Siirry suoraan sisältöön

Eating Business and Event DesignLaajuus (5 op)

Tunnus: 8T00GZ10

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla kehitetään vastuullista ja tuloksellista ravintolaliiketoimintaa sekä tapahtumien asiakaslähtöistä suunnittelua ja innovatiivista toteuttamista yrittäjyysnäkökulmasta.

Opiskelija:

− osaa määritellä vastuullisen ja tuloksellisen ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnan lähtökohtia ja liiketoimintamahdollisuuksia yrittäjyyden näkökulmasta
− osaa suunnitella ja toteuttaa tapahtuman kohderyhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan vastuullisesti
− osaa arvioida ja analysoida tapahtuman tai tilaisuuden onnistumista erilaisilla mittareilla
− osaa etsiä luovia ratkaisuja toimintatapojen uudistamiseen

Sisältö

MITÄ vastuullinen ja tuloksellinen palveluliiketoiminta on?
MIKSI ennakointi ja kehittäminen on tärkeää liiketoiminnan uudistamisessa?
MITEN tapahtuma suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan vastuullisesti ja vuorovaikutteisesti sidosryhmien kesken?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa määritellä palveluliiketoiminnan käsitteitä. Opiskelija tunnistaa kehittämisen merkityksen liiketoiminnassa. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tapahtumia tiimin jäsenenä ja toimia omassa roolissaan tapahtuman kokonaisuudessa.
Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita työntekijänäkökulmasta ottaen vastuun omasta suoriutumisestaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa jäsentää palveluliiketoimintaan ja yrittäjyyteen liittyviä osa-alueita. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää liiketoimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä. Opiskelija osaa käyttää luovia ratkaisuja toiminnan kehittämisessä. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tapahtumia sekä arvioida niitä eri mittareilla yhteistyössä sidosryhmien kesken.
Opiskelija osaa reflektoida omaa ja muiden työskentelyä.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää palveluliiketoiminnan ilmiön systeemisenä kokonaisuutena. Opiskelija osaa analysoida, ennakoida ja kehittää liiketoimintaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Opiskelija osaa ideoida ja tehdä luovia, innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja systeemiajattelua hyödyntäen. Opiskelija hallitsee vastuullisen tapahtuman suunnittelun, toteutuksen ja seurannan yhteistyössä eri sidosryhmien kesken. Opiskelija omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.