Gastromatkailu (5 cr)
Code: V672-11-2000
General information
- Enrolment period
- 01.08.2011 - 16.10.2011
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 08.08.2011 - 16.10.2011
- Implementation has ended.
- Credits
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 12 - 26
Objectives (course unit)
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin. Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot. Opiskelija ymmärtää eri alueiden matkailuvetovoimatekijät.
Content (course unit)
V672-9 International Cuisine
5 ECTS credits
Type of course
Elective
Level of course
Elective studies
Objective of course
Students become acquainted with manners and food culture in different regions or countries. Students deepen their knowledge to find mutual methods and processes in regional cuisine and to understand cultural differences.
Course contents
Habits, food and drinking cultures in some countries of Europe, Asia and America
Teaching methods
-orientation lectures
-lectures by experts
-practical assignments
-independent information search
Assessment methods
-active participation in lectures
-practical exercises
-assignments
-portfolio
-exam
Prerequisities
No prerequities
Name of lecturer
Mr. Sami Salonen and other lecturers
Year of study
Second or third year
Semester
Spring
Language of instruction
English
Exam schedules
Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti + palaute opintojaksosta
Assessment methods and criteria
Läsnäolo/aktiivisuus tunneilla
Matkapaketti
Henkilökohtainen tehtävä
Tentti
Assessment scale
0-5
Teaching methods
lähiopetus|esitelmät|yhteistoiminnallinen oppiminen|harjoitukset|tentti
Learning materials
Sovitaan opintojakson aloituskerralla
Student workload
Lähiopetus 64 h
Itsenäinen työskentely 71 h
Content scheduling
Ti 30.8.2011 12.15-15.30 Opintojakson aloitus, tehtävät, käsitteet ym. RB, AL
Pe 2.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Italia ja Ranska Keittiövarusteet
Ti 6.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ohjaus RB
Pe 9.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Ti 13.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Pe 16.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Espanja ja Portugali Keittiövarusteet
Ti 20.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketit valmiina, esittely ohjaajille ryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti
Pe 23.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 30.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 7.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti, palaute opintojaksosta. Keittiövarusteet
Pe 14.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Completion alternatives
Ei ole
Further information
Ajankohta
Periodi 1: tiistai-iltapäivät ja perjantait koko päivän
Esitiedot
Ei esitietoja
Oppimistavoitteet
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin
Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot
Hän oppii käyttämään elämyskolmiota matkatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Toteutustapa
Nuorisoaste (päivä)
Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
1 op
Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Palautekeskustelun avulla
Muulla tavoin
Moodlen "palaute" alueelle
Opettajan yhteenveto palautteesta
Opintojakson toteutus meni aika tiiviissä aikataulussa. Opintojakson aikana käsiteltiin eurooppalaisia, perinteisiä ruoka-, juoma- ja tapakulttuureja. Matkapaketit tehtiin vähän laajemmalti, mukana oli myös aasialaista kulttuuria.
Opiskelijoiden palautteen mukaan kurssi oli mielenkiintoinen ja se antoi hieman perustietoa elämyskolmion soveltamisesta gastromatkailuun. Kurssia pidettiin aika lyhyenä, eikä siinä ehtinyt kovin syvällisesti perehtymään aiheeseen. Toisaalta muutama totesi, että tämä kurssi herätti kiinnostuksen gastromatkailua kohtaan. Matkapakettitehtäviä pidettiin hyvinä ryhmätöinä.