Siirry suoraan sisältöön

Gastromatkailu (5 op)

Toteutuksen tunnus: V672-11-2000

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2011 - 16.10.2011
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.08.2011 - 16.10.2011
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
12 - 26
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Opintojakso
V672-11

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin. Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot. Opiskelija ymmärtää eri alueiden matkailuvetovoimatekijät.

Sisältö (Opintojakso)

Eri maiden perinteinen tapa-, juoma- ja ruokakulttuuri sekä matkailuvetovoimatekijät ko. alueella. Henkilökohtainen gastromatkailuun liittyvä tehtävä ja siihen liittyvä tentti. Matkapaketin suunnittelu ja toteuttaminen pienryhmissä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti + palaute opintojaksosta

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Läsnäolo/aktiivisuus tunneilla
Matkapaketti
Henkilökohtainen tehtävä
Tentti

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

lähiopetus|esitelmät|yhteistoiminnallinen oppiminen|harjoitukset|tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson aloituskerralla

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 64 h
Itsenäinen työskentely 71 h

Sisällön jaksotus

Ti 30.8.2011 12.15-15.30 Opintojakson aloitus, tehtävät, käsitteet ym. RB, AL
Pe 2.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Italia ja Ranska Keittiövarusteet
Ti 6.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ohjaus RB
Pe 9.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Ti 13.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Pe 16.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Espanja ja Portugali Keittiövarusteet
Ti 20.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketit valmiina, esittely ohjaajille ryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti
Pe 23.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 30.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 7.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti, palaute opintojaksosta. Keittiövarusteet
Pe 14.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Ajankohta
Periodi 1: tiistai-iltapäivät ja perjantait koko päivän

Esitiedot
Ei esitietoja

Oppimistavoitteet
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin
Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot
Hän oppii käyttämään elämyskolmiota matkatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Toteutustapa
Nuorisoaste (päivä)

Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
1 op

Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Palautekeskustelun avulla
Muulla tavoin
Moodlen "palaute" alueelle

Opettajan yhteenveto palautteesta
Opintojakson toteutus meni aika tiiviissä aikataulussa. Opintojakson aikana käsiteltiin eurooppalaisia, perinteisiä ruoka-, juoma- ja tapakulttuureja. Matkapaketit tehtiin vähän laajemmalti, mukana oli myös aasialaista kulttuuria.
Opiskelijoiden palautteen mukaan kurssi oli mielenkiintoinen ja se antoi hieman perustietoa elämyskolmion soveltamisesta gastromatkailuun. Kurssia pidettiin aika lyhyenä, eikä siinä ehtinyt kovin syvällisesti perehtymään aiheeseen. Toisaalta muutama totesi, että tämä kurssi herätti kiinnostuksen gastromatkailua kohtaan. Matkapakettitehtäviä pidettiin hyvinä ryhmätöinä.

Siirry alkuun