenkilön ajatusmaailmaa.

Tanssi:
Opiskelija osoittaa kehonkäytön erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin liikekielessään erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisun sekä kykenee toteuttamaan haastavia koreografisia kokonaisuuksia. Läsnäolo on vahvaa, esiintyminen varmaa ja luontevaa. Opiskelija pystyy tuottamaan omaa solistista liikemateriaalia.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

19.09.2024 - 12.12.2024

Laajuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Mariikka Santaharju
  • Jermo Grundström
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Pienryhmät
  • Näyttelijäntyö 4 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tanssi 4 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Näyttelijäntyö 4
  • Tanssi 4

Tavoitteet (OJ)

Näyttelijäntyö, 3 op
Opiskelija on syventänyt näyttelijäntyön osaamistaan ja osaa hyödyntää taitojaan produktioissa. Hän on saavuttanut musiikkiteatterissa vaadittavan osaamistason näyttelijäntyön alueella.

Tanssi, 2 op
Opiskelija on perehtynyt tanssijan työhön musiikiteatterin aluella, sekä syventänyt kehollista ilmaisuaan. Hän on saavuttanut musiikkiteatterissa vaadittavan tanssin osaamistason.

Sisältö (OJ)

Näyttelijäntyö
- näyttelijäntyön yksilö- ja ryhmäharjoitukset.

Tanssi
- oman työskentelyn analyyttinen reflektointi ja syventäminen
- tanssi-ilmaisun ja improvisaation syventäminen

Esitietovaatimukset (OJ)

Näyttelijäntyö ja tanssi 3

Lisätiedot (OJ)

Läsnäolo 80%
Poissaoloista on neuvoteltava opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija kykenee eläytymään ja esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmistoa kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Ilmaisu ja tekeminen ei ole riittävän monipuolista. Taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Tanssi
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason koreografian kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen ilmaisu ja kehonhallinta on tyydyttävää. Kehonkäyttö liikkeessä ei ole riittävän monipuolista. Tekninen ja ilmaisullinen kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Näyttelijäntyö
Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Tanssi
Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Näyttelijäntyö:
Opiskelija osoittaa laaja-alaisen näyttämöilmaisun ja erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisuvoiman näyttelijäntyössään sekä kykenee luomaan hallittuja taiteellisia kokonaisuuksia. Opiskelija osaa yhdistää fyysisen ilmaisun, puhetekniikan sekä näyttelijäntyön ja kykenee tulkitsemaan monipuolisesti roolihenkilön ajatusmaailmaa.

Tanssi
Opiskelija osoittaa kehonkäytön erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin liikekielessään erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisun sekä kykenee toteuttamaan haastavia koreografisia kokonaisuuksia. Läsnäolo on vahvaa, esiintyminen varmaa ja luontevaa. Opiskelija pystyy tuottamaan omaa solistista liikemateriaalia.

Aika ja paikka

Näyttelijäntyö ja tanssi:
Katso lukkarikone
Tanssi 4: 2.9.2024- 4.12.2024

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Sovitaan opettajan kanssa erikseen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Näyttelijäntyö ja tanssi:
Opiskelija on osallistunut opetukseen ja on ollut läsnä tunneilla 80%. Hän on saavuttanut kurssin tavoitteet.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Näyttelijäntyö:
Opintojakson suunnitelma ja menetelmät ovat opettajan harkinnassa riippuen ryhmän tarpeista
- näyttelijäntyön yksilö- ja ryhmäharjoitukset.

Tanssi:
Opintojakso koostuu erilaisista opetuskokonaisuuksista. Osa-alueita ovat oman työskentelyn analyyttinen reflektointi suhteessa eri tanssitekniikoiden tyyleihin, tanssi-ilmaisuun sekä improvisaatioon.
Tanssin eri tyylilajien sekä liikelaatujen hahmotus ja osaaminen syvenee. Tanssitekniikan ja ilmaisun yhdistäminen ja soveltaminen eri koreografisiin tyylilajeihin syvenee. Opiskelija hahmottaa ja osaa soveltaa aikaisemmin opittua tanssin -ja liikkeen tietotaitoaan ilmaisun ja sisällön välittämisen työkaluna kohti musiikkiteatterin työelämää.

Opintojakson oppisisältöä lähestytään ja syvennytään erityylisien tanssin tekniikkaharjoitteiden sekä erilaisten koreografioiden, liikeimprovisaation ja tanssi-ilmaisun kautta.
Opiskelija työstää ja syventää eri tanssilajien (jazz, nykytanssi, baletti ja näiden eri tyylilajeja) keskeisiä elementtejä ja liikemateriaalia.
- Musikaalisuus ja ilmaisu kehittyy ja syvenee eri tanssin tyylilajien sarjoissa.
- Liikeimprovisaatio harjoitukset kehittävät heittäytymistä ja taiteellista kyvykkyyttä. Opiskelijan reflektointitaito syvenee ja kehittyy tuottamaansa ja näkemäänsä liikemateriaalia kohtaan.
- Tanssitekniikan, keho tietoisuuden ja kehon hallinnan syventämisestä kohti kokonaisvaltaista ilmaisua ja esiintyjyyttä.
- Analyyttinen reflektointi, rakentava vuorovaikutteisuus, vertaispalaute sekä aktiivisuus ovat osa opintojaksoa.
- Lähiopetus tapahtuu käytännön fyysisenä salityöskentelynä yksin, pareittain, ryhmässä

Opintojakson teemoja tunti työskentelyssä ovat: tekniikan syventäminen ja kehittäminen, annetun liikkeen muokkaaminen oman keho instrumentin kautta, kehonhallinnan ja kehotietoisuuden syventäminen, liikelaadullisten elementtien hyödyntäminen tanssitekniikan tukena, heittäytyminen ja oman tanssi- ilmaisun työstäminen ja syventäminen, ongelmanratkaisu ja itsenäiset oppimistehtävät yksin, pareittain ja ryhmässä. Vuorovaikutus ryhmässä.

Mestarikursseilla täydennetään eri tyylilajeja. Mestarikurssiopetus on osa opintojaksoa

Oppimateriaalit

Näyttelijäntyö ja tanssi:
Sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa.

Tanssi: Opintojakson materiaali koostuu opettajan antamasta liikemateriaalista, erilaisista tanssin tekniikka- ja kehonhallinta harjoitteista, improvisaatioharjoituksista, sekä opiskelijoiden luomasta materiaalista. Opintojaksolla perehdytään erilaisiin tanssilajeihin: jazz, baletti, nykytanssi ja edellä mainittujen eri tyylisuuntiin. Suositeltava kirjallisuus sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaatii sitoutumista ja läsnäoloa oppitunneilla. Opintojaksolla edellytetään läsnäoloa vähintään 80 % lähiopetuksesta. Sisältää myös kotitehtäviä ja omalla ajalla tapahtuvaa säännöllistä harjoittelua. Harjoittelusta sovitaan tarkemmin ja ryhmäkohtaisesti opettajan kanssa.

TÄRKEÄÄ! Opinnot edellyttävät vahvaa sitoutumista opiskeluun. Opiskelijan ottaa vastuun omista opinnoistaan ja reflektoi omaa työskentelyään ja edistymistään siihen osoitetuilla/ ohjeistetuilla tavoilla (esim. Oppimispäiväkirja, itsenäinen harjoittelu, annettuun materiaaliin tutustuminen omaehtoisesti ja tarvittaessa sen tuottaminen/ kartuttaminen yms)
Jos sinulla on kysyttävää tanssista tai nätystä, ole ensin yhteydessä sähköpostitse opettajaasi
Tanssi- ja nätytunnille tullaan ajoissa, sopivissa varusteissa ja lämmiteltynä, jotta työskentely voidaan aloittaa täysipainoisesti heti tunnin alusta.

Sisällön jaksotus

Näyttelijäntyö:
Sisältö jaksotetaan syyslukukauden 2024 ajalle. Tiiviskurssit ja mahdolliset mestarikurssit kuuluvat opintoihin. Produktioviikoilla, jotka ilmoitetaan lukukauden alussa, ei ole opetusta.
Tanssi:
Sisältö jaksotetaan syyslukukauden 2024 ajalle. Produktioviikoilla, jotka ilmoitetaan lukukauden alussa, ei ole opetusta. Opiskelija vahvistaa kevätkauden 2025 opetukseen osallistumisensa suoraan opettajalle.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Lisätietoja opiskelijoille

Näyttelijäntyö:
Opintojakso toteutetaan syyslukukaudella 2024. Opettajana toimii Jermo Grundström.
Tanssi:
Opettajana toimii Mariikka Santaharju.
HUOM!
Tanssinopetus toteutetaan tasoryhmissä, joita on kolme.
I-taso on perustaso/ alkeet
II-taso on keskitaso
III-taso on edistyneet/ mahdollisesti ammattiopinnot tai vastaavat suorittaneet.
Opiskelija toteuttaa tanssin opintonsa omaa osaamistaan vastaavassa tasoryhmässä, jonka tanssiopettaja hänelle määrittelee. Opiskelija voi vaihtaa tasoryhmää opettajan suostumuksella, mutta välttämättä tasoryhmä ei muutu opintojen aikana.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö:
Opiskelija kykenee eläytymään ja esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmistoa kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää. Ilmaisu ja tekeminen ei ole riittävän monipuolista. Taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.
Tanssi:
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason koreografian kohtalaisesti.
Taiteellinen ja tekninen ilmaisu ja kehonhallinta on tyydyttävää. Kehonkäyttö liikkeessä ei ole riittävän monipuolista. Tekninen ja ilmaisullinen kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö:
Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa näyttelijäntyössään eri tekniikkoja sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Opiskelijan ilmaisu on kohtalaisen monipuolista ja persoonallista ja taiteellisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.
Tanssi:
Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Näyttelijäntyö:
Opiskelija osoittaa laaja-alaisen näyttämöilmaisun ja erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisuvoiman näyttelijäntyössään sekä kykenee luomaan hallittuja taiteellisia kokonaisuuksia. Opiskelija osaa yhdistää fyysisen ilmaisun, puhetekniikan sekä näyttelijäntyön ja kykenee tulkitsemaan monipuolisesti roolihenkilön ajatusmaailmaa.
Tanssi:
Opiskelija osoittaa kehonkäytön erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin liikekielessään erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan ilmaisun sekä kykenee toteuttamaan haastavia koreografisia kokonaisuuksia. Läsnäolo on vahvaa, esiintyminen varmaa ja luontevaa. Opiskelija pystyy tuottamaan omaa solistista liikemateriaalia.

Ilmoittautumisaika

11.08.2024 - 09.09.2024

Ajoitus

10.09.2024 - 10.12.2024

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Petri Antikainen
Vastuuhenkilö

Petri Antikainen

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Ensimmäinen tapaaminen ti 10.9. 16.00 Satamakadun sali. Opetus ti 16.00-19.00 Satamakadun sali.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Osallistuminen ryhmäopetukseen. Opintojakson päätteeksi ohjattu draama-kokonaisuus-konsertti.

Ilmoittautumisaika

31.08.2024 - 29.09.2024

Ajoitus

30.09.2024 - 20.02.2025

Laajuus

2 - 6

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

16.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

5 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Mari Leppävuori
  • Mika Väyrynen
  • Hannu Pohjannoro
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee tutkimus- ja kehittämistyön perusteet ja osaa suunnitella työelämälähtöisen opinnäytetyöprojektin.
Hän osaa:
- rajata aiheen, määritellä tavoitteet ja valita toteutustavan tarkoituksenmukaisesti
- aikatauluttaa projektinsa realistisesti
- hankkia aiheeseen liittyvää tietoa eri lähteistä ja soveltaa sitä projektissa yhdessä muun ammatillisen osaamisensa kanssa

Opinnäytetyö voi sisältää taiteellisen tai muun toiminnallisen osuuden (musiikkiesitys, äänite, pedagoginen projekti, opetusmateriaali tms.) tai se voi olla tutkimus- tai selvitystyyppinen työ.

Sisältö (OJ)

- valmistava seminaari
- tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
- ohjaukseen osallistuminen
- opinnäytetyösuunnitelman kirjoittaminen
- opinnäytetyön toteutuksen käynnistäminen

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija on osallistunut aiheseminaariin ja tehnyt hyväksytyn opinnäytetyösuunnitelman.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Ryhmäopetus, itsenäinen työskentely.

Oppimateriaalit

Musiikin opionnäytetyöt -infopaketti moodlessa. Sisältää mm. valmistavan seminaarin diat ja tehtävät
https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=24031 .
Kurssiavain: tamk

Sisällön jaksotus

ohjaajat Mari Leppävuori, Kalle Elkomaa, Hannu Pohjannoro, Mika Väyrynen

11.9. Mikä on opinnäytetyö? (Hannu)
25.9. Opinnäytetyön rajaus ja tavoite? Opinnäytetyön rakenne. (Hannu)
9.10. Opinnäytetyön tausta: kirjallisuus ja lähteet, käsitteet, menetelmät. (Mari)
23.10. Opinnäytetyön eettisiä kysymyksiä: tietosuoja, anonymiteetti, luvat. (Mari)
6.11. Opinnäytetyön käytännön kysymyksiä: mm. konsertin suunnittelu ja järjestäminen (Kalle)
13.11. Monimuotoisia opinnäytetöitä (Kalle)
4.12. Alustavat opinnnäytetyösuunnitelmat. Sovitaan ohjaajat ja ohjattavat. (Mari & Kalle & Hannu & Mika)
- opinnäytetyön tekeminen jatkuu ohjaajan johdolla

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson suoritus (5 op) sisältää:
- valmistavan seminaarin (keskiviikkoaamuisin 9-10.30 syyslukukaudella)
- opinnäytetyön suunnitelman tekemisen wihi-järjestelmään (ohjaajan johdolla)
- opinnäytetyön aloittamisen ohjaajan johdolla

VAlmistava seminaari on ähtökohtaisesti lähiopetusta, mutta Hannu Pohjannoron osuuden etäseuraaminen mahdollista
https://tuni.zoom.us/j/68144961335

Ilmoittautumisaika

08.06.2024 - 31.08.2024

Ajoitus

01.09.2024 - 05.05.2025

Laajuus

10 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Mika Väyrynen
  • Mari Leppävuori
  • Hannu Pohjannoro
  • Kalle Elkomaa
  • Marita Mäki
  • Marianna Leikomaa
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa ja dokumentoida työelämälähtöisen opinnäytetyöprojektin suunnitellusti joko itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Hän osaa arvioida projektin tuloksia kriittisesti. Opiskelija osaa raportoida kirjallisesti projektin tavoitteista, toteutuksesta ja tuloksista.

Sisältö (OJ)

- opinnäytetyön toteutuksen saattaminen päätökseen
- mahdollinen opinnäytetyön tuotos (esim. musiikkiesitys, oppimateriaali tms.)
- raportin kirjoittaminen
- opponenttina toimiminen
- opinnäytetyön esittely ja valmistavat toimenpiteet
- opinnäytetyön julkaiseminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

TAMKin yleiset opinnäytetyön arviointikriteerit.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

TAMKin yleiset opinnäytetyön arviointikriteerit.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

TAMKin yleiset opinnäytetyön arviointikriteerit.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

16.09.2024 - 30.04.2025

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Pauliina Paasila
  • Kalle Elkomaa
  • Hannu Pohjannoro
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Susanna Vainio

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Tällä opintojaksolla opit opiskelun käytäntöjä ja pääset osaksi opiskeluyhteisöä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• kokee kuuluvansa osaksi korkeakoulua, tutkinto-ohjelmaa ja opiskelijaryhmää
• saa ohjausta opintoihinsa ja osaa suunnitella opintonsa
• tuntee TAMKin käytänteet ja palvelut
• tuntee TAMKin oppimista- ja hyvinvointia tukevat palvelut
• tuntee keskeisten sidosryhmien oppimista ja hyvinvointia tukevat palvelut

Sisältö (OJ)

• Kiinnittyminen korkeakouluopintoihin
• Orientaatio TAMKiin ja tutkinto-ohjelmaan
• Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma ja HOPSin laatiminen
• Opintotarjonta ja ristiinopiskelu
• Harjoittelu osana ammattikorkeakoulututkintoa
• TAMKin tarjoamat palvelut
• Opintojen edistymisen seuranta
• Orientoituminen seuraavaan lukuvuoteen

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opintojakso on hyväksytty, kun opiskelija
- todentaa osaavansa suunnitella opintojaan TAMKissa ja tuntevansa tutkinto-ohjelmansa opetussuunnitelman
- tietää, mitä tukea opintoihin on saatavissa
- ymmärtää ryhmän merkityksen osana opiskeluympäristöä.

Opintojakso on hylätty, jos opiskelijalla ei ole näyttöä opintojakson tavoitteisiin pääsemisestä.

Aika ja paikka

Erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaan.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

• Osallistuminen orientoivalle viikolle
• Tapaamiset ja aktiviteetit opiskelijatuutoreiden kanssa
• Lähi- ja etätapaamiset opettajatuutorin kanssa
• Hops-keskustelut.
• Moodlen kurssimateriaaliin tutustuminen.

Oppimateriaalit

Moodle https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=46617

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä ja osallistumista.

Sisällön jaksotus

Jakautuu ensimmäisen lukuvuoden ajalle. Opettajatuutori ilmoittaa oman ryhmänsä kokoontumisajat erikseen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan oman opettajatuutorin kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Hyväksytty suoritus edellyttää kurssin Moodle-tehtävien tekemisen ja vähintään 80 % osallistumisen lähi- ja etätapaamisissa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

16.09.2024 - 30.04.2025

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Paikat

6 - 35

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Jari Salmela
  • Dimas Ruiz Santos
  • Hannu Pohjannoro
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Susanna Vainio

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Tällä opintojaksolla opit opiskelun käytäntöjä ja pääset osaksi opiskeluyhteisöä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• kokee kuuluvansa osaksi korkeakoulua, tutkinto-ohjelmaa ja opiskelijaryhmää
• saa ohjausta opintoihinsa ja osaa suunnitella opintonsa
• tuntee TAMKin käytänteet ja palvelut
• tuntee TAMKin oppimista- ja hyvinvointia tukevat palvelut
• tuntee keskeisten sidosryhmien oppimista ja hyvinvointia tukevat palvelut

Sisältö (OJ)

• Kiinnittyminen korkeakouluopintoihin
• Orientaatio TAMKiin ja tutkinto-ohjelmaan
• Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma ja HOPSin laatiminen
• Opintotarjonta ja ristiinopiskelu
• Harjoittelu osana ammattikorkeakoulututkintoa
• TAMKin tarjoamat palvelut
• Opintojen edistymisen seuranta
• Orientoituminen seuraavaan lukuvuoteen

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opintojakso on hyväksytty, kun opiskelija
- todentaa osaavansa suunnitella opintojaan TAMKissa ja tuntevansa tutkinto-ohjelmansa opetussuunnitelman
- tietää, mitä tukea opintoihin on saatavissa
- ymmärtää ryhmän merkityksen osana opiskeluympäristöä.

Opintojakso on hylätty, jos opiskelijalla ei ole näyttöä opintojakson tavoitteisiin pääsemisestä.

Aika ja paikka

Erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaan.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

• Osallistuminen orientoivalle viikolle
• Tapaamiset ja aktiviteetit opiskelijatuutoreiden kanssa
• Lähi- ja etätapaamiset opettajatuutorin kanssa
• Hops-keskustelut.
• Moodlen kurssimateriaaliin tutustuminen.

Oppimateriaalit

Moodle https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=46618

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä ja osallistumista.

Sisällön jaksotus

Jakautuu ensimmäisen lukuvuoden ajalle. Opettajatuutori ilmoittaa oman ryhmänsä kokoontumisajat erikseen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan oman opettajatuutorin kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Hyväksytty suoritus edellyttää kurssin Moodle-tehtävien tekemisen ja vähintään 80 % osallistumisen lähi- ja etätapaamisissa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 07.05.2025

Laajuus

2 - 6

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Dimas Ruiz Santos
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija kehittyy seuraavissa taidoissa:

• Orkesterisoitto
• Aktiivinen kuunteleminen
• Sektiosoitto, seuraaminen ja liidaus
• Soitto eri kokoonpanoissa
• Orkesterimuusikon työkäytännöt, työmoraali ja hyvinvointi
• Valmistautuminen työelämään ja koesoittoihin

Sisältö (OJ)

• Yhteistyö Tampere Filharmonian kanssa. Ammattiorkesterimuusikot toimivat neuvonantajana.
• Kisällitoiminta TF sekä PV-orkestereiden kanssa koesoiton kautta.
• Erilaisia produktioita kamarimusiikista oopperaan
• Eri kokoonpanoja ja tyylejä
• Repertuaaritunteja
• Orkesteripaikkatunteja
• Luennot
• Harjoittelukoesoitot

Lisätiedot (OJ)

Opintopistemäärä voi vaihdella produktiomäärän mukaan.
Aktiivinen osallistuminen TAMK produktioihin vaaditaan

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija osallistuu ammattimaisesti ja vastuullisesti opetukseen ja valmistautuu tunteihin ja produktioihin ammattilaisorkesterin työmoraalin mukaisesti.

Aika ja paikka

Tamk pääkampus, Satamakadun-sali, Muita mahdollisia esitystiloja.
Infotilaisuus kauden alussa
Päivitetty info ja materiaali alhaalla oleva linkin takana:

https://drive.google.com/drive/folders/1udIMZTJp3977om5bPMT9Whdl928xtEAk?usp=sharing

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

-Kerätään palautetta koutseista ja opettajista
-Seurataan opiskelijoiden aktiivisuutta ja ammattimaisuutta produktioissa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-Yhteissoittoharjoittelu: repertuaaritunnit, stemmaharjoitukset, produktiot
-Yksilösoiton hiominen: orkesteripaikkatunnit
-Työkalut työelämään: Harjoittelukoesoitto, alan tutustumisluennot
-Taiteellinen orientointi: Erikoisluennot

Oppimateriaalit

https://drive.google.com/drive/folders/1udIMZTJp3977om5bPMT9Whdl928xtEAk?usp=sharing

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-Kaikki opiskelijat osallistuvat orkesteripaikkatunteihin, luentoihin ja harjoittelukoesoittoihin
-Poissaoloja korvaataan sopivalla tehtävillä.
-Tamk Ensemble ja Tamk Sinfonia produktioihin osallistuminen kokoonpanon mukaisesti.

Sisällön jaksotus

Orkesteriakatemian opintoihin kuuluvat:

• Tampere Filharmonian koutsien antamat orkesteripaikkatunnit (6 kpl)
• repertuaariorkesteriharjoitukset (4 kpl)
• TAMK Ensemble, jossa harjoittajina toimivat kapellimestarin lisäksi opiskelijat (2 kpl)
• TAMK Sinfonia -produktiot (4)
• luennot (4 kpl)
• koesoitot (2)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan ainoastaan erityistapauksessa vastaavan opettajan kanssa

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kisällitoiminta. Yhteistyö Tampere Filharmonia sekä PV: kanssa
Läsnäolo produktioissa vaaditaan

Kansainvälisyys

-OA.n toteutukset sekä produktiot auki vaihto-opiskelijoille

Lisätietoja opiskelijoille

Infotilaisuus on erittäin tärkeää

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

12 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Dimas Ruiz Santos
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPESA
    24MUPE Hahmotustaitojen pedagogi säveltämisen painotuksella
  • 24MUPEOJ
    24MUPE orkesterinjohtaja

Tavoitteet (OJ)

Suomeksi
Opiskelija osaa orkesterin taiteellisena johtajana toimimisen perustaidot. Opiskelija syventyy valintansa mukaan joko sinfoniaorkesteri-, puhallinorkesteri- tai musikaaliohjelmistoon.
Hänellä on riittävä lyöntitekniikka ja musiikillinen osaaminen selviytyäkseen kohtalaisen vaativista partituureista. Opiskelija hallitsee itsenäisen ja määrätietoisen kapellimestarityön periaatteet sekä osaa kurssiohjelmiston vaatimat harjoitustekniikat. Hän tuntee orkesteriohjelmistoa ja ymmärtää orkesterisoiton psykologisia lainalaisuuksia.
Opiskelija on edistynyt monipuolisesti eri musiikkityylien hallinnassa sekä niiden edellyttämässä tekniikassa ja tulkinnassa. Opiskelija hallitsee eri musiikkityylejä edustavaa ohjelmistoa siten, että hänellä on edellytykset seuraavan lukuvuoden aikana suorittaa resitaali osana Orkesterinjohto 2-kurssia. Opiskelija kykenee esiintymään julkisessa konsertissa.

Sisältö (OJ)

Lyöntitekniikka: Lyöntikaavat, vaihtuvat tahtilajit, vasemman käden hallinta ja johtamisen ilmaisullisuus ja kommunikatiivisuus.
Kurssiohjelmiston tekninen ja tulkinnallinen omaksuminen ja konsertissa esiintyminen.
Orkesterin harjoittamisen tekniikat, teosanalyysi ja partituurinsoitto sekä syventyminen 5-8 teoksen kokonaisuuteen sinfoniaorkesteri- ja puhallinorkesteri- tai musikaaliohjelmistosta, joka heijastaa monipuolisesti eri tyylejä ja sisältää muodoltaan ja sävelkieleltään vaativiakin teoksia.
Tutustuminen sinfonia-, jousi- ja puhallinorkesteriohjelmistoon sekä musikaaliohjelmistoon oman syventymiskohteen ohella.

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso on mahdollista toteuttaa englannin kielellä

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija on osallistunut opetukseen ja suorittaa vaaditun edistymisnäytteen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Vain musiikin opiskelijoille. Opintojaksolle ilmoittautumisesta on sovittava etukäteen opintojakson opettajan kanssa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 09.09.2024

Ajoitus

10.09.2024 - 31.01.2025

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Musiikki Virtuaalihenkilö
  • Laura Hilden
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tunnistaa ergonomisen työskentelyasennon omassa kehossaan ja käyttää aktiivisesti kehonhuollon keinoja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelijalla on tietoa psyykkisen valmentautumisen perusteista ja hän pystyy soveltamaan niitä käytännön työskentelyssään, mm. esiintymistilanteissa.

Sisältö (OJ)

• hyvä hengitystekniikka
• kehon rentous eri asennoissa ja liikkeissä
• ergonomiset soitto- ja/tai lauluasennot
• lihastasapain oharjoitukset
• oman työskentelyasennon analysointi
• kuulonhuolto
• itsetuntemuksen kehittäminen
• mielikuvaharjoitteet
• tutustuminen psyykkisen valmentautumisen menetelmiin

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija saa palautetta toiminnastaan koko opintojakson ajan. Hän myös reflektoi itse oppimaansa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan osallistuminen opetukseen ja vaadittavien tehtävien suorittaminen määräajassa.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

03.09.2024 - 25.03.2025

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Laura Hilden
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Pienryhmät
  • Työhvyinvointi (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Psyykkinen valmentautuminen (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Orkesteriakatemian luento (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Työhvyinvointi
  • Psyykkinen valmentautuminen
  • Orkesteriakatemian luento

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tunnistaa ergonomisen työskentelyasennon omassa kehossaan ja käyttää aktiivisesti kehonhuollon keinoja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelija on lisännyt tietoaan psyykkisen valmentautumisen perusteista ja hän pystyy soveltamaan niitä käytännön työskentelyssään, mm. opetus- ja esiintymistilanteissa.

Sisältö (OJ)

- hyvä hengitystekniikka
- kehon rentous eri asennoissa ja liikkeissä
- ergonomiset soitto- ja/tai lauluasennot
- lihastasapainoharjoitukset
- oman työskentelyasennon analysointi
- itsetuntemuksen kehittäminen
- mielikuvaharjoitteet
- tutustuminen psyykisen valmentautumisen menetelmiin

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija saa palautetta toiminnastaan koko opintojakson ajan. Hän myös reflektoi itse oppimaansa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan osallistuminen opetukseen ja vaadittavien tehtävien suorittaminen määräajassa.

Aika ja paikka

Opintojakso sisältää Orkesteriakatemian luennot ja lisäksi kolme kertaa työhyvinvoinnin luennot ja harjoitteet (Orkesteriakatemian luentojen jälkeen). Tarkempi aikataulu työhyvinvoinnista tulee myöhemmin.
16.11. Kuulonhuolto (Miikka Peltomaa) klo 13-16 Linkki
https://panopto.tuni.fi/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=4e2a3005-7f28-49f2-a7da-ac67007fded0
Tallenne katsottavissa 17.11. klo 19 asti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opinnolla 80% läsnäolovaade.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot ja omat harjoitukset, pienryhmätyöskentely.

Oppimateriaalit

Opettajien omat materiaalit.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 27 tuntia, itsenäinen työskentely 27 tuntia.

Sisällön jaksotus

21.9. klo 14.30-16 Paneeli: Muusikon työssäjaksaminen Tampere-talo
16.11. klo 13-16 Kuulonhuolto Värjärinsali
11.1. klo 13-16 Viisas harjoittelu Värjärinsali
15.2. klo 13-16 Minnan metodit Värjärinsali
Lisäksi kolme luentokertaa myöhemmin kevätlukukaudella.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan erikseen Mirja Kopran kanssa.

Ilmoittautumisaika

15.03.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Yksilöopetus Musiikki
  • Lauri Pulakka
  • Pauliina Paasila
  • Petri Antikainen
  • Laura Vikman
  • Seppo Planman
  • Markus Hohti
  • Hanna-Leena Savolainen
  • Pekka Ahonen
  • Malla Vivolin
  • Tuomas Turriago
  • Janne Malinen
  • Jouni Suuronen
  • Dimas Ruiz Santos
  • Enna Snellman
  • Harri Lehtinen
  • Pauliina Kupiainen
  • Terhi Paldanius
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Musiikkipeadgogi:
Opiskelija hallitsee määriteltyä tavoitetasoa edustavien oman instrumenttinsa sekä kamarimusiikkiteosten soittamisen tai laulamisen. Musiikkityylien tuntemukseen perustuva taiteellinen ilmaisu ja laajojen muotokokonaisuuksien hallinta on kehittynyt Resitaali 1:n edellyttämälle tasolle. Opiskelija osaa hyödyntää ammatti- ja tutkimusjulkaisuja sekä musiikin hahmottamistaitojaan instrumenttiosaamisen kehittämisessä.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija hallitsee määriteltyä tavoitetasoa edustavien kappaleiden esittämisen. Musiikkityylien tuntemukseen perustuva taiteellinen ilmaisu, musiikillisten kokonaisuuksien sekä lauluinstrumentin hallinta on kehittynyt resitaali 1:n edellyttämälle tasolle. Opiskelija kykenee työskentelemään ja esiintymään yhtyeen solistina. Opiskelija on syventänyt monipuolisesti tuntemustaan vaadituista musiikkityyleistä, jotka edustavat eri aikakausia. Hän osaa hyödyntää ammatti- ja tutkimusjulkaisuja sekä musiikin hahmottamistaitojaan.

Sisältö (OJ)

Musiikkipedagogi:
Tavoitetasoa edustavan ohjelmiston soitto- tai laulutekninen ja ilmaisullinen hallinta sisältäen ergonomiaan liittyvää osaamista sekä vuorovaikutustaitoja yleisön ja tarvittaessa säestäjän ja/tai kamarimusiikkikokoonpanon kanssa. Resitaali on julkinen konsertti, joka sisältää myös kamarimusiikkiosuuden.

Musiikkiteatteri:
Tavoitetasoa edustavan ohjelmiston laulutekninen ja ilmaisullinen hallinta sisältäen ergonomiaan liittyvää osaamista sekä vuorovaikutustaitoja yleisön ja tarvittaessa säestäjän ja/tai yhtyeen kanssa. Resitaali on julkinen konsertti.

Tarkempi ohjeistus Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin tutkinto-ohjelman instrumenttiopintojen suoritusvaatimuksissa.

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso on mahdollista toteuttaa englannin kielellä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija kykenee esittämään henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa määritellyn osaamistason ohjelmiston. Taiteellinen ja tekninen hallinta on tyydyttävää ja kehittyvässä vaiheessa. Sointikulttuuri on rajoittunut ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta tyydyttävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija hallitsee henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa määritellyn osaamistasoa edustavan ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan sointikulttuuri on monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija hallitsee henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa määritellyn osaamistasoa edustavan ohjelman teknisesti ja taiteellisesti korkeatasoisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä monipuolisesti.
Opiskelijan sointikulttuuri on rikas ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on kiitettävää.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Instrumenttitunneille osallistuminen lukuvuoden ajan. Harjoittelu.

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille. Säestys haetaan tälle opintojaksolle ilmoittautumisen yhteydessä. Vain musiikkipedagogogit voivat hakea säestystä (vain säestettävät instrumentit). Musiikkiteatterin opiskelijat eivät hae säestystunteja. Musiikkiteatterin säestys toisella tavalla.

Ilmoittautumisaika

15.03.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

20 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Yksilöopetus Musiikki
  • Lauri Pulakka
  • Pauliina Paasila
  • Seppo Planman
  • Markus Hohti
  • Hanna-Leena Savolainen
  • Tuomas Turriago
  • Kirsti Vartiainen
  • Heini Kärkkäinen
  • Janne Malinen
  • Enna Snellman
  • Dimas Ruiz Santos
  • Susanna Tenkanen-Lindeman
  • Pauliina Kupiainen
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelijalla on taidot suoriutua määriteltyä tavoitetasoa vastaavista teoksista konserttitilanteessa solistina ja kamarimusiikkikokoonpanon jäsenenä. Hän kykenee itsenäiseen taiteelliseen ilmaisuun ja laajojen muotokokonaisuuksien hallintaan. Opiskelija pystyy hyödyntämään ammattikirjallisuutta, tutkimusjulkaisuja ja musiikin hahmottamisen, historian ja kirjoittamisen taitojaan instrumenttiosaamisen kehittämisessä. Opiskelija on omaksunut reflektoinnin taidon eli kyvyn tarkastella omaa työtään analyyttisesti. Opiskelijalla on riittävä instrumenttiosaaminen muusikon tai musiikkipedagogin työssä toimimiseen ja jatko-opintoihin.

Musiikkiteatteri:
Opiskelijalla on taidot suoriutua määriteltyä tavoitetasoa vastaavista teoksista solistina ja yhtyeen jäsenenä. Hän kykenee itsenäiseen taiteelliseen ilmaisuun ja taiteellisten kokonaisuuksien hallintaan. Opiskelija pystyy hyödyntämään ammattikirjallisuutta, tutkimusjulkaisuja ja musiikin hahmottamisen, historian ja kirjoittamisen taitojaan instrumenttiosaamisen kehittämisessä. Opiskelija on omaksunut reflektoinnin taidon eli kyvyn tarkastella omaa työtään analyyttisesti. Opiskelijalla on riittävä instrumenttiosaaminen työelämässä toimimiseen ja jatko-opintoihin.

Sisältö (OJ)

Musiikkipedagogi:
Tavoitetasoa edustavan ohjelmiston soitto- tai laulutekninen ja ilmaisullinen hallinta sisältäen ergonomiaan liittyvää osaamista sekä vuorovaikutustaitoja yleisön ja tarvittaessa säestäjän ja/tai kamarimusiikkikokoonpanon kanssa. Resitaali on julkinen konsertti, joka sisältää myös kamarimusiikkiosuuden.

Musiikkiteatteri:
Tavoitetasoa edustavan ohjelmiston laulutekninen ja ilmaisullinen hallinta sisältäen ergonomiaan liittyvää osaamista sekä vuorovaikutustaitoja yleisön ja tarvittaessa säestäjän ja/tai yhtyeen kanssa. Resitaali on julkinen konsertti.

Tarkempi ohjeistus Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin tutkinto-ohjelman instrumenttiopintojen suoritusvaatimuksissa.

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso on mahdollista toteuttaa englannin kielellä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelija kykenee esittämään henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa määritellyn osaamistason ohjelmiston. Taiteellinen ja tekninen sekä musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on tyydyttävää. Sointikulttuuri on rajoittunut.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmiston.
Taiteellinen ja tekninen instrumentin hallinta on tyydyttävää. Sointikulttuuri ja äänenkäyttö on rajoittunut. Musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelija hallitsee henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa määritellyn osaamistasoa edustavan ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan sointikulttuuri on monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan sointikulttuuri ja äänenkäyttö on kohtalaisen monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelija osoittaa ohjelman erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Hän on omaksunut rikkaan sointikulttuurin, tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä sekä kykenee luomaan hallittuja musiikillisia muotokokonaisuuksia.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija osoittaa ohjelman erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan sointikulttuurin ja hallitun äänenkäytön sekä kykenee luomaan kiinnostavia taiteellisia kokonaisuuksia.

Arviointiasteikko

0-5

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille. Säestys haetaan tälle opintojaksolle ilmoittautumisen yhteydessä. Vain musiikkipedagogogit voivat hakea säestystä (vain säestettävät instrumentit). Musiikkiteatterin opiskelijat eivät hae säestystunteja. Musiikkiteatterin säestys toisella tavalla.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 16.12.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija kykenee itsenäisesti soveltamaan instrumenttitaitojaan erilaisissa yhteismusisointitilanteissa.

Sisältö (OJ)

- pienyhtye- ja orkesterimusisointia eri kokoonpanoissa tutustuen ohjelmistoon monipuolisesti

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikkiopiston oppimäärää vastaava osaaminen

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Keväällä 2016 konsertti on tenttisuoritus.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija osallistuu opetukseen ja suorittaa annetut tehtävät.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Ryhmäopetus.

Oppimateriaalit

Sovitaan opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

60 min. /viikko , itsenäinen harjoittelu ja harjoitustehtävien suorittaminen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan opettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssin lopuksi esitetään harjoitellut kappaleet konsertissa. Jokainen opiskelija soittaa komppiryhmän eri instrumentteja.

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 13.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 30.04.2025

Laajuus

4 - 8

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Jari Salmela
Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät
  • 24MUPEINST
    24MUPE Instrumenttipedagogi
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide

Aika ja paikka

Lukuvuosi, 8 op tai lukukausi, 4 op.TAMK Pääcampus.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu opiskelijan aktiivisuuteen kontaktiopetuksessa ja henkilökohtaisessa harjoittelussa, sekä lukukauden/-vuoden aikana saavutettuihin taitoihin.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opintojaksolle ilmoittautumisesta on sovittava etukäteen opintojakson opettajan kanssa. Päämääränä on kehittää opiskelijan taitoja sivuinstrumentin hyödyntämiseen oman muusikon ja/tai pedagogin työnsä tukena.

Oppimateriaalit

Valitaan opiskelijakohtaisesti lähtötason mukaan. Materiaalina käytetään kyseessä olevan instrumentin musiikkia eri tyylikausilta, teknisiä harjoituksia, jne. opettajan valinnan mukaan.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus. Henkilökohtaista soittimen harjoittelua omien resurssien puitteissa.

Sisällön jaksotus

Opiskelijalähtöisesti.

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Hannu Pohjannoro
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPESA
    24MUPE Hahmotustaitojen pedagogi säveltämisen painotuksella

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee sävellystekniikoiden perusteita ja osaa hyödyntää niitä käytännössä. Hän on laajentanut musiikintuntemustaan ja osaa hyödyntää sitä sävellystyössä.

Sisältö (OJ)

• sävellysharjoituksia ja pienimuotoisia sävellyksiä pienille kokoonpanoille
• partituuri- ja kuunteluanalyysiä

Lisätiedot (OJ)

Vain sävellyksen pääaineopiskelijoille.
Sävellys 1:n kanssa samanaikaisesti on suositeltavaa osallistua myös opintojaksoille Harmonia sekä Kontrapunkti ja äänenkuljetus.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen ja tekee annetut harjoitustehtävät ja sävellystyöt.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Vain musiikin opiskelijoille. Opintojaksolle ilmoittautumisesta on sovittava etukäteen opintojakson opettajan kanssa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

2 - 10

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Hannu Pohjannoro
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPESA
    24MUPE Hahmotustaitojen pedagogi säveltämisen painotuksella

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija harjaantuu käytännön sävellysprojektin läpiviemiseen ja osaa soveltaa musiikillista osaamistaan monipuolisesti. Hän osaa ottaa huomioon musiikillisen sisällön ja käytännön toteutuksen välisen vuorovaikutuksen sekä sen mukanaan tuomat mahdollisuudet ja ongelmat. Opiskelijalla on kyky etsiä realistisia luovia ratkaisuja

Sisältö (OJ)

Vaihtuva-aiheinen käytännön sävellysprojekti.

Lisätiedot (OJ)

Vain musiikin tutkinto-opiskelijoille. Muiden kuin sävellyksen pääaineopiskelijoiden on sovittava osallistumisesta etukäteen opintojakson opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija toimii säveltäjänä tai sovittajana ammattimaisesti ja vastuullisesti projektissa annettujen reunaehtojen mukaisesti.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

23.09.2024 - 23.10.2024

Ajoitus

24.10.2024 - 08.05.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Susanna Vainio
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on kehittää tonaalisen musiikin ja sen keskeisten ilmiöiden hahmottamista.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa jäsentää tonaalisen aikakauden musiikkia itse musisoiden, kuullun perusteella ja kirjoittaen.

Sisältö (OJ)

Melodian hahmottaminen
• tonaalisen musiikin perusasioita sisältäviä melodioita laulaen ja kirjoittaen

Harmonian hahmottaminen
• tonaalisen musiikin perusasioita sisältävän harmonian hahmottaminen sointudiktaateista ja musiikkiesimerkeistä

Rytmin hahmottaminen
• perusrytmiikan ja poikkeusjakoisten rytmikuvioiden hahmottaminen musisoiden ja kirjoittaen

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät melko sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti yhtenäisen kokonaisuuden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentit viimeisillä opetuskeroilla.
Uusinta yleisenä tenttipäivänä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentit ja harjoitustehtävät.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus ja itsenäiset harjoitustehtävät.

Oppimateriaalit

Tunneilla jaettava materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 17.03.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Susanna Vainio
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on kehittää tonaalisen musiikin ja sen keskeisten ilmiöiden hahmottamista.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa jäsentää tonaalisen aikakauden musiikkia itse musisoiden, kuullun perusteella ja kirjoittaen.

Sisältö (OJ)

sisältö:
Melodian hahmottaminen:
• tonaalisen musiikin perusasioita sisältäviä melodioita laulaen ja kirjoittaen

Harmonian hahmottaminen:
• tonaalisen musiikin perusasioita sisältävän harmonian hahmottaminen sointudiktaateista ja musiikkiesimerkeistä

Rytmin hahmottaminen:
• perusrytmiikan ja poikkeusjakoisten rytmikuvioiden hahmottaminen musisoiden ja kirjoittaen

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikkiopiston laajaa oppimäärää vastaava osaaminen.

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät melko sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti yhtenäisen kokonaisuuden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Kirjallinen ja suullinen tentti viimeisillä opetuskerroilla.
Uusinta yleisenä tenttipäivänä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentit ja harjoitustyöt

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus ja itsenäiset harjoitustehtävät.

Oppimateriaalit

Oppitunneilla jaettava materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 20.09.2024

Ajoitus

14.10.2024 - 09.05.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Susanna Vainio
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on kehittää tonaalisen musiikin ja sen keskeisten ilmiöiden hahmottamista.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa jäsentää tonaalisen aikakauden musiikkia itse musisoiden, kuullun perusteella ja kirjoittaen.

Sisältö (OJ)

sisältö:
Melodian hahmottaminen:
• tonaalisen musiikin perusasioita sisältäviä melodioita laulaen ja kirjoittaen

Harmonian hahmottaminen:
• tonaalisen musiikin perusasioita sisältävän harmonian hahmottaminen sointudiktaateista ja musiikkiesimerkeistä

Rytmin hahmottaminen:
• perusrytmiikan ja poikkeusjakoisten rytmikuvioiden hahmottaminen musisoiden ja kirjoittaen

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikkiopiston laajaa oppimäärää vastaava osaaminen.

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija pystyy suorittamaan tehtävät melko sujuvasti. Virheitä esiintyy, mutta suoritus muodostaa silti yhtenäisen kokonaisuuden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Kirjallinen ja suullinen tentti viimeisillä opetuskerroilla.
Uusinta yleisenä tenttipäivänä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentit ja harjoitustehtävät.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus ja itsenäiset harjoitustehtävät.

Oppimateriaalit

Oppitunneilla jaettava materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Ilmoittautumisaika

12.08.2024 - 10.09.2024

Ajoitus

11.09.2024 - 07.05.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Keskiviikkoisin 17.15-19.15 C1-05.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

TAMK Choral Company lukuvuosi 24-25. Kuoro harjoittelee viikoittain keskiviikkoisin klo 17.15-19.15 salissa C1-05. Kuoroa valmentaa Markus Yli-Jokipii Ohjelmistona musikaali- ja rytmimusiikkia sekä uudempaa kuoromusiikkia.

Kuorosta kiinnostuneet ottavat yhteyttä markus.yli-jokipii@tuni.fi

Oppimateriaalit

Jaetaan kurssin yhteydessä.

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 29.10.2024

Laajuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

12.02.2025 - 13.03.2025

Ajoitus

14.03.2025 - 17.03.2025

Laajuus

1 - 2

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

18.11.2024 - 27.11.2024

Laajuus

1 - 2

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 100

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Aika ja paikka

Konsertti ke 27.11. Tampereen tuomiokirkossa.
Harjoitusajat täsmentyvät elokuussa, mutta harjoituksen produktioviikolla 47 sekä 25. ja 26.11.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

TAMK Sinfonian joulukonserttiperiodi.

Ilmoittautumisaika

31.08.2024 - 29.09.2024

Ajoitus

30.09.2024 - 03.10.2024

Laajuus

1 - 2

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Dimas Ruiz Santos
Vastuuhenkilö

Dimas Ruiz Santos

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 20.12.2024

Ajoitus

10.01.2025 - 21.02.2025

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 25

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa ammatinharjoittajayrittäjyyden perusteet. Hän osaa perustaa toiminimen, osaa hinnoitella ja markkinoida palveluksiaan. Opiskelija ymmärtää tekijänoikeuden ja lähioikeuden merkityksen omassa ammattiosaamisessaan ja pystyy soveltamaan niitä liiketoimintaosaamisessaan. Hän osaa laatia sopimuksia ja ymmärtää sopimusoikeudesta keskeiset piirteet. Opiskelija hallitsee ammatinharjoittajana yrityksen taloushallinnon perusteet, verotuksen periaatteet, verotilin käyttämisen ja tuntee oman henkilökohtaisen freelancer-verotuksen ominaispiirteet.

Opiskelija on perehtynyt tehtäväkenttänsä mukaisten työyhteisöjen organisaatiorakenteisiin sekä hallinnollisiin ja työtehtäviin liittyviin periaatteisiin. Opiskelija tuntee tehtäväkenttäänsä koskevaa lainsäädäntöä ja muita normatiivisia ohjeita sekä työsopimuksiin ja työnhakuun liittyviä käytäntöjä. Opiskelija on rakentanut omaa urapolkuaan ammattialallaan

Sisältö (OJ)

Taiteilijayrittäjyys
• ammatinharjoittajayrittäjyyden perusteet; yrittäjyys vs. freelancer
• tekijänoikeus
• lähioikeus
• sopimusten laatiminen ja sopimusoikeus
• yrityksen taloushallinnon perusteet
• verotus
• sosiaaliturva
• apurahat

Urasuunnittelu
• organisaatiorakenteet
• hallinnolliset ja työtehtäviin liittyvät periaatteet
• säädökset ja normatiiviset ohjeet
• työehtosopimukset
• työsopimukset
• työnhakukäytännöt
• urapolku

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

08.06.2024 - 11.12.2024

Ajoitus

13.12.2024 - 14.03.2025

Laajuus

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • HUBS Virtuaalihenkilö
  • Roope Mäenpää
  • Hannu Pohjannoro
  • Kaisa Kokko
  • Musiikki Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Pienryhmät
  • Yrittäjyys 1op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Henkilöbrändäys 1op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Muusikon apurahat 1op (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Alumnipäivä (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri
Pienryhmät
  • Yrittäjyys 1op
  • Henkilöbrändäys 1op
  • Muusikon apurahat 1op
  • Alumnipäivä

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa ammatinharjoittajayrittäjyyden perusteet. Hän osaa perustaa toiminimen, osaa hinnoitella ja markkinoida palveluksiaan. Opiskelija ymmärtää tekijänoikeuden ja lähioikeuden merkityksen omassa ammattiosaamisessaan ja pystyy soveltamaan niitä liiketoimintaosaamisessaan. Hän osaa laatia sopimuksia ja ymmärtää sopimusoikeudesta keskeiset piirteet. Opiskelija hallitsee ammatinharjoittajana yrityksen taloushallinnon perusteet, verotuksen periaatteet, verotilin käyttämisen ja tuntee oman henkilökohtaisen freelancer-verotuksen ominaispiirteet.

Opiskelija on perehtynyt tehtäväkenttänsä mukaisten työyhteisöjen organisaatiorakenteisiin sekä hallinnollisiin ja työtehtäviin liittyviin periaatteisiin. Opiskelija tuntee tehtäväkenttäänsä koskevaa lainsäädäntöä ja muita normatiivisia ohjeita sekä työsopimuksiin ja työnhakuun liittyviä käytäntöjä. Opiskelija on rakentanut omaa urapolkuaan ammattialallaan

Sisältö (OJ)

Taiteilijayrittäjyys
- ammatinharjoittajayrittäjyyden perusteet; yrittäjyys vs. freelancer
- tekijänoikeus
- lähioikeus
- sopimusten laatiminen ja sopimusoikeus
- yrityksen taloushallinnon perusteet
- verotus
- sosiaaliturva
- apurahat

Urasuunnittelu
- organisaatiorakenteet
- hallinnolliset ja työtehtäviin liittyvät periaatteet
- säädökset ja normatiiviset ohjeet
- työehtosopimukset
- työsopimukset
- työnhakukäytännöt
- urapolku

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Sisällön jaksotus

i. Yrittäjyystaidot
1. Tässä osiossa opit tunnistamaan, mitä yrittäjyystaidot ovat ja miten niitä voidaan luokitella. Opit myös tunnistamaan ja arvioimaan omia yrittäjyystaitojasi.
ii. Yrittäjyyden erilaiset muodot
1. Tässä osiossa opit tunnistamaan, mitä erilaisia yrittäjyyden ja yritystoiminnan virallisia muotoja on olemassa ja miten ne eroavat toisistaan. Pääset myös pohtimaan, millainen yrittäjyyden muoto voisi olla sinulle soveltuvin nyt ja tulevaisuudessa.
iii. Henkilöbrändäys
1. Tässä osiossa käsittelemme henkilöbrändäyksen perusteita. Pohdimme ja reflektoimme sitä, mihin henkilöbrändäyksen tekniikoita voidaan ammatillisesti hyödyntää ja miksi omaan henkilöbrändiin kannattaa panostaa. Osiossa jokainen täyttää ja toteuttaa oman Brändikirjan.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 16.04.2025

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 12

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Mariikka Santaharju
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on kehittänyt tanssitekniikkaansa ja kehonsa hallintaa. Opiskelija tuntee tanssin eri tyylilajien ominaispiirteitä ja tyylilajeja. Opiskelijan tanssitekninen ja -tulkinnallinen taso on kehittynyt siten, että hänellä on osaamista omaan persoonalliseen liikeilmaisuun. Hän tunnistaa valittujen tanssitekniikoiden ominaispiirteitä ja tanssilajeille ominaisia ilmaisutapoja. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä. Kyky suunnitelmalliseen itsenäiseen työskentelyyn on kehittynyt ja hän ymmärtää alan pitkäjänteisen toiminnan vaatimuksen ja luonteen.

Sisältö (OJ)

Sisältöä sovelletaan tanssin tasoryhmän mukaisesti (ks. kurssin lisätiedot)
Opintojakso koostuu erilaisista opetuskokonaisuuksista, joissa tavoitteena on lisätä opiskelijan perusymmärrystä kehon hallinnasta, perustanssitekniikoista eri tyylilajien välillä sekä liikemuisti- ja koordinaatio harjoitteista
• tanssitekniikka ja tanssitekniikan ammattisanasto
• tanssi-ilmaisu
• liikemuistia ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia
• liikeimprovisaatio

Lisätiedot (OJ)

Tanssinopetus toteutetaan tasoryhmissä, joita on kolme.
I-taso on perustaso/ alkeet
II-taso on keskitaso
III-taso on edistyneet/ mahdollisesti ammattiopinnot tai vastaavat suorittaneet.
Opiskelija toteuttaa tanssin opintonsa omaa osaamistaan vastaavassa tasoryhmässä, jonka tanssiopettaja hänelle määrittelee. Opiskelija voi vaihtaa tasoryhmää opettajan suostumuksella, mutta välttämättä tasoryhmä ei muutu opintojen aikana.
Läsnäolo: 80%

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty: Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin tason mukaisesti eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.
Hylätty: Opiskelijalla on merkittäviä puutteita edellä mainituissa osa-alueissa.

Aika ja paikka

Tarkista ajankohta lukkarikoneesta. Löytyy ryhmätunnisteella 24MUSTE

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Sovitaan opettajan kanssa erikseen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty: Opiskelija hallitsee kehonkäytön teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin tason mukaisesti eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan kehonhallinta ja ilmaisu on kohtalaisen monipuolinen ja liikkeellisten kokonaisuuksien hallinta ja hahmottaminen on hyvä. Läsnäolo on luontevaa.
Kurssin läsnäoloprosentti 80% toteutuu.
Hylätty: Opiskelijalla on merkittäviä puutteita edellä mainituissa osa-alueissa tai selvittämättömiä poissaoloja on liikaa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tanssi
Opintojakso koostuu erilaisista opetuskokonaisuuksista, joissa tavoitteena on lisätä opiskelijan perusymmärrystä kehon hallinnasta, perustanssitekniikoista eri tyylilajien välillä sekä liikemuisti- ja koordinaatio harjoitteista.
Opintojaksolla perehdytään erilaisiin tanssilajeihin: jazz, baletti, nykytanssi sekä kehonhuollon menetelmiin.
Opintojakson oppisisältöä lähestytään erilaisten tanssin tekniikkaharjoitteiden, koreografia- ja improvisaatioharjoitteiden kautta. Työstetään edellä mainittujen eri tanssilajien keskeisiä elementtejä ja liikemateriaalia. Tutustutaan myös erilaisiin liikkeen tuottamisen tapoihin.
Itsereflektointi, vuorovaikutteisuus sekä aktiivisuus ovat osa opintojaksoa.
Lähiopetus tapahtuu käytännön fyysisenä salityöskentelynä yksin, pareittain, ryhmässä.

Opintojakson teemoja tuntityöskentelyssä ovat: perustanssitekniikan kehittäminen, kehonhallinta ja hahmottaminen liikkeessä, heittäytyminen ja oman kehoilmaisun työstäminen, tutustuminen eri tanssitekniikoiden perusteisiin, liikemuistin kehittäminen, rytmin ja musiikin hahmottaminen liikkeessä, ongelmanratkaisu ja itsenäiset oppimistehtävät yksin, pareittain ja ryhmässä. Vuorovaikutus ryhmässä.

Mestarikursseilla täydennetään eri tyylilajeja. Mestarikurssiopetus on osa opintojaksoa.

Oppimateriaalit

Sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa.



Tanssi ja liike: Opintojakson materiaali koostuu opettajan antamasta liikemateriaalista, erilaisista tanssin tekniikka- ja kehonhallinta harjoitteista, improvisaatioharjoituksista, sekä opiskelijoiden luomasta materiaalista. Opintojaksolla perehdytään erilaisiin tanssilajeihin: jazz, baletti, nykytanssi ja edellä mainittujen eri tyylisuuntiin. Suositeltava kirjallisuus sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Läsnäolo 80%, poissaoloista sovittava opettajan kanssa. Vaatii sitoutumista ja säännöllistä osallistumista opetukseen, sekä säännöllistä henkilökohtaista harjoittelua. Harjoittelusta sovitaan tarkemmin ja ryhmäkohtaisesti opettajan kanssa. Osallistuminen mestarikursseihin kuuluu opetukseen.

TÄRKEÄÄ! Opinnot edellyttävät vahvaa sitoutumista opiskeluun. Opiskelijan ottaa vastuun omista opinnoistaan ja reflektoi omaa työskentelyään ja edistymistään siihen osoitetuilla/ ohjeistetuilla tavoilla (esim. Oppimispäiväkirja, itsenäinen harjoittelu, annettuun materiaaliin tutustuminen omaehtoisesti ja tarvittaessa sen tuottaminen/ kartuttaminen yms)

Jos sinulla on kysyttävää tanssista tai nätystä, ole ensin yhteydessä sähköpostitse opettajaasi.
Tanssi- ja nätytunnille tullaan ajoissa, sopivissa varusteissa ja lämmiteltynä, jotta työskentely voidaan aloittaa täysipainoisesti heti tunnin alusta.

Sisällön jaksotus

Sisältö jaksotetaan lukuvuoden ajalle. Tiiviskurssit ja mahdolliset mestarikurssit kuuluvat opintoihin.
Opetus jatkuu tasaisesti läpi lukuvuoden. Produktioviikoilla opetuksessa saattaa olla katkoja, tästä ilmoitetaan erikseen.

Lisätietoja opiskelijoille

HUOM!
Tanssinopetus toteutetaan tasoryhmissä, joita on kolme.
I-taso on perustaso/ alkeet
II-taso on keskitaso
III-taso on edistyneet/ mahdollisesti ammattiopinnot tai vastaavat suorittaneet.

Opiskelija toteuttaa tanssin opintonsa omaa osaamistaan vastaavassa tasoryhmässä, jonka tanssiopettaja hänelle määrittelee. Opiskelija voi vaihtaa tasoryhmää opettajan suostumuksella, mutta välttämättä tasoryhmä ei muutu opintojen aikana.
4. vsk HUOM!: Opintojakso toteutetaan syyslukukaudella 2024. Opiskelija voi osallistua myös kevään opetukseen. Osallistumisesta tulee ilmoittaa opettajalle joulukuun 2024 alussa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 30.04.2025

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa soveltaa musiikkiteatterin alueella saavuttamaansa osaamista projektityöskentelyssä.
Opiskelijalla on innovaatio-osaamista, oppimisen taitoja ja työyhteisöosaamista, joita hän kykenee soveltamaan aidoissa työympäristöissä ja -tehtävissä.

Opintojakson voi toteuttaa mahdollisuuksien mukaan myös korkeakoulun ulkopuolisten yhteistyötahojen kanssa.

Sisältö (OJ)

Opintojakso on luonteeltaan edelleen orientoiva ja tapahtuu pääasiassa korkeakoulun sisäisissä produktioissa. Opintojakso voi sisältää yhtä tai useampaa seuraavista lajeista:
- musiikkiteatteri
- teatterimusiikki
- ensembletyöskentely
- yhtyelaulu
- kamarimusiikki
- orkesterisoitto
- yhtyesoitto
- kuoro
- lied
- ooppera
- taiteellis-tuotannolliset tehtävät produktiossa

Esitietovaatimukset (OJ)

- Triple Threat Performer 1

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso voidaan toteuttaa tarvittaessa englanniksi.
Opiskelija kirjoittaa harjoittelustaan lyhyen raportin, jossa hän reflektoi prosessia ja oppimistaan.

Läsnäolo pakollista 100%. Neuvottele pakollisista poissaoloista ohjaajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija on suorittanut hänelle projektikohtaisesti määritellyt tehtävät.

Aika ja paikka

Harjoitellaan produktioviikoilla syksyllä ja keväällä. Produktioviikkojen tarkampi ajankohta vahvistetaan syyslukukauden alkupuolella. Toteutuspaikka on produktiokohtainen.
Produktiot vahvistuvat syyslukukauden alkupuolella.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Riittävä läsnäolo ja osallistuminen opetukseen. Annettujen tehtävien tekeminen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kontaktiopetus. Monialainen taiteellinen työryhmä.
Opintojakso voi sisältää yhtä tai useampaa seuraavista lajeista:
- musiikkiteatteri
- teatterimusiikki
- ensembletyöskentely
- yhtyelaulu
- kamarimusiikki
- orkesterisoitto
- yhtyesoitto
- kuoro
- lied
- ooppera
- taiteellis-tuotannolliset tehtävät produktiossa

Oppimateriaalit

Sovitaan ohjaajan/ ohjaavan opettajan kanssa produktiokohtaisesti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaatii sitoutumista ja läsnäoloa, 100% osallistuminen. Paljon itsenäistä ja ryhmässä tapahtuvaa harjoittelua. Saattaa sisältää poikkeusaikatauluja.

Sisällön jaksotus

Toteutuspaikka on produktiokohtainen. Esitykset vahvistetaan erikseen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT vastaava monialainen (näyttelijäntyö, tanssi, laulu/ äänenkäyttö) laaja harjoittelu tai produktiotoiminta ammattiteattereissa tai muussa ammattimaisesti toimivassa paikassa.
Neuvoteltava vastaavan opettajan kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ammattiteatterit tai oppilaitoksen järjestämä monialainen ammattimainen yhteistyö.

Lisätietoja opiskelijoille

Kukin produktio ja siihen liityvät yksityiskohdat vahvistetaan erikseen.

HUOM!
Noudatamme harjoitteluissa musten "harjoittelupolkua". Lisätietoa tästä saat opettajaltasi tai osaamispolun vastaavalta lehtorilta.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 30.04.2025

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa monipuolisesti soveltaa taiteellista osaamistaan monialaiseen projekti- ja produktiotyöskentelyyn. Hän kykenee soveltamaan osaamistaan aidoissa työympäristöissä ja -tehtävissä.

Opintojakson voi toteuttaa mahdollisuuksien mukaan myös korkeakoulun ulkopuolisten yhteistyötahojen kanssa.

Sisältö (OJ)

Opintojakson voi toteuttaa mahdollisuuksien mukaan myös korkeakoulun ulkopuolisten yhteistyötahojen kanssa. Opintojakson rakenne:
- suunnittelu
- ohjaus
- toteutus
- evaluaatio

Esitietovaatimukset (OJ)

- Triple Threat Performer 1 ja 2

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso voidaan toteuttaa tarvittaessa englanniksi.
Opiskelija kirjoittaa harjoittelustaan lyhyen raportin, jossa hän reflektoi prosessia ja oppimistaan.

Läsnäolo pakollista 100%. Neuvottele pakollisista poissaoloista ohjaajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija on suorittanut hänelle projektikohtaisesti määritellyt tehtävät.

Aika ja paikka

Harjoitellaan produktioviikoilla syksyllä ja keväällä. Produktioviikkojen tarkampi ajankohta vahvistetaan syyslukukauden alkupuolella. Toteutuspaikka on produktiokohtainen.
Produktiot vahvistuvat syyslukukauden alkupuolella.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Riittävä läsnäolo 100% ja osallistuminen opetukseen. Annettujen tehtävien tekeminen.
Hyväksytty merkintä edellyttää sitoutumista ja läsnäoloa. Jokaisesta harjoittelusta kirjoitetaan 1-2 A4 pituinen raportti.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, yksilö- ja ryhmäohjaus.
Monialainen taiteellinen työryhmä.
Opintojakso voi sisältää yhtä tai useampaa seuraavista lajeista:
- musiikkiteatteri
- teatterimusiikki
- ensembletyöskentely
- yhtyelaulu
- kamarimusiikki
- orkesterisoitto
- yhtyesoitto
- kuoro
- lied
- ooppera
- taiteellis-tuotannolliset tehtävät produktiossa

Oppimateriaalit

Sovitaan ohjaajan/ ohjaavan opettajan kanssa produktiokohtaisesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaatii sitoutumista ja läsnäoloa, 100% osallistuminen. Paljon itsenäistä ja ryhmässä tapahtuvaa harjoittelua. Saattaa sisältää poikkeusaikatauluja.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT vastaava monialainen (näyttelijäntyö, tanssi, laulu/ äänenkäyttö) laaja harjoittelu tai produktiotoiminta ammattiteattereissa tai muussa ammattimaisesti toimivassa paikassa.
Neuvoteltava vastaavan opettajan kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ammattiteatteri tai oppilaitoksen järjestämä monialainen ammattimainen yhteistyö.

Lisätietoja opiskelijoille

Kukin produktio ja siihen liittyvät yksityiskohdat vahvistetaan erikseen.

HUOM!
Noudatamme harjoitteluissa musten "harjoittelupolkua". Lisätietoa tästä saat opettajaltasi tai osaamispolun vastaavalta lehtorilta.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 30.04.2025

Laajuus

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa laaja-alaisesti soveltaa osaamistaan ja antaa oman kehittämispanoksensa monialaisessa projekti- ja produktiotyöskentelyssä. Hän kykenee toimimaan tarvittaessa itsenäisenä ja vastuullisena työyhteisön jäsenenä prosessissa myös digitaalisissa toimintaympäristöissä.

Opintojakson voi toteuttaa mahdollisuuksien mukaan myös korkeakoulun ulkopuolisten yhteistyötahojen kanssa.

Sisältö (OJ)

Opintojakso sisältää yhtä tai useampaa seuraavista lajeista:
- musiikkiteatteri
- teatterimusiikki
- ensembletyöskentely
- yhtyelaulu
- kamarimusiikki
- orkesterisoitto
- yhtyesoitto
- kuoro
- lied
- ooppera
- taiteellis-tuotannolliset tehtävät produktiossa

Esitietovaatimukset (OJ)

- Triple Threat Performer 1, 2 ja 3

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso voidaan toteuttaa tarvittaessa englanniksi.
Opiskelija kirjoittaa harjoittelustaan lyhyen raportin, jossa hän reflektoi prosessia ja oppimistaan.

Läsnäolo pakollista 100%. Neuvottele pakollisista poissaoloista ohjaajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija on suorittanut hänelle projektikohtaisesti määritellyt tehtävät.

Aika ja paikka

Harjoitellaan produktioviikoilla, jotka vahvistetaan syksyllä. Toteutuspaikka on produktiokohtainen. Näytökset erikseen sovittuna ajankohtana.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Riittävä läsnäolo ja osallistuminen opetukseen. Annettujen tehtävien tekeminen.
Hyväksytty merkintä edellyttää sitoutumista ja läsnäoloa. Jokaisesta harjoittelusta kirjoitetaan 1-2 A4 pituinen raportti.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, yksilö- ja ryhmäohjaus.
Monialainen taiteellinen työryhmä.
Opintojakso voi sisältää yhtä tai useampaa seuraavista lajeista:
- musiikkiteatteri
- teatterimusiikki
- ensembletyöskentely
- yhtyelaulu
- kamarimusiikki
- orkesterisoitto
- yhtyesoitto
- kuoro
- lied
- ooppera
- taiteellis-tuotannolliset tehtävät produktiossa

Oppimateriaalit

Sovitaan ohjaajan/ ohjaavan opettajan kanssa produktiokohtaisesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaatii sitoutumista ja läsnäoloa, 100% osallistuminen. Paljon itsenäistä ja ryhmässä tapahtuvaa harjoittelua. Saattaa sisältää poikkeusaikatauluja.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT vastaava monialainen (näyttelijäntyö, tanssi, laulu/ äänenkäyttö) laaja harjoittelu tai produktiotoiminta ammattiteattereissa tai muussa ammattimaisesti toimivassa paikassa.
Neuvoteltava vastaavan opettajan kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ammattiteatteri tai oppilaitoksen järjestämä (monialainen) ammattimainen yhteistyö.

Lisätietoja opiskelijoille

Kukin produktio ja siihen liittyvät yksityiskohdat vahvistetaan erikseen.
HUOM!
Noudatamme harjoitteluissa musten "harjoittelupolkua". Lisätietoa tästä saat opettajaltasi tai osaamispolun vastaavalta lehtorilta.

Ilmoittautumisaika

03.08.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 30.04.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 15

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Hanna Hurskainen
Vastuuhenkilö

Hanna Hurskainen

Ryhmät
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa soveltaa musiikkiteatteriopinnoissa omaksumiaan taitoja projektityöskentelyssä.
Hän kykenee soveltamaan osaamistaan ja toimimaan erilaisissa työympäristöissä ja -tehtävissä.
Opintojakso suoritetaan korkeakoulun omissa produktioissa.

Sisältö (OJ)

Opintojakso on luonteeltaan orientoiva ja tapahtuu pääasiassa korkeakoulun sisäisissä produktioissa. Opintojakso voi sisältää yhtä tai useampaa seuraavista lajeista:
• musiikkiteatteri, musikaali
• puheteatteri
• tanssiteatteri
• ensemble
• yhtyelaulu
• yhtyesoitto
• kuoro
• taiteellis-tuotannolliset tehtävät produktiossa

Lisätiedot (OJ)

Opiskelija kirjoittaa harjoittelustaan lyhyen raportin, jossa hän reflektoi prosessia ja oppimistaan.
Läsnäolo 100%. Poissaoloista neuvoteltava etukäteen ohjaajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija on tehnyt hänelle projektikohtaisesti määritellyt tehtävät ja palauttanut harjoitteluraportin.

Aika ja paikka

Harjoitellaan mahdollisuuksien mukaan produktioviikoilla, jotka sijoittuvat syksyyn ja kevääseen ja jotka vahvistetaan lukukauden alussa.
Peoduktio vahvistetaan syyslukukauden alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija on osallistunut opetukseen/ ohjaukseen ja tehnyt vaadittavat tehtävät. Jokaisesta harjoittelusta kirjoitetaan 1-2 A4 pituinen raportti.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kontaktiopetus. Monialainen taiteellinen työryhmä. Työryhmän kokoonpano on produktiokohtainen.
Opintojakso voi sisältää yhtä tai useampaa seuraavista lajeista:
• musiikkiteatteri, musikaali
• puheteatteri
• tanssiteatteri
• ensemble
• yhtyelaulu
• yhtyesoitto
• kuoro
• taiteellis-tuotannolliset tehtävät produktiossa

Oppimateriaalit

Sovitaan ohjaajan/ ohjaavan opettajan kanssa produktiokohtaisesti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaatii vahvaa sitoutumista ja läsnäoloa, läsnäoloprosentti 100. Paljon itsenäistä ja ryhmässä tapahtuvaa harjoittelua. Saattaa sisältää poikkeusaikatauluja.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT vastaava monialainen (näyttelijäntyö, tanssi, laulu/ äänenkäyttö) laaja harjoittelu tai produktiotoiminta ammattiteattereissa tai muussa ammattimaisesti toimivassa paikassa.
Neuvoteltava vastaavan opettajan kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ammattiteatterit tai oppilaitoksen järjestämä (monialainen) ammattimainen yhteistyö, joka määrittyy produktiokohtaisesti.

Lisätietoja opiskelijoille

Kukin produktio ja siihen liityvät yksityiskohdat vahvistetaan erikseen syksyn alussa. Läsnäolo 100%. Sairaustapauksista ja niiden korvaavuuksista neuvotellaan erikseen ohjaajan kanssa.
Vain musiikkiteatterin opiskelijoille. Opintojaksolle ilmoittautumisesta on sovittava etukäteen opintojakson opettajan kanssa.
HUOM!
Noudatamme harjoitteluissa musten "harjoittelupolkua". Lisätietoa tästä saat opettajaltasi tai harjoittelusta vastaavalta lehtorilta.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Kurssi on hyväksytty, jos läsnäolovelvoite täyttyy tai mahdollisista poissaoloista (sairaustapaukset ja niiden korvaukset) on neuvoteltu ohjaajan kanssa. Raportti tulee olla palautettuna harjoittelun ohjaavalle opettajalle.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on perehtynyt eri sävellajien kolmi- ja nelisointuihin sekä tyypillisiin sointukaavoihin ja säestyskuvioihin ja omaksunut tarvittavat taidot yksinkertaisten säestysten soittamiseen ja solistisen helpohkon pianosovituksen tekoon. Opiskelija on vapautunut nuottikuvaan sidotusta soittamisesta ja oppinut soveltamaan tyylinmukaisia säestysmalleja kotimaisessa tanssi- ja laulelmamusiikissa sekä afroamerikkalaisessa musiikissa.
Opiskelijalla on oppimisen taitoja, hän osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan

Sisältö (OJ)

• tutustutaan eri sävellajien kolmi- ja nelisointuihin ja opetellaan muodostamaan sointuja reaalisointumerkkien avulla
• tutustutaan kotimaisen tanssimusiikkiin ja laulelmaan sekä afroamerikkalaiseen musiikkiin ja harjoitetaan ohjelmistoa soittaen ja laulaen

Esitietovaatimukset (OJ)

Musiikin teorian perusteiden hallinta.

Lisätiedot (OJ)

Osallistuminen 80 %

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Vain musiikin opiskelijoille. Ryhmäopetus.

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

15.03.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on vapautunut nuottikuvaan sidotusta soittamisesta. Hän on laajentanut käytännön muusikon taitojaan ja tuntee erityylisten kappaleiden säestämisen pianolla.

Sisältö (OJ)

- säestämistä monimutkaisemmista reaalisointumerkeistä eri musiikkityyleissä
- säestäminen erilaisista tekstuureista oman soittimen mahdollisuuksia soveltaen

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso voidaan toteuttaa tarvittaessa vieraalla kielellä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelijaa arvioidaan tunneille osallistumisen ja etenemisen kautta. Edellyttää läsnäoloa tunneilla ja harjoitustehtävien suorittamista.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

30 min./ viikko.

Oppimateriaalit

Sovitaan opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opetusta 30 min./ viikko, lisäksi itsenäinen harjoittelu.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan opettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

15.03.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Kalle Elkomaa
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on vapautunut nuottikuvaan sidotusta soittamisesta ja hänellä on valmiuksia myös improvisointiin. Opiskelija on edistynyt prima vista -soitossa.

Sisältö (OJ)

- luova säestäminen reaalisointumerkeistä eri musiikkityyleissä
- prima vista -soitto ja transponointi
- melodioiden soinnuttamista
- improvisointi
- sovitusten ja transkriptioiden tekeminen

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso voidaan toteuttaa tarvittaessa vieraalla kielellä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Sovitaan opettajan kanssa, pääsääntöisesti kevätlukukaudella huhti- tai toukokuussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opettaja arvioi kollegan kanssa suorituksen, jossa esitetään muutama kappale valmistellusta ohjelmistosta lautakunnan valinnan mukaan. Edellyttää osallistumista opetukseen sekä harjoitustehtävien suorittamista.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Yksityisopetus 30 min/ viikko.

Oppimateriaalit

Sovitaan opettajan kanssa tunneila.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Näyttö ohjelmistosta ja osaamisesta opettajan kanssa sovitusta ohjelmistosta.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Osana opintoja voi olla esim. teatterimusiikin opiskelijoiden laulujen säestämistä.

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille.
Edellyttää Vapaa säestys 2a:n suorittamista hyväksytysti ennen opintojaksolle pääsemistä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee sointumerkeistä soittamisen ja osaa soveltaa eri säestys- ja soittotyylejä pianolla.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija hallitsee sujuvasti sointumerkeistä soiton ja erilaiset monipuoliset säestystyylit sekä osaa soveltaa oppimaansa itsenäisesti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijalla on kiitettävät valmiudet eri tyylien ja soittotapojen käytössä, hän kykenee luomaan omatoimisesti musiikkia käyttäen pianon ilmaisukeinoja.

Ilmoittautumisaika

15.03.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Vastuuhenkilö

Kalle Elkomaa

Ryhmät
  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija on perehtynyt eri sävellajien kolmi- ja nelisointuihin sekä tyypillisiin sointukaavoihin ja säestyskuvioihin sekä omaksunut tarvittavat taidot yksinkertaisten säestysten soittamiseen ja solistisen helpohkon pianosovituksen tekoon. Opiskelija on vapautunut nuottikuvaan sidotusta soittamisesta ja oppinut soveltamaan tyylinmukaisia säestysmalleja kotimaisessa tanssi- ja laulelmamusiikissa sekä afroamerikkalaisessa musiikissa.

Sisältö (OJ)

- tutustutaan eri sävellajien kolmi- ja nelisointuihin ja opetellaan muodostamaan sointuja reaalisointumerkkien avulla
- tutustutaan kotimaisen tanssimusiikkiin ja laulelmaan sekä afroamerikkalaiseen musiikkiin ja harjoitetaan ohjelmistoa soittaen ja laulaen
- opetellaan diatoninen kvinttiympyrä c-. d-. e-, f-, g-, a- ja h-mollissa erilaisia komppeja sekä vaihtobassoa käyttäen
- tutustutaan 12-tahtiseen bluesrakenteeseen I, IV ja V asteen soinnuilla sävellajeissa 3# ja 3b saakka

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso voidaan toteuttaa tarvittaessa vieraalla kielellä.

Arviointiasteikko

0-5

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 18.09.2024

Ajoitus

11.09.2024 - 14.01.2025

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Leeni Pukkinen
  • Marita Mäki
Vastuuhenkilö

Marita Mäki

Ryhmät
  • 22MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 22MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- laajentaa ja kehittää tietopohjaansa suunnitelmallisen tiedonhankinnan avulla
- soveltaa tiedonhaun keskeisiä tekniikoita erilaisiin tietokantoihin ja käyttöliittymiin
- hakea suunnitelmallisesti ja tehokkaasti oman koulutusalansa tietoa, myös kansainvälistä
- löytää työnsä kannalta keskeiset, ajantasaiset ja kattavat lähteet
- käyttää erityyppisiä tietoaineistoja
- käyttää tietoa eettisesti oikein (mm. huomioiden tekijänoikeudet)
- arvioida kriittisesti tiedonhakuaan ja löytämäänsä tietoa

Opiskelija osaa suunnitella omaa kirjoittamisprosessiaan etukäteen ja noudattaa suunnitelmaa.
Opiskelija osaa hyödyntää oman alansa lähteitä monipuolisesti ja kriittisesti osana oman tekstinsä kokonaisuutta. Hän osaa yhdistää lähteistä referoituja tietoja toisiinsa ja omiin ajatuksiinsa tyylillisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
Opiskelija osaa kirjoittaa rakenteellisesti ehjän, yksiselitteisen ja havainnollisen asiatyylisen tekstin.
Opiskelija noudattaa TAMKin yhteisiä opinnäytetyön raportointiohjeita.
Opiskelija
- omaa valmiuksia tutkimus- ja kehittämishankkeiden toteuttamiseen soveltaen alan olemassa olevaa tietoa
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Opiskelija toimii luontevasti erilaisissa verkkoyhteisöissä ja osaa kehittää toimintaansa niiden avulla. Opiskelija osaa verkostoitua ja käyttää digitalisaatiota hyödyntäviä menetelmiä.
Opiskelija kykenee arvioimaan erilaisten verkkoyhteisöjen palveluiden käytettävyyttä ja sisältöjen luotettavuutta.

Sisältö (OJ)

- oman tietopohjan ja osaamisen laajentaminen ja kehittäminen suunnitelmallisen tiedonhankinnan avulla
- tiedonhaun perustekniikat
- tiedonhaun suunnittelu ja tehokas tiedonhaku
- erityyppisten tietoaineistojen käyttäminen
- tiedon eettinen (mm. tekijänoikeudet) käyttö
- tiedonhaun ja tiedonlähteiden arviointi
- oman koulutusalan keskeiset kotimaiset ja kansainväliset tietokannat ja aineistot
- TAMK Kirjaston hankkimat aineistot
- kirjoitusprosessin vaiheet
- kirjallisen työn perusrakenne
- tutkimuskirjoittamisen merkintätavat
- omien väitteiden perustelu
- lähteiden käyttö
- tekstiviitteiden ja lähteiden merkitseminen
- vakioasemoitu asiakirja
- asiatekstin kirjoittaminen

- erilaiset verkkoyhteisöt
- verkkoyhteisöjen luotettavuus
- niiden toimintaperiaatteita
- toiminta verkkoyhteisöissä
- verkkoyhteisötyön kehittäminen

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Viestintätaidot
Kokonaisuus arvioidaan kurssin aikana kirjoitettavan ongelmaperustaisen tekstin perusteella.
Esseen arvioinnissa otetaan huomioon seuraavat seikat:
- aiheen rajaus
- tavoitteen asettaminen kirjoittamiselle
- tekstin jäsentely
- omien ajatusten ja väitteiden perusteleminen
- lähteiden käyttö (referoinnin sujuvuus, omien ajatusten yhdistäminen referoituun)
- lähteiden merkitseminen (lähdeviitemerkinnät ja lähdeluettelo)
- ongelmaperustaisen tekstin rakenne
- neutraali asiatyyli
- tekstin ohjeiden mukainen asettelu.

Tiedonhankinta:
Opiskelijan tehtävänä on etsiä lähdemateriaalia omasta aiheestaan ja laatia lähdeluettelo parhaista löydöistä. Opintojakson osa arvioidaan sopivien lähdeaineistojen käytön, tiedonhakujen onnistumisen ja kirjallisuuskatsauksen sisältämien relevanttien lähteiden perusteella.

Aika ja paikka

Syyskyy 2024-tammikuu 2025.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä. Tehtävien aikataulutus täsmentyy opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen sekä kirjallisten ja suullisten tehtävien suorittamista aikataulutavoitteiden mukaan. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, ryhmä- ja yksilötehtävät.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali jaetaan Moodlen kautta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhden opintopisteen laskennallinen työaika on noin 27 tuntia. Opiskelijoiden tulee panostaa myös itsenäiseen opiskeluun ja annettuihin tehtäviin.

Sisällön jaksotus

Kirjallinen viestintä: asiatyylisen tekstin suunnittelu, tuottaminen ja viimeistely; oikeakielisyys.
Raportointi: TAMKin raportointiohjeet ja raporttipohja; referointi, tekstiviitteet ja lähdeluettelo.

Opintojakson aikataulu, sisällöt ja tehtävät esitellään ensimmäisellä lähiopetuskerralla, ja ne ovat tarkistettavissa Moodlesta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT-menettely, josta tulee neuvotella opettajan kanssa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

1 - 10

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Tuomas Turriago
  • Dimas Ruiz Santos
  • Markus Yli-Jokipii
Vastuuhenkilö

Markus Yli-Jokipii

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opiskelijan yhteismusisointitaidot kehittyvät oppilaitoksen omissa tai opiskelijoiden itse järjestämissä produktioissa. Projektin sisältö, kesto ja sen vaatima työmäärä tarkistetaan vastaavan opettajan kanssa.

Sisältö (OJ)

Kaikki yhteissoittokokoonpanot voivat kuulua tähän opintojaksoon:

• Kamarimusiikki
• Teatterimusiikki ja musikaali
• Rytmimusiikki
• Nykymusiikki ja elektroniikka
• Orkesterimusiikki

Lisätiedot (OJ)

Musiikin tutkinto-opiskelijoilla on etusija tälle opintojaksolle. Opettaja hyväksyy opiskelijat opintojaksolle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija toimii ammattimaisesti ja vastuullisesti osana yhteismusisointikokoonpanoa harjoituksissa ja konsertissa.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

13.12.2024 - 31.12.2024

Ajoitus

01.01.2025 - 09.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 20

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa soveltaa yrittäjyyteen liittyviä osa-alueita ja toimitapoja omaan käytäntöönsä parhaaksi katsomallaan tavalla. Oma yrittäjäidentiteetti toimijana freelance kentällä on vahvistunut: Opiskelija tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan, ja osaa miettiä toimintaansa pitkäjänteisesti.

Sisältö (OJ)

Opiskelija ottaa osaa "sparrausklinikkaan", jossa kartoitetaan myös hänen osaamis- ja toimintaprofiliaan taiteilijana/ yrittäjänä freelancekentällä.
Opiskelija valitsee itselleen ja omaan profiiliinsa sopivia opintoja "24H entrepreneurship" -tarjottimelta 5 opintopisteen verran.

Esitietovaatimukset (OJ)

Taiteilijayrittäjyyden ja urasuunnittelun perusteet

Lisätiedot (OJ)

Kurssi toteutetaan TAMK HUBSin järjestämänä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan aktiivinen osallistuminen opintojakson lähitapaamisiin ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

08.06.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

05.09.2024 - 14.11.2024

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Katja Kärki
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- osaa kommunikoida tarkoituksenmukaisesti erilaisissa ammatillisissa viestintätilanteissa
- osaa musiikkialan keskeisintä termistöä
- osaa kertoa omasta ammattialan osaamisestaan ja tavoitteistaan
- osaa hakea ja tulkita oman alansa ammatillista tietoa ruotsinkielisistä julkaisuista
- osaa arvioida, ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan ja kielen oppimistaitojaan
- saavuttaa ammattikorkeakoululainsäädännön edellyttämän, oman alan työtehtävissä tarvittavan toisen kotimaisen kielen suullisen ja kirjallisen taidon

Sisältö (OJ)

- autenttiset ammatilliset tekstit, musiikkialan sanasto
- alan työtehtävät
- omasta koulutuksesta ja omista tavoitteista kertominen
- oman alan tuotantojen ja teoksien kuvaaminen
- erilaiset viestintätilanteet: opetustilanteet ja neuvottelutilanteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

(Taitotaso B1.1) Opiskelija osaa:
- viestiä yksinkertaisesti omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, työhaastattelu)
- kertoa omasta instrumentistaan suppeasti sekä opettamaan sen soittoa toisille ymmärrettävästi
- hoitaa pääosin ymmärrettävästi kulttuurialan keskeisimpiä ennakoitavia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, sähköinen viestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit).

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

(Taitotaso B1.2) Opiskelija osaa:
- viestiä selkeästi pääosin tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, työhaastattelu)
- kertoa omasta instrumentistaan sekä opettamaan sen soittoa toisille
- hoitaa melko hyvin kulttuurialan jokapäiväisiä vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, sähköinen viestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit).

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

(Taitotaso B2.2-C1) Opiskelija osaa:
- viestiä sujuvasti tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, työhaastattelu)
- kertoa omasta instrumentistaan monipuolisesti ja sujuvasti sekä opettamaan sen soittoa toisille vivahteikkaasti
- hoitaa luontevasti verkostoituen kulttuurialan monipuolisia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, sähköinen viestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit).

Aika ja paikka

Lähiopetus kampuksella.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Kirjallinen tentti EXAM Tuni-tenttipalvelussa kurssin lopussa. Tarkemmat tiedot kurssin Moodlessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti (jatkuva arviointi)
Kirjallinen tentti
Ks. arviointikriteerit Moodlesta

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kirjallisia harjoituksia, jotka ovat tärkeitä alan työelämässä
Sanaston harjoittelua kurssin aihepiireihin liittyen
Harjoitusten tavoitteena harjoitella kirjallista viestintää työelämää varten ja valmistaa opiskelijaa kirjalliseen tenttiin.

Oppimateriaalit

Materiaali Moodlessa
Tarvittaessa oma sanakirja ja kielioppikirja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2op tarkoittaa noin 54 tuntia työtä opiskelijalle lähtötasosta riippuen
Tunnit lukujärjestyksen mukaan
Kirjallisia harjoituksia tunneilla ja kotona
Aikataulu esitellään kurssin alussa ja muokataan tarvittaessa

Sisällön jaksotus

Kurssin aiheet järjestyksessä:
1. Oman alan opiskelu
2. Työnhaku ja työelämä
2. Oman alan aiheet

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mahdollinen hyväksiluku tai osaamisen näyttö opiskelijoille, joilla on aikaisempia korkeakouluopintoja tai alan työkokemusta ruotsin kielellä. Ota yhteyttä opettajaan.

Ei itsenäistä suoritustapaa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei ole.

Kansainvälisyys

Ei ole.

Lisätietoja opiskelijoille

Esitiedot:
Lukion B-ruotsi tai vastaavat tiedot (osaamistaso noin B.1.).
Osallistu tarvittaessa valmentavalle kurssille ennen tätä kurssia.

Opettaja:
Katja Kärki
katja.karki@tuni.fi

Ilmoita opettajalle, jos sinulla on ehdotus yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija
- osaa selvittää pääsisällön työhönsä liittyvistä helppolukuisista ammattijulkaisuista.
- osaa viestiä yksinkertaisesti työyhteisölle tyypillisissä tilanteissa.
- osaa käyttää musiikin alan perussanastoa.
- osaa käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita.
- puhuu kieltä niukasti ja katkonaisesti, myös perussanavarasto on puutteellinen
- tulee suunnilleen ymmärretyksi, mutta se vaatii ponnisteluja molemmilta osapuolilta

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija
- osaa etsiä ja hyödyntää keskeisimpiä työhönsä liittyviä ammattijulkaisuja.
- osaa viestiä melko selkeästi työyhteisölle tyypillisissä tilanteissa.
- osaa käyttää ja ymmärtää keskeistä musiikkialan sanastoa ja käsitteistöä.
- osaa käyttää kielioppirakenteita pääsääntöisesti oikein.
- tulee ymmärretyksi, vaikka se saattaa vaatia hieman ponnisteluja molemmilta osapuolilta.
- pystyy kommunikoimaan erilaisissa arkipäivän tilanteissa.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija
- osaa etsiä, hyödyntää ja soveltaa työhönsä liittyviä suhteellisen vaativiakin ammattijulkaisuja.
- osaa viestiä sujuvasti ja spontaanisti työyhteisölle tyypillisissä tilanteissa.
- osaa käyttää ja ymmärtää vaativaakin musiikin alan sanastoa ja käsitteistöä.
- osaa käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi.
- viestii vaivattomasti ja molemmille osapuolille luontevalla tavalla.
- viestii sujuvasti myös monenlaisissa arkielämän tilanteissa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 13.12.2024

Ajoitus

09.01.2025 - 10.04.2025

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 30

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Sari Myllymäki
Vastuuhenkilö

Sari Myllymäki

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- osaa kommunikoida tarkoituksenmukaisesti erilaisissa ammatillisissa viestintätilanteissa
- osaa musiikkialan keskeisintä termistöä
- osaa kertoa omasta ammattialan osaamisestaan ja tavoitteistaan
- osaa hakea ja tulkita oman alansa ammatillista tietoa ruotsinkielisistä julkaisuista
- osaa arvioida, ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan ja kielen oppimistaitojaan
- saavuttaa ammattikorkeakoululainsäädännön edellyttämän, oman alan työtehtävissä tarvittavan toisen kotimaisen kielen suullisen ja kirjallisen taidon

Sisältö (OJ)

- autenttiset ammatilliset tekstit, musiikkialan sanasto
- alan työtehtävät
- omasta koulutuksesta ja omista tavoitteista kertominen
- oman alan tuotantojen ja teoksien kuvaaminen
- erilaiset viestintätilanteet: opetustilanteet ja neuvottelutilanteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

(Taitotaso B1.1) Opiskelija osaa:
- viestiä yksinkertaisesti omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, työhaastattelu)
- kertoa omasta instrumentistaan suppeasti sekä opettamaan sen soittoa toisille ymmärrettävästi
- hoitaa pääosin ymmärrettävästi kulttuurialan keskeisimpiä ennakoitavia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, sähköinen viestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit).

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

(Taitotaso B1.2) Opiskelija osaa:
- viestiä selkeästi pääosin tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, työhaastattelu)
- kertoa omasta instrumentistaan sekä opettamaan sen soittoa toisille
- hoitaa melko hyvin kulttuurialan jokapäiväisiä vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, sähköinen viestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit).

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

(Taitotaso B2.2-C1) Opiskelija osaa:
- viestiä sujuvasti tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, työhaastattelu)
- kertoa omasta instrumentistaan monipuolisesti ja sujuvasti sekä opettamaan sen soittoa toisille vivahteikkaasti
- hoitaa luontevasti verkostoituen kulttuurialan monipuolisia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, sähköinen viestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit).

Aika ja paikka

Etäopetusta

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Kirjallinen tentti exam-tenttipalvelussa kurssin lopussa. Tarkemmat tiedot kurssin Moodlesivulla

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin tehtävien suorittaminen hyväksytysti (jatkuva arviointi)
Tentti
Ks. arviointikriteerit Moodlesta

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kirjallisia harjoituksia, jotka ovat tärkeitä alan työelämässä
Sanaston harjoittelua kurssin aihepiireihin liittyen
Harjoitusten tavoitteena harjoitella kirjallista viestintää työelämää varten ja valmistaa opiskelijaa kirjalliseen tenttiin.

Oppimateriaalit

Materiaali Moodlessa
Tarvittaessa oma sanakirja ja kielioppikirja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2op tarkoittaa noin 54 tuntia työtä opiskelijalle lähtötasosta riippuen
Tunnit lukujärjestyksen mukaan
Kirjallisia harjoituksia tunneilla ja kotona
Aikataulu esitellään kurssin alussa ja muokataan tarvittaessa

Sisällön jaksotus

Ensimmäinen aihepiiri: oman alan opiskelu
Toinen aihepiiri: Työelämä
Kolmas aihepiiri: oma ala

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ota yhteys vastuuopettajaan

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Taitotaso B1.1)
Osaa kirjoittaa yksinkertaisesti, pääosin yhtenäisesti ja ymmärrettävästi rutiininomaisia työelämässä tarvittavia yleisiä oman alansa tekstejä.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Taitotaso B1.2)
Osaa kirjoittaa yksinkertaisesti, pääosin yhtenäisesti ja ymmärrettävästi rutiininomaisia työelämässä tarvittavia yleisiä oman alansa tekstejä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Taitotaso B2.2-C1)
Osaa kirjoittaa asiantuntevasti ja tarkoituksenmukaisesti erilaisia, vaativiakin työelämässä tarvittavia yleisiä ja oman alansa tekstejä tilanteen ja kohderyhmän mukaisesti.

Ilmoittautumisaika

10.06.2025 - 31.08.2025

Ajoitus

01.09.2025 - 05.12.2025

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 45

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • KIELET englanti Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Henri Annala

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia toimia erilaisissa työelämän viestintätilanteissa englanniksi.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa kommunikoida tarkoituksenmukaisesti englanniksi ammatillisissa viestintätilanteissa
- hallitsee musiikkialan keskeisen termistön
- osaa kirjoittaa alaansa liittyviä asiatyylisiä tekstejä
- osaa hakea ja tulkita oman alansa ammatillista tietoa englanninkielisistä lähteistä
- osaa arvioida, ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan ja kielen oppimistaitojaan

Sisältö (OJ)

- Autenttiset ammatilliset tekstit, musiikkialan sanasto
- Alan työtehtävät
- Omasta koulutuksesta ja omista tavoitteista kertominen
- Oman alan tuotantojen ja teoksien kuvaaminen
- Erilaiset viestintätilanteet: mm. instrumenttiopetus ja musiikkiteatteri
- Asiatyylinen kirje, sähköposti ja ansioluettelo
- Kilpailu- ja apurahatekstit

Esitietovaatimukset (OJ)

Lähtötaso: Lukion englannin oppimäärä tai Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2. Tee englannin lähtötasotesti ja suorita tarvittaessa valmentavat opinnot ennen opintojakson alkua.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää yksinkertaisen ja ymmärrettävän esityksen apuneuvoja käyttäen
- osaa kertoa omasta instrumentistaan suppeasti
- selviytyy yksinkertaisista ammattialansa keskustelutilanteista
- reagoi useimmiten keskustelukumppaninsa sanomisiin
- tiedostaa jossain määrin erityyppisten tekstien asettamat vaatimukset tyylille
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi
- ymmärtää pääasiat normaalitempoisesta puheesta tutussa asiayhteydessä, kun viesti toistetaan tarvittaessa
- ääntää useimmiten ymmärrettävästi
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita
- käyttää alansa perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää suppean mutta selkeän esityksen alansa aiheesta
- osaa kertoa omasta instrumentistaan
- keskustelee ammattialaansa liittyvistä aiheista melko sujuvasti
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti
- tuottaa tekstiä useimmiten tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa melko sujuvasti ja selkeästi
- ymmärtää eri korostuksilla puhuvia ihmisiä, kun aihe on tuttu
- ääntää melko luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää lukemansa tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin
- ymmärtää ja käyttää alan sanastoa melko täsmällisesti
- käyttää rakenteita pääosin oikein ja korjaa itse kielenkäytön virheitä, jos ne ovat johtaneet väärinkäsityksiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
- osaa pitää vakuuttavan, jäsennellyn esityksen tarvittavine materiaaleineen
- osaa kertoa omasta instrumentistaan monipuolisesti ja sujuvasti
- keskustelee sujuvasti ja luontevasti ammattialaansa liittyvistä aiheista
- reagoi nopeasti ja asianmukaisesti keskustelukumppaninsa sanomisiin
- viestii tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti lähes ilman kielivirheitä
- ymmärtää suhteellisen vaivattomasti myös eri korostuksilla puhuvia ihmisiä
- ääntää luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat vaativastakin ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti
- ymmärtää ja käyttää taitavasti ja täsmällisesti oman erityisalansa sanastoa
- käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2025 - 09.09.2025

Ajoitus

10.09.2025 - 07.02.2026

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Musiikki Virtuaalihenkilö
  • Laura Hilden
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tunnistaa ergonomisen työskentelyasennon omassa kehossaan ja käyttää aktiivisesti kehonhuollon keinoja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelijalla on tietoa psyykkisen valmentautumisen perusteista ja hän pystyy soveltamaan niitä käytännön työskentelyssään, mm. esiintymistilanteissa.

Sisältö (OJ)

• hyvä hengitystekniikka
• kehon rentous eri asennoissa ja liikkeissä
• ergonomiset soitto- ja/tai lauluasennot
• lihastasapain oharjoitukset
• oman työskentelyasennon analysointi
• kuulonhuolto
• itsetuntemuksen kehittäminen
• mielikuvaharjoitteet
• tutustuminen psyykkisen valmentautumisen menetelmiin

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija saa palautetta toiminnastaan koko opintojakson ajan. Hän myös reflektoi itse oppimaansa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan osallistuminen opetukseen ja vaadittavien tehtävien suorittaminen määräajassa.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

10.06.2025 - 12.10.2025

Ajoitus

01.11.2025 - 01.04.2026

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Musiikki Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tunnistaa ergonomisen työskentelyasennon omassa kehossaan ja käyttää aktiivisesti kehonhuollon keinoja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelija on lisännyt tietoaan psyykkisen valmentautumisen perusteista ja hän pystyy soveltamaan niitä käytännön työskentelyssään, mm. opetus- ja esiintymistilanteissa.

Sisältö (OJ)

- hyvä hengitystekniikka
- kehon rentous eri asennoissa ja liikkeissä
- ergonomiset soitto- ja/tai lauluasennot
- lihastasapainoharjoitukset
- oman työskentelyasennon analysointi
- itsetuntemuksen kehittäminen
- mielikuvaharjoitteet
- tutustuminen psyykisen valmentautumisen menetelmiin

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija saa palautetta toiminnastaan koko opintojakson ajan. Hän myös reflektoi itse oppimaansa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan opiskelijan osallistuminen opetukseen ja vaadittavien tehtävien suorittaminen määräajassa.

Aika ja paikka

Orkesteriakatemian luennot
ma 1.11. klo 11.00-12.45, P2-02 + etämahdollisuus
ma 17.1. klo 11.00-12.45, P2-02 + etämahdollisuus
ma 7.3. klo 11.00-12.45, P2-02 + etämahdollisuus

pe 11.3. klo 12.30-14. Teams
pe 18.3. klo 12.30-14 Teams
pe 25.3. klo 12.30-16.00, itsenäinen tehtävien tekeminen
pe 1.4. klo 12.30-114. Teams

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opinnolla 80% läsnäolovaade.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot ja omat harjoitukset, pienryhmätyöskentely.

Oppimateriaalit

Opettajien omat materiaalit.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 27 tuntia, itsenäinen työskentely 27 tuntia x 2

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan erikseen vastaavan opettajan kanssa.

Ilmoittautumisaika

10.06.2025 - 30.09.2025

Ajoitus

01.10.2025 - 28.01.2026

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 50

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • Maiju Hirvonen
  • Leeni Pukkinen
Vastuuhenkilö

Hannu Pohjannoro

Ryhmät
  • 23MUPE
    Musiikkipedagogi
  • 23MUSTE
    Musiikkiteatteri

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- laajentaa ja kehittää tietopohjaansa suunnitelmallisen tiedonhankinnan avulla
- soveltaa tiedonhaun keskeisiä tekniikoita erilaisiin tietokantoihin ja käyttöliittymiin
- hakea suunnitelmallisesti ja tehokkaasti oman koulutusalansa tietoa, myös kansainvälistä
- löytää työnsä kannalta keskeiset, ajantasaiset ja kattavat lähteet
- käyttää erityyppisiä tietoaineistoja
- käyttää tietoa eettisesti oikein (mm. huomioiden tekijänoikeudet)
- arvioida kriittisesti tiedonhakuaan ja löytämäänsä tietoa

Opiskelija osaa suunnitella omaa kirjoittamisprosessiaan etukäteen ja noudattaa suunnitelmaa.
Opiskelija osaa hyödyntää oman alansa lähteitä monipuolisesti ja kriittisesti osana oman tekstinsä kokonaisuutta. Hän osaa yhdistää lähteistä referoituja tietoja toisiinsa ja omiin ajatuksiinsa tyylillisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
Opiskelija osaa kirjoittaa rakenteellisesti ehjän, yksiselitteisen ja havainnollisen asiatyylisen tekstin.
Opiskelija noudattaa TAMKin yhteisiä opinnäytetyön raportointiohjeita.
Opiskelija
- omaa valmiuksia tutkimus- ja kehittämishankkeiden toteuttamiseen soveltaen alan olemassa olevaa tietoa
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Opiskelija toimii luontevasti erilaisissa verkkoyhteisöissä ja osaa kehittää toimintaansa niiden avulla. Opiskelija osaa verkostoitua ja käyttää digitalisaatiota hyödyntäviä menetelmiä.
Opiskelija kykenee arvioimaan erilaisten verkkoyhteisöjen palveluiden käytettävyyttä ja sisältöjen luotettavuutta.

Sisältö (OJ)

- oman tietopohjan ja osaamisen laajentaminen ja kehittäminen suunnitelmallisen tiedonhankinnan avulla
- tiedonhaun perustekniikat
- tiedonhaun suunnittelu ja tehokas tiedonhaku
- erityyppisten tietoaineistojen käyttäminen
- tiedon eettinen (mm. tekijänoikeudet) käyttö
- tiedonhaun ja tiedonlähteiden arviointi
- oman koulutusalan keskeiset kotimaiset ja kansainväliset tietokannat ja aineistot
- TAMK Kirjaston hankkimat aineistot
- kirjoitusprosessin vaiheet
- kirjallisen työn perusrakenne
- tutkimuskirjoittamisen merkintätavat
- omien väitteiden perustelu
- lähteiden käyttö
- tekstiviitteiden ja lähteiden merkitseminen
- vakioasemoitu asiakirja
- asiatekstin kirjoittaminen

- erilaiset verkkoyhteisöt
- verkkoyhteisöjen luotettavuus
- niiden toimintaperiaatteita
- toiminta verkkoyhteisöissä
- verkkoyhteisötyön kehittäminen

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Viestintätaidot
Kokonaisuus arvioidaan kurssin aikana kirjoitettavan ongelmaperustaisen tekstin perusteella.
Esseen arvioinnissa otetaan huomioon seuraavat seikat:
- aiheen rajaus
- tavoitteen asettaminen kirjoittamiselle
- tekstin jäsentely
- omien ajatusten ja väitteiden perusteleminen
- lähteiden käyttö (referoinnin sujuvuus, omien ajatusten yhdistäminen referoituun)
- lähteiden merkitseminen (lähdeviitemerkinnät ja lähdeluettelo)
- ongelmaperustaisen tekstin rakenne
- neutraali asiatyyli
- tekstin ohjeiden mukainen asettelu.

Tiedonhankinta:
Opiskelijan tehtävänä on etsiä lähdemateriaalia omasta aiheestaan ja laatia lähdeluettelo parhaista löydöistä. Opintojakson osa arvioidaan sopivien lähdeaineistojen käytön, tiedonhakujen onnistumisen ja kirjallisuuskatsauksen sisältämien relevanttien lähteiden perusteella.

Aika ja paikka

Lokakuu 2021-tammikuu 2022.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä. Tehtävien aikataulutus täsmentyy opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen sekä kirjallisten ja suullisten tehtävien suorittamista aikataulutavoitteiden mukaan. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, ryhmä- ja yksilötehtävät.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali jaetaan Moodlen kautta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhden opintopisteen laskennallinen työaika on noin 27 tuntia. Opiskelijoiden tulee panostaa myös itsenäiseen opiskeluun ja annettuihin tehtäviin.

Sisällön jaksotus

Kirjallinen viestintä: asiatyylisen tekstin suunnittelu, tuottaminen ja viimeistely; oikeakielisyys.
Raportointi: TAMKin raportointiohjeet ja raporttipohja; referointi, tekstiviitteet ja lähdeluettelo.

Opintojakson aikataulu, sisällöt ja tehtävät esitellään ensimmäisellä lähiopetuskerralla, ja ne ovat tarkistettavissa Moodlesta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT-menettely, josta tulee neuvotella opettajan kanssa.

Ilmoittautumisaika

02.08.2025 - 31.08.2025

Ajoitus

01.09.2025 - 19.12.2025

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • KIELET ruotsi Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Reijo Mäkelä

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia toimia erilaisissa työelämän viestintätilanteissa ruotsiksi. 

Opiskelija
- osaa kommunikoida tarkoituksenmukaisesti ruotsiksi ammatillisissa suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee musiikkialan keskeisen termistön 
- osaa kertoa omasta ammattialan osaamisestaan
- osaa hakea ja tulkita oman alansa ammatillista tietoa ruotsinkielisistä julkaisuista
- osaa arvioida, ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan ja kielen oppimistaitojaan
- saavuttaa ammattikorkeakoululainsäädännön edellyttämän, oman alan työtehtävissä tarvittavan toisen kotimaisen kielen suullisen ja kirjallisen taidon

Sisältö (OJ)

- autenttiset ammatilliset tekstit, musiikkialan sanasto
- alan työtehtävät
- omasta koulutuksesta kertominen
- oman alan tuotannoista kertominen
- erilaiset alakohtaiset viestintätilanteet

Esitietovaatimukset (OJ)

Lähtötaso: Lukion ruotsin oppimäärä tai Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Tee ruotsin lähtötasotesti ja suorita tarvittaessa valmentavat opinnot ennen opintojakson alkua.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

- osaa viestiä yksinkertaisesti omasta ammattialan osaamisestaan (esim. työhaastattelu)
- osaa kertoa omasta instrumentistaan suppeasti sekä opettaa sen soittoa toisille ymmärrettävästi
- hoitaa pääosin ymmärrettävästi oman alan keskeisimpiä ennakoitavia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. haastattelut ja palaverit)
- ääntää ymmärrettävästi 
- käyttää alansa perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy 
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita 
- reagoi useimmiten keskustelukumppaninsa sanomisiin 

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

(Taitotaso B1.2) Opiskelija osaa:
- osaa viestiä selkeästi tilanteeseen sopivalla tavalla omasta ammattialan osaamisestaan (esim. työhaastattelu)
- osaa kertoa omasta instrumentistaan sekä opettaa sen soittoa toisille melko hyvin
- hoitaa melko hyvin oman alan jokapäiväisiä vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. haastattelut ja palaverit)
- ääntää pääasiassa hyvin 
- käyttää alansa perussanastoa niin, että keskeinen viesti välittyy 
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin 
- käyttää kieliopin perusrakenteita pääosin oikein
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

(Taitotaso B2.2-C1) Opiskelija osaa:
- osaa viestiä sujuvasti tilanteeseen sopivalla tavalla omasta ammattialan osaamisestaan (esim. työhaastattelu)
- osa kertoa omasta instrumentistaan monipuolisesti ja sujuvasti sekä opettaa sen soittoa toisille vivahteikkaasti
- hoitaa luontevasti verkostoituen oman alan monipuolisia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. haastattelut ja palaverit)
- ääntää selkeästi
- käyttää alansa perussanastoa niin, että viesti välittyy hyvin
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti 
- käyttää kieliopin perusrakenteita lähes virheettömästi
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin asianmukaisesti

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.08.2025 - 31.08.2025

Ajoitus

01.09.2025 - 19.12.2025

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

6 - 40

Koulutus
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Opettaja
  • KIELET ruotsi Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Reijo Mäkelä

Ryhmät
  • 24MUSE
    Muusikon tutkinto-ohjelma, esittävä ja luova säveltaide
  • 24MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 24MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia toimia erilaisissa työelämän viestintätilanteissa ruotsiksi. 

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 
- osaa kommunikoida tarkoituksenmukaisesti ruotsiksi ammatillisissa kirjallisissa viestintätilanteissa
- hallitsee musiikkialan keskeisen termistön 
- osaa kertoa omasta ammattialan osaamisestaan
- osaa hakea ja tulkita oman alansa ammatillista tietoa ruotsinkielisistä julkaisuista
- osaa arvioida, ylläpitää ja kehittää omaa kielitaitoaan ja kielen oppimistaitojaan
- saavuttaa ammattikorkeakoululainsäädännön edellyttämän, oman alan työtehtävissä tarvittavan toisen kotimaisen kielen suullisen ja kirjallisen taidon

Sisältö (OJ)

- autenttiset ammatilliset tekstit, musiikkialan sanasto
- alan työtehtävät
- omasta koulutuksesta kertominen
- oman alan tuotannoista kertominen
- erilaiset alakohtaiset viestintätilanteet

Esitietovaatimukset (OJ)

Lähtötaso: Lukion ruotsin oppimäärä tai Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Tee ruotsin lähtötasotesti ja suorita tarvittaessa valmentavat opinnot ennen opintojakson alkua.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

(Taitotaso B1.1) Opiskelija
- osaa viestiä yksinkertaisesti omasta ammattialan osaamisestaan (esim. työhakemus)
- osaa kertoa omasta instrumentistaan suppeasti
- hoitaa pääosin ymmärrettävästi oman alan keskeisimpiä ennakoitavia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi 
- käyttää alansa perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy 
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita 
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita 

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

(Taitotaso B1.2) Opiskelija
- osaa viestiä selkeästi tilanteeseen sopivalla tavalla omasta ammattialan osaamisestaan (esim. työhakemus)
- osaa kertoa omasta instrumentistaan melko hyvin
- hoitaa melko hyvin oman alan jokapäiväisiä vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja
- kirjoittaa pääasiassa hyvin
- käyttää alansa perussanastoa niin, että keskeinen viesti välittyy 
- käyttää kieliopin perusrakenteita pääosin oikein
- ymmärtää lukemansa ammatillisen tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat 

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

(Taitotaso B2.2-C1) Opiskelija
- osaa viestiä sujuvasti tilanteeseen sopivalla tavalla omasta ammattialan osaamisestaan (esim. työhakemus)
- osa kertoa omasta instrumentistaan monipuolisesti ja sujuvasti
- hoitaa luontevasti verkostoituen oman alan monipuolisia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja
- kirjoittaa sujuvasti
- käyttää alansa perussanastoa niin, että viesti välittyy selkeästi 
- käyttää kieliopin perusrakenteita lähes virheettömästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa 

Arviointiasteikko

0-5