Skip to main content

Gastromatkailu (5 cr)

Code: V672-11-2000

General information


Enrolment period
01.08.2011 - 16.10.2011
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.08.2011 - 16.10.2011
Implementation has ended.
Credits
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
12 - 26
Teachers
Arja Luiro
Riitta Brännare
Person in charge
Riitta Brännare
Course
V672-11

Objectives (course unit)

Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin. Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot. Opiskelija ymmärtää eri alueiden matkailuvetovoimatekijät.

Content (course unit)

V672-9 International Cuisine
5 ECTS credits

Type of course
Elective

Level of course
Elective studies

Objective of course
Students become acquainted with manners and food culture in different regions or countries. Students deepen their knowledge to find mutual methods and processes in regional cuisine and to understand cultural differences.

Course contents
Habits, food and drinking cultures in some countries of Europe, Asia and America

Teaching methods
-orientation lectures
-lectures by experts
-practical assignments
-independent information search

Assessment methods
-active participation in lectures
-practical exercises
-assignments
-portfolio
-exam

Prerequisities
No prerequities

Name of lecturer
Mr. Sami Salonen and other lecturers

Year of study
Second or third year

Semester
Spring

Language of instruction
English

Exam schedules

Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti + palaute opintojaksosta

Assessment methods and criteria

Läsnäolo/aktiivisuus tunneilla
Matkapaketti
Henkilökohtainen tehtävä
Tentti

Assessment scale

0-5

Teaching methods

lähiopetus|esitelmät|yhteistoiminnallinen oppiminen|harjoitukset|tentti

Learning materials

Sovitaan opintojakson aloituskerralla

Student workload

Lähiopetus 64 h
Itsenäinen työskentely 71 h

Content scheduling

Ti 30.8.2011 12.15-15.30 Opintojakson aloitus, tehtävät, käsitteet ym. RB, AL
Pe 2.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Italia ja Ranska Keittiövarusteet
Ti 6.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ohjaus RB
Pe 9.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Ti 13.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Pe 16.9.2011 8.15-15.30 Ruoka ja viini; Espanja ja Portugali Keittiövarusteet
Ti 20.9.2011 12.15-15.30 Matkapaketit valmiina, esittely ohjaajille ryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti
Pe 23.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 30.9.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Pe 7.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet
Ti 11.10.2011 12.15-15.30 Tentti, palaute opintojaksosta. Keittiövarusteet
Pe 14.10.2011 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL Keittiövarusteet

Completion alternatives

Ei ole

Further information

Ajankohta
Periodi 1: tiistai-iltapäivät ja perjantait koko päivän

Esitiedot
Ei esitietoja

Oppimistavoitteet
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin
Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot
Hän oppii käyttämään elämyskolmiota matkatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Toteutustapa
Nuorisoaste (päivä)

Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
1 op

Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Palautekeskustelun avulla
Muulla tavoin
Moodlen "palaute" alueelle

Opettajan yhteenveto palautteesta
Opintojakson toteutus meni aika tiiviissä aikataulussa. Opintojakson aikana käsiteltiin eurooppalaisia, perinteisiä ruoka-, juoma- ja tapakulttuureja. Matkapaketit tehtiin vähän laajemmalti, mukana oli myös aasialaista kulttuuria.
Opiskelijoiden palautteen mukaan kurssi oli mielenkiintoinen ja se antoi hieman perustietoa elämyskolmion soveltamisesta gastromatkailuun. Kurssia pidettiin aika lyhyenä, eikä siinä ehtinyt kovin syvällisesti perehtymään aiheeseen. Toisaalta muutama totesi, että tämä kurssi herätti kiinnostuksen gastromatkailua kohtaan. Matkapakettitehtäviä pidettiin hyvinä ryhmätöinä.

Go back to top of page