Gastromatkailu (5 op)
Toteutuksen tunnus: V672-11-2000
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.08.2011 - 16.10.2011
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 08.08.2011 - 16.10.2011
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 12 - 26
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin. Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot. Opiskelija ymmärtää eri alueiden matkailuvetovoimatekijät.
Sisältö (Opintojakso)
Eri maiden perinteinen tapa-, juoma- ja ruokakulttuuri sekä matkailuvetovoimatekijät ko. alueella. Henkilökohtainen gastromatkailuun liittyvä tehtävä ja siihen liittyvä tentti. Matkapaketin suunnittelu ja toteuttaminen pienryhmissä.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti + palaute opintojaksosta
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Läsnäolo/aktiivisuus tunneilla
Matkapaketti
Henkilökohtainen tehtävä
Tentti
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
lähiopetus|esitelmät|yhteistoiminnallinen oppiminen|harjoitukset|tentti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson aloituskerralla
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 64 h
Itsenäinen työskentely 71 h
Sisällön jaksotus
Ti 30.8.2011 12.15-15.30 Opintojakson aloitus, tehtävät, käsitteet ym. RB, AL
Pe 2.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Italia ja Ranska Keittiövarusteet
Ti 6.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ohjaus RB
Pe 9.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Ti 13.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Pe 16.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Espanja ja Portugali Keittiövarusteet
Ti 20.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketit valmiina, esittely ohjaajille ryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti
Pe 23.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 30.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 7.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti, palaute opintojaksosta. Keittiövarusteet
Pe 14.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole
Lisätietoja opiskelijoille
Ajankohta
Periodi 1: tiistai-iltapäivät ja perjantait koko päivän
Esitiedot
Ei esitietoja
Oppimistavoitteet
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin
Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot
Hän oppii käyttämään elämyskolmiota matkatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Toteutustapa
Nuorisoaste (päivä)
Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
1 op
Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Palautekeskustelun avulla
Muulla tavoin
Moodlen "palaute" alueelle
Opettajan yhteenveto palautteesta
Opintojakson toteutus meni aika tiiviissä aikataulussa. Opintojakson aikana käsiteltiin eurooppalaisia, perinteisiä ruoka-, juoma- ja tapakulttuureja. Matkapaketit tehtiin vähän laajemmalti, mukana oli myös aasialaista kulttuuria.
Opiskelijoiden palautteen mukaan kurssi oli mielenkiintoinen ja se antoi hieman perustietoa elämyskolmion soveltamisesta gastromatkailuun. Kurssia pidettiin aika lyhyenä, eikä siinä ehtinyt kovin syvällisesti perehtymään aiheeseen. Toisaalta muutama totesi, että tämä kurssi herätti kiinnostuksen gastromatkailua kohtaan. Matkapakettitehtäviä pidettiin hyvinä ryhmätöinä.