Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 29.07.2013 - 05.09.2013
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 12.09.2013 - 12.10.2013
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 30
- Koulutus
- Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
- Opettajat
- Arja Luiro
- Eija Reunanen
- Pirkko Timonen
- Satu Kylmälä
- Jaana Sahlsten
- Tuija Heikkilä
- Hannele Timola
- Mikael Lindell
- Sami Salonen
- Taija Karhe
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Pienryhmät
- Avoin (Koko: 2 . Avoin AMK : 2.)
- Pienryhmät
- Avoin
- Opintojakso
- 8T00BB16
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssitehtävä: 50 % (Tiimin oma arviointi 60%, opettajan arviointi 40% )
Aktiivinen osallistuminen (tekeminen) 20%
Lukupiiri30 %
Oman urapolun rakentaminen (S)
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
tiimityöskentely
esitykset
lukupiiri
artikkeli
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Lähiopetus 1,5 op
Tiimityöskentely 4 op
Valmennus 1,5 op
Lukupiiri 2 op
Urapolun visualisointi 2 op
Sisällön jaksotus
Opetus
to 12.9. klo 16.30-20.00, pe 13.9. klo 8-16, la 14.9. klo 8.30-14.30
to 10.10. klo 16.30-20.00, pe 11.10. klo 8-16, la 12.10. klo 8.30-14.30
Itsenäistä työskentelyä ja keskusteluja kontaktituntien välissä kurssitoteutuksen mukaisesti (vähintään kerran viikossa).
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
harjoitteluseminaari
yritysvierailut
kurssitehtävä
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.