Siirry suoraan sisältöön

Kätilön tutkinto-ohjelma: 21KL

Tunnus: 21KL

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Kätilö (AMK)

Laajuus:
270 op

Kesto:
4.5 vuotta (270 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Kuvaus

Kätilö (AMK) on seksuaali- ja lisääntymisterveyden sekä hoitotyön asiantuntija. Kätilö osaa tukea ja hoitaa eri ikäistä ihmistä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja edistämisessä, sekä hoitaa sairastuneita ihmisiä kokonaisvaltaisesti näyttöön perustuen. Kätilön tehtävänä on toimia raskautta suunnittelevien, raskaana olevien, riskiraskauksien, synnyttävien, synnyttäneiden ja vastasyntyneiden sekä koko perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi muuttuvassa monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Kätilön ydinosaamista on myös gynekologinen hoitotyö ja naisen terveyden edistäminen koko elämänkulun aikana. Laadukas kätilötyö perustuu vahvaan teoreettiseen tietoon, eettiseen osaamiseen ja käden taitoihin, jotka saavutetaan pitkillä kätilötyön osaamisalueiden harjoittelujaksoilla. Kätilö voi työskennellä monenlaisissa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja kolmannen sektorin tehtävissä ja yksityisenä ammatin harjoittajana. Kätilö voi toimia erilaisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Koulutus mahdollistaa työskentelyn myös kansainvälisissä tehtävissä.

Kätilö, AMK, tutkinnon laajuus on 270 opintopistettä ja tutkinnon suorittaminen kestää neljä ja puoli vuotta. Opiskelija suorittaa sairaanhoitajan ja kätilön tutkinnon. Ensimmäisen kahden ja puolen opintovuoden aikana keskitytään sairaanhoitajaopintojen suorittamiseen ja viimeisenä kahtena vuotena suoritetaan kätilön ammattiopinnot. Kätilön osaaminen on määritelty kansallisesti ja kansainvälisesti. Sosiaali- ja terveysalan lupavalvontavirasto laillistaa kätilön tutkinnon suorittaneet Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä (559/94) mukaisesti sairaanhoitajaksi ja kätilöksi. TAMKin kätilökoulutus täyttää kätilö- ja sairaanhoitajakoulutusta koskevan Euroopan unionin direktiivien (2005/35/EY ja 2013/55/EU) vähimmäisvaatimukset ammattipätevyyden tunnistamisesta. EU-direktiivien lisäksi koulutuksessa otetaan huomioon International Confederation of Midwives (ICM) ja WHO:n suositukset. TAMKissa suoritettu kätilö- ja sairaanhoitajatutkinto on vertailukelpoinen EU-maiden vastaavien tutkintojen kanssa direktiivin (2013/55/EU) mukaisesti.

Kätilön ammatillinen osaaminen perustuu tieteellisesti tutkittuun näyttöön. Kätilötyöllä on oma tietoperusta ja sitä tukevat muut tieteenalat kuten hoitotiede, lääketiede, luonnontieteet ja yhteiskunta- ja käyttäytymistieteet. Kätilön ammattietiikan arvoperustana ovat ihmisarvo, ihmiskäsitys ja asiakkaan oikeuksien huomioonottaminen. Kätilötyötä ohjaavat kokonaisvaltaisen hoidon periaatteet. Kätilötyö perustuu itsemääräämisoikeuden, tasa-arvon, yksilöllisyyden, terveyskeskeisyyden, vastuullisuuden, turvallisuuden, jatkuvuuden, perhekeskeisyyden ja omatoimisuuden periaatteisiin. Kätilötyötä ohjaavat kansainväliset kätilötyön eettiset ohjeet. Kätilötyön oppiminen on sekä aikaisemmin omaksutun tiedon ja toiminnan reflektiivistä, kriittistä ja eettistä arviointia että uuden oivaltamista ja omien asenteiden pohtimista.

Kätilön ammatillinen osaaminen rakentuu yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan yhtenäisten osaamisvaatimusten pohjalle. Nämä osaamisvaatimukset on määritelty valtakunnallisesti ja Euroopan tasolla ja ne muodostuvat osaamisesta, johon sisältyy ammatillisuus ja eettisyys, kommunikointi ja asiakaslähtöisyys, moniammatillisuus, terveyden edistäminen, johtaminen ja työntekijyysosaaminen, informaatioteknologia ja kirjaaminen, ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen, kliininen hoitotyö, näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko, yrittäjyys ja kehittäminen, laadun varmistus, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä sekä potilas- ja asiakasturvallisuus.

TAMKin sairaanhoitajakoulutukseen sisältyy edellä mainittujen osaamisalueiden lisäksi genomiosaamisen ja yksilöllistetyn hoidon osaaminen, digitaaliset kommunikointitaidot ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen hoitotyössä, hyvinvointiteknologiaosaamisen ja palveluammatin periaatteet. Opiskelija tunnistaa ja osaa hyödyntää ammatissaan myös kestävän kehityksen periaatteita.

Opintojen sisältö ja eteneminen:

Kätilön tutkinto-ohjelma toteutuu suomenkielisenä kokopäiväopiskeluna, jossa osa opinnoista voidaan toteuttaa englanninkielisenä. Kätilökoulutuksen viiden ensimmäisen lukukauden aikana rakennetaan kätilöosaamisessa tarvittavaa vahvaa sairaanhoitajan osaamisperustaa, jonka jälkeen opinnot keskittyvät kätilötyön osaamisen opintoihin.

Ensimmäisen lukukauden jälkeen opiskelija osaa sairaan ihmisen hoitamisen perusteet. Opiskelija osaa noudattaa omassa toiminnassaan terveydenhuoltoa koskevaa lainsäädäntöä ja hoitotyön eettisiä ohjeita. Opiskelija osaa tunnistaa ja ennakoida yksilön ja yhteisön terveysongelmia sekä tietää genomitiedon perusteet. Opiskelija osaa tarkkailla ihmisen peruselintoimintoja ja tunnistaa potilaan hoitotyön tarpeita ja osaa käyttää turvallisesti tilanteeseen sopivia hoitotyön auttamismenetelmiä. Opiskelija osaa toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti ja hallitsee lääkelaskut. Opiskelija osaa ottaa huomioon erilaisten kulttuurien merkityksen hoitotyössä.

Toisella lukukaudella paneudutaan sisätautipotilaan kokonaisvaltaiseen hoitotyöhön, kolmannella lukukaudella opitaan kirurgista ja perioperatiivista hoitotyötä, neljännellä lukukaudella paneudutaan perhehoitotyöhön ja viidennellä lukukaudella syvennytään hoitotyöhön muuttuvissa terveydenhuollon ympäristöissä, kuten mielenterveys- ja päihdehoitotyössä. Sairaanhoitajavaiheen opintojen aikana kätilöopiskelijalla on yhdeksän ammattitaitoa edistävää harjoittelua, joissa hän paneutuu laaja-alaisesti hoitotyön eri osa-alueille. Tänä aikana opiskelija kehittää kliinistä osaamistaan hoitotyön eri alueilla sekä osaa määrittää eri-ikäisten asiakkaiden hoitotyön tarpeita sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida näiden hoitotyötä yhteistyössä asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Opiskelija osaa ohjata ja tukea asiakkaita itsehoidossa sekä hyödyntää käyttäjälähtöistä hyvinvointiteknologiaa. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä hoitotyön edustajana asiakkaan edun mukaisesti.

Yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan opintojen päälle rakentuvat kätilön ammatilliset opinnot; kätilötyön perusteet, kätilötyön osaaminen ja kätilötyön kehittäminen. Kätilötyön osaaminen sisältää raskautta edeltävän ja raskauden aikaisen kätilötyön, kätilötyön syntymän aikana, gynekologisen kätilötyön, kätilötyön riskiraskauden aikana ja syntymän jälkeisen kätilötyön. Opiskelija osaa tehdä eettisesti päteviä, näyttöön perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti. Opiskelija osaa vastuullisesti kehittää kätilötyötä ja omaa toimintaansa. Opiskelija syventää osaamistaan kätilötyössä opinnäytetyön ja kehittämistehtävän avulla. Ennen opinnäytetyön teon aloittamista opiskelijan tulee olla osallistunut opintojaksoihin strukturoitu tiedonhankinta ja hoitotyön tutkimus sekä suorittanut ohjatut harjoittelut 1-3. Kätilöopintojen aikana opiskelijalla on yhdeksän ammattitaitoa edistävää harjoittelua, joissa hän paneutuu laaja-alaisesti kätilötyön kaikille osa-alueille. Aidoissa asiakaskontakteissa tapahtuvaa ammattitaitoa edistävää harjoittelua on neljän ja puolen vuoden aikana yhteensä 18 jaksoa (112 opintopistettä).

Kuudennen lukukauden jälkeen opiskelija osaa ohjata raskautta suunnittelevaa perhettä, seurata eri menetelmin raskauden kulkua, ohjata lasta odottavaa perhettä fyysiseen muutokseen ja vanhemmuuteen kasvuun liittyvissä asioissa. Opiskelija osaa toteuttaa syntymän aikaista ja syntymän jälkeistä kätilötyötä ohjattuna. Opiskelija osaa tarkkailla, ohjata ja hoitaa synnyttänyttä äitiä ja lasta sekä tukea perhettä synnytyksen jälkeisessä muutostilanteessa.

Seitsemännen ja kahdeksannen lukukauden jälkeen opiskelija osaa hoitaa säännöllisen synnytyksen ja toimia tehokkaasti muuttuvissa tilanteissa. Hän osaa toteuttaa perhekeskeisesti riskiraskauspotilaan kätilötyötä. Hän osaa tunnistaa poikkeavuudet raskauden ja synnytyksen aikana sekä hoitaa häiriöitä yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Opiskelija osaa tukea ja ohjata eri ikäisiä naisia ja perheitä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi. Opiskelija syventää osaamistaan gynekologisessa hoitotyössä.

Viimeisen puolen vuoden aikana opiskelijan osaaminen vahvistuu kaikilla kätilötyön osa-alueilla ja hän osaa ennakoida, suunnitella ja toteuttaa kätilötyötä. Hän osaa itsenäisesti ratkaista ongelmia, tehdä päätöksiä ja hän osoittaa kriittistä ja kehittävää ajattelua kätilötyössä.

Kätilön tutkinto-ohjelma sisältää 5 opintopistettä vapaasti valittavia opintoja. Opiskelijalla on ristiinopiskelumahdollisuus. Opiskelijoita kannustetaan opintojen aikana osallistumaan seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen hankkeisiin.

Opintojen suorittamisessa noudatetaan seuraavia periaatteita:

Ensimmäisen ja toisen lukukauden opinnoista on suoritettava 30 op ennen kolmannelle lukukaudelle siirtymistä, näiden 30 op tulee sisältää opintojakso lääkehoito ja lääkelaskut. Ennen toista harjoittelua opiskelijan tulee osallistua infektioiden ehkäisy, lääkehoito ja lääkelaskut sekä kliinisen hoitotyön perusta opintojaksoon.

Ennen kolmatta harjoittelua tulee suorittaa hyväksytysti opintojaksot infektioiden ehkäisy, lääkehoito ja lääkelaskut sekä kliinisen hoitotyön perusta. Tämän lisäksi ennen harjoitteluita 3-9 opiskelijan tulee osallistua harjoitteluympäristössä toteutettavaan hoitotyön opintojaksoon.

Kätilön ammattiopintojen alkaessa kuudennella lukukaudella opiskelijalla tulee olla suoritettuna sairaanhoitajavaiheen ammattitaitoa edistävät harjoittelut 1-7 sekä sairaanhoitajavaiheen teoreettiset opinnot.

Kansainvälistyminen

Opiskelijalla on mahdollisuus tutkintoonsa sisältyen syventää osaamistaan osallistumalla englanninkieliseen opetukseen kotimaassa tai kansainvälisessä vaihdossa sekä muissa kansainvälisesti toteutetuissa opinnoissa. Tämän lisäksi opiskelija voi tehdä ammattitaitoa edistäviä harjoitteluja kansainvälisessä vaihdossa.

Osaamistavoitteet

Sairaanhoitajan osaamistavoitteet
Opiskelijalla on laaja-alaiset ja näyttöön perustuvat tiedot ihmisestä, terveydestä, ympäristöstä ja hoitamisesta.

Opiskelija osaa toimia yksilövastuisen hoitotyön periaatteiden mukaan potilaan ja hänen perheensä hoitoprosessin kaikissa vaiheissa. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti ohjausmenetelmiä hoitotyössä.

Opiskelijalla on vahva sairaanhoitajan ammatti-identiteetti, eettinen osaaminen ja kyky itserefleltion kautta kehittää ja arvioida omaa toimintaansa.

Kätilön osaamistavoitteet
Opiskelijalla on laaja ja asiantuntijatasoinen seksuaali- ja lisääntymisterveyden tieto- ja taitoperusta. Opiskelija hallitsee itsenäisesti kriittisen ajattelun, ongelmanratkaisun ja päätöksenteon taidon kätilötyössä.

Opiskelijalla on vahva kätilötyön kliininen osaaminen. Opiskelija osaa arvioida tietoa kriittisesti, toimia asiakaslähtöisesti, kulttuurisensitiivisesti ja vastuullisesti itsenäisenä osana moniammatillista työtiimiä.

Opiskelija perustaa toimintansa näyttöön ja kehittää itseään ja alaansa. Opiskelija omaa hyvät yhteistyötaidot, eettisesti korkeatasoisen tavan tehdä työtä sekä vahvan kätilön identiteetin.

Lisätiedot

Opetussuunnitelma on käsitelty kätilön tutkinto-ohjelman neuvottelukunnassa 16.2.2021
Opetussuunnitelma on hyväksytty 28.5.2021 korkeakouluneuvostossa.

Opetussuunnitelmassa on huomioitu Suomen terveyspoliittiset ohjelmat ja tulevaisuuden haasteet sekä TAMKin strategia. Lisäksi opetussuunnitelmassa otettu huomioon terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) ja asetuksen (564/1994) säädösten toteutuminen, sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen kansallinen määrittely, ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston kompetenssiluokitukset, Tampereen korkeakouluyhteisön yhteisen kompetenssit ja tutkintojen kansallinen viitekehys (NQF). Opetussuunnitelman kehittämisessä on huomioitu myös sosiaali- ja terveysalan kehittämisen erilaiset raportit, mm. OKM:n osaamisella soteen hankkeen raportit. Koulutus täyttää Euroopan unionin direktiivin (2013/55/EU) vaatimukset ammattipätevyyden tunnistamisesta.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 1. / 2025 2. / 2025
21KL-1001
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki )

26
7K00FK72 Alalle orientoituminen 3 3 3 1.5 1.5
7K00FK73 Kliinisen hoitotyön perusta 8 8 8 4 4
7K00FK74 Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä 5 5 5 2.5 2.5
7K00FK75 Lääkehoito ja lääkelaskut 4 4 4 2 2
7K00FK76 Infektioiden ehkäisy 2 2 2 1 1
7K00FK77 Ensiapu 2 2 2 1 1
7K00FK78 Anatomia ja fysiologia 1 2 2 2 1 1
21KL-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

18
7K00FN11 Hoitotyön dokumentointi 2 2 2 1 1
7K00FN12 Laskimonsisäinen nestehoito ja verensiirto 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN13 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6 6 6 3 3
7K00FN14 Farmakologia 2 2 2 1 1
7K00FN15 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN16 Anatomia ja fysiologia 2 2 2 2 1 1
21KL-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

23
7K00FN17 Kirurginen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00FN18 Perioperatiivinen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00FN19 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN20 Anatomia ja fysiologia 3 2 2 2 1 1
7K00FN21 Professional English for Nurses 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN22 Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä 2 2 2 1 1
7K00FN23 Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä 3 3 3 1.5 1.5
7K00FP26 Strukturoitu tiedonhankinta 2 2 2 1 1
21KL-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki )

18
7K00FN24 Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
7K00FN26 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
7K00FN27 Simulaatio 1 1 1 1 0.5 0.5
7K00FO91 Naisen hoitotyö ja imetysohjaus 5 5 5 2.5 2.5
21KL-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki )

21
7K00FN28 Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN29 Tartuntataudit ja rokottaminen 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN30 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN31 Hoitotyön tutkimus 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN32 Ikääntyneiden hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00FN38 Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet 2 2 2 1 1
7K00FN39 Yrkessvenska i vården, muntlig 2 2 2 1 1
7K00FN40 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1 1 1 0.5 0.5
21KL-1009
Kätilötyön perusteet

(Valitaan kaikki )

7
7K00FN50 Johdatus kätilötyöhön 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN51 Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 1 2 2 2 1 1
7K00FN52 Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 2 2 2 2 1 1
21KL-1010
Kätilötyön osaaminen

(Valitaan kaikki )

15
7K00FN53 Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN54 Kätilötyö syntymän aikana 5 5 5 2.5 2.5
7K00FN55 Gynekologinen kätilötyö 2 2 2 1 1
7K00FN56 Kätilötyö riskiraskauden aikana 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN57 Syntymän jälkeinen kätilötyö 2 2 2 1 1
21KL-1011
Kätilötyön kehittäminen

(Valitaan kaikki )

10
7K00FN58 Kätilötyön kehittämistehtävä 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
7K00FN59 Kätilö asiantuntijana 3 3 3 1.5 1.5
7K00FN60 Simulaatio 2 kätilötyö 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
21KL-1008
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki )

5
7K00FN36 Vapaasti valittavat opinnot 5 5 5 2.5 2.5
21KL-1002
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki )

112
7K00FK79 Ohjattu harjoittelu 1 5 5 5 2.5 2.5
7K00FO21 Ohjattu harjoittelu 2 6 6 6 3 3
7K00FO22 Ohjattu harjoittelu 3 7 7 7 3.5 3.5
7K00FO23 Ohjattu harjoittelu 4 6 6 6 3 3
7K00FO24 Ohjattu harjoittelu 5 6 6 6 3 3
7K00FO25 Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö 6 6 6 3 3
7K00FO26 Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö 6 6 6 3 3
7K00FO27 Ohjattu harjoittelu 8 6 3 3 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
7K00FO29 Ohjattu harjoittelu 9 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
7K00FN61 Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana 6 6 6 3 3
7K00FN62 Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I 6 6 6 3 3
7K00FN63 Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö 8 8 8 4 4
7K00FN64 Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II 6 6 6 3 3
7K00FN65 Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I 6 6 6 3 3
7K00FN66 Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö 6 6 6 3 3
7K00FN67 Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II 6 6 6 3 3
7K00FN68 Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III 9 9 9 4.5 4.5
7K00FN69 Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen 6 6 6 3 3
21KL-1007
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
7F00FH00 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
7F00FH01 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
7F00FH02 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 270 62 58 66.5 61 22.5 31 31 29 29 29 37.5 34.5 26.5 22.5 15.5 15.5 15.5 15.5 14.5 14.5 14.5 14.5 14.5 14.5 18.8 18.8 17.3 17.3 13.3 13.3 11.3 11.3

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Alalle orientoituminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Ensiapu
Anatomia ja fysiologia 1
Hoitotyön dokumentointi
Laskimonsisäinen nestehoito ja verensiirto
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Professional English for Nurses
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Strukturoitu tiedonhankinta
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Simulaatio 1
Naisen hoitotyö ja imetysohjaus
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Johdatus kätilötyöhön
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 1
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 2
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Gynekologinen kätilötyö
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Kätilötyön kehittämistehtävä
Kätilö asiantuntijana
Simulaatio 2 kätilötyö
Vapaasti valittavat opinnot
Vapaasti valittavat opinnot
Luokittelemattomat

Euroopan neuvoston direktiivi

kliininen opetus

sairaanhoito ja:
- yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat
- yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat
- lastenhoito ja lastentaudit
- äitiyshuolto
- mielenterveys ja psykiatria
- vanhusten hoito ja geriatria
- kotisairaanhoito

Ei liitettyjä opintojaksoja

perustieteet

anatomia ja fysiologia, patologia, bakteriologia, virologia ja parasitlogia, biofysiikka, biokemia ja radiologia, ravitsemusoppi, terveydenhoito: sairauksien ehkäisy ja terveyskasvatus, farmakologia

Ei liitettyjä opintojaksoja

sairaanhoito

ammatin luonne ja ammattietiikka, terveyden- ja sairaanhoidon yleisperiaatteet, sairaanhoidon periaatteet ja: yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat, yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat, lastenhoito ja lastentaudit, äitityshuolto, mielenterveys ja psykiatria, vanhusten hotot ja geriatria

Ei liitettyjä opintojaksoja

yhteiskuntatieteet

sosiologia, psykologia, hallinnon periaatteet, opetuksen periaatteet, sosiaali- ja terveyslainsäädäntö, sairaanhoitoon liittyvät oikeudelliset kysymykset

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Alalle orientoituminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Ensiapu
Anatomia ja fysiologia 1
Hoitotyön dokumentointi
Laskimonsisäinen nestehoito ja verensiirto
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Professional English for Nurses
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Strukturoitu tiedonhankinta
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Simulaatio 1
Naisen hoitotyö ja imetysohjaus
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Johdatus kätilötyöhön
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 1
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 2
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Gynekologinen kätilötyö
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Kätilötyön kehittämistehtävä
Kätilö asiantuntijana
Simulaatio 2 kätilötyö
Vapaasti valittavat opinnot
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Tampere3 yhteiset osaamiset

Etiikka

Opiskelija:
- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- tietää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti
- toimii alansa tutkimus- ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- soveltaa yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteisössä ja yhteiskunnallisesti eettisiin arvoihin perustuen ja osaamistaan hyödyntäen

Alalle orientoituminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Ensiapu
Hoitotyön dokumentointi
Laskimonsisäinen nestehoito ja verensiirto
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Simulaatio 1
Naisen hoitotyö ja imetysohjaus
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Johdatus kätilötyöhön
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 1
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 2
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Gynekologinen kätilötyö
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Kätilötyön kehittämistehtävä
Simulaatio 2 kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Kansainvälisyys ja globaali vastuu

Opiskelija:
- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet
- toimii kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja kykenee kansainväliseen ja kulttuurienväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä
- ennakoi ja hyödyntää kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia työtehtävissään
- tunnistaa kestävään kehitykseen liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä sekä niiden välisiä kytköksiä kestävän kehityksen ekologisella, sosiaalis-kulttuurisella ja taloudellisella ulottuvuudella
- suuntautuu tulevaisuuteen tunnistamalla päätösten ja valintojen seurauksia ja vaikutuksia kestävään kehitykseen
- tuntee omaan tieteenalaansa ja toimialaansa liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä ja tiedonmuodostuksen tapoja
- pystyy erittelemään ja tarkastelemaan kriittisesti kestävän kehityksen näkökohtia omalla alallaan ja poikkitieteellisesti sekä sitoutuneesti soveltamaan oppimaansa
- osaa toimia tavoitteellisesti ja organisoida toimintaa kestävää kehitystä edistävien ratkaisujen löytämiseksi ja toteuttamiseksi.

Alalle orientoituminen
Professional English for Nurses
Simulaatio 1
Hoitotyön tutkimus
Yrkessvenska i vården, muntlig
Johdatus kätilötyöhön
Kätilötyön kehittämistehtävä
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Oppimisen taidot ja kriittinen ajattelu

Opiskelija:
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- jatkuvasti uudistaa osaamistaan
- kykenee ratkaisemaan eteen tulevia uusia ja monitahoisia ongelmia ja osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissakin tilanteissa
- hankkii, käsittelee, arvioi, analysoi ja käyttää tietoa monipuolisesti, kriittisesti ja eettisesti
- arvioi ja kehittää omaa tiedonhakuprosessiaan
- toimii yhteisöllisesti tiedonrakentamisessa ja ymmärtää tiedon jakamisen merkityksen oman osaamisen edistämisessä
- ymmärtää tieteellistä ajattelua, päättelyä ja selittämistä

Alalle orientoituminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Ensiapu
Anatomia ja fysiologia 1
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Professional English for Nurses
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Strukturoitu tiedonhankinta
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Naisen hoitotyö ja imetysohjaus
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Yrkessvenska i vården, muntlig
Johdatus kätilötyöhön
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 1
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 2
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Gynekologinen kätilötyö
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Kätilötyön kehittämistehtävä
Simulaatio 2 kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Talous- ja johtamistaidot sekä yhteiskunnallinen ymmärrys

Opiskelija:
- omaa alansa kannalta riittävän talous- ja johtamisosaamisen ja valmiuden laajentaa tätä osaamista
- osaa johtaa omaa toimintaansa työelämässä tavoitteellisesti
- kykenee työn suunnitteluun, itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä ja tarvittaessa toimimaan lähijohtajana
- opiskelija ymmärtää talouden ja johtamisen merkityksen omalla alallaan ja sen, miten talouden ja johtamisen kautta rakennetaan kilpailukykyä omalla alalla
- opiskelija ymmärtää oman työnsä merkityksen yhteiskunnallisessa kontekstissa ja pystyy osallistumaan oman alansa yhteiskunnalliseen keskusteluun

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Simulaatio 1
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Kätilö asiantuntijana
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Tietotekniikka- ja digitaidot

Opiskelija:
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja hyödyntää alansa digitaalisia toimintaympäristöjä
- edistää alansa digitaalisten toimintaympäristöjen kehitystä
- tuntee digitaalisiin ympäristöihin liittyviä riskejä ja ottaa ne huomioon omassa toiminnassaan

Alalle orientoituminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Hoitotyön dokumentointi
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Strukturoitu tiedonhankinta
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Työyhteisötaidot

Opiskelija:
- kykenee toimimaan työyhteisön jäsenenä ja edistämään yhteisön ja itsensä työhyvinvointia
- ottaa työskentelyssään huomioon monenlaiset toimijat
- toimii tarkoituksenmukaisesti monimutkaisissa tilanteissa
- ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja omaa kyvyn kehittää omia verkostojaan

Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Ensiapu
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Simulaatio 1
Naisen hoitotyö ja imetysohjaus
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Gynekologinen kätilötyö
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Kätilö asiantuntijana
Simulaatio 2 kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Uuden kehittäminen ja innovointi

Opiskelija:
- toteuttaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä sekä tuottaa alalle uutta tietoa ja menetelmiä
- etsii sekä luo uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
- ajattelee luovasti ja näkee vaihtoehtoisia ratkaisukeskeisiä tapoja toimia erilaisissa työelämän sekä poikkitieteellisissä tilanteissa
- ymmärtää globaalien koko ihmiskuntaa koskevien ongelmien merkityksen sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tärkeyden niiden ratkaisemisessa
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Kätilötyön kehittämistehtävä
Simulaatio 2 kätilötyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Opiskelija:
- toimii työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla osana yhteisöä, kuten tiimiä tai projektiryhmää
- pystyy käymään rakentavaa ja asiantuntevaa yhteiskunnallista keskustelua
- pystyy keskustelemaan tutkitusta tiedosta sekä ymmärtää erilaisten esitysten ja mediatekstien statuksen
- kykenee viestimään ja toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon
- hallitsee vähintään yhden vieraan kielen tasolla, joka mahdollistaa oman alan kehityksen seuraamisen ja kansainvälisessä ympäristössä toimimisen

Alalle orientoituminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Ensiapu
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Professional English for Nurses
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Simulaatio 1
Naisen hoitotyö ja imetysohjaus
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Gynekologinen kätilötyö
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Kätilö asiantuntijana
Simulaatio 2 kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat
Vapaasti valittavat opinnot

Yleissairaanhoitajan osaaminen 2020

Yleissairaanhoitajan osaamisvaatimukset

Ammatillisuus ja eettisyys

- Osaa työskennellä hoitotyön arvojen, eettisten periaatteiden ja ohjeiden mukaisesti sekä osaa arvioida niiden toteutumista päivittäisessä työskentelyssä.
- Osaa työskennellä voimassa olevan lainsäädännön ja informaatio-ohjauksen mukaisesti.
- On omaksunut sairaanhoitajan ammatti-identiteetin ja sitoutunut palveluammatin periaatteisiin.
- Kykenee työskentelemään hoitotyössä asiantuntijan roolissa ja vastaamaan työskentelynsä seurauksista.
- Kykenee arvioimaan ja kehittämään omaa osaamistaan.
- Omaa valmiudet puuttua epäammatilliseen työskentelyyn.
- Tunnistaa jaksamisensa rajat, osaa hakea tukea ja käyttää saatavilla olevia tukimuotoja.
- Ymmärtää sairaanhoitajan urakehitysmahdollisuudet.
- Osaa noudattaa työturvallisuusohjeita.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Asiakaslähtöisyys

- Arvostaa asiakasta/ potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana.
- Osaa kohdata haavoittuvat asiakasryhmät hoitotyössä.
- Osaa kohdata eri kulttuureista tulevia asiakkaita/ potilaita yksilöllisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Informaatioteknologia ja kirjaaminen

- Osaa tietojen luomisessa, käytössä, säilyttämisessä ja hävittämisessä noudattaa sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuoja- ja turvallisuusvaatimuksia sekä niitä ohjaavia säädöksiä.
- Osaa kirjata tarkoituksenmukaisesti asiakkaan/ potilaan hoitoprosessin ja arvioida potilastietojärjestelmään kirjatun tiedon ajantasaisuutta, yhdenmukaisuutta ja laatua.
- Osaa käyttää asiakkaan/ potilaan hoitotyön kirjaamisessa hoitotyön prosessia; arvioida asiakkaan/ potilaan hoitotyön (hoidon) tarvetta käyttäen hoidon tarveluokitusta (SHTaL), suunnitella ja toteuttaa hoitoa käyttäen hoitotyön toimintoluokitusta (SHToL) ja arvioida hoidon tulosta käyttäen hoidon tulosluokitusta (SHTuL) sekä tuottaa hoitotyön yhteenvedon.
- Osaa käyttää terveydenhuollon informaatioteknologiaa, sähköisiä tietokantoja ja raportointityökaluja.
- Osaa noudattaa nettietikettiä, sähköposteja koskevia sääntöjä ja menettelyjä sekä toimia sosiaalisessa mediassa hoitotyön ammattilaisena.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Johtaminen ja työntekijyysosaaminen

- Osaa priorisoida työtehtäviään joustavasti tilanteen mukaan.
- Osaa motivoida työyhteisönsä jäseniä ja antaa sekä ottaa vastaan palautetta.
- Osaa työskennellä kustannustietoisesti, ympäristön huomioiden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
- Osaa ohjata opiskelija- ja työtovereita.
- Kykenee kehittämään ja muuttamaan työskentelyään sosiaali- ja terveydenhuollon muutosten mukaisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kliininen hoitotyö

- Osaa vastata asiakkaan/ potilaan tarpeisiin suunnittelemalla, toteuttamalla ja arvioimalla sopivan ja yksilöllisen hoidon yhteistyössä asiakkaan/ potilaan, läheisten ja muiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.
- Hallitsee tiedot ja taidot hoitotyössä tarvittavista keskeisistä toimenpiteistä osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Hallitsee tiedot ja taidot hoitotyössä tarvittavista keskeisistä diagnostisista tutkimuksista osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Hallitsee infektioiden torjunnan periaatteet ja osaa soveltaa tietojaan toteuttaessaan infektioiden torjuntaa.
- Osaa soveltaa tietoja anatomiasta ja fysiologiasta, patofysiologiasta, soveltavasta farmakologiasta sekä lääkehoidon toteuttamisesta suunnitellessaan, toteuttaessaan ja arvioidessaan lääkehoitoa eri sairauksien hoidossa.
- Osaa soveltaa tietoja anatomiasta ja fysiologiasta, patofysiologiasta, soveltavasta farmakologiasta sekä lääkehoidon toteuttamisesta suunnitellessaan, toteuttaessaan ja arvioidessaan erilaisten asiakas-/ potilasryhmien turvallista lääkehoitoa.
- Hallitsee lääkehoitoon liittyvän lainsäädännön ja informaatio-ohjauksen.
- Hallitsee tiedot ihmiskehon elinjärjestelmien rakenteesta, toiminnasta ja säätelystä ja niiden taustalla olevista tekijöistä.
- Ymmärtää sairauksien syntymekanismit ja niiden aiheuttamat muutokset elimistössä.
- Osaa soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.
- Osaa integroida ravitsemushoitoa ja –ohjausta osaksi kokonaisvaltaista hoitotyötä yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa.
- Osaa arvioida asiakkaan/ potilaan ravitsemustilaa ja tunnistaa vajaaravitsemusriskissä olevan asiakkaan/ potilaan.
- Osaa haavanhoidon periaatteet ja osaa soveltaa tietojaan toteuttaessaan kroonisen haavan hoitoa
- Osaa tunnistaa, arvioida ja hoitaa asiakaan/ potilaan kipua
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä sisätaudeista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee sisätautipotilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotoimenpiteitä ja hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä syöpäsairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee syöpäpotilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä kirurgista hoitoa vaativista sairauksista toteuttaessaan perioperatiivisen potilaan hoitotyötä hoitoprosessin eri vaiheissa.
- Hallitsee perioperatiivisen potilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä lasten/ nuorten sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee perhehoitotyön periaatteet ja osaa soveltaa sen menetelmiä.
- Osaa edistää asiakkaan ja potilaan seksuaaliterveyttä
- Ymmärtää raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä mielenterveyshäiriöistä ja psykiatrisista sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee mielenterveyshäiriöiden ja psykiatristen sairauksien hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Hallitsee päihdehoitotyön ja varhaisen puuttumisen keskeisiä menetelmiä.
- Osaa tukea akuutissa kriisissä olevaa ihmistä.
- Osaa soveltaa tietojaan ihmisen ikääntymiseen liittyvistä muutoksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee iäkkään ihmisen terveyden, toimintakyvyn sekä voimavarojen arvioinnin ja niiden ylläpitämiseen käytettäviä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan muistisairauksista, muistisairaiden hoidosta ja palveluista toteuttaessaan muistisairaan ihmisen hoitotyötä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisistä kehitysvammoista ja vammautumisesta toteuttaessaan kehitysvammaisen tai vammautuneen henkilön hoitotyötä.
- Osaa tunnistaa potilaan palliatiivisen hoidon tai saattohoidon tarpeen.
- Osaa tehdä elämän loppuvaiheen hoitosuunnitelman yhteistyössä potilaan ja hänen läheistensä, hoitavan lääkärin sekä muun moniammatillisen tiimin kanssa.
- Osaa toteuttaa oireenmukaista ja inhimillistä palliatiivista hoitotyötä ja saattohoitoa.
- Osaa kohdata ja hoitaa kuolevaa potilasta ja tukea hänen läheisiään
- Osaa käyttää erilaisia menetelmiä potilaan ja hänen läheistensä psykososiaalisten ja vakaumuksellisten tarpeiden tukemiseen.
- Osaa arvioida kiireellistä hoitoa tarvitsevan potilaan hoidon tarpeen.
- Osaa järjestelmällisesti arvioida välittömän hoidon tarpeen ja toimia välitöntä hoitoa vaativissa sekä hätätilanteissa
- Osaa aloittaa itsenäisesti välittömät pelastustoimet ja toteuttaa toimenpiteitä kriisi- ja katastrofitilanteissa.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kommunikointi ja moniammatillisuus

- Osaa viestiä ammatillisesti.
- Kykenee ammatilliseen ja hoidolliseen vuorovaikutukseen eri-ikäisten ja eri taustaisten asiakkaiden/ potilaiden sekä heidän läheistensä kanssa.
- Kykenee itsenäiseen viestintään ja vuorovaikutukseen kotimaisella, toisella kotimaisella ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä.
- Ymmärtää oman ja toisten sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten vastuut sekä hallitun ja joustavan työnjaon merkityksen asiakkaan/ potilaan kokonaishoidon toteuttamisessa.
- Osaa työskennellä monialaisissa työryhmissä ja toimintaympäristöissä sekä verkostoissa hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Laadun varmistus

- Arvioi hoitotyön laatua kehittääkseen asiakkaan/ potilaan hoitoa ja omaa työskentelyään.
- Osallistuu hoitotyön laadun varmistamiseen työyhteisön jäsenenä.
- Ymmärtää oman toimintansa vaikutuksen organisaation laatuun.
- Ymmärtää potilasturvallisuusraporttien käytön osana organisaation laadunvalvontaa.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko

- Ymmärtää sairaanhoitajan työskentelyn perustuvan näyttöön ja sitoutuu toteuttamaan sitä.
- Osaa turvallisesti ja luotettavasti suunnitella, toteuttaa ja arvioida näyttöön perustuvaa hoitotyötä.
- Osallistuu näyttöön perustuvien käytänteiden kehittämiseen omassa työssään
- Hallitsee tiedonhaun yleisimmistä terveystieteiden tietokannoista ja osaa lukea ja arvioida kriittisesti tieteellisiä julkaisuja.
- Kykenee tekemään kliinisiä päätöksiä, jotka perustuvat näyttöön
- Osaa hyödyntää tieteellistä tietoa kliinisessä päätöksenteossa

Ei liitettyjä opintojaksoja

Ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen

- Osaa arvioida asiakkaan/ potilaan tarpeet, voimavarat sekä oman vastuun ohjauksen suunnittelussa ja omahoidossa.
- Osaa suunnitella toteuttaa ja arvioida yksilö- ja ryhmäohjausta yhdessä asiakkaan/ potilaan ja muiden asiantuntijoiden kanssa.
- Osaa käyttää asiakas/ potilaslähtöisiä opetus- ja ohjausmenetelmiä.
- Osaa arvioida ohjauksen tuloksia yhdessä asiakkaan/ potilaan, läheisten ja terveydenhuollon henkilöstön kanssa.
- Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakkaan/ potilaan omahoitoa tukevaa ohjausta pedagogisesti ja eettisesti perustellen.
- Osaa tukea asiakasta/ potilasta ja läheisiä hoitoon sitoutumisessa.
- Tuntee asiakkaan/ potilaan hoitopolun ja osaa palveluohjaamisen perusteet.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Potilas- ja asiakasturvallisuus

- Hallitsee potilas- ja asiakasturvallisuuden keskeisen tietoperustan
- Osaa edistää potilasturvallisuutta ja ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.
- Osaa kommunikoida selkeästi varmistaakseen potilasturvallisuuden.
- Osaa toimia välittömästi tilanteen vaatimalla tavalla vaaratapahtuman ilmetessä.
- Osaa tunnistaa mahdollisia vaaratapahtumia ja tehdä vaaratapahtumailmoituksen.
- Ymmärtää vaaratapahtumailmoituksen käsittelyprosessin.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä

- Ymmärtää sosiaali- ja terveydenhuollon organisoinnin, palvelujen tuottamisen ja järjestämisen tavat sekä ohjauksen ja valvonnan Suomessa.
- Ymmärtää eri toiminta- ja palveluyksikköjen tehtävät osana hoito- ja palveluketjua.
- Ymmärtää oman roolinsa organisaation maineen, brändin ja imagon rakentamisessa sekä asiakkaan palvelukokemuksen luomisessa.
- Osaa hyödyntää sähköisiä palveluita osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Osaa työskennellä uudistuvissa toimintaympäristöissä ja osaa toteuttaa palveluohjausta.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Terveyden edistäminen

- Osaa soveltaa ajankohtaista terveyden edistämisen tutkimustietoa ja muuta näyttöä asiakas/potilastyössä.
- Tunnistaa asiakkaidensa/ potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä ja osaa kohdentaa varhaista tukea sitä tarvitseville.
- Osaa suunnitella ja toteuttaa terveyden ja toimintakyvyn edistämisen interventioita yksilöille ja ryhmille asiakkaiden/ potilaiden kanssa ja moniammatillisessa yhteistyössä.
- Tunnistaa olemassa olevia ja uusia terveysuhkia sekä osaa tuoda ne osaksi asiakkaiden/ potilaiden terveyden edistämistä.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Yrittäjyys ja kehittäminen

- Ymmärtää sisäisen yrittäjyyden idean ja sitoutuu noudattamaan sitä työssään.
- Omaa perusedellytykset toimia alan itsenäisenä yrittäjänä.
- Hallitsee kustannustietoisuuden periaatteet omalla tehtäväalueellaan ja työskentelee taloudellisesti.
- Kykenee työyhteisön kanssa reflektoiden tunnistamaan oman työn kehittämiskohteita ja muutoksen tarpeita.
- Kykenee osallistumaan ryhmän jäsenenä kehittämis- innovaatio – ja tutkimusprosesseihin.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Alalle orientoituminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Ensiapu
Anatomia ja fysiologia 1
Hoitotyön dokumentointi
Laskimonsisäinen nestehoito ja verensiirto
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Professional English for Nurses
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä
Strukturoitu tiedonhankinta
Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Simulaatio 1
Naisen hoitotyö ja imetysohjaus
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön tutkimus
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Johdatus kätilötyöhön
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 1
Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 2
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Gynekologinen kätilötyö
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Kätilötyön kehittämistehtävä
Kätilö asiantuntijana
Simulaatio 2 kätilötyö
Vapaasti valittavat opinnot
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
21KL-1001
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki)

26
7K00FK72 Alalle orientoituminen 3
7K00FK73 Kliinisen hoitotyön perusta 8
7K00FK74 Kokonaisvaltainen terveyden edistäminen ja genetiikan perusteet hoitotyössä 5
7K00FK75 Lääkehoito ja lääkelaskut 4
7K00FK76 Infektioiden ehkäisy 2
7K00FK77 Ensiapu 2
7K00FK78 Anatomia ja fysiologia 1 2
21KL-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

18
7K00FN11 Hoitotyön dokumentointi 2
7K00FN12 Laskimonsisäinen nestehoito ja verensiirto 3
7K00FN13 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6
7K00FN14 Farmakologia 2
7K00FN15 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3
7K00FN16 Anatomia ja fysiologia 2 2
21KL-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

23
7K00FN17 Kirurginen hoitotyö 4
7K00FN18 Perioperatiivinen hoitotyö 4
7K00FN19 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3
7K00FN20 Anatomia ja fysiologia 3 2
7K00FN21 Professional English for Nurses 3
7K00FN22 Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä 2
7K00FN23 Ohjausosaaminen ja sähköinen viestintä 3
7K00FP26 Strukturoitu tiedonhankinta 2
21KL-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki)

18
7K00FN24 Lasten ja nuorten hoitotyö sekä vammaisten hoitotyö 5
7K00FN26 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7
7K00FN27 Simulaatio 1 1
7K00FO91 Naisen hoitotyö ja imetysohjaus 5
21KL-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki)

21
7K00FN28 Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia 3
7K00FN29 Tartuntataudit ja rokottaminen 3
7K00FN30 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3
7K00FN31 Hoitotyön tutkimus 3
7K00FN32 Ikääntyneiden hoitotyö 4
7K00FN38 Hoitotyön johtaminen ja työelämävalmiudet 2
7K00FN39 Yrkessvenska i vården, muntlig 2
7K00FN40 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1
21KL-1009
Kätilötyön perusteet

(Valitaan kaikki)

7
7K00FN50 Johdatus kätilötyöhön 3
7K00FN51 Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 1 2
7K00FN52 Kätilötyön luonnontieteelliset ja lääketieteelliset perusteet 2 2
21KL-1010
Kätilötyön osaaminen

(Valitaan kaikki)

15
7K00FN53 Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö 3
7K00FN54 Kätilötyö syntymän aikana 5
7K00FN55 Gynekologinen kätilötyö 2
7K00FN56 Kätilötyö riskiraskauden aikana 3
7K00FN57 Syntymän jälkeinen kätilötyö 2
21KL-1011
Kätilötyön kehittäminen

(Valitaan kaikki)

10
7K00FN58 Kätilötyön kehittämistehtävä 5
7K00FN59 Kätilö asiantuntijana 3
7K00FN60 Simulaatio 2 kätilötyö 2
21KL-1008
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

5
7K00FN36 Vapaasti valittavat opinnot 5
21KL-1002
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

112
7K00FK79 Ohjattu harjoittelu 1 5
7K00FO21 Ohjattu harjoittelu 2 6
7K00FO22 Ohjattu harjoittelu 3 7
7K00FO23 Ohjattu harjoittelu 4 6
7K00FO24 Ohjattu harjoittelu 5 6
7K00FO25 Ohjattu harjoittelu 6, perioperatiivinen hoitotyö 6
7K00FO26 Ohjattu harjoittelu 7, syntymän jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen tehohoitotyö 6
7K00FO27 Ohjattu harjoittelu 8 6
7K00FO29 Ohjattu harjoittelu 9 5
7K00FN61 Ohjattu harjoittelu 10, kätilötyö raskauden aikana 6
7K00FN62 Ohjattu harjoittelu 11, kätilötyö syntymän aikana I 6
7K00FN63 Ohjattu harjoittelu 12, syntymän jälkeinen kätilötyö 8
7K00FN64 Ohjattu harjoittelu 13, kätilötyö syntymän aikana II 6
7K00FN65 Ohjattu harjoittelu 14, kätilötyö riskiraskauden aikana I 6
7K00FN66 Ohjattu harjoittelu 15, gynekologinen kätilötyö 6
7K00FN67 Ohjattu harjoittelu 16, kätilötyö riskiraskauden aikana II 6
7K00FN68 Ohjattu harjoittelu 17, kätilötyö syntymän aikana III 9
7K00FN69 Ohjattu harjoittelu 18, kätilötyön syventävä osaaminen 6
21KL-1007
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
7F00FH00 Opinnäytetyön suunnittelu 5
7F00FH01 Opinnäytetyön toteutus 5
7F00FH02 Opinnäytetyön raportointi 5