Siirry suoraan sisältöön

Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelma: Sairaanhoitaja, 2024, 24sh2a-2el

Tunnus: 24SH

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Sairaanhoitaja (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Kuvaus

SAIRAANHOITAJAKOULUTUKSEN ARVOPERUSTA

Sairaanhoitajakoulutuksen arvoperustana on ihmisarvon ja yksilön kunnioittaminen, luottamuksellisuus, vastuullisuus ja korkeatasoinen ammatillinen toiminta. Hoitotyön oppiminen on sekä aikaisemmin omaksutun tiedon ja toiminnan reflektiivistä, kriittistä ja eettistä arviointia että uuden oivaltamista ja omien asenteiden muokkaamista.

Sairaanhoitaja tukee ihmistä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä ja ylläpitämisessä sekä hoitaa sairastunutta kokonaisvaltaisesti. Sairaanhoitaja on hoitotyön asiantuntija, joka toteuttaa ja kehittää hoitotyötä sekä itsenäisesti että moniammatillisessa yhteistyössä.

OPETUSSUUNNITELMA SISÄLTÄÄ LAAJA-ALAISESTI SAIRAANHOITAJAN OSAAMISVAATIMUKSET

TAMKin sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelma perustuu valtakunnallisesti ja Euroopan tasolla määriteltyihin sairaanhoitajan yhtenäisiin osaamisvaatimuksiin. Ne muodostuvat osaamisesta, johon sisältyy ammatillisuus ja eettisyys, asiakaslähtöisyys, kommunikointi ja moniammatillisuus, terveyden edistäminen, johtaminen ja työntekijyysosaaminen, informaatioteknologia ja kirjaaminen, ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen, kliininen hoitotyö, näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko, yrittäjyys ja kehittäminen, laadun varmistus, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä sekä potilas- ja asiakasturvallisuus.

Sairaanhoitajan ammatillinen osaaminen perustuu näyttöön perustuvaan hoitotyöhön, hoitotieteeseen ja hoitotyötä tukeviin muihin tieteenaloihin kuten lääketieteeseen, yhteiskunta- ja käyttäytymistieteisiin.

Sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelmassa on huomioitu myös tulevaisuuden osaaminen, joka sisältää työelämälähtöisiä geneerisiä osaamisalueita, yksilöllistettyä hoidon osaamista, digitaalisten ratkaisujen sekä hyvinvointiteknologiaosaamisen hyödyntämistä niin hoitotyön kliinisessä osaamisessa kuin kommunikoinnissa, genomiosaamista ja palveluammatin periaatteet. Opiskelija tunnistaa ja osaa hyödyntää ammatissaan kestävän kehityksen periaatteita. Opetussuunnitelmassa on huomioitu sairaanhoitajan laaja-alainen toimintakenttä.

TAMKssa sairaanhoitajakoulutus on profiloitunut laaja-alaiseen vaativaan kliiniseen hoitotyöhön.

Sairaanhoitajan ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö. Tutkinto vastaa Suomen kansallisen tutkintojärjestelmän ammattikorkeakoulututkinnolle asettamia kriteereitä sekä tutkintojen ja muun osaamisen eurooppalaista viitekehystä. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira laillistaa sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneet terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä asetetun lain (559/949) mukaisesti. Valtakunnalliset sairaanhoitajan (180 op) osaamisvaatimukset ja niiden sisällöt on myös huomioitu sairaanhoitajakoulutuksessa.

Sairaanhoitajakoulutus täyttää Euroopan unionin direktiivin (2013/55/EU) vaatimukset ammattipätevyyden tunnustamisesta. Sairaanhoitajan tutkinto on ammatillisesti suuntautunut bachelor-tason korkeakoulututkinto.

OPINTOJEN SISÄLTÖ JA ETENEMINEN

Sairaanhoitajaopiskelijan osaaminen rakentuu syventyen ja opinnot on jäsennetty kolmeen vaiheeseen. Opintoja suoritetaan noin 60 opintopistettä vuodessa. Sairaanhoitajakoulutus toteutuu suomenkielisenä kokopäiväopiskeluna, jossa osa opinnoista toteutetaan moniammatillisesti. Sairaanhoitajakoulutus sisältää 15 opintopistettä sosiaali- ja terveysalan yhteisiä opintoja. Osa opinnoista voidaan toteuttaa myös englanninkielisenä ja erilaisissa hankkeissa ja projekteissa.

Alkuvaiheen opintojen eli ensimmäisen lukukauden jälkeen sairaanhoitajaopiskelija osaa sairaanhoitajan ammatin perusteet. Opiskelija osaa noudattaa omassa toiminnassaan terveydenhuoltoa koskevaa lainsäädäntöä ja hoitotyön eettisiä ohjeita. Opiskelija osaa tarkkailla ihmisen peruselintoimintoja ja tunnistaa potilaan hoitotyön tarpeita ja osaa käyttää turvallisesti tilanteeseen sopivia hoitotyön auttamismenetelmiä. Opiskelija osaa toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti ja hallitsee lääkelaskut sekä osaa toteuttaa ikääntyneiden hoitotyötä. Opiskelija osaa ottaa huomioon moninaisuuden opiskelu- ja työyhteisössä. Opiskelija tietää genomitiedon perusteet.

Keskivaiheen opintojen eli lukukausien 2-5 aikana opiskelija kehittää kliinistä osaamistaan hoitotyön eri alueilla sekä osaa määrittää eri-ikäisten potilaiden/asiakkaiden hoitotyön tarpeita sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida näiden hoitotyötä yhteistyössä potilaiden/asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Opiskelija osaa tunnistaa ja ennakoida yksilön ja yhteisön terveysongelmia. Opiskelija käyttää eri tieteenalojen tietoa oman toimintansa perustana. Opiskelija osaa ohjata ja tukea potilaita/asiakkaita itsehoidossa sekä hyödyntää asiakaslähtöisiä digitaalisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä hoitotyön edustajana potilaan/asiakkaan edun mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti omaa työtään.

Lukukausilla kuusi ja seitsemän vaihtoehtoisissa ammattiopinnoissa opiskelijan osaaminen vahvistuu ja syvenee. Opiskelija osaa sairaanhoitajana tehdä eettisesti päteviä, tutkittuun tietoon perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti. Opiskelija osaa vastata eri-ikäisten potilaiden/asiakkaiden ja perheiden hoidollisiin tarpeisiin valitsemallaan hoitotyön erityisalueella. Opiskelija osaa toimia omahoitajana yksilövastuisen hoitotyön periaatteiden mukaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa. Opiskelija osaa vastuullisesti kehittää hoitotyötä ja omaa toimintaansa. Opiskelija syventää myös osaamistaan valitsemallaan hoitotyön erityisalalla opinnäytetyön avulla.

Sairaanhoitajakoulutus sisältää ammattitaitoa edistävää ohjattua harjoittelua 75 opintopistettä aidossa asiakas / potilaskontakteissa erilaisissa hoitoympäristöissä. Sairaanhoitajakoulutuksen harjoittelujaksojen tulee sijoittua monipuolisesti hoitotyön eri osa-alueille.

Sairaanhoitajakoulutus sisältää englannin ja ruotsin kielen opintoja sekä viisi opintopistettä vapaasti valittavia opintoja. Opiskelijalla on vapaasti valittavissa opinnoissa TUNI ristiinopiskelumahdollisuus.

SAIRAANHOITAJAKOULUTUKSEN PEDAGOGINEN PERUSTA

Sairaanhoitajakoulutuksen pedagoginen perusta pohjaa TAMKin pedagogisiin periaatteisiin, jotka ovat oppimislähtöisyys, yhteisöllisyys ja osallistuvuus, kestävä tulevaisuus ja työelämän kehittämisasiantuntijuus sekä digitaalisuus ja kansainvälisyys.

Sairaanhoitajakoulutus perustuu vahvasti oppimilähtöisyyteen, jossa yhdistyvät monipuolinen opetus ja joustavat kehittymisen mahdollisuudet. Sairaanhoitajakoulutuksen aikana hyödynnetään laajasti työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä osaamisperustaisesti. Opiskelijan on mahdollista opiskella monipuolisilla menetelmillä, jolloin opiskeluprosessissa tuetaan opiskeijan omaa osallistuutta ja toimijuutta. Sairaanhoitajakoulutuksessa opiskelijalla on mahdollista hyödyntää aiemmin tai opintojen aikana hankittua osaamista osaksi sairaanhoitajaopintojaan.

Hoitotyön opetusta toteutetaan monipuolisilla tavoilla erilaisissa oppimisympäristöissä. Pedagogisia menetelmiä ovat muun muassa lähiopetus, pienryhmäopetus, monimuoto-opetus, hybridi-opetus, aikataulutettu tai ajankohtaan sitomaton verkko-opetus, itsenäinen opiskelu, simulaatiot, taitopajat ja ohjatut harjoittelut. Opetusta toteutetaan myös moniammatillisissä tiimeissä.

Sairaanhoitajakoulutuksen pedagogiikka keskittyy vahvasti yhdessä oppimiseen, jossa painottuvat yhteisöllisyys ja osallistavuus. Keskiössä on opiskelijaryhmän yhteisöllisen ja tiedollisen työskentelyn tukeminen. Opetuksessa keskitytään yhdessä pohdittuihin, eettisesti kestäviin ratkaisuihin. Toiminta sekä oppimisympäristöt tukevat moninaisuutta ja saavutettavuutta yhdenvertaisesti.

Opiskelijalla on mahdollisuus tutkintoonsa sisältyen syventää osaamistaan osallistumalla englanninkieliseen opetukseen kotimaassa tai kansainvälisessä vaihdossa sekä muissa kansainvälisesti toteutetuissa opinnoissa. Tämän lisäksi opiskelija voi tehdä ohjattuja harjoitteluja kansainvälisessä vaihdossa.

Kestävällä kehityksellä osana tulevaisuuden korkeakoulutusta tarkoitamme oppimista, joka muuttaa olemassaolon perusteita, ymmärrystämme ja käsityksiämme ihmisen ja luonnon keskinäisestä riippuvuudesta, ihmisyydestä, hyvinvoinnin tekijöistä sekä talouden roolista globaalissa yhteiskunnassa ja yhteisössä.

Sairaanhoitajakoulutuksessa toimitaan aktiivisesti yhteistyössä työelämän kanssa. Tyäelämän kanssa käytävä vuoropuhelu mahdollistaa koulutuksen vastaamisen työelämän muuttuviin ja kehittyviin osaamistarpeisiin monialaisesti. Hoitotyön opiskelijalla on tärkeä rooli työelämän kehittämistyössä jo opintojen aikana. Opiskelija pystyy reflektoimaan oppimaansa, kehittymään sairaanhoitajana ja kehittämään hoitotyötä monipuolisesti jo opintojen aikana.

OPINTOJEN SUORITTAMISESSA NOUDATETAAN SEURAAVIA PERIAATTEITA

Ensimmäisen ja toisen lukukauden opinnoista on suoritettava 30 op ennen kolmannelle lukukaudelle siirtymistä ja näiden 30 op tulee sisältää hyväksytty suoritus opintojaksosta lääkehoito ja lääkelaskut.

Ennen toista harjoittelua opiskelijan tulee osallistua Infektioiden ehkäisy, Lääkehoito ja lääkelaskut, Ikääntyneiden hoitotyö sekä Hoitotyön perusosaaminen opintojaksoon. Ennen neljättä harjoittelua tulee suorittaa hyväksytysti opintojaksot Infektioiden ehkäisy, Lääkehoito ja lääkelaskut sekä Hoitotyön perusosaaminen. Tämän lisäksi ennen ohjattuja harjoitteluita 4-9 opiskelijan tulee osallistua ohjatussa harjoittelussa toteutettavan hoitotyön alueen opintojaksoon (esim. ennen kirurgian harjoittelua tulee opiskelija osallistua kirurgisen potilaan hoitotyön opinjaksolle).

Sairaanhoitajakoulutuksen ohjattujen harjoitteluiden 2-9 harjoittelupaikkoja valitessa huomioidaan harjoitteluiden sijoittuminen laaja-alaisesti hoitotyön eri alueille. Harjoitteluja tehdään eri-ikäisten potilaiden parissa perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, vuodeosastolla ja avoterveydenhuollossa, julkisessa ja yksityisessä terveydenhuollossa sekä kolmannella sektorilla, huolehtien somatiikan ja mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaamisen kehittymisestä.

Ennen opinnäytetyön aloittamista opiskelijan tulee olla osallistunut opintojaksoon tiedonlukutaito sekä suorittanut ohjatut harjoittelut 1-4.

Vaihtoehtoisten ammattiopintojen alkaessa opiskelijalla tulee olla suoritettuna 135 op opintoja. Näihin tulee sisältyä sen alueen opinnot, mitä opiskelija on valinnut vaihtoehtoisiksi ammattiopinnoikseen, anatomian ja fysiologian opinnot sekä vähintään kuusi ohjattujen harjoitteluiden opintojaksoa.

Lasten ja nuorten sekä perioperatiiviseen vaihtoehtoisiin ammattiopintoihin kuhunkin voidaan valita maksimissaan 70 opiskelijaa vuodessa. Opiskelijavalinta toteutuu tukintosääntö 9 § mukaisesti. Valinta tehdään muiden kuin vapaasti valittavien opintojen keskiarvon mukaan. Valinta tehdään erillisen aikataulun mukaan keväisin ja syksyisin opiskelijan haketuessa vaihtoehtoisiin ammattiopintoihin, jolloin hakijoiden opintosuoritukset tarkastellaan.

Osaamistavoitteet

Sairaanhoitajaopiskelijan osaaminen vastaa valtakunnallisia ja kansainvälisiä osaamisvaatumuksia. Opiskelija osaa toimia yksilövastuisen hoitotyön periaatteiden mukaan potilaan ja hänen perheensä hoitoprosessin kaikissa vaiheissa. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti ohjausmenetelmiä hoitotyössä. Opiskelijalla on laaja-alaiset ja näyttöön perustuvat tiedot ihmisestä, terveydestä, ympäristöstä ja hoitamisesta.

Opiskelijalla on vahva sairaanhoitajan ammatti-identiteetti, eettinen osaaminen ja kyky itsereflektion kautta kehittää ja arvioida omaa toimintaansa.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

TAMKin sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelma on tehty perustuen näyttöön perustuvaan tietoon, kansallisiin ja kansainvälisiin suosituksiin. TAMKin sairaanhoitajakoulutuksen työelämän yhteistyöfoorumin jäsenet ja työelämäyhteistyökumppanit, TAMKin sairaanhoitajaopiskelijat sekä opiskelijajärjestö Pirate ovat olleet mukana opetussuunnitelmatyössä antamalla kommentteja opetussuunnitelman sisällöstä ja rakenteesta. Tätä tietoa on hyödynnetty opetussuunnitelmatyössä.

Lisätiedot

Opetussuunnitelma on hyväksytty 29.4.2024 korkeakouluneuvostossa.

Opetussuunnitelmassa on huomioitu Suomen terveyspoliittiset ohjelmat ja tulevaisuuden haasteet sekä TAMKin strategia. Lisäksi opetussuunnitelmassa otettu huomioon terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) ja asetuksen (564/1994) säädösten toteutuminen, sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen kansallinen määrittely, ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston kompetenssiluokitukset, Tampereen korkeakouluyhteisön yhteisen kompetenssit ja tutkintojen kansallinen viitekehys (NQF). Opetussuunnitelman kehittämisessä on huomioitu myös sosiaali- ja terveysalan kehittämisen erilaiset raportit, mm. OKM:n osaamisella soteen hankkeen raportit. Koulutus täyttää Euroopan unionin direktiivin (2013/55/EU) vaatimukset ammattipätevyyden tunnistamisesta.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 1. / 2027 2. / 2027
24SH-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

15 15 15 7.5 7.5
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
24SH-1002
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki )

19
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH60 Genomitieto hoitotyössä 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH61 Hoitotyön perusosaaminen 9 9 9 4.5 4.5
7K00GH62 Lääkehoito ja lääkelaskut 4 4 4 2 2
7K00GH63 Infektioiden ehkäisy 2 2 2 1 1
7K00GH64 Anatomia ja fysiologia 1 2 2 2 1 1
24SH-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

19
7K00GH65 Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset 4 4 4 2 2
7K00GH66 Hoitotyön dokumentointi 2 2 2 1 1
7K00GH67 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6 6 6 3 3
7K00GH68 Farmakologia 2 2 2 1 1
7K00GH69 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH70 Anatomia ja fysiologia 2 2 2 2 1 1
24SH-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

19
7K00GH71 Kirurginen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH72 Perioperatiivinen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH73 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH74 Anatomia ja fysiologia 3 2 2 2 1 1
7K00GH75 Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen 4 4 4 2 2
7K00GH76 Tiedonlukutaito 2 2 2 1 1
24SH-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki )

21
7K00GH77 Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH78 Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH79 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
7K00GH80 Ikääntyneiden hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH81 Hoitotyön osaamisen kehittyminen 1 1 1 0.5 0.5
24SH-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki )

14
7K00GH82 Tartuntataudit ja rokottaminen 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH83 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH84 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
7K00GH85 Yrkessvenska i vården, muntlig 2 2 2 1 1
7K00GH86 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH87 Professional English for Nursing and Health Care 3 3 3 1.5 1.5
24SH-1008
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan yksi )

8
24SH-1017
Perioperatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

8
7K00GS49 Anestesiahoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GS50 Leikkaushoitotyö 4 4 4 2 2
24SH-1018
Lasten ja nuorten hoitotyö

(Valitaan kaikki )

8
7K00GS51 Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GS52 Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö 4 4 4 2 2
24SH-1019
Sisätauti-kirurginen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

8
7K00GS56 Vaativa kliininen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GS57 Akuuttihoitotyö 4 4 4 2 2
24SH-1020
Hoitotyö muuttuvissa terveydenhuollon ympäristöissä

(Valitaan kaikki )

8
7K00GS58 Digitalisoituva terveydenhuolto 4 4 4 2 2
7K00GS59 Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö 4 4 4 2 2
24SH-1021
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö

(Valitaan kaikki )

8
7K00GS60 Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa 4 4 4 2 2
7K00GS61 Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa 4 4 4 2 2
24SH-1009
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki )

75
7K00GH91 Ohjattu harjoittelu 1 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH92 Ohjattu harjoittelu 2 6 6 6 3 3
7K00GH93 Ohjattu harjoittelu 3 6 6 6 3 3
7K00GH94 Ohjattu harjoittelu 4 7 7 7 3.5 3.5
7K00GH95 Ohjattu harjoittelu 5 6 6 6 3 3
7K00GH96 Ohjattu harjoittelu 6 6 6 6 3 3
7K00GH97 Ohjattu harjoittelu 7 6 6 6 3 3
7K00GH98 Ohjattu harjoittelu 8 9 9 9 4.5 4.5
7K00GH99 Ohjattu harjoittelu 9 6 6 6 3 3
24SH-1016
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu, vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan yksi )

20
24SH-1022
Ohjattu harjoittelu, perioperatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

20
7K00GS62 Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö 10 10 10 5 5
7K00GS63 Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö 10 10 10 5 5
24SH-1023
Ohjattu harjoittelu, lasten ja nuorten hoitotyö

(Valitaan kaikki )

20
7K00GS64 Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö 10 10 10 5 5
7K00GS65 Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö 10 10 10 5 5
24SH-1024
Ohjattu harjoittelu, sisätauti-kirurginen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

20
7K00GS66 Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö 10 10 10 5 5
7K00GS67 Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö 10 10 10 5 5
24SH-1025
Ohjattu harjoittelu, hoitotyö muuttuvissa terveydenhuollon ympäristöissä

(Valitaan kaikki )

20
7K00GS68 Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1 10 10 10 5 5
7K00GS69 Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2 10 10 10 5 5
24SH-1026
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyö

(Valitaan kaikki )

20
7K00GS70 Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa 10 10 10 5 5
7K00GS71 Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa 10 10 10 5 5
24SH-1014
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
7K00GH88 Vapaasti valittavat opinnot 5 5 5 2.5 2.5
24SH-1015
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 210 62 61 117 82 31 31 31 30 32 85 82 15.5 15.5 15.5 15.5 15.5 15.5 15 15 16 16 42.5 42.5 41 41

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Vapaasti valittavat opinnot
Vapaasti valittavat opinnot
Luokittelemattomat

Euroopan neuvoston direktiivi

kliininen opetus

sairaanhoito ja:
- yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat
- yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat
- lastenhoito ja lastentaudit
- äitiyshuolto
- mielenterveys ja psykiatria
- vanhusten hoito ja geriatria
- kotisairaanhoito

Ei liitettyjä opintojaksoja

perustieteet

anatomia ja fysiologia, patologia, bakteriologia, virologia ja parasitlogia, biofysiikka, biokemia ja radiologia, ravitsemusoppi, terveydenhoito: sairauksien ehkäisy ja terveyskasvatus, farmakologia

Ei liitettyjä opintojaksoja

sairaanhoito

ammatin luonne ja ammattietiikka, terveyden- ja sairaanhoidon yleisperiaatteet, sairaanhoidon periaatteet ja: yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat, yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat, lastenhoito ja lastentaudit, äitityshuolto, mielenterveys ja psykiatria, vanhusten hotot ja geriatria

Ei liitettyjä opintojaksoja

yhteiskuntatieteet

sosiologia, psykologia, hallinnon periaatteet, opetuksen periaatteet, sosiaali- ja terveyslainsäädäntö, sairaanhoitoon liittyvät oikeudelliset kysymykset

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Vapaasti valittavat opinnot
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Yleissairaanhoitajan osaaminen 2020

Yleissairaanhoitajan osaamisvaatimukset

Ammatillisuus ja eettisyys

- Osaa työskennellä hoitotyön arvojen, eettisten periaatteiden ja ohjeiden mukaisesti sekä osaa arvioida niiden toteutumista päivittäisessä työskentelyssä.
- Osaa työskennellä voimassa olevan lainsäädännön ja informaatio-ohjauksen mukaisesti.
- On omaksunut sairaanhoitajan ammatti-identiteetin ja sitoutunut palveluammatin periaatteisiin.
- Kykenee työskentelemään hoitotyössä asiantuntijan roolissa ja vastaamaan työskentelynsä seurauksista.
- Kykenee arvioimaan ja kehittämään omaa osaamistaan.
- Omaa valmiudet puuttua epäammatilliseen työskentelyyn.
- Tunnistaa jaksamisensa rajat, osaa hakea tukea ja käyttää saatavilla olevia tukimuotoja.
- Ymmärtää sairaanhoitajan urakehitysmahdollisuudet.
- Osaa noudattaa työturvallisuusohjeita.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Asiakaslähtöisyys

- Arvostaa asiakasta/ potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana.
- Osaa kohdata haavoittuvat asiakasryhmät hoitotyössä.
- Osaa kohdata eri kulttuureista tulevia asiakkaita/ potilaita yksilöllisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Informaatioteknologia ja kirjaaminen

- Osaa tietojen luomisessa, käytössä, säilyttämisessä ja hävittämisessä noudattaa sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuoja- ja turvallisuusvaatimuksia sekä niitä ohjaavia säädöksiä.
- Osaa kirjata tarkoituksenmukaisesti asiakkaan/ potilaan hoitoprosessin ja arvioida potilastietojärjestelmään kirjatun tiedon ajantasaisuutta, yhdenmukaisuutta ja laatua.
- Osaa käyttää asiakkaan/ potilaan hoitotyön kirjaamisessa hoitotyön prosessia; arvioida asiakkaan/ potilaan hoitotyön (hoidon) tarvetta käyttäen hoidon tarveluokitusta (SHTaL), suunnitella ja toteuttaa hoitoa käyttäen hoitotyön toimintoluokitusta (SHToL) ja arvioida hoidon tulosta käyttäen hoidon tulosluokitusta (SHTuL) sekä tuottaa hoitotyön yhteenvedon.
- Osaa käyttää terveydenhuollon informaatioteknologiaa, sähköisiä tietokantoja ja raportointityökaluja.
- Osaa noudattaa nettietikettiä, sähköposteja koskevia sääntöjä ja menettelyjä sekä toimia sosiaalisessa mediassa hoitotyön ammattilaisena.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Johtaminen ja työntekijyysosaaminen

- Osaa priorisoida työtehtäviään joustavasti tilanteen mukaan.
- Osaa motivoida työyhteisönsä jäseniä ja antaa sekä ottaa vastaan palautetta.
- Osaa työskennellä kustannustietoisesti, ympäristön huomioiden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
- Osaa ohjata opiskelija- ja työtovereita.
- Kykenee kehittämään ja muuttamaan työskentelyään sosiaali- ja terveydenhuollon muutosten mukaisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kliininen hoitotyö

- Osaa vastata asiakkaan/ potilaan tarpeisiin suunnittelemalla, toteuttamalla ja arvioimalla sopivan ja yksilöllisen hoidon yhteistyössä asiakkaan/ potilaan, läheisten ja muiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.
- Hallitsee tiedot ja taidot hoitotyössä tarvittavista keskeisistä toimenpiteistä osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Hallitsee tiedot ja taidot hoitotyössä tarvittavista keskeisistä diagnostisista tutkimuksista osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Hallitsee infektioiden torjunnan periaatteet ja osaa soveltaa tietojaan toteuttaessaan infektioiden torjuntaa.
- Osaa soveltaa tietoja anatomiasta ja fysiologiasta, patofysiologiasta, soveltavasta farmakologiasta sekä lääkehoidon toteuttamisesta suunnitellessaan, toteuttaessaan ja arvioidessaan lääkehoitoa eri sairauksien hoidossa.
- Osaa soveltaa tietoja anatomiasta ja fysiologiasta, patofysiologiasta, soveltavasta farmakologiasta sekä lääkehoidon toteuttamisesta suunnitellessaan, toteuttaessaan ja arvioidessaan erilaisten asiakas-/ potilasryhmien turvallista lääkehoitoa.
- Hallitsee lääkehoitoon liittyvän lainsäädännön ja informaatio-ohjauksen.
- Hallitsee tiedot ihmiskehon elinjärjestelmien rakenteesta, toiminnasta ja säätelystä ja niiden taustalla olevista tekijöistä.
- Ymmärtää sairauksien syntymekanismit ja niiden aiheuttamat muutokset elimistössä.
- Osaa soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.
- Osaa integroida ravitsemushoitoa ja –ohjausta osaksi kokonaisvaltaista hoitotyötä yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa.
- Osaa arvioida asiakkaan/ potilaan ravitsemustilaa ja tunnistaa vajaaravitsemusriskissä olevan asiakkaan/ potilaan.
- Osaa haavanhoidon periaatteet ja osaa soveltaa tietojaan toteuttaessaan kroonisen haavan hoitoa
- Osaa tunnistaa, arvioida ja hoitaa asiakaan/ potilaan kipua
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä sisätaudeista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee sisätautipotilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotoimenpiteitä ja hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä syöpäsairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee syöpäpotilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä kirurgista hoitoa vaativista sairauksista toteuttaessaan perioperatiivisen potilaan hoitotyötä hoitoprosessin eri vaiheissa.
- Hallitsee perioperatiivisen potilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä lasten/ nuorten sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee perhehoitotyön periaatteet ja osaa soveltaa sen menetelmiä.
- Osaa edistää asiakkaan ja potilaan seksuaaliterveyttä
- Ymmärtää raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä mielenterveyshäiriöistä ja psykiatrisista sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee mielenterveyshäiriöiden ja psykiatristen sairauksien hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Hallitsee päihdehoitotyön ja varhaisen puuttumisen keskeisiä menetelmiä.
- Osaa tukea akuutissa kriisissä olevaa ihmistä.
- Osaa soveltaa tietojaan ihmisen ikääntymiseen liittyvistä muutoksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee iäkkään ihmisen terveyden, toimintakyvyn sekä voimavarojen arvioinnin ja niiden ylläpitämiseen käytettäviä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan muistisairauksista, muistisairaiden hoidosta ja palveluista toteuttaessaan muistisairaan ihmisen hoitotyötä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisistä kehitysvammoista ja vammautumisesta toteuttaessaan kehitysvammaisen tai vammautuneen henkilön hoitotyötä.
- Osaa tunnistaa potilaan palliatiivisen hoidon tai saattohoidon tarpeen.
- Osaa tehdä elämän loppuvaiheen hoitosuunnitelman yhteistyössä potilaan ja hänen läheistensä, hoitavan lääkärin sekä muun moniammatillisen tiimin kanssa.
- Osaa toteuttaa oireenmukaista ja inhimillistä palliatiivista hoitotyötä ja saattohoitoa.
- Osaa kohdata ja hoitaa kuolevaa potilasta ja tukea hänen läheisiään
- Osaa käyttää erilaisia menetelmiä potilaan ja hänen läheistensä psykososiaalisten ja vakaumuksellisten tarpeiden tukemiseen.
- Osaa arvioida kiireellistä hoitoa tarvitsevan potilaan hoidon tarpeen.
- Osaa järjestelmällisesti arvioida välittömän hoidon tarpeen ja toimia välitöntä hoitoa vaativissa sekä hätätilanteissa
- Osaa aloittaa itsenäisesti välittömät pelastustoimet ja toteuttaa toimenpiteitä kriisi- ja katastrofitilanteissa.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kommunikointi ja moniammatillisuus

- Osaa viestiä ammatillisesti.
- Kykenee ammatilliseen ja hoidolliseen vuorovaikutukseen eri-ikäisten ja eri taustaisten asiakkaiden/ potilaiden sekä heidän läheistensä kanssa.
- Kykenee itsenäiseen viestintään ja vuorovaikutukseen kotimaisella, toisella kotimaisella ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä.
- Ymmärtää oman ja toisten sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten vastuut sekä hallitun ja joustavan työnjaon merkityksen asiakkaan/ potilaan kokonaishoidon toteuttamisessa.
- Osaa työskennellä monialaisissa työryhmissä ja toimintaympäristöissä sekä verkostoissa hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Laadun varmistus

- Arvioi hoitotyön laatua kehittääkseen asiakkaan/ potilaan hoitoa ja omaa työskentelyään.
- Osallistuu hoitotyön laadun varmistamiseen työyhteisön jäsenenä.
- Ymmärtää oman toimintansa vaikutuksen organisaation laatuun.
- Ymmärtää potilasturvallisuusraporttien käytön osana organisaation laadunvalvontaa.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko

- Ymmärtää sairaanhoitajan työskentelyn perustuvan näyttöön ja sitoutuu toteuttamaan sitä.
- Osaa turvallisesti ja luotettavasti suunnitella, toteuttaa ja arvioida näyttöön perustuvaa hoitotyötä.
- Osallistuu näyttöön perustuvien käytänteiden kehittämiseen omassa työssään
- Hallitsee tiedonhaun yleisimmistä terveystieteiden tietokannoista ja osaa lukea ja arvioida kriittisesti tieteellisiä julkaisuja.
- Kykenee tekemään kliinisiä päätöksiä, jotka perustuvat näyttöön
- Osaa hyödyntää tieteellistä tietoa kliinisessä päätöksenteossa

Ei liitettyjä opintojaksoja

Ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen

- Osaa arvioida asiakkaan/ potilaan tarpeet, voimavarat sekä oman vastuun ohjauksen suunnittelussa ja omahoidossa.
- Osaa suunnitella toteuttaa ja arvioida yksilö- ja ryhmäohjausta yhdessä asiakkaan/ potilaan ja muiden asiantuntijoiden kanssa.
- Osaa käyttää asiakas/ potilaslähtöisiä opetus- ja ohjausmenetelmiä.
- Osaa arvioida ohjauksen tuloksia yhdessä asiakkaan/ potilaan, läheisten ja terveydenhuollon henkilöstön kanssa.
- Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakkaan/ potilaan omahoitoa tukevaa ohjausta pedagogisesti ja eettisesti perustellen.
- Osaa tukea asiakasta/ potilasta ja läheisiä hoitoon sitoutumisessa.
- Tuntee asiakkaan/ potilaan hoitopolun ja osaa palveluohjaamisen perusteet.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Potilas- ja asiakasturvallisuus

- Hallitsee potilas- ja asiakasturvallisuuden keskeisen tietoperustan
- Osaa edistää potilasturvallisuutta ja ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.
- Osaa kommunikoida selkeästi varmistaakseen potilasturvallisuuden.
- Osaa toimia välittömästi tilanteen vaatimalla tavalla vaaratapahtuman ilmetessä.
- Osaa tunnistaa mahdollisia vaaratapahtumia ja tehdä vaaratapahtumailmoituksen.
- Ymmärtää vaaratapahtumailmoituksen käsittelyprosessin.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä

- Ymmärtää sosiaali- ja terveydenhuollon organisoinnin, palvelujen tuottamisen ja järjestämisen tavat sekä ohjauksen ja valvonnan Suomessa.
- Ymmärtää eri toiminta- ja palveluyksikköjen tehtävät osana hoito- ja palveluketjua.
- Ymmärtää oman roolinsa organisaation maineen, brändin ja imagon rakentamisessa sekä asiakkaan palvelukokemuksen luomisessa.
- Osaa hyödyntää sähköisiä palveluita osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Osaa työskennellä uudistuvissa toimintaympäristöissä ja osaa toteuttaa palveluohjausta.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Terveyden edistäminen

- Osaa soveltaa ajankohtaista terveyden edistämisen tutkimustietoa ja muuta näyttöä asiakas/potilastyössä.
- Tunnistaa asiakkaidensa/ potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä ja osaa kohdentaa varhaista tukea sitä tarvitseville.
- Osaa suunnitella ja toteuttaa terveyden ja toimintakyvyn edistämisen interventioita yksilöille ja ryhmille asiakkaiden/ potilaiden kanssa ja moniammatillisessa yhteistyössä.
- Tunnistaa olemassa olevia ja uusia terveysuhkia sekä osaa tuoda ne osaksi asiakkaiden/ potilaiden terveyden edistämistä.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Yrittäjyys ja kehittäminen

- Ymmärtää sisäisen yrittäjyyden idean ja sitoutuu noudattamaan sitä työssään.
- Omaa perusedellytykset toimia alan itsenäisenä yrittäjänä.
- Hallitsee kustannustietoisuuden periaatteet omalla tehtäväalueellaan ja työskentelee taloudellisesti.
- Kykenee työyhteisön kanssa reflektoiden tunnistamaan oman työn kehittämiskohteita ja muutoksen tarpeita.
- Kykenee osallistumaan ryhmän jäsenenä kehittämis- innovaatio – ja tutkimusprosesseihin.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Vapaasti valittavat opinnot
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Kestävyys ja vastuullisuus -jäsentely

Kestävä tulevaisuus on yksi TAMKin pedagogisista periaatteista. Kestävän tulevaisuuden tärkeitä osatekijöitä ovat ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen ja taloudellinen kestävyys sekä tulevaisuusorientaatio. Kaikkia näkökulmia voidaan tarkastella yksilön, toimialan, yhteiskunnan tai globaalin näkökulman mittakaavoissa.

Ekologinen kestävyys

Ekologinen kestävyys voi liittyä luonnon monimuotoisuuteen ja ekosysteemien toimivuuteen, luonnonvarojen kestävään ja oikeudenmukaiseen käyttöön (mm. kiertotalous) ja ihmisen toiminnan sopeuttamiseen luonnon sietokykyyn (esim. ilmastonmuutos).

Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Kulttuurinen kestävyys

Kulttuurinen kestävyys voi liittyä kulttuurin tuntemukseen, moniarvoisuuteen, suvaitsevaisuuteen, kulttuurien monimuotoisuuden arvostamiseen sekä kulttuurien keskinäisen vuorovaikutuksen edistämiseen.

Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Hoitotyön perusosaaminen
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Sosiaalinen kestävyys

Sosiaalinen kestävyys voi liittyä hyvinvoinnin tasapuoliseen jakautumiseen, perusoikeuksien toteutumiseen, osallistumiseen yhteiskunnalliseen toimintaan ja päätöksentekoon sekä elämänhallintaan, vastuunottoon ja kestävien elämäntapojen tavoitteluun.

Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Taloudellinen kestävyys

Taloudellinen kestävyys voi ilmetä ympäristön ja talouden näkökulmien yhdistämisenä vaihtoehtojen punninnassa, vastuullisen kuluttamisen tai vastuullisen liiketoiminnan käsittelynä tai velkaantumisen (taloudellinen, luonnonvaroihin liittyvä) eri muotojen käsittelynä.

Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Tulevaisuusorientaatio

Tulevaisuusorientaatio voi ilmetä esimerkiksi megatrendien tai omaan alaan liittyvien muutosvoimien ja alan tulevaisuusskenaarioiden tarkastelemisena tai rakentamisena tai opiskelijan työuraan liittyvänä valmentamisena.

Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Anestesiahoitotyö
Leikkaushoitotyö
Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Vaativa kliininen hoitotyö
Akuuttihoitotyö
Digitalisoituva terveydenhuolto
Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö
Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö
Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö
Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1
Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2
Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Vapaasti valittavat opinnot

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
24SH-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

15
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5
24SH-1002
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki)

19
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1
7K00GH60 Genomitieto hoitotyössä 1
7K00GH61 Hoitotyön perusosaaminen 9
7K00GH62 Lääkehoito ja lääkelaskut 4
7K00GH63 Infektioiden ehkäisy 2
7K00GH64 Anatomia ja fysiologia 1 2
24SH-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

19
7K00GH65 Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset 4
7K00GH66 Hoitotyön dokumentointi 2
7K00GH67 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6
7K00GH68 Farmakologia 2
7K00GH69 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3
7K00GH70 Anatomia ja fysiologia 2 2
24SH-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

19
7K00GH71 Kirurginen hoitotyö 4
7K00GH72 Perioperatiivinen hoitotyö 4
7K00GH73 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3
7K00GH74 Anatomia ja fysiologia 3 2
7K00GH75 Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen 4
7K00GH76 Tiedonlukutaito 2
24SH-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki)

21
7K00GH77 Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö 5
7K00GH78 Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö 4
7K00GH79 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7
7K00GH80 Ikääntyneiden hoitotyö 4
7K00GH81 Hoitotyön osaamisen kehittyminen 1
24SH-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki)

14
7K00GH82 Tartuntataudit ja rokottaminen 3
7K00GH83 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3
7K00GH84 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen 2
7K00GH85 Yrkessvenska i vården, muntlig 2
7K00GH86 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1
7K00GH87 Professional English for Nursing and Health Care 3
24SH-1008
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan yksi)

8
24SH-1017
Perioperatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
7K00GS49 Anestesiahoitotyö 4
7K00GS50 Leikkaushoitotyö 4
24SH-1018
Lasten ja nuorten hoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
7K00GS51 Pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö 4
7K00GS52 Äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö 4
24SH-1019
Sisätauti-kirurginen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
7K00GS56 Vaativa kliininen hoitotyö 4
7K00GS57 Akuuttihoitotyö 4
24SH-1020
Hoitotyö muuttuvissa terveydenhuollon ympäristöissä

(Valitaan kaikki)

8
7K00GS58 Digitalisoituva terveydenhuolto 4
7K00GS59 Kotiin tuotettu teknologisoituva hoitotyö 4
24SH-1021
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
7K00GS60 Sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa 4
7K00GS61 Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa 4
24SH-1009
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

75
7K00GH91 Ohjattu harjoittelu 1 3
7K00GH92 Ohjattu harjoittelu 2 6
7K00GH93 Ohjattu harjoittelu 3 6
7K00GH94 Ohjattu harjoittelu 4 7
7K00GH95 Ohjattu harjoittelu 5 6
7K00GH96 Ohjattu harjoittelu 6 6
7K00GH97 Ohjattu harjoittelu 7 6
7K00GH98 Ohjattu harjoittelu 8 9
7K00GH99 Ohjattu harjoittelu 9 6
24SH-1016
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu, vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan yksi)

20
24SH-1022
Ohjattu harjoittelu, perioperatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

20
7K00GS62 Ohjattu harjoittelu, anestesiahoitotyö 10
7K00GS63 Ohjattu harjoittelu, leikkaushoitotyö 10
24SH-1023
Ohjattu harjoittelu, lasten ja nuorten hoitotyö

(Valitaan kaikki)

20
7K00GS64 Ohjattu harjoittelu, pitkäaikaisesti ja neurologisesti sairaan lapsen ja perheen hoitotyö 10
7K00GS65 Ohjattu harjoittelu, äkillisesti sairaan ja tehohoitoa vaativan lapsen ja perheen hoitotyö 10
24SH-1024
Ohjattu harjoittelu, sisätauti-kirurginen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

20
7K00GS66 Ohjattu harjoittelu, vaativa kliininen hoitotyö 10
7K00GS67 Ohjattu harjoittelu, akuuttihoitotyö 10
24SH-1025
Ohjattu harjoittelu, hoitotyö muuttuvissa terveydenhuollon ympäristöissä

(Valitaan kaikki)

20
7K00GS68 Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 1 10
7K00GS69 Ohjattu harjoittelu, digitalisoituva terveydenhuolto 2 10
24SH-1026
Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyö

(Valitaan kaikki)

20
7K00GS70 Ohjattu harjoittelu, sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalveluissa 10
7K00GS71 Ohjattu harjoittelu, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen erityispalveluissa 10
24SH-1014
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
7K00GH88 Vapaasti valittavat opinnot 5
24SH-1015
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5