Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma: 25RESTO

Tunnus: 24RESTO

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2025

Kuvaus

Palveluliiketoiminnan ala ja valmistuneiden työelämään sijoittuminen

Restonomit työskentelevät tyypillisesti palveluliiketoiminnan alan (ravitsemis-, matkailu-, majoitus-, puhtaus-, tapahtuma- ja elämystalouden aloilla) esihenkilön ja asiantuntijan tehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. TAMKin Restonomien työkenttää ovat erityisesti ravintola- ja ravitsemisala sekä tapahtuma- ja elämysteollisuus. Alan toimintaympäristö on kansainvälinen ja inspiroiva. Palveluliiketoiminnan ala kehittyy juuri nyt valtavaa vauhtia vastaten yhä moninaisempiin asiakastarpeisiin, digitalisaation mahdollisuuksiin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Koulutuksen tuoma osaaminen

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelmassa opit tuottamaan ja johtamaan alan kestävää ja kannattavaa tulevaisuuden innovatiivista liiketoimintaa. Opiskelet itsellesi valmiudet toimia alan radikaalisti muuttuvassa toimintaympäristössä, jossa tarvitset vahvaa liiketoimintaosaamista, palvelujen modernin myynnin ja markkinoinnin osaamista, vuorovaikutustaitoja ja tunneälyä. Toimintaasi ohjaavat asiakasymmärrys ja vieraanvaraisuus. Toimit yhdessä asiakkaan kanssa kehittäen ja ekologista kestävyyttä kunnioittaen. Tutkinto-ohjelma kuljettaa sinut ”minusta meihin ja kansainväliseen johtamiseen” palveluliiketoiminnan kiehtovassa toimintaympäristössä.

Opetuksen toteuttaminen

TAMKin restonomikoulutuksessa oppiminen tapahtuu tiimeissä TAMKin Catering Studio Living Labissa sekä työelämä- tutkimus-, kehitys ja innovaatioprojekteissa yhdessä innostuneiden valmentaja-opettajien ja yrityskumppanien kanssa toimien. Yrittäjyyttä on mahdollista harjoitella esimerkiksi restonomien yritystoimintana. Koulutuksen aikana kasvat alan asiantuntijuuteen ja hankit yksilölliset ammatilliset valmiudet toimia itsenäisesti asiantuntijana, johtotehtävissä tai yrittäjänä. Valmistuttuasi ymmärrät alan teoriat, käsitteet sekä menetelmät ja osaat arvioida niitä kriittisesti. Kykenet johtamaan ja kehittämään alan työyhteisöjä ja toimintoja, myös muutoksessa, unohtamatta itsesi johtamista. Oppiminen on kykyä muuttua, tervetuloa muuttumaan!

Koulutuksen rakenne ja vuositeemat

Ensimmäisen vuoden jälkeen olet hankkinut vankat alalla tarvittavat valmiudet palvelujen tuottamiseksi kannattavasti, kestävästi ja asiakaslähtöisesti. Tunnet itsesi, vahvuutesi, ja alan tarjoaman merkityksellisyyden. Tunnet alan monet mahdollisuudet. Rakennat omaa polkuasi restonomin osaamisalalla. Sinulla on valmiudet tulokselliseen tiimityöskentelyyn.

Toisen vuoden jälkeen tarkastelet ammattimaisesti toimialan kehittämistarpeita ja hyödynnät muotoiluajattelua yhteiskehittäen asiakkaan ja alan sidosryhmien kanssa. Opintosuunnastasi riippuen olet keskittynyt ruokadesigniin tai erityisesti palvelukokemuksen muotoiluun. Olet omaksunut modernin palvelujen myynnin ja markkinoinnin ajattelun asiakkaan kumppanina. Jalostat omaa johtamistyyliäsi, kehityt vuorovaikuttajana ja näet toiminnoissa strategisen tason.

Kolmannen ja neljännen vuoden jälkeen systeemiajattelu ohjaa vastuullista toimintaasi aktiivisena kansainvälisenä ravintola- ja ravitsemisalan kehittäjänä ja johtajana. Osaat johtaa työyhteisön menestymiseen vaikuttavia inhimillisiä, taloudellisia ja toiminnallisia tekijöitä moniammatillisissa ja monikulttuurisissa työyhteisöissä. Luotsaat alaa kohti tulevaisuutta - kohti reilua ja kestävää ruokajärjestelmää ja palvelumuotoilun avulla tuotettua elämyksellistä asiakaskokemusta. Toimit luontevasti vuorovaikutuksessa reflektiivisenä asiantuntijana elinikäisesti oppien.

Osaamistavoitteet

Opit tuottamaan ja johtamaan kestävää ja kannattavaa tulevaisuuden innovatiivista liiketoimintaa ravintola- ja ravitsemisalalle sekä tapahtuma- ja elämysteollisuuteen. Toimintaasi ohjaavat asiakasymmärrys ja vieraanvaraisuus yhdessä asiakkaan kanssa kehittäen, ekologista kestävyyttä kunnioittaen. Opiskelet itsellesi valmiudet toimia alan radikaalisti muuttuvassa kansainvälisessä toimintaympäristössä, jossa tarvitset vahvaa liiketoimintaosaamista, vuorovaikutustaitoja ja tunneälyä. Tutkinto-ohjelmassa tutustut monipuolisesti palveluliiketoiminnan kiehtovaan toimintaympäristöön.

Koulutuksen aikana kasvat alan asiantuntijuuteen ja hankit yksilölliset ammatilliset valmiudet toimia esimerkiksi esihenkilönä tai yrittäjänä. Valmistuttuasi ymmärrät alan teoriat, käsitteet sekä menetelmät ja osaat arvioida niitä kriittisesti. Kykenet johtamaan ja kehittämään alan työyhteisöjä ja toimintoja, myös muutoksessa, unohtamatta itsesi johtamista.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Opetussuunnitelmassa noudatetaan eurooppalaista ja kansallista korkeakoulututkintojen viitekehystä (NQF ja EQF). Koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Huomioon on otettu myös opiskelija- ja alumnipalautekyselyjen tulokset.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 Syksy 2028 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 1. / 2028 2. / 2028
24RESTO-1001
Perus- ja ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 120)

120
24RESTO-1014
Perusopinnot

(Valitaan kaikki )

35
8T00GK32 Kestävää hyvinvointia asiakkaalle 5 5 5 5
8T00GK34 Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus 5 5 5 5
8T00GK36 Restonomin Catering Studio 5 5 5 5
8T00GK38 Restonomin talous 5 5 5 5
8T00GK40 Tulevaisuuden liiketoiminta 5 5 5 5
8T00GK42 Catering Studio -case 5 5 5 2.5 2.5
3H00GK30 Tutkimustyön perusteet 5 5 5 2.5 2.5
24RESTO-1002
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki )

15
8T00GK46 Viestimällä tuloksiin 5 5 5 2.5 2.5
8T00GK48 Professional English for the Service Industry 5 5 5 2.5 2.5
8T00GK50 Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig 3 3 3 1.5 1.5
8T00GK52 Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig 2 2 2 1 1
24RESTO-1003
Palvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki )

15
3H00GL17 Minä esihenkilönä 5 5 5 5
8T00GK56 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
8T00GK58 Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä 5 5 5 5
24RESTO-1005
Restonomin asiantuntijuuden kehittyminen

(Valitaan kaikki )

10
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1 1 0.7 0.3 0.3 0.3 0.3
8T00GK64 Asiantuntijana kehittyminen 1 4 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
8T00GK66 Asiantuntijana kehittyminen 2 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
8T00GK68 Asiantuntijana kehittyminen 3 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
24RESTO-1013
Ammatillisesti suuntaavat opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

30
24RESTO-1006
Eating Design

(Valitaan kaikki )

30
8T00GK72 Gastronominen menusuunnittelu 5 5 5 5
8T00GK70 Kestävät ruokavaliot 5 5 5 5
8T00GK74 Juomatuotteiden gastronomia 5 5 5 5
8T00GK76 Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka 5 5 5 5
8T00GZ10 Eating Business and Event Design 5 5 5 5
8T00GK84 Food is Art and Experience 5 5 5 5
24RESTO-1007
Services & Wellbeing

(Valitaan kaikki )

30
8T00GK86 Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla 5 5 5 5
8T00HC35 Sustainable Events 5 5 5 5
8T00GK88 Possibilities of Cross-Sectoral Services 5 5 5 2.5 2.5
8T00GK90 Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu 5 5 5 2.5 2.5
8T00GK94 Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa 5 5 5 5
8T00GK96 Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet 5 5 5 5
24RESTO-1008
Tulevaisuuden tekijät

(Valitaan kaikki )

15 15 15 15
8T00GK98 Palveluliiketoiminnan skenaariot 5 5 5 5
8T00GL00 Yhteiskehittäminen living labissa 5 5 5 5
8T00GL02 Tulevaisuudentila-foorumi 5 5 5 5
24RESTO-1009
Valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
24RESTO-1010
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
24RESTO-1011
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
8T00GL04 Harjoittelu 1 15 15 15 15
8T00GL06 Harjoittelu 2 15 15 15 15
24RESTO-1012
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 210 66 68 47 15 28.2 37.8 36.5 31.5 31 16 15 14.1 14.1 11.6 26.3 18.3 18.3 8.3 23.3 18 13 10.5 5.5 10 5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Restonomin Catering Studio
Restonomin talous
Tulevaisuuden liiketoiminta
Catering Studio -case
Tutkimustyön perusteet
Viestimällä tuloksiin
Professional English for the Service Industry
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Minä esihenkilönä
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Gastronominen menusuunnittelu
Kestävät ruokavaliot
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business and Event Design
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Opintojen ohjaus

Matkailu- ja palveluliiketoiminta

Globaaliymmärrys

- toimii vastuullisesti
- toimii tuloksellisesti monikulttuurisissa organisaatioissa
- hyödyntää ennakointitietoa palveluliiketoiminnan kehittämisessä

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Professional English for the Service Industry
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Sustainable Events
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Palvelukulttuuriosaaminen

- osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää kannattavia ja asiakaslähtöisiä Mara-alan palveluja
- osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
- osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä palvelumuotoilussa

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Restonomin Catering Studio
Restonomin talous
Catering Studio -case
Gastronominen menusuunnittelu
Kestävät ruokavaliot
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business and Event Design
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Yhteiskehittäminen living labissa
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen

- osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
- osaa mallintaa ja soveltaa palveluprosesseja
- osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
- toimii yrittäjämäisesti
- osaa johtaa omaa ja työyhteisön toimintaa
- hyödyntää taloudellisia tunnuslukuja liiketoiminnan kehittämisessä
- osaa käyttää soveltuvaa teknologiaa ja hyödyntää digilisaatiota palveluliiketoiminnassa

Tulevaisuuden liiketoiminta
Minä esihenkilönä
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat
Tutkimustyön perusteet
Viestimällä tuloksiin
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Opintojen ohjaus
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3

Tampere3 yhteiset osaamiset

Etiikka

Opiskelija:
- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- tietää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti
- toimii alansa tutkimus- ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- soveltaa yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteisössä ja yhteiskunnallisesti eettisiin arvoihin perustuen ja osaamistaan hyödyntäen

Tutkimustyön perusteet
Tulevaisuudentila-foorumi
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Kansainvälisyys ja globaali vastuu

Opiskelija:
- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet
- toimii kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja kykenee kansainväliseen ja kulttuurienväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä
- ennakoi ja hyödyntää kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia työtehtävissään
- tunnistaa kestävään kehitykseen liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä sekä niiden välisiä kytköksiä kestävän kehityksen ekologisella, sosiaalis-kulttuurisella ja taloudellisella ulottuvuudella
- suuntautuu tulevaisuuteen tunnistamalla päätösten ja valintojen seurauksia ja vaikutuksia kestävään kehitykseen
- tuntee omaan tieteenalaansa ja toimialaansa liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä ja tiedonmuodostuksen tapoja
- pystyy erittelemään ja tarkastelemaan kriittisesti kestävän kehityksen näkökohtia omalla alallaan ja poikkitieteellisesti sekä sitoutuneesti soveltamaan oppimaansa
- osaa toimia tavoitteellisesti ja organisoida toimintaa kestävää kehitystä edistävien ratkaisujen löytämiseksi ja toteuttamiseksi.

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Restonomin Catering Studio
Gastronominen menusuunnittelu
Kestävät ruokavaliot
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Yhteiskehittäminen living labissa
Oppimisen taidot ja kriittinen ajattelu

Opiskelija:
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- jatkuvasti uudistaa osaamistaan
- kykenee ratkaisemaan eteen tulevia uusia ja monitahoisia ongelmia ja osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissakin tilanteissa
- hankkii, käsittelee, arvioi, analysoi ja käyttää tietoa monipuolisesti, kriittisesti ja eettisesti
- arvioi ja kehittää omaa tiedonhakuprosessiaan
- toimii yhteisöllisesti tiedonrakentamisessa ja ymmärtää tiedon jakamisen merkityksen oman osaamisen edistämisessä
- ymmärtää tieteellistä ajattelua, päättelyä ja selittämistä

Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Talous- ja johtamistaidot sekä yhteiskunnallinen ymmärrys

Opiskelija:
- omaa alansa kannalta riittävän talous- ja johtamisosaamisen ja valmiuden laajentaa tätä osaamista
- osaa johtaa omaa toimintaansa työelämässä tavoitteellisesti
- kykenee työn suunnitteluun, itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä ja tarvittaessa toimimaan lähijohtajana
- opiskelija ymmärtää talouden ja johtamisen merkityksen omalla alallaan ja sen, miten talouden ja johtamisen kautta rakennetaan kilpailukykyä omalla alalla
- opiskelija ymmärtää oman työnsä merkityksen yhteiskunnallisessa kontekstissa ja pystyy osallistumaan oman alansa yhteiskunnalliseen keskusteluun

Restonomin talous
Tulevaisuuden liiketoiminta
Minä esihenkilönä
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Tulevaisuudentila-foorumi
Tietotekniikka- ja digitaidot

Opiskelija:
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja hyödyntää alansa digitaalisia toimintaympäristöjä
- edistää alansa digitaalisten toimintaympäristöjen kehitystä
- tuntee digitaalisiin ympäristöihin liittyviä riskejä ja ottaa ne huomioon omassa toiminnassaan

Restonomin talous
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Työyhteisötaidot

Opiskelija:
- kykenee toimimaan työyhteisön jäsenenä ja edistämään yhteisön ja itsensä työhyvinvointia
- ottaa työskentelyssään huomioon monenlaiset toimijat
- toimii tarkoituksenmukaisesti monimutkaisissa tilanteissa
- ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja omaa kyvyn kehittää omia verkostojaan

Catering Studio -case
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Uuden kehittäminen ja innovointi

Opiskelija:
- toteuttaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä sekä tuottaa alalle uutta tietoa ja menetelmiä
- etsii sekä luo uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
- ajattelee luovasti ja näkee vaihtoehtoisia ratkaisukeskeisiä tapoja toimia erilaisissa työelämän sekä poikkitieteellisissä tilanteissa
- ymmärtää globaalien koko ihmiskuntaa koskevien ongelmien merkityksen sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tärkeyden niiden ratkaisemisessa
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Tulevaisuuden liiketoiminta
Gastronominen menusuunnittelu
Eating Business and Event Design
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Opiskelija:
- toimii työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla osana yhteisöä, kuten tiimiä tai projektiryhmää
- pystyy käymään rakentavaa ja asiantuntevaa yhteiskunnallista keskustelua
- pystyy keskustelemaan tutkitusta tiedosta sekä ymmärtää erilaisten esitysten ja mediatekstien statuksen
- kykenee viestimään ja toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon
- hallitsee vähintään yhden vieraan kielen tasolla, joka mahdollistaa oman alan kehityksen seuraamisen ja kansainvälisessä ympäristössä toimimisen

Catering Studio -case
Viestimällä tuloksiin
Professional English for the Service Industry
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Luokittelemattomat
Opintojen ohjaus

Kestävyys ja vastuullisuus -jäsentely

Kestävä tulevaisuus on yksi TAMKin pedagogisista periaatteista. Kestävän tulevaisuuden tärkeitä osatekijöitä ovat ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen ja taloudellinen kestävyys sekä tulevaisuusorientaatio. Kaikkia näkökulmia voidaan tarkastella yksilön, toimialan, yhteiskunnan tai globaalin näkökulman mittakaavoissa.

Ekologinen kestävyys

Ekologinen kestävyys voi liittyä luonnon monimuotoisuuteen ja ekosysteemien toimivuuteen, luonnonvarojen kestävään ja oikeudenmukaiseen käyttöön (mm. kiertotalous) ja ihmisen toiminnan sopeuttamiseen luonnon sietokykyyn (esim. ilmastonmuutos).

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Restonomin Catering Studio
Catering Studio -case
Gastronominen menusuunnittelu
Kestävät ruokavaliot
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business and Event Design
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 2
Kulttuurinen kestävyys

Kulttuurinen kestävyys voi liittyä kulttuurin tuntemukseen, moniarvoisuuteen, suvaitsevaisuuteen, kulttuurien monimuotoisuuden arvostamiseen sekä kulttuurien keskinäisen vuorovaikutuksen edistämiseen.

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Restonomin Catering Studio
Tutkimustyön perusteet
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Opintojen ohjaus
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Gastronominen menusuunnittelu
Kestävät ruokavaliot
Juomatuotteiden gastronomia
Eating Business and Event Design
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Sosiaalinen kestävyys

Sosiaalinen kestävyys voi liittyä hyvinvoinnin tasapuoliseen jakautumiseen, perusoikeuksien toteutumiseen, osallistumiseen yhteiskunnalliseen toimintaan ja päätöksentekoon sekä elämänhallintaan, vastuunottoon ja kestävien elämäntapojen tavoitteluun.

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Catering Studio -case
Tutkimustyön perusteet
Minä esihenkilönä
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Opintojen ohjaus
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Gastronominen menusuunnittelu
Kestävät ruokavaliot
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business and Event Design
Food is Art and Experience
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Taloudellinen kestävyys

Taloudellinen kestävyys voi ilmetä ympäristön ja talouden näkökulmien yhdistämisenä vaihtoehtojen punninnassa, vastuullisen kuluttamisen tai vastuullisen liiketoiminnan käsittelynä tai velkaantumisen (taloudellinen, luonnonvaroihin liittyvä) eri muotojen käsittelynä.

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus
Tulevaisuuden liiketoiminta
Catering Studio -case
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Gastronominen menusuunnittelu
Juomatuotteiden gastronomia
Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka
Eating Business and Event Design
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Sustainable Events
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Yhteiskehittäminen living labissa
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 2
Tulevaisuusorientaatio

Tulevaisuusorientaatio voi ilmetä esimerkiksi megatrendien tai omaan alaan liittyvien muutosvoimien ja alan tulevaisuusskenaarioiden tarkastelemisena tai rakentamisena tai opiskelijan työuraan liittyvänä valmentamisena.

Kestävää hyvinvointia asiakkaalle
Tulevaisuuden liiketoiminta
Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen
Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä
Opintojen ohjaus
Asiantuntijana kehittyminen 1
Asiantuntijana kehittyminen 2
Asiantuntijana kehittyminen 3
Eating Business and Event Design
Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla
Possibilities of Cross-Sectoral Services
Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu
Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet
Palveluliiketoiminnan skenaariot
Tulevaisuudentila-foorumi
Harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat
Restonomin talous
Viestimällä tuloksiin
Professional English for the Service Industry
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
24RESTO-1001
Perus- ja ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 120)

120
24RESTO-1014
Perusopinnot

(Valitaan kaikki)

35
8T00GK32 Kestävää hyvinvointia asiakkaalle 5
8T00GK34 Ravitsemus- ja elintarviketurvallisuus 5
8T00GK36 Restonomin Catering Studio 5
8T00GK38 Restonomin talous 5
8T00GK40 Tulevaisuuden liiketoiminta 5
8T00GK42 Catering Studio -case 5
3H00GK30 Tutkimustyön perusteet 5
24RESTO-1002
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki)

15
8T00GK46 Viestimällä tuloksiin 5
8T00GK48 Professional English for the Service Industry 5
8T00GK50 Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig 3
8T00GK52 Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig 2
24RESTO-1003
Palvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki)

15
3H00GL17 Minä esihenkilönä 5
8T00GK56 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen 5
8T00GK58 Esihenkilönä restonomin toimintaympäristössä 5
24RESTO-1005
Restonomin asiantuntijuuden kehittyminen

(Valitaan kaikki)

10
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1
8T00GK64 Asiantuntijana kehittyminen 1 4
8T00GK66 Asiantuntijana kehittyminen 2 3
8T00GK68 Asiantuntijana kehittyminen 3 2
24RESTO-1013
Ammatillisesti suuntaavat opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

30
24RESTO-1006
Eating Design

(Valitaan kaikki)

30
8T00GK72 Gastronominen menusuunnittelu 5
8T00GK70 Kestävät ruokavaliot 5
8T00GK74 Juomatuotteiden gastronomia 5
8T00GK76 Vastuullinen palvelutuoteketjun logistiikka 5
8T00GZ10 Eating Business and Event Design 5
8T00GK84 Food is Art and Experience 5
24RESTO-1007
Services & Wellbeing

(Valitaan kaikki)

30
8T00GK86 Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla 5
8T00HC35 Sustainable Events 5
8T00GK88 Possibilities of Cross-Sectoral Services 5
8T00GK90 Palvelu- ja elämänlaatuliiketoiminnan muotoilu 5
8T00GK94 Digitaaliset ratkaisut palveluliiketoiminnassa 5
8T00GK96 Elämys- ja muutostalouden mahdollisuudet 5
24RESTO-1008
Tulevaisuuden tekijät

(Valitaan kaikki)

15
8T00GK98 Palveluliiketoiminnan skenaariot 5
8T00GL00 Yhteiskehittäminen living labissa 5
8T00GL02 Tulevaisuudentila-foorumi 5
24RESTO-1009
Valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
24RESTO-1010
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
24RESTO-1011
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
8T00GL04 Harjoittelu 1 15
8T00GL06 Harjoittelu 2 15
24RESTO-1012
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5