Siirry suoraan sisältöön

Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Sairaanhoitaja (AMK)

Laajuus:
210 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Sairaanhoitaja (AMK), EQF 6

Yhteystiedot

Opinto-ohjaaja Ina Grönlund, ina.gronlund@tuni.fi +358 505238851
Osaamispäällikkö Päivi Hautaviita, paivi.hautaviita@tuni.fi
Tutkintovastaava Sanna Laiho, sanna.laiho@tuni.fi

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset:
Linkki TAMKin www-sivujen hakuohjeisiin

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

Opiskelijalla on mahdollisuus hyväksilukea suomalaisissa tai ulkomaisissa korkeakouluissa suoritettuja opetussuunnitelman mukaisia opintoja ja muuten saavutettua osaamista, joka vastaa tutkinnon tai sen osan osaamistavoitteita.
Katso https://www.tuni.fi/fi/opiskelijan-opas/kasikirja/tamk

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset:
Linkki TAMKin www-sivujen hakuohjeisiin
Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä

Toiminnallisesti kaksikielisen sairaanhoitajakoulutuksen tutkinto-ohjelma on suunnattu muuta kieltä kuin suomea äidinkielenään puhuville ja maahanmuuttajille. Koulutuksessa ei ole suomen kielen kielitaitotasovaatimusta, englannin kielen kielitaitotasovaatimus on B2. Opinnoissa on oltava motivoitunut ja sitouduttava opiskelemaan suomen kieltä.

Tutkinnon profiili

Tutkinto on ammatillisesti suuntautunut Bachelor-tason korkeakoulututkinto.
Tutkinto vastaa Suomen kansallisen tutkintojärjestelmän ammattikorkeakoulututkinnolle asettamia kriteereitä sekä tutkintojen ja muun osaamisen eurooppalaisen viitekehystä.
Koulutus täyttää Euroopan unionin direktiivin (2013/55/EU) vaatimukset ammattipätevyyden tunnustamisesta.
TAMKin sairaanhoitajakoulutus on profiloitunut vaativaan kliiniseen hoitotyön ja yksilöllistettyyn terveyden edistämiseen.

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Tutkinto toteutetaan toiminnallisesti kaksikielisenä niin, että opetuskielinä ovat englanti ja suomi. Englanninkieliseen opetukseen integroidaan opintojen alusta lähtien suomenkielistä hoitotyön opetusta. Englanninkielisen opetuksen osuus pienenee vähitellen, ja suomen kielellä opiskelu lisääntyy. Tämän lisäksi koulutus sisältää suomi toisena kielenä -opintoja 19–22 opintopistettä. Tavoitteena on, ammatillisen osaamisen kehittymisen lisäksi, että opintojen aikana saavutetaan terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävien edellyttämä riittävä suullinen ja kirjallinen kielitaitotaso.

Sairaanhoitajan tutkintoon johtavan koulutuksen päätyttyä opiskelijalla on laaja-alaiset ja näyttöön perustuvat tiedot ihmisestä, terveydestä, ympäristöstä ja hoitamisesta. Opiskelija osaa toimia yksilövastuisen hoitotyön periaatteiden mukaan potilaan ja hänen perheensä hoitoprosessin kaikissa vaiheissa. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti ohjausmenetelmiä hoitotyössä. Opiskelijalla on vahva sairaanhoitajan ammatti-identiteetti, eettinen osaaminen ja kyky reflektion kautta kehittää ja arvioida omaa toimintaansa.

Ensimmäisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa sairaan ihmisen hoitamisen perusteet. Opiskelija osaa noudattaa omassa toiminnassaan terveydenhuoltoa koskevaa lainsäädäntöä ja hoitotyön eettisiä ohjeita. Opiskelija osaa tunnistaa ja ennakoida yksilön ja yhteisön terveysongelmia. Opiskelija osaa tarkkailla ihmisen peruselintoimintoja ja tunnistaa potilaan hoitotyön tarpeita ja osaa käyttää turvallisesti tilanteeseen sopivia hoitotyön auttamismenetelmiä. Opiskelija osaa toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti ja hallitsee lääkelaskut. Opiskelija osaa antaa ensiapua hätätilanteissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon erilaisten kulttuurien merkityksen hoitotyössä.


Keskivaiheen opintojen aikana opiskelija kehittää kliinistä osaamistaan hoitotyön eri alueilla sekä osaa määrittää eri-ikäisten potilaiden / asiakkaiden hoitotyön tarpeita sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida näiden hoitotyötä yhteistyössä potilaiden / asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Opiskelija käyttää eri tieteenalojen tietoa oman toimintansa perustana. Opiskelija osaa ohjata ja tukea potilaita / asiakkaita itsehoidossa. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä potilaiden / asiakkaiden edun mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti omaa työtään.


Ammattiopinnoissa opintojen loppuvaiheessa opiskelijan osaaminen vahvistuu ja syvenee. Opiskelija osaa tehdä eettisesti päteviä, näyttöön perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti. Opiskelija osaa vastata eri-ikäisten potilaiden ja perheiden hoidollisiin tarpeisiin omalla hoitotyön erityisalallaan. Opiskelija osaa toimia omahoitajana yksilövastuisen hoitotyön periaatteiden mukaan potilaan ja hänen perheensä hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.

Sijoittuminen työelämään

TAMKista valmistuneena sairaanhoitajana sinulla on hyvät työllistymismahdollisuudet hoitotyön eri alueille. Sairaanhoitajana sinulla on mahdollisuus toimia eri- ikäisten ihmisten kanssa erilaisissa hoitoympäristöissä. Työpaikkoja on perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, sosiaalihuollossa sekä yksityisen ja kolmannen sektorin palveluissa, Suomessa ja ulkomailla.
Työpaikka voi olla esim. sairaalan vuodeosastolla, päivystys- ja ajanvarauspoliklinikalla tai leikkausosastolla. Se voi löytyä myös kotisairaanhoidosta, erilaisista kuntoutus- ja hoitokodeista, lääkäriasemilta tai digitaalisesta terveydenhuollosta. Näiden lisäksi sairaanhoitajatutkinto mahdollistaa työskentelyn asiantuntija- ja konsulttitehtävissä, yrittäjänä, vapaaehtoisjärjestöjen palveluksessa tai kansainvälisissä tehtävissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Sinulla on mahdollisuus sairaanhoitajatutkinnon suoritettuasi jatkaa opintojasi eteenpäin erilaisin täydennys- ja jatkokoulutuksin.

Sairaanhoitaja voi syventää ja laajentaa osaamistaan suorittamalla erilaisia sosiaali- ja terveydenhuollon täydennyskoulutuksia, erikoistumisopintoja ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. TAMK tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet jatkuvaan oppimiseen. Sairaanhoitajan on mahdollista hakeutua myös yliopistoon suorittamaan kandi- ja maisteriopinnot hoitotieteessä tai terveystieteissä.

Katso TAMKin YAMK-tutkintojen hakuohjeet:
YAMK-tutkinnot

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

Sairaanhoitajakoulutuksessa opintosuoritukset arvioidaan numeerisesti (arviointiasteikolla K5-0/hylätty) tai hyväksytty- hylätty asteikolla. Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät kunkin opintojakson kuvauksesta.

Suoritusten arvioinnissa käytetään pohjana TAMKin yleisiä arviointikriteereitä.
https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/tamk?page=2198

Valmistuminen

Sairaanhoitajaksi valmistuminen edellyttää opintojen suorittamista ja osaamistavoitteiden saavuttamista opetussuunnitelman mukaisessa järjestyksessä ja laajuudessa. TAMKista valmistuneena sairaanhoitajana sinulla on vahvat tulevaisuuden työelämätaidot ja taito kehittää hoitotyötä.

Opintojen toteuttaminen

Tutkintoon johtava sairaanhoitajakoulutus on laajuudeltaan 210 op ja kestää 3,5 vuotta. Opetus toteutuu päiväopintoina mm. koululla tapahtuvana lähiopetuksena, käden taitojen harjoitteluna, simulaatio-opiskeluna, itsenäisenä opiskeluna ja yhdessä tekemisenä. Osa opetuksesta voi tapahtua etäopetuksena ja ilta-aikaan. Sairaanhoitajakoulutus sisältää erilaisissa hoitoympäristöissä tapahtuvaa ammattitaitoa edistävää ohjattua harjoittelua 75 opintopistettä. Opintoihin kuuluu myös 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö. Opiskelijan hoitotyön osaaminen laajenee ja syvenee opintojen ajan.

Sairaanhoitajatutkinnon voi suorittaa sekä suomen että osittain englanninkielisenä kokopäiväopiskeluna.

Opintojen suorittamisessa ja etenemisessä noudatetaan opetussuunnitelmakohtaisia periaatteita. Opetussuunnitelmien tarkemman kuvauksen ja periaatteet löydät opinto-oppaasta opetussuunnitelmat välilehdeltä.

Tutkinnon kehittäminen

Opetussuunnitelmassa on huomioitu Suomen terveyspoliittiset ohjelmat sekä TAMKin strategia. Lisäksi on otettu huomioon terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain ja asetuksen säädösten toteutuminen. Valtakunnalliset sairaanhoitajan (180 op) osaamisvaatimukset ja niiden sisällöt on myös huomioitu sairaanhoitajakoulutuksen kehittämisessä ja sisällöissä.

TAMKin sairaanhoitajakoulutuksen neuvottelukunta ja työelämäyhteistyökumppanit ovat olleet mukana opetussuunnitelmatyössä antamalla kommentteja opetussuunnitelman sisällöstä ja rakenteesta.

Tutkinto vastaa Suomen kansallisen tutkintojärjestelmän ammattikorkeakoulututkinnolle asettamia kriteereitä sekä tutkintojen ja muun osaamisen eurooppalaista viitekehystä.

Kaksikielinen sairaanhoitajan tutkinto-ohjelma
Tunnus
(24TOKASA)
Kaksikielinen sairaanhoitajan tutkinto-ohjelma
Tunnus
(24TOKASA)
Nursing (aimed at immigrants)
Tunnus
(22TOKASA)
Nursing (aimed at immigrants)
Tunnus
(22TOKASA)
Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 26.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 20.12.2024

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Akindayo Ogunbayo
  • Sanna Laiho
  • Ella Hakala
Vastuuhenkilö

Sanna Laiho

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on kehittää perusosaamista verenkierto- ja hengityselimistön rakenteesta ja toiminnasta.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tietää peruskudostyyppien rakenteen ja tavan, jolla ne muodostavat elimiä
• osaa veren ja verenkiertoelimistön sekä hengityselimistön rakenteen ja toiminnan
• osaa opintojakson keskeiset käsitteet ja sanaston suomeksi

Sisältö (OJ)

• kudokset
• veren ja verenkiertoelimistön rakenne ja toiminta
• hengityselimistön rakenne ja toiminta
• opintojakson keskeinen sanasto suomen kielellä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
• tunnistaa kudostyypit, osaa nimetä ne ja tietää niiden merkityksen pääpiirteissään
• tietää ihmisen verenkierto- ja hengityselimistön rakenteen ja toiminnan perusteet

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
• osaa kudosten rakenteen ja merkityksen
• osaa ihmisen verenkierto- ja hengityselimistön rakenteen ja toiminnan
• osaa kuvata ihmisen elimistön toimintojen suhdetta toisiinsa ja soveltaa oppimaansa tietoa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
• ymmärtää kudosten rakenteen ja merkityksen laajasti koko elimistön toiminnan kannalta
• osaa ihmisen verenkierto- ja hengityselimistön rakenteen ja toiminnan syvällisesti
• osaa soveltaa anatomian ja fysiologian tietojaan, osoittaa kokonaisuuksien hallintaa sekä osaa yhdistää teoreettisen osaamisen ammatilliseen kontekstiin

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Implementation plan will be updated before the orientation meeting

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 12.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 09.03.2025

Laajuus

9 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

56 % Lähiopetus, 44 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
  • Johanna Kangaspunta
  • Sanna Aalto
  • Essi Ylistalo
  • Virva Vasari
  • Johanna Vilppola
  • Terhi Tapaninen
  • Ella Hakala
  • Hanna Sahinoja
Vastuuhenkilö

Annukka Huuskonen

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson aikana hyppäät hoitotyön maailmaan, jossa opit monipuolisesti erilaisia hoitotyön perustaitoja sekä asiakaskohtaamista. Opit kuinka psyykkiset tekijät vaikuttavat eri ikäisten asiakkaiden hyvinvointiin ja kehitykseen. Opintojaksolla saat valmiudet toimia tavallisimmissa ensiapua vaativissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa.

Hoitotyö 1, 4 op
Hoitotyö 1 osuuden suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää yksilövastuisen hoitotyön ja omahoitajana toimimisen periaatteet suomalaisessa hoitoympäristössä
• osaa työskennellä aseptisten periaatteiden mukaisesti
• osaa perustaidot potilaan päivittäisiin toimiin ja auttamismenetelmiin liittyen
• osaa kuntouttavan hoitotyön periaatteet
• osaa ergonomisen työskentelytavan periaatteet hoitotyössä
• osaa terveyttä edistävän ravitsemuksen perusteet
• osaa sanoittaa omaa hoitotyön toimintaansa ja sen vaiheita suomeksi
• osaa nimetä potilaan hygieniaan ja erittämiseen liittyvät välineet myös suomen kielellä
• ottaa vastuun omasta oppimisestaan sekä toimii hyvässä yhteistyössä ja luotettavasti pienryhmässä

Hoitotyö 2, 3 op
Hoitotyö 2 osuuden suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää peruselintoimintojen normaalin toiminnan ja tunnistaa niissä tapahtuvat muutokset
• osaa tarkkailla ja turvata asiakkaan peruselintoiminnot hoitotyön auttamismenetelmillä
• ymmärtää mitä tarkoitetaan ABCDE-, NEWS- ja ISBAR -menetelmillä ja osaa soveltaa niitä
• ymmärtää kivunhoidon osana hoitotyötä
• osaa sanoittaa omaa toimintaansa ABCDE ja NEWS toimintojen vaiheissa
• osaa nimetä vitaalielintoimintojen mittaamiseen tarvittavat välineet myös suomen kielellä
• ottaa vastuun omasta oppimisestaan sekä toimii hyvässä yhteistyössä ja luotettavasti

Psykologia 1 op
Psykologian osuuden suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää psyykkisten tekijöiden yhteyden asiakkaan hyvinvointiin
• huomioi eri-ikäisten ihmisten psyykkisen kehityksen asiakastyössä

Ensiapu 1 op
Ensiavun osuuden suoritettuaan opiskelija
• osaa toimia näyttöön perustuen oma-aloitteisesti ja antaa ensiapua tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa huomioiden turvallisuuden ja henkisen ensiavun tarpeen
• osaa hälyttää lisäapua myös suomeksi

Sisältö (OJ)

Hoitotyö 1, 4 op
• yksilövastuinen hoitotyö ja omahoitajana ohjaamisen vastuut ja periaatteet
• aseptinen työskentely hoitoympäristössä
• yleisen siisteyden ja järjestyksen noudattaminen harjoitustunneilla
• asiakkaan ja hoitajan ergonomian sekä huomioiminen hoitotyössä sekä asiakasta avustaessa
• ihmisen perustarpeiden huomioiminen ja hoitaminen
• kuntouttava hoitotyö työtapana päivittäisissä toimissa
• suomalaiset ravitsemussuositukset
• aktiivinen toiminta ja tavoitteellinen ongelmanratkaisu pienryhmässä
• keskeinen sanasto ja perushoitotyön vuorovaikutustilanteet suomeksi

Hoitotyö 2, 3 op
• verenkierron, hengityksen ja lämpötasapainon tarkkailu, mittaaminen ja siihen liittyvät hoitotyön auttamismenetelmät
• ABCDE-, NEWS- ja ISBAR menetelmät potilaan hoidossa ja raportoinnissa
• kipu ja sen hoidon perusteet ja kivun arviointi
• kaasulaskujen perusteet
• keskeinen sanasto ja perushoitotyön vuorovaikutustilanteet suomeksi
• aktiivinen toiminta ja tavoitteellinen ongelmanratkaisu pienryhmässä

Psykologia 1 op
• psykologiset reaktiot kriisitilanteissa: sairastuminen, traumaattiset kriisit yksilön ja yhteisön näkökulmasta
• terveyspsykologinen näkökulma asiakkaan hyvinvoinnin edistämisessä: esimerkiksi resilienssi, stressi, vireystilan säätely, psyykkinen itsesäätely
• kehityspsykologinen näkökulma asiakkaan hyvinvoinnin edistämisessä

Ensiapu 1 op
• hätätilanteen tunnistaminen ja lisäavun hälyttäminen
• tajuttoman ja sairauskohtauksen saaneen henkilön ensiapu
• lapsen ja aikuisen peruselvytys, PPE-D (defibrillaatio)
• tapaturmapotilaan ensiapu
• henkinen ensiapu
• lisäavun hälyttämisen keskeinen sanasto suomeksi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Hoitotyö 1:
Opiskelija
• ymmärtää yksilövastuisen hoitotyön ja omahoitajana toimimisen periaatteet
• tietää miten työskennellä aseptisten periaatteiden mukaisesti
• tietää perustiedot potilaan päivittäisiin toimiin ja auttamismenetelmiin liittyen
• tietää kuntouttavan ja hoitotyön periaatteet
• tietää ergonomisen työskentelytavan periaatteet hoitotyössä
• tietää terveyttä edistävän ravitsemuksen perusteet
• ymmärtää vuorovaikutuksen merkityksen osana hoitotyötä
• on osallistunut pienryhmätyöskentelyyn

Hoitotyö 2:
Opiskelija
• tietää peruselintoimintojen normaalin toiminnan ja tunnistaa niissä tapahtuvat muutokset
• tietää, miten asiakkaan peruselintoimintoja tarkkaillaan ja turvataan hoitotyön auttamismenetelmillä
• tietää mitä tarkoitetaan ABCDE- ja NEWS-menetelmillä ja tietää miten niitä käytetään
• ymmärtää perusasiat kivunarvioinnista ja sen hoidosta
• ymmärtää vuorovaikutuksen merkityksen osana hoitotyötä
• on osallistunut pienryhmätyöskentelyyn

Psykologia:
Opiskelija
• tietää psyykkisten tekijöiden yhteydestä asiakkaan hyvinvointiin
• tietää eri-ikäisten ihmisten psyykkisestä kehityksestä asiakastyössä

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Hoitotyö 1:
Opiskelija
• osaa toimia yksilövastuisen hoitotyön ja omahoitajuuden periaatteiden mukaisesti
• osaa työskennellä aseptisten periaatteiden mukaisesti ja ekologisesti
• osaa perustiedot potilaan päivittäisiin toimiin ja auttamismenetelmiin liittyen
• osaa kuntouttavan hoitotyön periaatteet
• osaa ergonomisen työskentelytavan periaatteet hoitotyössä
• osaa terveyttä edistävän ravitsemuksen perusteet
• harjaantuu vuorovaikutustilanteissa
• ottaa vastuun omasta oppimisestaan ja toimii hyvässä yhteistyössä pienryhmässä

Hoitotyö 2:
Opiskelija
• osaa työskennellä aseptisten periaatteiden mukaisesti ja ekologisesti
• ymmärtää peruselintoimintojen normaalin toiminnan ja tunnistaa niissä tapahtuvat muutokset
• osaa tarkkailla ja turvata asiakkaan peruselintoiminnot perushoitotyön auttamismenetelmillä
• ymmärtää mitä tarkoitetaan ABCDE-, NEWS- ja ISBAR-menetelmillä ja osaa käyttää niitä
• ymmärtää perusasiat kivunhoidosta, kuten kivun tarkkailusta, arvioinnista ja kivun hoidon perusmenetelmistä
• harjaantuu kasvokkain tapahtuvissa ohjaustilanteissa
• ottaa vastuun omasta oppimisestaan ja toimii hyvässä yhteistyössä pienryhmässä

Psykologia:
Opiskelija
• osaa tunnistaa psyykkisten tekijöiden yhteyttä asiakkaan hyvinvointiin
• osaa tunnistaa eri-ikäisten ihmisten psyykkisen kehitykseen liittyviä asioita asiakastyössä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Hoitotyö 1:
Opiskelija
• toimii erinomaisesti aseptisten periaatteiden mukaisesti ja huomioi kestävän kehityksen
• pohtii, perustelee ja yhdistää teoriassa oppimaansa käytäntöön
• osaa työskennellä kliinisen hoitotyön perustaitoja käyttäen
• osaa huomioida ja noudattaa yksilövastuisen hoitotyön perusperiaatteita
• ottaa aktiivisesti vastuun omasta oppimisestaan ja työskentelystään pienryhmässä ja sitoutuu tavoitteelliseen ongelmanratkaisuprosessiin pienryhmän kanssa

Hoitotyö 2:
Opiskelija
• toimii erinomaisesti aseptisten periaatteiden mukaisesti
• osaa käyttää erilaisia hoitotyön auttamismenetelmiä aikuisen lämmönsäätelyjärjestelmän ja hengitys- ja verenkiertoelimistöön liittyvissä ongelmissa, sekä perustella toimintaansa hoitotyön näkökulmasta
• osaa työskennellä kliinisen hoitotyön perustaitoja käyttäen
• osaa huomioida ja noudattaa yksilövastuisen hoitotyön perusperiaatteita
• ottaa aktiivisesti vastuun omasta oppimisestaan ja työskentelystään pienryhmässä ja sitoutuu tavoitteelliseen ongelmanratkaisuprosessiin pienryhmän kanssa

Psykologia:
Opiskelija
• osaa tunnistaa monipuolisesti psyykkisten tekijöiden yhteyttä asiakkaan hyvinvointiin
• osaa tunnistaa laaja-alaisesti eri-ikäisten ihmisten psyykkisen kehitykseen liittyviä asioita asiakastyössä

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Ensiapu:
Hyväksytty
Opiskelija
• osaa antaa oma-aloitteisesti ensiapua näyttöön perustuen tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa
• huomioi ensiapua antaessaan oman ja muiden turvallisuuden
• huomioi henkisen ensiavun tarpeen
Hylätty
Opiskelija
• ei osaa perustella antamaansa ensiapua näyttöön perustuen
• ei kykene oma-aloitteisesti antamaan ensiapua
• ei huomioi turvallisuusnäkökulmia antaessaan ensiapua
• ei huomioi henkisen ensiavun tarvetta

Arviointiasteikko

0-5

Lisätietoja opiskelijoille

Implementation plan will be edited before the orientation class.

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 10.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.10.2024

Laajuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Essi Ylistalo
  • Tarja Friman
  • Ella Hakala
Vastuuhenkilö

Essi Ylistalo

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on kehittää aseptista osaamista ja oppia perusteet mikrobiologiasta infektioiden ehkäisyn näkökulmasta.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija 
• ymmärtää infektioiden ehkäisyn perusteet laaja-alaisesti erilaisissa hoitotyön toimintaympäristöissä Suomessa
• osaa terveyden kannalta keskeiset mikrobiryhmät ja osaa soveltaa tietämystään terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ehkäisemisessä
• osaa soveltaa ja arvioida aseptisen työskentelyn periaatteita erilaisissa hoitotyön toimintaympäristöissä sekä perustella toimintaa näyttöön perustuvalla hoitotyöllä 
• osaa infektiontorjunnan keskeisen sanaston suomeksi

Sisältö (OJ)

• infektioiden ehkäisyn kannalta keskeiset mikrobit, niiden tartuntatiet ja –tavat
• mikrobien merkitys infektioiden ehkäisyssä ja mikrobien lisääntyminen
• aseptinen työskentely erilaisissa hoitotyön ympäristöissä Suomessa
• henkilö- ja käsihygienian merkitys aseptisessa työskentelyssä
• erilaisten eristysvarotoimien käyttö hoitotyössä
• infektioiden ehkäisyyn liittyvä kirjaaminen hoitotyössä 
• infektiotorjunnan keskeinen sanasto suomeksi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
• tietää keskeiset infektioiden ehkäisyn perusteet
• tunnistaa terveyden kannalta keskeiset mikrobiryhmät ja tietää niiden leviämisen perusteet
• osaa työskennellä aseptisten periaatteiden mukaisesti potilasturvallisuutta vaarantamatta 

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
• on saanut hyvän kokonaiskuvan infektioiden ehkäisyn perusteista
• osaa terveyden kannalta keskeiset mikrobiryhmät ja ymmärtää niiden leviämisen merkityksen terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ehkäisemisessä
• osaa työskennellä aseptisen työskentelyn periaatteita noudattaen sekä perustella toimintaansa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
• ymmärtää infektioiden ehkäisyn perusteet laaja-alaisesti erilaisissa hoitotyön toimintaympäristöissä
• osaa terveyden kannalta keskeiset mikrobiryhmät ja osaa soveltaa tietämystään terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ehkäisemisessä
• osaa soveltaa ja arvioida aseptisen työskentelyn periaatteita erilaisissa hoitotyön toimintaympäristöissä sekä perustella toimintaa näyttöön perustuvalla hoitotyöllä 

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tuuli Uusitalo
  • Sanna Aalto
  • Ella Hakala
Vastuuhenkilö

Tuuli Uusitalo

Ryhmät
  • 22TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- toimii asiantuntevasti sisätautikirurgisessa hoitotyössä, hyödyntäen näyttöön perustuvaa tietoa
- hallitsee sisätautikirurgisen hoitotyön prosessin
- hallitsee ABCDE protokollan käytön potilaan voinnin arvioinnissa
- hallitsee keskeiset periaatteet kuntouttavassa sisätautikirurgisessa hoitotyössä
- osaa tukea potilasta ja läheisiä
- ymmärtää sairauden aiheuttaman kriisin merkityksen

Sisältö (OJ)

--näyttöön perustuva sisätautikirurginen hoitotyö
- sisätautikirurgisten potilaiden hoitotyön prosessi
- ABCDE protokolla voinnin ja peruselintoimintojen arvioinnissa
- kuntouttavan hoitotyön periaatteet
- potilaan ja läheisten itsehoidon ohjaus
- potilaan ja omaisten tukeminen kriisissä

Esitietovaatimukset (OJ)

Alku- ja keskivaiheen opinnot suoritettuina, vähintään 135 op, sisältäen sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyön opinnot ja anatomia ja fysiologia –opintojaksot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
- hallitsee teoreettiset, näyttöön perustuvat ja eettiset perustiedot sisätauti-kirurgisen potilaan hoitotyössä ja hoitotyön prosessissa
- tunnistaa yleisimmät sisätautikirurgiset pitkäaikaissairaudet ja akuutit tilat
- tunnistaa yleisimmät elintoimintojen häiriöt ja kuinka ne vaikuttavat potilaan terveyteen ja hoitoon - tietää kuntouttavan hoitotyön periaatteet
- ymmärtää potilaan ja läheisten ohjauksen tärkeyden
- tietää potilaiden ja perheiden tarvitsevan tukea sairaudesta johtuvassa kriisissä
- ei osaa aina perustella valintojaan toiminnassaan, tarvitsee ohjausta, mutta ottaa vastuun omasta oppimisestaan

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
- osoittaa hyvää teoreettista, näyttöön perustuvaa ja eettistä osaamista sisätauti-kirurgisen potilaan hoitotyössä ja hoitotyön prosessissa
- osaa yleisimmät sisätautikirurgiset pitkäaikaissairaudet ja akuutit tilat
- osaa määrittää ja arvioida yleisimpiä elintoimintojen häiriöitä ja kuinka ne vaikuttavat potilaan terveyteen ja hoitoon
- osaa kuntouttavan hoitotyön periaatteet
- osaa ohjata potilaita ja läheisiä
- tietää miten tukea potilaita ja perheitä sairaudesta johtuvassa kriisissä
- osaa perustella valintojaan toiminnassaan, ymmärtää vastuun ottamisen tärkeyden omasta oppimisestaan

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
- osoittaa ja hyödyntää laaja-alaisesti teoreettista, näyttöön perustuvaa ja eettistä osaamista sisätauti-kirurgisen potilaan hoitotyössä ja hoitotyön prosessissa
- hallitsee yleisimmät sisätautikirurgiset pitkäaikaissairaudet ja akuutit tilat
- hallitsee, määrittää ja arvioi elintoimintojen häiriöitä ja kuinka ne vaikuttavat potilaan terveyteen ja hoitoon
- hallitsee kuntouttavan työotteen hoitotyössä
- osaa perustellusti ohjata potilaita ja läheisiä
- hallitsee eri tukimuodot potilaiden ja perheiden kohdatessa sairaudesta johtuvan kriisin
- tekee perusteltuja valintoja, ottaa vastuun omasta oppimisestaan

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

03.06.2024 - 18.08.2024

Ajoitus

21.10.2024 - 24.11.2024

Laajuus

7 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Johanna Vilppola
  • Terhi Tapaninen
Vastuuhenkilö

Johanna Vilppola

Ryhmät
  • 23TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- osaa toimia mielenterveyttä edistävällä ja mielenterveys- ja päihdeongelmia ehkäisevällä tavalla eri toimintaympäristöissä
- osaa kohdata ammatillisesti erilaisista elämäntilanteista ja eri kulttuureista tulevia asiakkaita ja perheitä, joilla on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia tai kriisiytynyt elämäntilanne
- tunnistaa ja osaa ottaa puheeksi eri-ikäisten asiakkaiden mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista johtuvia oireita
- osaa tehdä hoidon tarpeen arviointia yhteistyössä sairastuneen ja hänen perheensä kanssa
- osaa arvioida potilaan hoidon tarpeen perusteella hoitoon ohjauksen tarpeen erityispalveluihin tai erityistyöntekijän palvelujen piiriin yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa
- osaa asiakaslähtöisen ohjauksen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- osaa huomioida lasten ja muiden läheisten tilanteen perheenjäsenen sairastuessa mielenterveys- ja/tai päihdeongelmaan
- osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida perusterveydenhuollossa mielenterveys- ja/tai päihdeongelmien hoitoa näyttöön perustuvaa tietoa käyttäen ja palautetta hyödyntäen yhteistyössä muiden ammattilaisten, potilaan ja perheen kanssa
- osaa hyödyntää digitaalisia työvälineitä omassa toiminnassaan
- osaa toimia uhkaavassa vuorovaikutustilanteessa ennakoivasti ja ammatillisesti
- osaa reflektoida oman persoonansa ammatillista käyttöä ja tunnistaa omia kehittämishaasteitaan
- tietää tavallisimmat psykiatriset sairaudet sekä niiden oireet, tutkimukset ja hoitomuodot
- tietää psykiatrisen farmakogenetiikan perusteet sekä geenien vaikutuksista mielenterveyshäiriöiden syntyyn
- tietää lääkehoidon perusteet ja erityispiirteet mielenterveys- ja päihdehoitotyössä

Sisältö (OJ)

- mielenterveyden edistäminen, mielenterveys- ja päihdeongelmien ennaltaehkäisy hoitotyössä
- mielenterveys- ja päihdehoitotyön keskeisimmät hoitomenetelmät perusterveydenhuollossa
- mielenterveys- ja päihdehoitotyötä ohjaavat keskeiset lait ja asetukset
- mielenterveys- ja päihdeongelmien tunnistamismenetelmät, haastattelu ja keskeisimpien oiremittareiden käyttö
- mielenterveys- ja päihdehoitotyön tarpeen arviointi äkillisissä kriisiytyneissä tilanteissa sekä hoidon ja kuntoutuksen jatkuessa
- hoidollinen vuorovaikutus ja asiakaslähtöinen ohjausosaaminen eri ikäisten kanssa mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- hoitosuunnitelma ja rakenteinen kirjaaminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- kuntouttava työote mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- digitaalisten työvälineiden hyödyntäminen
- ennakoiva vuorovaikutus uhkaavassa, eskaloituvassa tilanteessa
- oman ammatillisen persoonan käyttö ja kehittäminen
- psykofarmakologia ja psykiatrinen farmakogenetiikka
- psykiatrinen ja päihdepsykiatrinen diagnostiikka ja psykiatria lääketieteen erikoisalana

Esitietovaatimukset (OJ)

Ensimmäisen vuoden opinnoista 30 op suoritettuna, sisältäen opintojakson lääkehoito ja lääkelaskut.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
- tietää mielenterveyden edistämisen sekä mielenterveys- ja päihdeongelmien ennaltaehkäisyn perusperiaatteet
- tunnistaa keskeisiä mielenterveys- ja päihdehoitotyön ongelmia ja perusterveydenhuollossa toteutettavia auttamismenetelmiä
- tuntee hoidollisen vuorovaikutuksen ja asiakaslähtöisen ohjauksen perusteet mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- tietää oman ammatillisen persoonan käytön ja kehittämisen merkityksen
- tietää, mitä tarkoitetaan kuntoutumista tukevalla lähestymistavalla
- tunnistaa keskeisiä psykiatrisia diagnooseja ja lääketieteellisiä hoitomenetelmiä
- tietää geenien vaikutuksesta mielenterveys- ja päihdehäiriöihin
- tietää keskeiset mielenterveys- ja päihdehäiriöiden hoitoon käytettävät lääkkeet ja perusteet psykiatrisesta farmakogenetiikasta

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Tyydyttävän arviointikriteerien lisäksi
Opiskelija
- osaa ottaa puheeksi mielenterveys- ja päihdeongelmia ja arvioida hoidon tarvetta
- osaa soveltaa tietoa mielenterveys- ja päihdehoitotyön ongelmista
- osaa soveltaa perusterveydenhuollossa toteutettavia auttamismenetelmiä
- osaa soveltaa tietoa hoitosuhdetyöskentelystä ja asiakaslähtöisestä ohjauksesta
- osaa soveltaa kuntoutumista tukevaa lähestymistapaa
- tunnistaa perusterveydenhuollossa arvioitavia psykiatrisia diagnooseja ja niiden lääketieteellisiä hoitomenetelmiä
- hakee ja hyödyntää työskentelyssään näyttöön perustuvaa tietoa
- tietää lääkehoidon perusteet ja erityispiirteet mielenterveys- ja päihdehoitotyössä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Hyvän arviointikriteerien lisäksi
Opiskelija
- osaa arvioida potilaan hoidon tarvetta oireiden vaikeusasteen ja potilaan voimavarojen mukaan sekä huomioida potilaan perheen ja verkoston
- osaa arvioida omaa ammatillista osaamistaan mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- tietää mielenterveys- ja päihdehäiriöiden hoidossa käytetyt lääkeaineet
- tunnistaa keskeisimmät päihdepsykiatriset diagnoosit ja niiden hoitomenetelmät

Aika ja paikka

Etä- ja lähiopetusta, mutta vain yhdellä tavalla kerrallaan.



Seuraamme organsiaation ohjeita, mikäli yhteiskunnallisia tai globaaleja muutoksia ilmenee. Muutokset mahdollisia.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Osiot:
1. Mielenterveys- ja päihdehoitotyö (arviointiasteikko: (0)1-5): ravitsemus, psykofarmakolgogia, hoitosuunnitelma (hyväksytty/hylätty) itsenäinen opiskelu ja tentti Moodlessa, huomioi erillinen suoritusaikataulu
2. Psykiatria (hyväksytty/hylätty) itsenäinen opiskelu ja tentti Moodlessa, huomioi erillinen suoritusaikataulu
3. Pienryhmätyöskentely: Terapeuttinen keskustelu ja kuuntelu, Tieteellinen artikkeli
Hoitotyön tentin uusinta I: viikko 2, uusinta II viikko 6, arvosanan korotus: osallistuminen uusintaan II (koko opintojakson materiaalia mukaan lukien itsenäisenopiskelun materiaalit).
Kaikki tentit ja tehtävät tulevat olla palautettu annettuihin aikarajoihin mennessä. Tämän jälkeen ei tehtäviä ole mahdollista palauttaa kuin vastaavan toteutuksen yhteydessä toisen ryhmän mukana.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot, tiimityö, pienryhmätyöskentely, henkilökohtaiset tehtävät yksin, parin tai ryhmän kanssa, kokemusasiantuntijan vierailu

Oppimateriaalit

Mielenterveyshoitotyö: Hämäläinen K., Kanerva A., Kuhanen C., Schubert C. &
Seuri T. 2017. Mielenterveyshoitotyö s. 65-101 ja 139-
298.
Päihdehoitotyö: Partanen A, Holmberg J, Inkinen M, Kurki M & Salo-Chydenius S. 2018. Päihdehoitotyö s. 131-162 ja 191-
415.
Psykopharmakologia:
Ravitsemus: Materiaalit: Moodlessa
Psykiatria:
Luennot englanniksi ja/tai Lepola, U., Koponen H., Leinonen E., Isohanni, M.,
Joukamaa M. & Hakola P. 2002. Psykiatria. Helsinki:
WSOY.
Luentomateriaalit

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Pakollisia läsnäolo-opetuksia ovat:
Orientaatio tiistaina: 22.10.2024 (etäopetus)
Pienryhmätyöskentely I: torstaina 31.10 ja perjantaina 1.11.2024
ennakkotehtävä/pretask+ terapeuttinen keskustelu ja kuuntelu (luokassa)
Pienryhmätyöskentely II: Tieteellinen artikkeli ja palautekeskustelu torstaina 14.11.2024 (etäopetus)
Hoitosuhde-tehtävän purku: perjantaina 22.11.2024
Hoitotyön tentti: perjantaina 22.11.2024

Löydät kaikki luentomateriaalit ja muut materiaalit Moodlesta. Luokassa opiskelemme keskustellen, saatamme pelata pelejä tai tehdä ryhmä- tai paritöitä jne.
Tentti: yksilötentti (pari tai ryhmätentti ovat mahdollisia opettajan pedagogisen arvion mukaisesti)

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija
- tietää mielenterveyden edistämisen sekä mielenterveys- ja päihdeongelmien ennaltaehkäisyn perusperiaatteet
- tunnistaa keskeisiä mielenterveys- ja päihdehoitotyön ongelmia ja perusterveydenhuollossa toteutettavia auttamismenetelmiä
- tuntee hoidollisen vuorovaikutuksen ja asiakaslähtöisen ohjauksen perusteet mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- tietää oman ammatillisen persoonan käytön ja kehittämisen merkityksen
- tietää, mitä tarkoitetaan kuntoutumista tukevalla lähestymistavalla
- tunnistaa keskeisiä psykiatrisia diagnooseja ja lääketieteellisiä hoitomenetelmiä
- tietää geenien vaikutuksesta mielenterveys- ja päihdehäiriöihin
- tietää keskeiset mielenterveys- ja päihdehäiriöiden hoitoon käytettävät lääkkeet ja perusteet psykiatrisesta farmakogenetiikasta

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tyydyttävän arviointikriteerien lisäksi
Opiskelija
- osaa ottaa puheeksi mielenterveys- ja päihdeongelmia ja arvioida hoidon tarvetta
- osaa soveltaa tietoa mielenterveys- ja päihdehoitotyön ongelmista
- osaa soveltaa perusterveydenhuollossa toteutettavia auttamismenetelmiä
- osaa soveltaa tietoa hoitosuhdetyöskentelystä ja asiakaslähtöisestä ohjauksesta
- osaa soveltaa kuntoutumista tukevaa lähestymistapaa
- tunnistaa perusterveydenhuollossa arvioitavia psykiatrisia diagnooseja ja niiden lääketieteellisiä hoitomenetelmiä
- hakee ja hyödyntää työskentelyssään näyttöön perustuvaa tietoa
- tietää lääkehoidon perusteet ja erityispiirteet mielenterveys- ja päihdehoitotyössä

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hyvän arviointikriteerien lisäksi
Opiskelija
- osaa arvioida potilaan hoidon tarvetta oireiden vaikeusasteen ja potilaan voimavarojen mukaan sekä huomioida potilaan perheen ja verkoston
- osaa arvioida omaa ammatillista osaamistaan mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
- tietää mielenterveys- ja päihdehäiriöiden hoidossa käytetyt lääkeaineet
- tunnistaa keskeisimmät päihdepsykiatriset diagnoosit ja niiden hoitomenetelmät

Ilmoittautumisaika

05.08.2024 - 16.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
  • Anna Rinne
  • Ella Hakala
  • Katja Varamäki
Vastuuhenkilö

Anna Rinne

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Tämän kurssin avulla tutustut monialaisesti tulevaisuuden sosiaali- ja terveysalan työkenttään ja saat työkaluja ammatillisen kasvun ja opintojen tueksi.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää ammatillisen kasvun yksilöllisen ja monialaisen merkityksen oppimisprosessissa
• ymmärtää resilienssin ja sosiaalisen kestävyyden merkityksen sosiaali- ja terveysalalla ja tunnistaa omia vahvuuksiaan sekä kehittämiskohteitaan oppijana
• huomioi turvallisuuden opiskelussa ja opiskeluyhteisössä
• työskentelee ryhmässä aktiivisesti ja muut huomioiden sekä ymmärtää vuorovaikutusosaamisen merkityksen monialaisessa opiskelu- ja työyhteisössä
• tuntee sosiaali- ja terveysalan arvot ja eettiset periaatteet.

Sisältö (OJ)

• monialaiset opiskelu-, ryhmä- ja tiimityöskentelytaidot sosiaali- ja terveysalalla
• reflektointi, palautteen vastaanottaminen ja palautteen antaminen opiskelijana ja työntekijänä
• itsesäätely- ja stressinhallintakeinot sekä palautuminen
• tunnetaidot ja tunteiden säätely
• minäpystyvyys ja itsemyötätunto
• itsensä johtaminen
• itseohjautuvuus, vastuunottaminen ja ongelmanratkaisutaidot
• psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen turvallisuus opiskelussa ja opiskeluyhteisössä
• sosiaali- ja terveysalan arvot ja ammattieettiset periaatteet
• moninaisuuden huomiointi opiskelu- ja työyhteisössä

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty:

Opiskelija
• Ymmärtää ammatillisen kasvun yksilöllisen ja monialaisen merkityksen oppimisprosessissa. Tietää palautteen antamisen ja vastaanottamisen merkityksen opiskelijana ja työntekijänä.
• Tietää resilienssin ja sosiaalisen kestävyyden merkityksen sosiaali- ja terveysalalla. Tunnistaa omia vahvuuksiaan sekä kehittämiskohteitaan oppijana, ja osaa hyödyntää tietoa omassa oppimisessaan.
• Osaa huomioida turvallisuuden opiskelussa ja opiskeluyhteisössä. Osaa toimia turvallisuutta edistäen ja moninaisuutta huomioiden.
• Osaa työskennellä ryhmässä aktiivisesti ja ottaa muut huomioon. Ymmärtää vuorovaikutusosaamisen merkityksen monialaisessa opiskelu- ja työyhteisössä.
• Tietää oman alansa arvot ja eettiset periaatteet sekä tunnistaa muiden sosiaali- ja terveysalojen arvoja ja eettisiä periaatteita.

Hylätty:

Opiskelija
• Ei ymmärrä ammatillisen kasvun yksilöllistä ja monialaista merkitystä oppimisprosessissa. Ei ymmärrä palautteen antamisen ja vastaanottamisen merkitystä opiskelijana ja työntekijänä.
• Ei ymmärrä resilienssin ja sosiaalisen kestävyyden merkitystä sosiaali- ja terveysalalla. Ei tunnista omia vahvuuksiaan sekä kehittämiskohteitaan oppijana, eikä hyödynnä tietoa omassa oppimisessaan.
• Ei huomioi turvallisuuden merkitystä opiskeluyhteisössä. Ei osaa toimia turvallisuutta edistäen ja moninaisuutta huomioiden.
• On passiivinen ja välttää osallistumista ryhmän työskentelyyn. Muiden huomioiminen on puutteellista. Ei ymmärrä vuorovaikutusosaamisen merkitystä monialaisessa opiskelu- ja työyhteisössä.
• Ei tiedä oman alansa arvoja ja eettisiä periaatteita, eikä tunnista muiden sosiaali- ja terveysalojen arvoja ja eettisiä periaatteita.

Aika ja paikka

Kurssin kesto viikot: 37-50
Pakollinen orientaatio etänä 11.9.2024.
Pakollinen pienryhmätyöskentely keskiviikkoisin tai torstaisin viikoilla 39,41,44,47 and 50.
Itsenäinen työskentely Moodlessa edellä viikoilla 37-50.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Posterin palautus Moodlen palautuskansioon ennen viimeistä pienryhmätapaamista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Itsenäinen työskentely Moodlessa ennen jokaista pienryhmätapaamista.
Itsenäinen valmistautuminen Moodlen tehtävien avulla ennen jokaista pienryhmätapaamista.
Aktiivinen osallistuminen pakollisissa pienryhmätapaamisissa.
Posterin tekeminen ja palauttaminen pienryhmässä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen verkkotyöskentely, pienryhmätyöskentely lähiopetuksena, omassa pienryhmässä itsenäinen työskentely.

Oppimateriaalit

Kaikki materiaali löytyy kurssin Moodlesta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op x 27 h = 135 h opiskelijan työtä
Orientaatio: 2 h
Pienryhmätapaamiset 2 op, 5 x 4h = 20 h
Itsenäinen työskentely Moodlessa ja omassa pienryhmässä 3 op, 113 h

Sisällön jaksotus

Kurssi koostuu seuraavista osista:
1. Orientaatio
2. Minä oppijana -pienryhmätapaaminen
3. Oletko tiimipelaaja? -pienryhmätapaaminen
4. Tunnetaidot hallussa -pienryhmätapaaminen
5. Omaan ja muiden SOTE-alaan ammattiryhmään tutustuminen -pienryhmätapaaminen
6. Ammatillinen kasvu – voiko se alkaa jo nyt? -pienryhmätapaaminen
7. Moodle-tehtävät ja posterin palautus
Teemat sisältävät itsenäistä työskentelyä Moodlessa sekä pienryhmätyöskentelyä koululla

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei ole.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi toteutetaan monialaisesti. Pienryhmät rakentuvat eri sote-alan opiskelijoista, joka harjaannuttaa monialaiseen työskentelyyn jo opintojen aikana.
Ensimmäisellä ja viimeisellä pienryhmätapaamiselle on 100% läsnäolopakko. Muissa pienryhmätapaamisissa on 80% läsnäolopakko. Jos opiskelija on pois pienryhmätapaamisista, hän voi korvata poissaolon toisen ryhmän tunnilla. Korvaaminen pitää aina sopia etukäteen pienryhmän opettajan kanssa. Poissaolo voidaan korvata tarvittaessa myös englanninkielisellä toteutuksella. Jos et osallistu kurssille edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti, voit suorittaa kurssin uudelleen seuraavalla lukukaudella.
Toteutussuunnitelma voi päivittyä ennen opintojakson orientaatiota.

Ilmoittautumisaika

04.12.2024 - 22.01.2025

Ajoitus

29.01.2025 - 11.03.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Katja Hautsalo
  • Ella Hakala
Vastuuhenkilö

Katja Hautsalo

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakso kehittää ymmärrystä yksilöllisestä vanhenemisesta ja antaa valmiudet toteuttaa eettistä ja yksilön tarpeet huomioivaa ikääntyneiden hoitotyötä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tietää vanhenemismuutoksista ja ymmärtää niiden monimuotoisuutta
• tietää ikääntymiseen liittyvät keskeiset erityispiirteet, sairaudet ja niiden hoidon perusteet
• tunnistaa toimintakyvyn eri osa-alueita ja niiden arviointimenetelmiä
• jäsentää ikääntyneen palvelujärjestelmän rakennetta
• tunnistaa ikääntyneen hoitotyön eettiset periaatteet ja huomioi ne oman työnsä arvoperustana
• ymmärtää muistisairauden yksilöllisen vaikutuksen sairastuneen ja hänen läheisensä elämään sekä tunnistaa muistisairaan ihmisen hoitotyön erityispiirteitä
• osaa opintojakson keskeiset käsitteet ja sanaston suomeksi
• osaa toimia jaksoon liittyvissä potilasohjaustilanteissa oman kielitaitotasonsa mukaan myös suomeksi

Sisältö (OJ)

• Vanhenemismuutokset
• Toimintakyvyn arviointi
• Ikääntyneen palvelujärjestelmä
• Ikääntyneen hoitotyön arvoperusta
• Ikääntymiseen liittyvät sairaudet ja erityispiirteet
• Ikääntyneen lääkehoidon perusteet
• Muistisairaan ihmisen hoitotyö
• Opintojakson keskeinen sanasto suomeksi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
• tunnistaa joitakin ikääntyneen vanhenemismuutoksia, ikääntymiseen liittyviä erityispiirteitä ja sairauksia
• tunnistaa ikääntyneen toimintakyvyn osa-alueita ja arviointimenetelmien perusasioita
• tietää ikääntyneen palvelujärjestelmän peruasioita
• tunnistaa joitakin ikääntyneen hoitotyöhön liittyviä eettisiä periaatteita
• tunnistaa yleisellä tasolla muistisairauden vaikutuksia sairastuneen ja läheisen elämään ja tietää muistisairaan ihmisen hoitotyön perusteet

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
• tunnistaa vanhenemismuutoksia sekä keskeisiä ikääntymiseen liittyviä erityispiirteitä, sairauksia sekä osaa valita tilanteeseen sopivia hoitotyön menetelmiä
• valitsee toimintakyvyn arviointiin käytettäviä menetelmiä ja tunnistaa ikääntyneen yksilöllisiä avuntarpeita
• jäsentää ikääntyneen palvelujärjestelmän toimintaa sekä tunnistaa siihen liittyvien säädösten ja ohjeiden keskeistä sisältöä
• tunnistaa ikääntyneen hoitotyön eettiset periaatteet ja huomioi oman työnsä arvoperustaa
• ymmärtää muistisairauden yksilöllisen vaikutuksen sairastuneen ja läheisen elämään ja jäsentää muistisairaan ihmisen hoitotyön erityispiirteitä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
• osaa tarkastella vanhenemismuutoksia, ikääntymisen erityispiirteitä sekä sairauksia ja ymmärtää laaja-alaisesti terveyden ja hyvinvoinnin vaikutukset toimintakykyyn
• valitsee tilanteeseen sopivia ja tarkoituksenmukaisia toimintakyvyn arviointimenetelmiä ja vastaa monipuolisesti ikääntyneen yksilöllisiin avuntarpeisiin
• ymmärtää palvelujärjestelmän toimintaa sekä soveltaa säädösten ja ohjeiden sisältöä
• ymmärtää ikääntyneen hoitotyön eettiset periaatteet ja soveltaa niitä toiminnassaan
• ymmärtää laaja-alaisesti muistisairauden vaikutuksia sairastuneen ja hänen läheistensä elämään ja ymmärtää muistisairaan ihmisen hoitotyön erityispiirteitä kokonaisvaltaisesti

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 05.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Anna Rinne
  • Tuuli Uusitalo
  • Ella Hakala
Vastuuhenkilö

Anna Rinne

Ryhmät
  • 23TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- tietää lapsen ja vammaisen ihmisen perusoikeudet ja osaa soveltaa niitä hoitotyössä
- osaa toimia eettisesti lasten hoitotyön periaatteiden mukaisesti yhteistyössä lapsen ja perheen kanssa moniammatillisen työryhmän jäsenenä
- osaa arvostaa vammaista ihmistä ja kohdata hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- kykenee ammatilliseen vuorovaikutukseen eri-ikäisten lasten, nuorten ja vammaisten sekä heidän läheistensä kanssa käyttäen erilaisia kommunikointitapoja
- osaa tukea terveen, sairaan ja vammaisen lapsen kasvua ja kehitystä
- osaa tukea ja ohjata perhettä vanhemmuudessa, lapsen ja nuoren kasvatuksessa ja terveellisissä elämäntavoissa sekä tunnistaa niihin liittyviä riskitekijöitä perheiden tarpeet ja voimavarat huomioiden
- osaa ohjatusti suunnitella ja toteuttaa ja arvioida lapsen ja perheen hoitotyötä sekä ohjata näyttöön perustuvaa tietoa käyttäen
- osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä lasten ja nuorten sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä
- tietää geenitiedon vaikutuksen perheen ohjauksessa
- osaa toimia hätätilanteissa ja lapsen elvytyksessä tilannetietoisesti
- osaa turvallisesti toteuttaa lasten lääke- ja nestehoitoa
- osaa lasten ja nuorten hoitotyössä käytettävät keskeisimmät toimenpiteet ja menetelmät
- osaa soveltaa tietojaan vammaisuudesta toteuttaessaan kehitysvammaisen tai vammautuneen hoitotyötä sekä tukea toimintakykyä

Sisältö (OJ)

- lapsen ja nuoren kasvu, kehitys, kasvatus ja päivittäinen hoito
- vanhemmuuden tukeminen, lapsen, nuoren ja perheen hyvinvointiin liittyvät riskitekijät
- kaltoinkohtelun tunnistaminen ja siihen puuttuminen
- lasta, nuorta ja vammaista koskevat keskeisimmät oikeudet
- lasten hoitotyön periaatteet
- lapsen, nuoren ja perheen hoitoprosessi
- lapsen ja perheen ohjausmenetelmät ja vaikuttavuuden arviointi
- lapsen ja nuoren sairauden ja vammaisuuden vaikutus lapseen ja perheeseen
- vuorovaikutus, leikki ja kommunikointimenetelmät lapsen, nuoren, vammaisen ja perheen kanssa hoitotyön eri tilanteissa
- lapsen ja perheen hoitotyö ja lasten tavallisimmat sairaudet ja vammautumisen syyt
- lapsen elintoimintojen tarkkailu
- eri-ikäisen lapsen peruselvytys
- tavallisimmat sairaan lapsen tutkimukset ja hoitotoimenpiteet
- lasten lääke- ja nestehoidon perusteet ja eri-ikäisen lapsen kivun hoitotyö
- lapsen kuolema
- lasten ravitsemuksen erityiskysymykset
- tavallisimmat lastentaudit ja geenitiedon vaikutus lapsen ja perheen ohjauksessa

Esitietovaatimukset (OJ)

Ensimmäisen vuoden opinnoista 30 op suoritettuna, sisältäen opintojakson lääkehoito ja lääkelaskut. Osallistunut laskimonsisäinen nestehoito ja verensiirto toteutukselle.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
- tunnistaa lapsen ja vammaisen ihmisen perusoikeudet
- tunnistaa eettisten ja lasten hoitotyön periaatteiden merkityksen moniammatillisessa hoitotyössä
- osaa arvostaa vammaista ihmistä ja tunnistaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- tunnistaa omat vuorovaikutustaitonsa ja leikin merkityksen lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyössä ja oppimisympäristössä
- tunnistaa eri-ikäisen lapsen kasvun, kehityksen ja hoitamisen pääpiirteet sekä perheen tukemismuodot
- tunnistaa perheen tuen ja ohjauksen tarpeen lapsen ja nuoren kasvatuksessa ja terveellisissä elämäntavoissa ja niihin liittyvissä riskitekijöissä
- tunnistaa lasten hoitotyön prosessin ja tunnistaa näyttöön perustuvan tiedon tärkeäksi lasten ja perheiden ohjauksessa
- tunnistaa lasten ja nuorten keskeisimpiä sairauksia
- tunnistaa geenitiedon vaikutuksen perheen ohjaukseen
- tunnistaa hätätilanteet ja osaa toimia ohjatusti lapsen elvytyksessä
- suoriutuu virheettömästi lääkelaskuista ja tunnistaa lasten lääke- ja nestehoidon perusteet
- tunnistaa lasten ja nuorten hoitotyössä käytettävät tavallisimmat toimenpiteet ja menetelmät
- tunnistaa kehitysvammaisen tai vammautuneen hoitotyön pääperiaatteita

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija
- tietää lapsen ja vammaisen ihmisen perusoikeudet
- tietää eettisten ja lasten hoitotyön periaatteiden merkityksen ja osaa soveltaa niitä moniammatillisessa hoitotyössä
- osaa arvostaa vammaista ihmistä ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- tietää omat vuorovaikutustaitonsa ja ymmärtää leikin merkityksen lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyössä ja oppimisympäristössä sekä on valmis kehittämään niitä
- osaa arvioida eri-ikäisen lapsen kasvun, kehityksen ja hoitamisen pääpiirteet sekä perheen tukemistarpeita sekä tietää perheen tukemismuodot
- ymmärtää perheen tuen ja ohjauksen tarpeen lapsen ja nuoren kasvatuksessa ja terveellisissä elämäntavoissa ja niihin liittyvissä riskitekijöissä ja osaa soveltaa niitä ohjauksessa
- osaa lasten hoitotyön prosessin ja osaa käyttää näyttöön perustuvaa tietoa lasten ja perheiden ohjauksessa
- tietää lasten ja nuorten keskeisimmät sairaudet ja osaa soveltaa toteuttaessaan hoitotyötä tietojaan
- tietää geenitiedon vaikutuksen perheen ohjaukseen
- osaa toimia lapsen hätätilanteissa ja elvytyksessä
- suoriutuu virheettömästi lääkelaskuista ja lasten lääke- ja nestehoidon perusteista
- tietää ja osaa soveltaa lasten ja nuorten hoitotyössä käytettäviä tavallisimpia toimenpiteitä ja menetelmiä
- tietää ja osaa soveltaa kehitysvammaisen tai vammautuneen hoitotyön pääperiaatteita ja tukea toimintakykyä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija
- tietää lapsen ja vammaisen ihmisen perusoikeudet ja osaa perustellusti soveltaa niitä hoitotyössä
- tietää eettisten ja lasten hoitotyön periaatteiden merkityksen ja osaa monipuolisesti soveltaa niitä moniammatillisessa hoitotyössä
- osaa arvostaa vammaista ihmistä ja osaa kohdata hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- osaa kehittää vuorovaikutustaitojaan ja osaa soveltaa leikkiä lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyössä ja oppimisympäristöissä sekä on valmis kehittämään ryhmän vuorovaikutustaitoja
- osaa arvioida ja tukea eri-ikäisen lapsen kasvua, kehitystä ja hoitamista sekä tietää ja osaa käyttää perheen tukemismuotoja
- ymmärtää perheen tuen ja ohjauksen tarpeen lapsen ja nuoren kasvatuksessa ja terveellisissä elämäntavoissa ja niihin liittyvissä riskitekijöissä ja - osaa soveltaa niitä ohjauksessa monipuolisesti
- osaa lasten hoitotyön prosessin ja osaa soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa lasten ja perheiden ohjauksessa yksilö- ja perhekeskeisesti
- osaa toteuttaessaan hoitotyötä soveltaa laaja-alaisesti tietojaan lasten ja nuorten sairauksista
- tietää geenitiedon vaikutuksen perheen ohjaukseen
- osaa toimia lapsen hätätilanteissa ja elvytyksessä tilannetietoisesti
- suoriutuu virheettömästi lääkelaskuista ja hallitsee lasten lääke- ja nestehoidon perusteet
- tietää ja osaa soveltaa lasten ja nuorten hoitotyössä käytettäviä toimenpiteitä ja menetelmiä
- osaa soveltaa asiakaslähtöisesti kehitysvammaisen tai vammautuneen hoitotyön pääperiaatteita ja tukea toimintakykyä

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maiju Paldán
Vastuuhenkilö

Marita Mäki

Ryhmät
  • 23TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

- Opiskelijalla on valmiudet kirjoittaa selkeitä oman alansa ammatillisia viestejä, kuten kirjauksia ja raportteja
- Opiskelijalla on valmiudet viestintätilanteisiin hoitoalan työssä.
- Opiskelija kehittyy ja rohkaistuu viestimään suomen kielellä terveydenhuoltoalan muuttuvissa tilanteissa,
ja hän tunnistaa ja huomioi kulttuuristen erojen vaikutukset kielenkäytössä.
- Opiskelija pystyy seuraamaan ja tuottamaan oman alansa tutkimustietoa myös suomen kielellä

Sisältö (OJ)

- Terveysalan tekstien keskeiset rakenteet
- Terveydenhuoltoalan sanaston kartuttaminen
- Terveydenhuoltoalan ammatillisiin teksteihin ja suomenkieliseen tutkimukseen perehtyminen
- Tieteellisen kirjoittamisen perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija pystyy tuottamaan terveydenhuoltoalan keskeisiä tekstilajeja. Hän selviytyy terveydenhuoltoalan tutuista vuorovaikutustilanteista. Opiskelija tuntee oman alansa yleiset kielenkäytön rakenteet ja sanastoa, ja käyttää niitä yleensä oikein. Opiskelija tunnistaa oman alansa tieteellisen kirjoittamisen käytänteet, mutta tieteellisen tekstin tuottaminen suomeksi on opiskelijalle vielä haastavaa.Opiskelijalla on kehittyvä ammatillinen kielitaito.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija pystyy sujuvasti tuottamaan terveydenhuoltolan keskeisiä tekstilajeja, mukaan lukien lyhyet tieteelliset tekstit. Hän selviytyy terveydenhuoltoalan päivittäisissä tilanteissa suullisesti ja kirjallisesti. Hän osaa keskeiset alan fraasit ja ilmaisut sekä sanaston. Opiskelija huomioi toiminnassaan kielenkäytön kulttuuriset erot ja kehittää aktiivisesti ammatillista kielitaitoaan. Hän tekee annetut tehtävät sovitusti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija pystyy sujuvasti tuottamaan oman alansa tekstejä, mukaan lukien lyhyet tieteelliset tekstit, tekstilajien vaatimukset ja kohderyhmän huomioiden. Opiskelija käyttää monipuolisesti erilaisia fraaseja ja ilmauksia sekä alan sanastoa. Hän hyödyntää vaativiakin kielen rakenteita sujuvasti sekä suullisessa että kirjallisessa ilmaisussa. Opiskelija kehittää aktiivisesti ammatillista suomen kielen taitoaan kaikessa toiminnassaan.

Aika ja paikka

Tapaamisaika ja -paikka vaihtuvat joka viikko. Tarkistathan kalenteristasi kurssitapaamisten aika- ja paikkatiedot.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tämä tieto päivitetään myöhemmin.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tämä tieto päivitetään myöhemmin.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tällä opintojaksolla tavoitteena on syventää ja tukea terveysalan suomen opiskelua. Kurssin aikana meillä on säännöllisesti kurssitapaamisia. Tämän lisäksi sinulle tulee itsenäisiä kurssitehtäviä.

Jotta voit osoittaa osaamisesi kurssilla, sinun täytyy osallistua kahteen kurssikokeeseen (välikokeeseen ja loppukokeeseen).

Oppimateriaalit

Saat kurssimateriaalin opettajalta. Varaudu ditaaglisen materiaalin käyttämiseen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Sinulla on kurssitapaamisia noin 2 x 1,5 t joka viikko. Lisäksi sinun kannattaa varautua työskentelemään itsenäisesti 1,5-3 tuntia viikossa. Itsenäinen työskentely voi sisältää esimerkiksi kotitehtäviä, isompia kurssitehtäviä ja oppimissovellusten käytön.

Huomaathan, että voi olla vaikeaa - ellei jopa mahdotonta - päästä kurssia läpi ilman itsenäistä työskentelyä.

Sisällön jaksotus

Katsomme kurssisuunnitelmaa kurssin alussa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei saatavilla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei saatavilla.

Kansainvälisyys

Ei saatavilla.

Lisätietoja opiskelijoille

Jos et ole varma, onko tämä oikea kurssi sinulle, kannattaa ottaa yhteyttä S2-neuvojaan Ella Hakalaan (ella.hakala@tuni.fi).

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 18.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
  • Sanna Aalto
  • Terhi Tapaninen
Vastuuhenkilö

Annukka Huuskonen

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojaksolla harjaannut ammatillisessa vuorovaikutuksessa ja kohtaamisessa. Lisäksi opit reflektoimaan omaa osaamistasi monipuolisin keinoin.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa toimia vastuullisesti Suomalaisessa harjoitteluympäristössä ja noudattaa harjoittelun ohjeistuksia
• oppii toimimaan ammatillisesti ja kollegiaalisesti työyhteisössä
• harjaantuu ammatillisessa vuorovaikutuksessa ja kohtaamisessa eri-ikäisten, eri kulttuureista tulevien ja eri taustaisten asiakkaiden/ potilaiden kanssa
• harjaantuu tunnistamaan asiakkaan voimavaroja ja hyvinvointia lisääviä tekijöitä
• kykenee reflektoiden tunnistamaan omaan ammatilliseen vuorovaikutukseen liittyviä vahvuuksia ja kehittämiskohteita sekä tunnistaa eettisiä ongelmia
• tuntee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen keskeisimmät lait ja asetukset
• ymmärtää suomalaisen työkulttuurin toimintaperiaatteet ja osaa toimia niiden mukaan

Sisältö (OJ)

• vastuullisuus ja ammatillinen toiminta opinnoissa ja sairaanhoitajan työssä
• ammatillinen toiminta työyhteisössä, kollegiaalisuus ja työntekijyysosaaminen
• eri kulttuureista tulevat asiakkaat ja haavoittuvat asiakasryhmät
• omien vuorovaikutustaitojen tunnistaminen ja arviointi
• oman toiminnan reflektointi ja eettisten ongelmien käsittely
• sosiaali- ja terveysalan keskeiset lait ja asetukset

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty
Opiskelija
• toimii vastuullisesti harjoitteluympäristössä ja noudattaa harjoittelun ohjeistuksia
• harjaantuu toimimaan hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti
• harjaantuu ammatilliseen ja hoidolliseen vuorovaikutukseen eri-ikäisten ja eri taustaisten asiakkaiden/potilaiden kanssa
• harjaantuu huomioimaan oman toiminnan suunnittelun asiakkaan voimavarat huomioiden
• osaa reflektoida ja tunnistaa omaan ammatilliseen vuorovaikutukseen liittyviä vahvuuksia ja kehittämiskohteita sekä eettisiä ongelmia
• tuntee sosiaali- ja terveysalan ammattien toimintaa ohjaavia keskeisimpiä lakeja sekä viranomaisvalvonnan periaatteita

Hylätty
Opiskelija
• ei toimi vastuullisesti harjoitteluympäristössä ja jättää noudattamatta harjoittelun ohjeistuksia
• ei osaa toimia hyvien työyhteistaitojen mukaisesti
• ei kykene ammatilliseen tai hoidolliseen vuorovaikutukseen eri-ikäisten tai eri taustaisten asiakkaiden/ potilaiden kanssa
• ei harjaannu huomioimaan oman toiminnan suunnittelua asiakkaan voimavarat huomioiden
• ei osaa reflektoida ja tunnistaa omaan ammatilliseen vuorovaikutukseen liittyviä vahvuuksia ja kehittämiskohteita sekä eettisiä ongelmia
• ei tunne hoitotyön ammattilaisen toimintaa ohjaavaa lainsäädäntöä eikä tunne sosiaali- ja terveysalan ammattien viranomaisvalvontaa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Laajuus 81 h. Kokonaistuntimäärään sisältyy harjoittelujakson oppitunnit, kirjoitusviestinnän tunnit, ryhmätyöskentely ja harjoitteluyksikössä suoritettavat 36 tuntia.

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 02.03.2025

Ajoitus

10.03.2025 - 31.07.2025

Laajuus

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
  • Anna Rinne
  • Sanna Aalto
  • Ella Hakala
  • Nancy Kamau
Vastuuhenkilö

Annukka Huuskonen

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakso vahvistaa ja kehittää perushoitotyön osaamista käytännön harjoittelussa opintojen myötä kehittyvän teoreettisen tiedon ja kielitaitonsa mukaisesti.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa toimia ammatillisesti, eettisesti ja asiakaslähtöisesti
• osaa työskennellä potilas- ja asiakasturvallisesti ja terveyttä edistävästi hoitotyössä
• on harjaantunut perushoitotyössä
• ymmärtää moniammatillisen työskentelyn merkityksen
• on osallistunut potilasohjaukseen
• ymmärtää hoitotyön prosessin mukaisen kirjaamisen periaatteet
• tietää työntekijyysosaamisen ja itsensä johtamisen periaatteet
• tietää suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän osana potilaan hoitoa
• ymmärtää näyttöön perustuvan hoitotyön merkityksen ja osaa hyödyntää tutkimustietoa

Sisältö (OJ)

Potilaan kokonaisvaltaisen perushoitotyön harjoittelu

Lisätiedot (OJ)

Sairaanhoitajakoulutuksen ohjattujen harjoitteluiden 2-9 harjoittelupaikkoja valitessa tulee huomioida harjoitteluiden sijoittuminen laaja-alaisesti ja monipuolisesti hoitotyön eri alueille EU-direktiivin mukaisesti. Harjoitteluja tulee tehdä eri-ikäisten potilaiden parissa perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, vuodeosastolla ja avoterveydenhuollossa, huolehtien somatiikan ja mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaamisen kehittymisestä. Harjoittelupaikat voivat olla julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa tai kolmannella sektorilla.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty:
Opiskelija
• ottaa vastuun omasta oppimisestaan ja toiminnastaan ja tietää oman osaamisensa rajat
• noudattaa hoitotyön lakeja, eettisiä ohjeita ja periaatteita
• kykenee toimimaan työyhteisössä ammatillisesti ja asiallisesti ja noudattaa harjoittelun ja työpaikan ohjeistuksia
• arvostaa asiakasta/potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
• harjaantuu ammatillisessa ja hoidollisessa vuorovaikutuksessa asiakkaiden/ potilaiden sekä heidän läheistensä kanssa
• tutustuu kirjaamiseen
• ymmärtää potilasturvallisuuden ja vaaratapahtumien ehkäisyn tärkeyden hoitotyössä
• tunnistaa asiakkaiden/potilaiden terveydellisiä riskitekijöitä ja tutustuu potilaan toimintakyvyn arviointiin
• osallistuu aktiivisesti hoitotyön toimintaan ja oppimistilanteisiin ja harjaantuu oman työnsä organisoinnissa
• osaa vastaanottaa ja antaa palautetta
• ymmärtää taloudellisen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisen työskentelyn
• osaa auttaa potilasta päivittäisissä perustoiminnoissa asiakaslähtöisesti ja kuntouttavan työotteen mukaisesti
• ymmärtää omahoitajuuden hoitotyössä
• tutustuu potilaiden erilaisiin hoitopolkuihin
• harjaantuu potilaan ohjauksessa
• tietää infektioiden ehkäisyn periaatteet ja toimii aseptisesti; toteuttaa käsihygieniaa, hallitsee suojainten käytön ja toimii aseptisen työjärjestyksen mukaisesti
• osaa toteuttaa potilaan perushoitoa
• harjaantuu peruselintoimintojen tarkkailussa ja osaa ohjattuna toteuttaa niihin liittyviä hoitotyön toimintoja
• osaa ohjattuna toteuttaa potilaan lääke- ja nestehoitoa turvallisesti
• tutustuu oppimateriaaleihin ja yksikön hoitosuosituksiin ja toimii niiden mukaisesti

Hylätty:
Opiskelija
• ei osaa ottaa vastuuta omasta oppimisestaan ja toiminnastaan ja ei tiedä oman osaamisensa rajoja
• ei osaa noudattaa hoitotyön lakeja, eettisiä ohjeita ja periaatteita
• ei kykene toimimaan työyhteisössä ammatillisesti ja asiallisesti ja ei noudata harjoittelun ja työpaikan ohjeistuksia (esim. tavoitteet, työvuorot tai arviointi puuttuvat, ei noudata työaikoja, ei ilmoita poissaoloistaan sovitulla tavalla tai jakson tuntimäärä ei täyty)
• ei osaa arvostaa asiakasta/potilasta ja ei osaa kohdata häntä oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
• ei kykene ammatilliseen ja hoidolliseen vuorovaikutukseen asiakkaiden/ potilaiden sekä heidän läheistensä kanssa
• ammatillisessa ja hoidollisessa vuorovaikutuksessa asiakkaiden/ potilaiden sekä heidän läheistensä kanssa on suuria ongelmia
• ei ole tutustunut kirjaamiseen
• ei ymmärrä potilasturvallisuuden ja vaaratapahtumien ehkäisyn tärkeyttä hoitotyössä tai toimii vaarantaen potilasturvallisuuden
• ei osaa tunnistaa asiakkaiden/potilaiden terveydellisiä riskitekijöitä ja ei ole tutustunut potilaan toimintakyvyn arviointiin
• ei osallistu aktiivisesti hoitotyön toimintaan ja oppimistilanteisiin ja ei kykene oman työnsä organisointiin
• ei osaa vastaanottaa ja antaa palautetta
• ei ymmärrä taloudellisen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista työskentelyä
• ei osaa auttaa potilasta päivittäisissä perustoiminnoissa asiakaslähtöisesti ja kuntouttavan työotteen mukaisesti
• ei ymmärrä omahoitajuuden merkitystä hoitotyössä
• ei ole tutustunut potilaiden erilaisiin hoitopolkuihin
• ei ole harjoitellut potilaan ohjausta
• ei tiedä infektioiden ehkäisyn periaatteita ja ei osaa toimia aseptisesti; toteuttaa käsihygieniaa, hallita suojainten käyttöä ja toimia aseptisen työjärjestyksen mukaisesti
• ei osaa toteuttaa potilaan perushoitoa cc
• ei ole harjaantunut peruselintoimintojen tarkkailussa ja ei osaa toteuttaa niihin liittyviä hoitotyön toimintoja edes ohjattuna
• ei osaa ohjattuna toteuttaa potilaan lääke- ja nestehoitoa turvallisesti
• ei ole tutustunut yksikön hoitosuosituksiin eikä osaa toimia niiden mukaisesti
• menettelee harjoittelussa epärehellisesti

Aika ja paikka

Harjoitteluviikot 19-22

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Mahdolliset vajaat tunnit (max 27h) korvataan seuraavan harjoittelun yhteydessä

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Orientaatio, itsenäistä opiskelua, hoitotyön harjoittelu työympäristössä, reflektio

Oppimateriaalit

Moodlealustalla jaettu materiaali, edeltävien harjoittelun teemoihin liittyvien kurssien materiaalit.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

6 op = 162 tuntia
tämä sisältää
153 tuntia harjoittelussa
9 tuntia orientaatioon, reflektioon, tavoite-työpajaan ja itsenäiseen tutustumiseen harjoittelun alustoihin Workseed ja lääkehoitopassi.

Sisällön jaksotus

Orientaatiossa, tavoitepajassa ja reflektiossa pakollinen läsnäolo
Harjoittelu tehdään viikolla 19-22

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opinnollistaminen lähihoitajan työsuhteessa sovittava vähintään 3 viikkoa ennen harjoittelun alkua tutor-opettajan kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ohjattu harjoittelu tapahtuu terveydenhuollon yksikössä.
Sopiva yksikkö ohjattuun harjoitteluun 2 on palveluasumisen ja pitkäaikaishoitotyön yksiköt, joissa perushoitoa voi harjoitella.

Lisätietoja opiskelijoille

Orientaatio, tavoite-paja ja reflektio ovat läsnäolopakolliset

Toteutussuunnitelma voi päivittyä ennen orientaatiota.

Ilmoittautumisaika

04.12.2024 - 16.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.07.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
  • Anna Rinne
  • Sanna Laiho
  • Kirjasto,informaatikko Virtuaalihenkilö
Vastuuhenkilö

Anna Rinne

Ryhmät
  • 23TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- osaa käyttää kansallisia ja kansainvälisiä tietolähteitä oman opinnäytetyönsä suunnittelussa,
- osaa käyttää sovellettavissa olevaa tietoa kriittisesti,
- tuntee tekijänoikeudet ja osaa kunnioittaa niitä,
- osaa ottaa huomioon sekä tutkimuseettiset että oman alansa eettiset periaatteet,
- osaa valita ja rajata omaa oppimista tukevan ja työelämälähtöisen opinnäytetyöaiheen,
- osaa tehdä TAMKin opinnäytetyöohjeiden mukaisen opinnäytetyösuunnitelman ja perustella tekemänsä valinnat,
- tuntee erilaisia omalle koulutusalalle soveltuvia tutkimuksellisia opinnäytetyön tekemisen tapoja
- osaa valita opinnäytetyöhönsä sopivat aineistonkeruu- ja analysointimenetelmät
- tietää näyttöön perustuvan toiminnan merkityksen oman koulutusalansa kannalta

Sisältö (OJ)

Hyväksytty opinnäytetyösuunnitelma ja opinnäytetyösopimus tai -lupa ovat edellytyksenä opintojakson suorittamiselle tutkinto-ohjelmakohtaisten suoritusten lisäksi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opinnäytetyön arviointikriteerit löytyvät opinnäytetyöohjeiden yhteydestä. Ks. https://intra.tuni.fi/handbook?page=3104
Numeerinen arviointi annetaan opinnäytetyön valmistuttua.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opinnäytetyön arviointikriteerit löytyvät opinnäytetyöohjeiden yhteydestä. Ks. https://intra.tuni.fi/handbook?page=3104
Numeerinen arviointi annetaan opinnäytetyön valmistuttua.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opinnäytetyön arviointikriteerit löytyvät opinnäytetyöohjeiden yhteydestä. Ks. https://intra.tuni.fi/handbook?page=3104
Numeerinen arviointi annetaan opinnäytetyön valmistuttua.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
Vastuuhenkilö

Anna Rinne

Ryhmät
  • 22TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- osaa soveltaa opinnäytetyössään asianmukaista tutkimuksellista lähestymistapaa,
- osaa toteuttaa oman opinnäytetyönsä suunnitelman mukaisesti,
- osaa hyödyntää ohjausta oman opinnäytetyönsä tekemisessä,
- osaa toimia opinnäytetyötä tehdessään eettisten periaatteiden mukaisesti.

Sisältö (OJ)

Opintojakso on hyväksytty kun opinnäytetyön empiirinen, teoreettinen ja / tai toiminnallinen osuus on toteutettu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opinnäytetyön arviointikriteerit löytyvät opinnäytetyöohjeiden yhteydestä. Ks. https://intra.tuni.fi/handbook?page=3104
Numeerinen arviointi annetaan opinnäytetyön valmistuttua.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opinnäytetyön arviointikriteerit löytyvät opinnäytetyöohjeiden yhteydestä. Ks. https://intra.tuni.fi/handbook?page=3104
Numeerinen arviointi annetaan opinnäytetyön valmistuttua.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opinnäytetyön arviointikriteerit löytyvät opinnäytetyöohjeiden yhteydestä. Ks. https://intra.tuni.fi/handbook?page=3104
Numeerinen arviointi annetaan opinnäytetyön valmistuttua.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 01.10.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
  • Sanna Laiho
  • Taina Peltonen
Vastuuhenkilö

Annukka Huuskonen

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Tällä opintojaksolla opit opiskelun käytäntöjä ja pääset osaksi opiskeluyhteisöä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• kokee kuuluvansa osaksi korkeakoulua, tutkinto-ohjelmaa ja opiskelijaryhmää
• saa ohjausta opintoihinsa ja osaa suunnitella opintonsa
• tuntee TAMKin käytänteet ja palvelut
• tuntee TAMKin oppimista- ja hyvinvointia tukevat palvelut
• tuntee keskeisten sidosryhmien oppimista ja hyvinvointia tukevat palvelut

Sisältö (OJ)

• Kiinnittyminen korkeakouluopintoihin
• Orientaatio TAMKiin ja tutkinto-ohjelmaan
• Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma ja HOPSin laatiminen
• Opintotarjonta ja ristiinopiskelu
• Harjoittelu osana ammattikorkeakoulututkintoa
• TAMKin tarjoamat palvelut
• Opintojen edistymisen seuranta
• Orientoituminen seuraavaan lukuvuoteen

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opintojakso on hyväksytty, kun opiskelija
- todentaa osaavansa suunnitella opintojaan TAMKissa ja tuntevansa tutkinto-ohjelmansa opetussuunnitelman
- tietää, mitä tukea opintoihin on saatavissa
- ymmärtää ryhmän merkityksen osana opiskeluympäristöä.

Opintojakso on hylätty, jos opiskelijalla ei ole näyttöä opintojakson tavoitteisiin pääsemisestä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Osallistuminen pakollisille opetustunneille ja tuutor-tunneille, infoihin sekä tiedonhaun tunnille. Lisäksi opiskelija käy hops -keskustelun yhdessä tuutor-opettajan kanssa yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus, orientaatioviikko, opettaja-tuutortunnit, opiskelija-tuutortapaamiset, yksilölliset ja/tai ryhmämuotoiset HOPS -keskustelut, infot ja opetus.

Oppimateriaalit

Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman (24TOKASA) opetussuunnitelma 

-Yleissairaanhoitajan (180 op) osaamisvaatimukset.  https://blogi.savonia.fi/ylesharviointi/2019/01/31/yleissairaanhoitajan-180-op-osaamisvaatimuslauseet-ja-sisallot-julkaistu/

-Sekä muu opettajan osoittama kirjallisuus ja materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 1 x 27 h = 27 h

Orientaatioviikko

Tuutor-opettajatunnit 

HOPS -keskustelu

Tiedonhaku 2 h

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Lisätietoja opiskelijoille

Osallistuminen pakollisille opetustunneille ja tuutor-tunneille, infoihin sekä tiedonhaun tunnille. Lisäksi opiskelija käy hops -keskustelun yhdessä tuutor-opettajan kanssa yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 07.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 23.03.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Anna Rinne
  • Sanna Aalto
  • Virva Vasari
  • Sara Nortunen
  • Terhi Tapaninen
  • Nancy Kamau
  • Nursing Tiimihenkilö
Vastuuhenkilö

Anna Rinne

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tietää sairaanhoitajan vastuualueen lääkehoidossa ja osaa toimia turvallisesti omalla vastuualueellaan sekä laskea lääkelaskut oikein.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 
• osoittaa perehtyneisyyttä lääkehoitoa ohjaaviin säädöksiin
• osaa kuvata lääkehoidon prosessin vaiheet
• ymmärtää turvallisen lääkehoidon edellytykset ja niiden merkityksen potilasturvallisuudessa
• osaa toteuttaa ohjattuna potilaan lääkehoitoa turvallisesti ja oikein
• tietää Suomessa käytettävät lääkehoidon luotettavat tietokannat ja osaa käyttää niitä
• osaa perusteet lääkehoidon ohjaamisesta ja peruskäsitteet suomeksi
• osaa keskeisen lääkehoidon välineistön suomeksi
• osaa laskea lääkelaskut oikein

Sisältö (OJ)

• lääkehoitoa ohjaavat säädökset Suomessa
• lääkehoidon prosessi
• turvallisuus lääkehoidossa
• lääkemuodot ja lääkkeiden antotavat ja keskeinen sanasto suomeksi
• injektioiden antamisen harjoittelu ihonalaiskudokseen ja lihakseen ja niihin tarvittava • välineistö suomeksi
• potilasohjaus suomeksi oman kielitaitotason mukaan
• lääkehoidon suunnittelun ja toteuttamisen harjoittelu sekä lääkkeiden jakaminen potilaskohtaisiin annoksiin
• suomalaiset lääketietokannat ja niiden käytön harjoittelu
• lääkelaskut

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija
• tietää lääkehoitoa ohjaavista säädöksistä perusasiat
• tietää potilaan turvallisen lääkehoidon merkityksen osana potilaan kokonaishoitoa
• osaa toimia vastuullisesti potilaan lääkehoidossa
• osaa perusteet lääkehoidon prosessin vaiheista ja on selvillä sairaanhoitajan lääkehoitoon liittyvistä tehtävistä potilaan hoidossa
• tietää perusasiat eri lääkemuodoista ja lääkkeiden antotavoista
• osaa antaa injektiot ihonalaiskudokseen ja lihakseen turvallisesti
• osaa etsiä ja käyttää tietoa luotettavista lääkehoidon tietokannoista
• osaa toteuttaa potilaan lääkehoitoa turvallisesti ja oikein
• tietää perusteet lääkeaineiden vaiheista ja vaikutuksista elimistössä
• osaa ohjattuna ohjata potilasta lääkehoidossa
• osaa laskea lääkelaskut oikein

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Tyydyttävän tason lisäksi opiskelija
• osaa perustella toimintaansa lääkehoidon prosessin eri vaiheissa
• osaa suunnitella ja toteuttaa potilaan lääkehoidon ohjausta

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Hyvän tason lisäksi opiskelija
• osaa soveltaa osaamistaan lääkehoidon prosessin eri vaiheissa
• tietää lääkehoidosta aiheutuvat seuraukset ja osaa reagoida niihin tilanteen vaatimalla tavalla
• osaa suunnitella ja toteuttaa yksilöllisesti potilaan lääkehoidon ohjausta

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 22.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 06.10.2024

Laajuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Essi Ylistalo
  • Terhi Tapaninen
  • Ella Hakala
Ryhmät
  • 22TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- osaa tutkia potilaan ABCDE-protokollaa noudattaen
- osaa informoida potilaan tilanteesta ISBAR- menetelmää käyttäen
- osaa toimia hätätilanteissa eri-ikäisten potilaiden kanssa
- osaa turvallisen lääke- ja nestehoidon perusteet
- osaa toimia potilasturvallisuuden huomioiden

Sisältö (OJ)

- vitaalielintoiminnat eri-ikäisillä potilailla
- toiminta akuuteissa tilanteissa
- hoitoelvytys
- tiimityöskentelyosaaminen
- lääke- ja nestehoito eri-ikäisillä potilailla
- potilasturvallisuusosaaminen

Esitietovaatimukset (OJ)

Osallistuminen ko. simulaation mukaiselle opintojaksoille ennen simulaatiota.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty
Opiskelija
- toimii aktiivisesti simulaatiossa eri rooleissa
- osaa toimia hätätilanteissa
- tunnistaa potilaan tilaa uhkaavat tilanteet
- osaa selvittää potilaan nykytilanteesta keskeiset asiat
- osaa informoida potilaan tilaa ja tilan muutoksia koskevat asiat

Hylätty
Opiskelija
- ei osallistu simulaatioihin aktiivisesti
- hätätilanteissa toimiminen vaarantaa potilaan hengen
- ei tunnista potilaan tilassa tapahtuvia henkeä uhkaavia tilanteita
- toimii tilanteessa epäasiallisesti
- ei osaa informoida potilaan tilaan liittyviä asioita.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opetus tapahtuu työpajatyöskentelynä ja osastosimulaationa. Työpajatyöskentely toteutetaan nonstop-periaatteella.

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 10.03.2025

Ajoitus

10.03.2025 - 11.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Anna Rinne
  • Essi Ylistalo
  • Terhi Tapaninen
  • Sisätautipotilaan hoitotyö Tiimihenkilö
Vastuuhenkilö

Anna Rinne

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on kehittää kokonaisvaltaista ydinosaamista sisätauteja sairastavan tai palliatiivisessa hoidossa olevan näkökulmasta. 

Opintojakson suoritettuaan opiskelija  
• osaa perusteet sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan hoitotyön suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista  
• osaa perusteet sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan lääkehoidosta 
• ymmärtää sisätauteihin sairastumisen ja palliatiivisessa hoidossa olemisen merkityksen sairastuneen ja läheisen arjessa 
• osaa suunnitella ja toteuttaa sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan sekä läheisten omahoidon ohjausta ja pystyy toteuttamaan tätä suomen kielellä
• ymmärtää moniammatillisen yhteistyön merkityksen sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan kokonaishoidossa
• tietää genomitiedon merkityksen sisätauteja sairastavan hoitotyössä 
• osaa opintojakson keskeiset sairaudet ja termit suomeksi

Sisältö (OJ)

• sydän- ja verisuonisairautta sairastavan hoitotyö  
• diabetesta sairastavan hoitotyö  
• munuaisten vajaatoimintaa sairastavan hoitotyö  
• neurologista sairautta sairastavan hoitotyö  
• keuhkosairautta sairastavan hoitotyö  
• infektiota sairastavan hoitotyö  
• tulehduksellista suolistosairautta sairastavan hoitotyö  
• nivelreumaa sairastavan hoitotyö  
• syöpää sairastavan hoitotyö  
• palliatiivisessa hoidossa olevan hoitotyö  
• genomitieto sisätauteja sairastavan hoitotyössä  
• omahoidon merkitys ja ohjaus suomen kielellä
• opintojakson keskeiset sairaudet ja käsitteet suomeksi

Esitietovaatimukset (OJ)

Osallistuminen Hoitotyön perusosaaminen ja Lääkehoito ja lääkelaskut opintojaksoille.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija 
• tietää perusteet sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan hoitotyön suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista  
• tietää perusteet sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan lääkehoidosta 
• tunnistaa sisätauteihin sairastumisen ja palliatiivisessa hoidossa olemisen merkityksen sairastuneen ja läheisen arjessa 
• tietää perusteet sisätautia sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan sekä läheisten omahoidon ohjauksesta, suunnittelusta ja toteutuksesta 
• tietää moniammatillisen yhteistyön merkityksen sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan kokonaishoidossa 
• tietää genomitiedon merkityksen sisätauteja sairastavan hoitotyössä

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija 
• osaa perustella erilaisissa hoitotyön tilanteissa sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan hoitotyön suunnittelua, toteutusta ja arviointia  
• osaa perustella sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan lääkehoitoa 
• ymmärtää sisätauteihin sairastumisen ja palliatiivisessa hoidossa olemisen merkitystä sairastuneen ja läheisen arjessa 
• osaa yksilöllisesti sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan sekä läheisten omahoidon ohjausta eri hoitotyön tilanteissa ja ympäristöissä 
• ymmärtää moniammatillista yhteistyön merkityksen sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan kokonaishoidossa 
• ymmärtää genomitiedon merkityksen sisätauteja sairastavan hoitotyössä 

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija 
• osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa hoitotyön tilanteissa sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan hoitotyön suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa 
• osaa sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan lääkehoidon erityispiirteet 
• analysoi sisätauteihin sairastumisen ja palliatiivisessa hoidossa olemisen merkitystä sairastuneen ja läheisen arjessa 
• osaa soveltaa yksilöllisesti sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan sekä läheisten omahoidon ohjausta eri hoitotyön tilanteissa ja ympäristöissä 
• osaa hyödyntää moniammatillista yhteistyötä sisätauteja sairastavan ja palliatiivisessa hoidossa olevan kokonaishoidossa 
• osaa soveltaa genomitietoa yksilöllisesti sisätauteja sairastavan hoitotyössä 

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Arviointikriteeri, hylätty 
Opiskelija ei yllä tyydyttävän tason arviointikriteereihin tai osaamisen puutteellisuus aiheuttaa vaaran, haitan, vamman tai kuoleman potilaalle. 

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maiju Paldán
Vastuuhenkilö

Maiju Paldán

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

In this course you will study basics of Finnish language. Estimated level is A1.3.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite correctly
• understand and use short and simply structured expressions that concern basic situations related to everyday life
• learn to build up their vocabulary
• learn to use the basic grammatical structures of Finnish
• know, use and understand simple spoken and written expressions connected to everyday life.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 1–4, 8:
• alphabet and numbers
• introducing oneself
• telling about one’s family and background
• simple description of things and people
• telling about the weather
• shopping and food
• grammatical structures: basic sentences and questions, verb conjugation (positive and negative verbs), partitive, genitive, KPT-change, I have -structure

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can exchange greetings/farewells, introduce oneself and name a few objects. It is hard for them to attend a simple conversation or create a short text. Their pronunciation causes difficulties to understand meanings of produced speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing tasks according to the schedule. They are able to cope in the most common simple everyday situations. Students can use typical grammatical structures e.g. basic verb conjugation, possessive structure and partitive in simple sentences. They can write brief texts and pronounce Finnish quite clearly.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively and are able to use suitable and varied expressions in everyday situations using grammar almost correctly. Students can participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course. They can write simple texts and recombine words and phrases into new sentences.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 22.09.2024

Ajoitus

09.09.2024 - 11.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

International Business

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annina Korpela
Vastuuhenkilö

Annina Korpela

Ryhmät
  • 24IB1
    International Business, syksy 2024, 1-ryhmä
  • 24IB2
    International Business, syksy 2024, 2-ryhmä
  • 24IB3
    International Business, syksy 2024, 3-ryhmä
  • 24IB4
    International Business, syksy 2024, 4-ryhmä
  • 24IB5
    International Business, syksy 2024, 5-ryhmä
  • 24IB6
    International Business, syksy 2024, 6-ryhmä
  • 24IB7
    International Business, syksy 2024, 7-ryhmä
  • 24IB8
    International Business, syksy 2024, 8-ryhmä

Tavoitteet (OJ)

In this course you will study basics of Finnish language. Estimated level is A1.3.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite correctly
• understand and use short and simply structured expressions that concern basic situations related to everyday life
• learn to build up their vocabulary
• learn to use the basic grammatical structures of Finnish
• know, use and understand simple spoken and written expressions connected to everyday life.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 1–4, 8:
• alphabet and numbers
• introducing oneself
• telling about one’s family and background
• simple description of things and people
• telling about the weather
• shopping and food
• grammatical structures: basic sentences and questions, verb conjugation (positive and negative verbs), partitive, genitive, KPT-change, I have -structure

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can exchange greetings/farewells, introduce oneself and name a few objects. It is hard for them to attend a simple conversation or create a short text. Their pronunciation causes difficulties to understand meanings of produced speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing tasks according to the schedule. They are able to cope in the most common simple everyday situations. Students can use typical grammatical structures e.g. basic verb conjugation, possessive structure and partitive in simple sentences. They can write brief texts and pronounce Finnish quite clearly.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively and are able to use suitable and varied expressions in everyday situations using grammar almost correctly. Students can participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course. They can write simple texts and recombine words and phrases into new sentences.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 20.11.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 28.02.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 41

Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Maiju Paldán
Vastuuhenkilö

Maiju Paldán

Ryhmät
  • 24TOKASA
    Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

In this course you continue studying the basics of Finnish language. Estimated level is A2.1.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite well
• understand and use phrases and the highest frequency vocabulary related to areas of most immediate personal relevance
• catch the main point in short, clear, simple messages and announcements
• read very short, simple texts
• find specific, predictable information in simple everyday material such as
advertisements, prospectuses, menus and timetables and understand short simple
personal letters
• participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course
• use their Finnish out of a classroom
• write short, simple texts related to everyday topics.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 5 - 7 and 9
• telling about everyday activities and life
• basic time expressions
• home and city environment
• basic things about work life
• grammatical structures (verb types, local cases, noun types, object)

Esitietovaatimukset (OJ)

Finnish 1 (5 cr) or equivalent knowledge.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can tell about few of the achieved course contents, but their expression stays limited: both spoken and written language is partly hard to understand. It is difficult for them to take part to a simple discussion. Also their incomplete pronunciation may cause difficulties to understand their speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing course tasks according to the schedule. They are able to cope in everyday conversations related to topics studied in the course. Students can write short texts about their home, travelling or work. They can pronounce Finnish clearly enough. Students are able to use typical grammatic structures e.g. local cases and past tenses in simple sentences.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively. They manage quite well in everyday conversations related to topics studied in the course. They can write simple texts quite correctly and recombine words and phrases into new sentences so that used typical grammatic structures are almost correct. They understand the importance of good Finnish language skills to get a job in Finland.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 06.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.07.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mervi Kastari
Vastuuhenkilö

Mervi Kastari

Ryhmät
  • 24MEDIAART
    Degree Programme in Media and Arts
  • 24SDMA
    Degree Programme in Media and Arts

Tavoitteet (OJ)

In this course you continue studying the basics of Finnish language. Estimated level is A2.1.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite well
• understand and use phrases and the highest frequency vocabulary related to areas of most immediate personal relevance
• catch the main point in short, clear, simple messages and announcements
• read very short, simple texts
• find specific, predictable information in simple everyday material such as
advertisements, prospectuses, menus and timetables and understand short simple
personal letters
• participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course
• use their Finnish out of a classroom
• write short, simple texts related to everyday topics.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 5 - 7 and 9
• telling about everyday activities and life
• basic time expressions
• home and city environment
• basic things about work life
• grammatical structures (verb types, local cases, noun types, object)

Esitietovaatimukset (OJ)

Finnish 1 (5 cr) or equivalent knowledge.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can tell about few of the achieved course contents, but their expression stays limited: both spoken and written language is partly hard to understand. It is difficult for them to take part to a simple discussion. Also their incomplete pronunciation may cause difficulties to understand their speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing course tasks according to the schedule. They are able to cope in everyday conversations related to topics studied in the course. Students can write short texts about their home, travelling or work. They can pronounce Finnish clearly enough. Students are able to use typical grammatic structures e.g. local cases and past tenses in simple sentences.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively. They manage quite well in everyday conversations related to topics studied in the course. They can write simple texts quite correctly and recombine words and phrases into new sentences so that used typical grammatic structures are almost correct. They understand the importance of good Finnish language skills to get a job in Finland.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

24.11.2024 - 12.01.2025

Ajoitus

14.01.2025 - 04.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Terhi Tapaninen
Vastuuhenkilö

Terhi Tapaninen

Ryhmät
  • 24I260EB
    Degree Programme in Software Engineering

Tavoitteet (OJ)

In this course you continue studying the basics of Finnish language. Estimated level is A2.1.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite well
• understand and use phrases and the highest frequency vocabulary related to areas of most immediate personal relevance
• catch the main point in short, clear, simple messages and announcements
• read very short, simple texts
• find specific, predictable information in simple everyday material such as
advertisements, prospectuses, menus and timetables and understand short simple
personal letters
• participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course
• use their Finnish out of a classroom
• write short, simple texts related to everyday topics.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 5 - 7 and 9
• telling about everyday activities and life
• basic time expressions
• home and city environment
• basic things about work life
• grammatical structures (verb types, local cases, noun types, object)

Esitietovaatimukset (OJ)

Finnish 1 (5 cr) or equivalent knowledge.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can tell about few of the achieved course contents, but their expression stays limited: both spoken and written language is partly hard to understand. It is difficult for them to take part to a simple discussion. Also their incomplete pronunciation may cause difficulties to understand their speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing course tasks according to the schedule. They are able to cope in everyday conversations related to topics studied in the course. Students can write short texts about their home, travelling or work. They can pronounce Finnish clearly enough. Students are able to use typical grammatic structures e.g. local cases and past tenses in simple sentences.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively. They manage quite well in everyday conversations related to topics studied in the course. They can write simple texts quite correctly and recombine words and phrases into new sentences so that used typical grammatic structures are almost correct. They understand the importance of good Finnish language skills to get a job in Finland.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

24.11.2024 - 12.01.2025

Ajoitus

14.01.2025 - 04.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Terhi Tapaninen
Vastuuhenkilö

Terhi Tapaninen

Ryhmät
  • 24I260EA
    Degree Programme in Software Engineering

Tavoitteet (OJ)

In this course you continue studying the basics of Finnish language. Estimated level is A2.1.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite well
• understand and use phrases and the highest frequency vocabulary related to areas of most immediate personal relevance
• catch the main point in short, clear, simple messages and announcements
• read very short, simple texts
• find specific, predictable information in simple everyday material such as
advertisements, prospectuses, menus and timetables and understand short simple
personal letters
• participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course
• use their Finnish out of a classroom
• write short, simple texts related to everyday topics.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 5 - 7 and 9
• telling about everyday activities and life
• basic time expressions
• home and city environment
• basic things about work life
• grammatical structures (verb types, local cases, noun types, object)

Esitietovaatimukset (OJ)

Finnish 1 (5 cr) or equivalent knowledge.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can tell about few of the achieved course contents, but their expression stays limited: both spoken and written language is partly hard to understand. It is difficult for them to take part to a simple discussion. Also their incomplete pronunciation may cause difficulties to understand their speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing course tasks according to the schedule. They are able to cope in everyday conversations related to topics studied in the course. Students can write short texts about their home, travelling or work. They can pronounce Finnish clearly enough. Students are able to use typical grammatic structures e.g. local cases and past tenses in simple sentences.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively. They manage quite well in everyday conversations related to topics studied in the course. They can write simple texts quite correctly and recombine words and phrases into new sentences so that used typical grammatic structures are almost correct. They understand the importance of good Finnish language skills to get a job in Finland.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 31.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

International Business

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annina Korpela
Vastuuhenkilö

Annina Korpela

Ryhmät
  • 24IB1
    International Business, syksy 2024, 1-ryhmä
  • 24IB2
    International Business, syksy 2024, 2-ryhmä
  • 24IB3
    International Business, syksy 2024, 3-ryhmä
  • 23IB
    International Business, syksy 2023, kaikki
  • 24IB4
    International Business, syksy 2024, 4-ryhmä
  • 24IB5
    International Business, syksy 2024, 5-ryhmä
  • 24IB6
    International Business, syksy 2024, 6-ryhmä
  • 24IB7
    International Business, syksy 2024, 7-ryhmä
  • 24IB8
    International Business, syksy 2024, 8-ryhmä

Tavoitteet (OJ)

In this course you continue studying the basics of Finnish language. Estimated level is A2.1.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite well
• understand and use phrases and the highest frequency vocabulary related to areas of most immediate personal relevance
• catch the main point in short, clear, simple messages and announcements
• read very short, simple texts
• find specific, predictable information in simple everyday material such as
advertisements, prospectuses, menus and timetables and understand short simple
personal letters
• participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course
• use their Finnish out of a classroom
• write short, simple texts related to everyday topics.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 5 - 7 and 9
• telling about everyday activities and life
• basic time expressions
• home and city environment
• basic things about work life
• grammatical structures (verb types, local cases, noun types, object)

Esitietovaatimukset (OJ)

Finnish 1 (5 cr) or equivalent knowledge.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can tell about few of the achieved course contents, but their expression stays limited: both spoken and written language is partly hard to understand. It is difficult for them to take part to a simple discussion. Also their incomplete pronunciation may cause difficulties to understand their speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing course tasks according to the schedule. They are able to cope in everyday conversations related to topics studied in the course. Students can write short texts about their home, travelling or work. They can pronounce Finnish clearly enough. Students are able to use typical grammatic structures e.g. local cases and past tenses in simple sentences.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively. They manage quite well in everyday conversations related to topics studied in the course. They can write simple texts quite correctly and recombine words and phrases into new sentences so that used typical grammatic structures are almost correct. They understand the importance of good Finnish language skills to get a job in Finland.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

25.11.2024 - 03.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.07.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
  • Bachelor's Degree Programme in Environmental Engineering
  • Bachelor's Degree Programme in Textile and Material Engineering
Opettaja
  • Maiju Hirvonen
Vastuuhenkilö

Ella Hakala

Ryhmät
  • 24ENVEGT
    Environmental Engineering
  • 24TEMA
    Textile and Material Engineering

Tavoitteet (OJ)

In this course you continue studying the basics of Finnish language. Estimated level is A2.1.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite well
• understand and use phrases and the highest frequency vocabulary related to areas of most immediate personal relevance
• catch the main point in short, clear, simple messages and announcements
• read very short, simple texts
• find specific, predictable information in simple everyday material such as
advertisements, prospectuses, menus and timetables and understand short simple
personal letters
• participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course
• use their Finnish out of a classroom
• write short, simple texts related to everyday topics.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 5 - 7 and 9
• telling about everyday activities and life
• basic time expressions
• home and city environment
• basic things about work life
• grammatical structures (verb types, local cases, noun types, object)

Esitietovaatimukset (OJ)

Finnish 1 (5 cr) or equivalent knowledge.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can tell about few of the achieved course contents, but their expression stays limited: both spoken and written language is partly hard to understand. It is difficult for them to take part to a simple discussion. Also their incomplete pronunciation may cause difficulties to understand their speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing course tasks according to the schedule. They are able to cope in everyday conversations related to topics studied in the course. Students can write short texts about their home, travelling or work. They can pronounce Finnish clearly enough. Students are able to use typical grammatic structures e.g. local cases and past tenses in simple sentences.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. Students have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively. They manage quite well in everyday conversations related to topics studied in the course. They can write simple texts quite correctly and recombine words and phrases into new sentences so that used typical grammatic structures are almost correct. They understand the importance of good Finnish language skills to get a job in Finland.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 07.10.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 16.12.2024

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sanna Aalto
  • Essi Ylistalo
  • Virva Vasari
  • Ella Hakala
  • Nancy Kamau
Vastuuhenkilö

Essi Ylistalo

Ryhmät
  • 22TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

The student
- is able to act professionally according to patient safety and ethical principles in nursing in advanced medical- surgical nursing and palliative care circumstances in varied care facilities
- masters essential evidence based knowledge and skills of the advanced clinical nursing
- knows the most common illnesses and is able to recognise disturbances in vital functions of patients
- is able to implement knowledge in different stages of the nursing process for patients individually while taking family and health promotion into consideration in advanced clinical nursing
- is able to implement the principles of sustainability in nursing
- is able to work in multidisciplinary team
- reflects on own actions, sees the development needs and positively effects the work community.

Sisältö (OJ)

Contents: clinical training in Medical- Surgical wards or Medical- Surgical outpatient clinics or specialised care’s Home hospitals

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Pass
The student
- masters and is able to implement evidence based knowledge on advanced clinical nursing
- knows the most common illnesses and is able to recognise disturbances in vital functions of patients
- masters essentials of fluid- and pharmacotherapy and calculates accurately
- is able to analyse and implement knowledge in different stages of the nursing process for patients individually while taking family and health promotion into consideration in advanced clinical nursing
- masters varied observation and nursing methods in advanced clinical nursing
- understands ethical principles in nursing and is able to implement them in ethical decision making with patients in advanced clinical nursing
- understands the meaning of sustainability, patient safety, and professionalism via putting it into action in advanced clinical nursing
- masters individual guidance taking the needs of the person with long term condition and the family into consideration in advanced clinical nursing

Fail
The student
- is not responsible for one’s learning, and cannot utilise feedback for professional growth
- repeatedly neglects preparation for procedures and/or implementation of the nursing process
- is not able to implement evidence based knowledge on advanced clinical nursing
- does not know the most common illnesses and is not able to recognise disturbances in vital functions of patients and is not capable of gaining the knowledge after feedback
- does not master essentials of fluid- and pharmacotherapy and calculates inaccurately
- is not able to analyse and implement knowledge in different stages of the nursing process for patients individually in advanced clinical nursing
- does not take family and health promotion into consideration in advanced clinical nursing
- does not master varied observation and nursing methods in advanced clinical nursing
- does not understand ethical principles in nursing and is not able to implement them in ethical decision making with patients in advanced clinical nursing
- does not put principles of sustainability, patient safety, and professionalism into action in advanced clinical nursing
- is not able to provide individual guidance taking the needs of the client and the family into consideration in advanced clinical nursing

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

25.11.2024 - 02.02.2025

Ajoitus

01.03.2025 - 08.06.2025

Laajuus

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Annukka Huuskonen
  • Johanna Kangaspunta
  • Sanna Aalto
  • Maiju Paldán
Vastuuhenkilö

Sanna Aalto

Ryhmät
  • 23TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- kohtaa potilaan, hänen läheisensä ja työyhteisön jäsenet asiallisesti ja kunnioittavasti, osaa luoda ja ylläpitää ammatillisen vuorovaikutussuhteen potilaiden kanssa ja osaa toimia hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti toimintaympäristössä
- arvostaa asiakasta/potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- osaa ohjatusti vastata potilaan tarpeisiin suunnittelemalla, toteuttamalla ja arvioimalla sopivan ja yksilöllisen hoidon asiakaslähtöisesti ja terveyttä edistävästi yhteistyössä potilaan, läheisten ja muiden terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa ja osaa kirjata tiedot rakenteisesti
- saa kokemusta potilaan koko hoitopolusta, kotiutumisesta ja jatkohoidon suunnittelusta
- osaa soveltaa substanssialueen keskeisiä hoitotyön tietoja ja taitoja potilaan hoitotyössä eettisesti korkeatasoisesti ja näyttöön perustuen
- osaa arvioida potilaan peruselintoimintoja ja tilaa, osaa tarkkailla sekä osaa toimia tilanteen vaatimalla tavalla
- osaa edistää potilasturvallisuutta ja ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa
- hallitse infektioiden ehkäisyn periaatteet ja toimii aseptisesti
- osaa toteuttaa potilaan lääke- ja nestehoitoa turvallisesti ohjattuna
- tunnistaa potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä ja osaa tuoda ne osaksi potilaiden terveyden edistämistä ja osaa ohjata potilasta omahoidossa ja hoitoon sitoutumisessa
- noudattaa hoitotyön eettisiä ohjeita ja periaatteita, toimii vastuullisesti työryhmän jäsenenä ja noudattaa harjoittelun ohjeistuksia
- osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistään sairaanhoitajaksi realistisesti ja osaa antaa ja vastaanottaa palautetta

Sisältö (OJ)

- potilaan kokonaisvaltaisen hoitotyön harjoittelu

Esitietovaatimukset (OJ)

Ohjatut harjoittelut 1- 3 ovat suoritettuna ja osallistunut ohjattu harjoittelu 4:een. Osallistunut harjoitteluympäristössä toteutettavan hoitotyön teoriaopintoihin.

Lisätiedot (OJ)

Sairaanhoitajakoulutuksen harjoittelujaksojen 2-7 harjoittelupaikkoja valittaessa on huomioitava harjoittelujaksojen sijoittuminen laaja-alaisesti hoitotyön eri osa- alueille. EU-direktiivin edellyttämät yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen alueet ovat Sisätautipotilaan hoitotyö, Kirurgisen potilaan hoitotyö, Lasten, nuorten ja perheiden hoitotyö, Äitiyshuolto, Mielenterveys- ja päihdetyö, Gerontologinen hoitotyö ja kotisairaanhoito, Akuutti hoito, Palliatiivinen hoitotyö ja elämän loppuvaihe sekä Vammaisuus ja vammaisten hoito. Kaikille alueille ei ole mahdollisuus mennä harjoittelupaikkojen rajallisuuden vuoksi harjoitteluun, jolloin opiskelijan pitäisi omaa harjoittelupolkua suunnitellessaan huomioida puuttuvien alueiden tavoitteiden liittämisen toteutuvien harjoittelujaksojen tavoitteisiin. Ennen kunkin harjoittelujakson alkua tulee opiskelijan olla osallistunut ko. harjoitteluympäristössä toteutettavan hoitotyön teoriaopintoihin. Harjoitteluja tehdään eri-ikäisten potilaiden parissa sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa huolehtien monipuolisen osaamisen kehittymisestä. Vaihtoehtoisten ammattiopintojen harjoitteluiden menestymisessä on eduksi, että opiskelija on tehnyt keskivaiheen harjoittelussa ko. substanssialueen harjoittelun.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty
Opiskelija
- kohtaa potilaan, hänen läheisensä ja työyhteisön jäsenet asiallisesti ja kunnioittavasti ja osaa luoda ja ylläpitää ammatillisen vuorovaikutussuhteen potilaiden kanssa ja toimia hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti toimintaympäristössä
- arvostaa asiakasta/potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- osaa ohjatusti vastata potilaan tarpeisiin suunnittelemalla, toteuttamalla ja arvioimalla sopivan ja yksilöllisen hoidon asiakaslähtöisesti ja terveyttä edistävästi yhteistyössä potilaan, läheisten ja muiden terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa ja osaa kirjata tiedot rakenteisesti
- saa kokemusta potilaan koko hoitopolusta, kotiutumisesta ja jatkohoidon suunnittelusta
- osaa soveltaa substanssialueen keskeisiä hoitotyön tietoja ja taitoja potilaan hoitotyössä eettisesti korkeatasoisesti ja näyttöön perustuen, tunnistaa itsessään tiedon puutteita ja etsii aktiivisesti tietoa
- osaa tarkkailla potilaan peruselintoimintoja ja tilaa, harjaantuu siihen liittyvään päätöksentekoon
- osaa edistää potilasturvallisuutta ja ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa
- hallitse infektioiden ehkäisyn periaatteet ja toimii aseptisesti
- osaa toteuttaa potilaan lääke- ja nestehoitoa turvallisesti ohjattuna
- tunnistaa potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä ja osaa tuoda ne osaksi potilaiden terveyden edistämistä ja osaa ohjata potilasta omahoidossa ja hoitoon sitoutumisessa
- noudattaa hoitotyön eettisiä ohjeita ja periaatteita, toimii vastuullisesti työryhmän jäsenenä ja noudattaa harjoittelun ohjeistuksia
- noudattaa salassapitovelvoitetta ja tietosuojaohjeistusta
- osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistään sairaanhoitajaksi realistisesti ja osaa antaa ja vastaanottaa palautetta

Hylätty

Opiskelija
- ymmärrys ammatillisesta kohtaamisesta puuttuu: kohtelee potilaita tai heidän läheisiään tai työyhteisön jäseniä epäasiallisesti ja epäkunnioittavasti eikä kykene ammatilliseen vuorovaikutukseen heidän kanssaan, työyhteisötaidot ovat puutteelliset
- substanssialan perustiedoissa on selviä puutteita, tietojen etsiminen ja hyödyntäminen on puutteellista ja väärinymmärryksiä teoriatiedoissa on vielä ohjauskeskusteluiden jälkeenkin
- ei suoriudu keskeisistä kliinisistä taidoista ohjattuna
- ei vastaa potilaan tarpeisiin, hoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi jäävät puutteellisiksi ja potilaan hoitopolku ei hahmotu
- ei osaa tarkkailla potilaan peruselintoimintoja ja vointia luotettavasti eikä hallitse niihin liittyvää päätöksentekoa.
- ei tunnista osaamisensa rajoja vaarantaen toiminnallaan potilasturvallisuuden
- ei hallitse infektioiden ehkäisyn periaatteita ja aseptinen toiminta pettää
- tekee virheitä potilaan lääke- ja nestehoidossa ohjauksesta huolimatta, ei ole täyttänyt lääkehoidon passia
- ei osaa tunnistaa potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä eikä ohjata potilasta omahoidossa eikä hoitoon sitoutumisessa
- rikkoo salassapitovelvollisuutta tai potilaan tietosuojan
- jättää noudattamatta sovittuja ohjatun harjoittelun ohjeistuksia (esim. ei ota vastuuta omasta oppimisestaan; tavoitteet puuttuvat, ei noudata työaikoja, ei ilmoita poissaoloistaan, jakson tuntimäärä ei täyty.)
- arvioi omaa osaamistaan epärealistisesti eikä pysty vastaanottamaan palautetta

Aika ja paikka

Ohjattu harjoittelu tapahtuu viikoilla 10-13.
Orientaatio- ja reflektioaika päivitetään myöhemmin, mutta ennenkuin ohjattu harjoittelu alkaa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Täytäntöönpano Osa 1 Ohjattu harjoittelu, 6 opintopistettä

- Osallistuminen orientaatioon, tavoitteiden ja työvuorojen tekeminen ajoissa, harjoittelutuntien suorittaminen, osallistuminen reflektioon, harjoitteluun liittyvien virallisten dokumenttien palauttaminen ajoissa.

- Arviointi: hyväksytty/hylätty

Toteutus Osa 2 Kirjallinen arviointi 0 opintopistettä.

- Tehtävän palauttaminen reflektioon mennessä

- Arviointi: hyväksytty/hylätty

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opiskelija osallistuu ohjattuun harjoitteluun ja tekee ohjatussa harjoitelussa harjoitteluun määritetyt tunnit.

Ohjatun harjoittelun lisäksi kurssikokonaisuuteen kuuluvat pakollinen osallistuminen orientaatioon ennen harjoittelua, pakollinen reflektio harjoittelun jälkeen sekä kirjallinen tehtävä.
Opiskelijan tulee täyttää ohjatussa harjoittelussa myös lääkehoitopassia.

Oppimateriaalit

Opiskelumateriaalin kurssit, jotka liittyvät ohjattuun harjoitteluun, opettajan osoittama materiaali, perehdytysmateriaali harjoittelupaikan edellyttämään harjoitteluun (lue tarkkaan varattuun ohjattuun harjoitteluun annetut ohjeet).
Moodle-kurssialusta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

4 viikkoa ohjattua harjoittelua = 6 opintopistettä. Harjoittelun kokonaistuntimäärä on 162 tuntia, josta 5 tuntia on varattu kirjallisen tehtävän tekemiseen, 4 tuntia orientaatioon ja loppupohdintaan. Harjoittelupaikassa suoritettva tuntimäärä on 153 tuntia.

Sisällön jaksotus

1 osa: harjoittelu - 6 opintopistettä.

2 osa: kirjallinen tehtävä - 0 opintopistettä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei muita mahdollisia suoritustapoja.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opiskelija on varannut harjoittelupaikan Jobillista tai Jobillin ulkopuolelta Moodlen ohjeiden mukaisesti ohjattua harjoittelua 5 varten. Moodlessa löytyy tarkemmat tiedot viidenteen ohjattuun harjoitteluun soveltuvista paikoista.
Harjoittelupaikka on vahvistettava ennen harjoittelun alkua.

Opiskelija on yhteydessä harjoittelupaikkaan Jobiilissa annettujen ohjeiden mukaisesti ennen ohjatun harjoittelun aloittamista.

Lisätietoja opiskelijoille

Muutokset mahdollisia ennen orientaatiota.

Ennakkovaatimukset:
Opiskelija on suorittanut ohjatut harjoittelut 1-3 hyväksytysti ja on osallistunut ohjattuun harjoitteluun 4. Opiskelija on osallistunut hoitotyön opintoihin, jotka koskettavat tätä harjoittelua.

Lisää tietoa ohjatuista harjoitteluista Hoitotyön ohjattujen harjoittelujen Moodlessa.

Ilmoittautumisaika

02.04.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 27.12.2024

Laajuus

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sanna Aalto
  • Virva Vasari
  • Nursing Tiimihenkilö
Vastuuhenkilö

Virva Vasari

Ryhmät
  • 22TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
- kohtaa potilaan, hänen läheisensä ja työyhteisön jäsenet asiallisesti ja kunnioittavasti, osaa luoda ja ylläpitää ammatillisen vuorovaikutussuhteen potilaan kanssa ja osaa toimia hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti toimintaympäristössä
- arvostaa asiakasta/potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- osaa vastata potilaan tarpeisiin suunnittelemalla, toteuttamalla ja arvioimalla sopivan ja yksilöllisen hoidon asiakaslähtöisesti ja terveyttä edistävästi yhteistyössä potilaan, läheisten ja muiden terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa ja osaa kirjata tiedot rakenteisesti
- tuntee potilaan hoitopolun ja osaa palveluohjaamisen perusteet.
- osaa substanssialueen hoitotyön edellyttämät keskeiset tiedot ja taidot potilaan hoitotyössä ja osaa toteuttaa eettisesti korkeatasoista näyttöön perustuvaa hoitotyötä
- osaa tarkkailla potilaan peruselintoimintoja luotettavasti ja harjaantuu siihen liittyvään päätöksentekoon
- osaa priorisoida työtehtäviään joustavasti tilanteen mukaan ja osaa työskennellä kustannustietoisesti, ympäristön huomioiden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti
- osaa edistää potilasturvallisuutta ja ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa
- hallitsee infektioiden ehkäisyn periaatteet ja toimii aseptisesti
- osaa toteuttaa potilaan lääke- ja nestehoitoa turvallisesti ohjattuna
- tunnistaa potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä ja osaa tuoda ne osaksi potilaiden terveyden edistämistä, osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida potilaan omahoitoa ja tukea hoitoon sitoutumisessa
- harjaantuu hoitotyön laadun arvioimisessa kehittääkseen potilaan hoitoa ja omaa työskentelyään
- ymmärtää oman ja toisten sosiaali -ja terveysalan ammattilaisten vastuut sekä hallitun ja joustavan työnjaon merkityksen potilaan kokonaishoidon toteuttamisessa
- kykenee työskentelemään hoitotyössä asiantuntijan roolissa ja osaa ohjata opiskelijoita ja työtovereita
- noudattaa hoitotyön eettisiä ohjeita ja periaatteita, toimii vastuullisesti työryhmän jäsenenä ja noudattaa harjoittelun ohjeistuksia
- osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistään sairaanhoitajaksi realistisesti ja osaa antaa ja vastaanottaa palautetta

Sisältö (OJ)

- potilaan kokonaisvaltaisen hoitotyön harjoittelu, hoitotyön laatu

Esitietovaatimukset (OJ)

Ohjatut harjoittelut 1 - 6 suoritettuna.

Lisätiedot (OJ)

Ohjattu harjoittelu voidaan tehdä suunnitellusti palkallisena harjoitteluna sairaanhoitajan työsuhteessa 140 op jälkeen.

Sairaanhoitajakoulutuksen harjoittelujaksojen paikkoja valittaessa on huomioitava harjoittelujaksojen sijoittuminen laaja-alaisesti hoitotyön eri osa- alueille. EU-direktiivin edellyttämät yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen alueet ovat Sisätautipotilaan hoitotyö, Kirurgisen potilaan hoitotyö, Lasten, nuorten ja perheiden hoitotyö, Äitiyshuolto, Mielenterveys- ja päihdetyö, Gerontologinen hoitotyö ja kotisairaanhoito, Akuutti hoito, Palliatiivinen hoitotyö ja elämän loppuvaihe sekä Vammaisuus ja vammaisten hoito.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty
Opiskelija
- kohtaa potilaan, hänen läheisensä ja työyhteisön jäsenet asiallisesti ja kunnioittavasti , osaa luoda ja ylläpitää ammatillisen vuorovaikutussuhteen potilaan kanssa ja osaa toimia hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti toimintaympäristössä
- arvostaa asiakasta/potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana
- osaa vastata potilaan tarpeisiin suunnittelemalla, toteuttamalla ja arvioimalla sopivan ja yksilöllisen hoidon asiakaslähtöisesti ja terveyttä edistävästi yhteistyössä potilaan, läheisten ja muiden terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa ja osaa kirjata tiedot rakenteisesti
- tuntee potilaan hoitopolun ja osaa palveluohjaamisen perusteet.
- osaa substanssialueen hoitotyön edellyttämät keskeiset tiedot ja taidot potilaan hoitotyössä ja osaa toteuttaa eettisesti korkeatasoista näyttöön perustuvaa hoitotyötä
- osaa tarkkailla potilaan peruselintoimintoja luotettavasti ja harjaantuu siihen liittyvään päätöksentekoon
- osaa priorisoida työtehtäviään joustavasti tilanteen mukaan ja osaa työskennellä kustannustietoisesti, ympäristön huomioiden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti
- osaa edistää potilasturvallisuutta ja ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa
- hallitsee infektioiden ehkäisyn periaatteet ja toimii aseptisesti
- osaa toteuttaa potilaan lääke- ja nestehoitoa turvallisesti ohjattuna
- tunnistaa potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä ja osaa tuoda ne osaksi potilaiden terveyden edistämistä, osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida potilaan omahoitoa ja tukea hoitoon sitoutumisessa
- harjaantuu hoitotyön laadun arvioimisessa kehittääkseen potilaan hoitoa ja omaa työskentelyään
- ymmärtää oman ja toisten sosiaali -ja terveysalan ammattilaisten vastuut sekä hallitun ja joustavan työnjaon merkityksen potilaan kokonaishoidon toteuttamisessa
- kykenee työskentelemään hoitotyössä asiantuntijan roolissa ja osaa ohjata opiskelijoita ja työtovereita
- toimii vastuullisesti tunnistaen osaamisensa rajat
- noudattaa salassapitovelvoitetta ja tietosuojaohjeistusta ja harjoittelun ohjeistuksia
- osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistään sairaanhoitajaksi realistisesti ja osaa antaa ja vastaanottaa palautetta

Hylätty

Opiskelija
-ymmärrys ammatillisesta kohtaamisesta puuttuu: kohtelee potilaita tai heidän läheisiään tai työyhteisön jäseniä epäasiallisesti ja epäkunnioittavasti eikä kykene ammatilliseen vuorovaikutukseen heidän kanssaan, työyhteisötaidot ovat puutteelliset
- substanssialueen perustiedoissa on selviä puutteita, tietojen etsiminen ja hyödyntäminen on puutteellista ja väärinymmärryksiä teoriatiedoissa on vielä ohjauskeskusteluiden jälkeenkin
- ei vastaa potilaan tarpeisiin, hoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi jäävät puutteellisiksi ja potilaan hoitopolku ei hahmotu
- ei tunnista osaamisensa rajoja vaarantaen toiminnallaan potilasturvallisuuden
- ei suoriudu keskeisistä potilaan kliinisistä taidoista
- ei kykene arvioimaan hoitotyön laatua kehittääkseen potilaan hoitoa
- ei osaa toimia potilasturvallisuutta edistävästi eikä ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa
- ei hallitse infektioiden ehkäisyn periaatteita ja aseptinen toiminta pettää
- tekee virheitä potilaan lääke- ja nestehoidossa ohjauksesta huolimatta, ei ole täyttänyt lääkehoidon passia
- ei osaa tarkkailla potilaan peruselintoimintoja ja vointia eikä hallitse niihin liittyvää päätöksentekoa
- hoitotyön suunnittelu, toteutus ja arviointi on puutteellista
- ei osoita kiinnostusta potilaan tai heidän läheisiensä ohjaukseen
- rikkoo salassapitovelvollisuutta tai potilaan tietosuojan
- jättää noudattamatta sovittuja ohjatun harjoittelun ohjeistuksia
- arvioi omaa osaamistaan epärealistisesti eikä pysty vastaanottamaan palautetta

Aika ja paikka

Pakollinen Orientatio: 3.6. 2024
Ohjattu harjoittelu: viikot 32-35
Pakollinen Reflektio: lukujärjestyksen mukaan

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Osa 1 Harjoittelu
Orientaatiotunnille osallistuminen, tavoitteiden ja työvuorojen tekeminen ajallaan, harjoittelutuntien suorittaminen, reflektioon osallistuminen, arviointikeskustelut, harjoittelun dokumenttien palauttaminen ajallaan

· Arviointi: hyväksytty/hylätty

Osa 2 Harjoittelun tehtävä, 0 op

· Tehtävän palauttaminen viikkoon 37 mennessä

· Arviointi: hyväksytty/hylätty

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Ohjattu/opinnollistettu/ahotoitu harjoittelu, osallistuminen ohjattuun harjoitteluun määrätyn tuntimäärän mukaisesti. Reflektiokeskustelut. Kirjallinen tehtävä. Lääkehoitopassin täyttäminen ja näyttäminen.




Päivitetään ennen Orientataatiota

Oppimateriaalit

Harjoittelun substanssiin liittyvien opintojaksojen materiaali, opettajan osoittama materiaali, harjoittelupaikkojen perehtymismateriaali, Hoitotyön ohjattujen harjoittelujen Moodle (https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=8976).

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

6 op Ohjattu harjoittelu (4 viikkoa). Harjoittelun kokonaistuntimäärä on 162 h ja se sisältää 5 h tehtävän tekemiseen varattua aikaa ja 4 h orientaatiota + loppureflektiota. Harjoittelussa tehtävä tuntimäärä on 153 h.

Sisällön jaksotus

Osa 1 Harjoittelu, 6 op

Osa 2 Harjoittelun tehtävä, 0 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ohjattu harjoittelu voidaan tehdä suunnitellusti palkallisena harjoitteluna sairaanhoitajan työsuhteessa 140 op jälkeen (ahotoiden tai opinnollistaen).

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ohjatut harjoittelut 8-9 opiskelija voi tehdä ohjattuna harjoitteluna, ahotoiden tai opinnollistaen. Ahotoiminen ja opinnollistaminen ovat mahdollisia tehdä suunnitellusti palkallisena harjoitteluna sairaanhoitajan työsuhteessa kun opiskelija on saavuttanut 140 opintopistettä.

Ennen kunkin harjoittelujakson alkua tulee opiskelijan olla osallistunut ko. harjoitteluympäristössä toteutettavan hoitotyön teoriaopintoihin. Jos harjoittelu suoritetaan ohjattuna harjoitteluna, paikka varataan Hoitotyön ohjattujen harjoittelujen Moodlen ohjeiden mukaisesti Jobiilista tai Jobiilin ulkopuolelta. Harjoittelupaikka tulee olla vahvistettu ennen harjoittelun alkamista. Opiskelija on yhteydessä harjoittelupaikkaan Jobiilissa olevien harjoittelupaikan ohjeiden mukaisesti ennen harjoittelun alkamista.

Ahotoitavan ja opinnollistettavan harjoittelun suorittamiseen liittyvät tarkemmat ohjeet löytyvät Hoitotyön ohjattujen harjoittelujen Moodlesta. Opiskelijan tulee sopia ahotoitavasta tai opinnollistettavasta harjoittelusta tuutoropettajan kanssa hyvissä ajoin.

Lisätietoja opiskelijoille

Sairaanhoitajakoulutuksen harjoittelujaksojen paikkoja valittaessa on huomioitava harjoittelujaksojen sijoittuminen laaja-alaisesti hoitotyön eri osa- alueille. EU-direktiivin edellyttämät yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen alueet ovat Sisätautipotilaan hoitotyö, Kirurgisen potilaan hoitotyö, Lasten, nuorten ja perheiden hoitotyö, Äitiyshuolto, Mielenterveys- ja päihdetyö, Gerontologinen hoitotyö ja kotisairaanhoito, Akuutti hoito, Palliatiivinen hoitotyö ja elämän loppuvaihe sekä Vammaisuus ja vammaisten hoito

Ilmoittautumisaika

01.05.2024 - 01.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 27.10.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Nursing

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Elina Botha
  • Marika Mettälä
  • Ella Hakala
Vastuuhenkilö

Elina Botha

Ryhmät
  • 23TOKASA
    Degree Programme in Nursing, TOKASA

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija
-osaa seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen ja hedelmällisyyden suojelun perusteet
-osaa tavallisimmat naistentaudit ja tietää niihin liittyvät tutkimukset ja hoidon
-saa valmiuksia gynekologisessa tutkimuksessa avustamiseen, rintojen palpaation ohjaukseen sekä seksuaalisuuteen liittyvien asioiden puheeksi ottamiseen
-osaa raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan ja tietää tavallisimmat häiriöt raskaus-ja lapsivuodeaikana
-osaa äitiyshuollon palvelujärjestelmän rakenteen ja –prosessin
-osaa tukea ja ohjata lasta odottavaa perhettä ja lapsiperheitä terveissä elämäntavoissa, parisuhteessa, vanhemmuuteen kasvussa, päihteettömyydessä, perimän monimuotoisuuteen liittyvissä kysymyksissä moniammatillista yhteistyötä hyödyntäen
-osaa toimia tarkoituksenmukaisesti sairaalan ulkopuolisessa synnytyksessä
-saa valmiuksia ohjata perheitä imetyksessä, vastasyntyneen perushoidossa ja tarkkailussa näyttöön perustuvaa tietoa hyväksikäyttäen
-tunnistaa äitiys- ja naisenhoitotyöhön liittyviä eettisiä ongelmia ja osaa toimia eettisten periaatteiden mukaisesti naisenhoitotyön kontekstissa
-osaa raskausajan, synnytyksen, lapsivuodeajan ja naistentautien lääkehoidon perusteet
-osaa arvioida hoidon tarpeen sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida hedelmällisessä iässä olevan, raskaana olevan, synnyttäneen ja naistentauteja sairastavan asiakkaan hoitotyötä näyttöön perustuvaa tietoa käyttäen
-osaa reflektoida omaa ammatillista osaamistaan

Sisältö (OJ)

- naisen terveys elämänkulun eri vaiheissa
- seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen ja hedelmällisyyden suojelu sairaanhoitajan työssä
- äitiyshuollon palvelujärjestelmä
- normaali raskaus, synnytys ja lapsivuodeaika sekä niiden tavallisimmat häiriöt ja perinnölliset sairaudet
- päihteettömyys ja terveelliset elämäntavat raskaus- ja imetysaikana
- keskenmeno, raskauden keskeytys ja lapsettomuus hoitotyön haasteena
- tavallisimmat naistentaudit ja niiden hoito
- raskausajan, synnytyksen, lapsivuodeajan ja naistentautien lääkehoito
- gynekologisessa tutkimuksessa avustaminen, rintojen palpaatio
- avustaminen sairaalan ulkopuolisessa synnytyksessä
- imetysohjaus ja vanhempien ohjaus vastasyntyneen päivittäisessä hoidossa ja tarkkailussa
- itsenäinen opiskelu: Baby Bakery – synnytyksenhoitopeli
- raskauden ja lapsivuodeajan ravitsemus

Esitietovaatimukset (OJ)

Ensimmäisen vuoden opinnoista 30 op suoritettuna, sisältäen opintojakson lääkehoito ja lääkelaskut.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija:
- Tunnistaa näyttöön perustuvaa tietoa äitiys-, naisenhoitotyön erityispiirteet ja hoitotyön prosessin.
- Tunnistaa tavallisimpia naistentauteja sekä raskauden aiheuttamia fysiologisia muutoksia ja tavallisimpia raskaus- ja lapsivuodeajan normaalikulun häiriöitä.
- Tunnistaa vastasyntyneen lapsen tarkkailun ja hoidon pääpiirteet syntymän jälkeen sekä tietää perheen tukemismuodot mutta ei osaa perustella toimintaansa.
- Tunnistaa vanhemmuuteen kasvuun sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyviä haasteita naisen ja perheen elämässä.
- Suoriutuu virheettömästi lääkelaskuista ja tietää naistentautien ja raskauden- ja lapsivuodeajan lääkehoidon perusteet.
- Tunnistaa ohjauksen tärkeäksi äitiys-, naisenhoitotyön toimintatavaksi.
- Tunnistaa eettisten periaatteiden merkityksen äitiys- ja naisenhoitotyössä.
- Tunnistaa omat vuorovaikutustaitonsa äitiys-, naisenhoitotyössä ja oppimisympäristössä
- Ottaa vastuun omasta oppimisestaan.
- Pystyy ottamaan palautetta vastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija:
- Tunnistaa näyttöön perustuvaa tietoa äitiys-, naisenhoitotyön erityispiirteet ja hoitotyön prosessin.
- Tunnistaa tavallisimpia naistentauteja sekä raskauden aiheuttamia fysiologisia muutoksia ja tavallisimpia raskaus- ja lapsivuodeajan normaalikulun häiriöitä.
- Tunnistaa vastasyntyneen lapsen tarkkailun ja hoidon pääpiirteet syntymän jälkeen sekä tietää perheen tukemismuodot mutta ei osaa perustella toimintaansa.
- Tunnistaa vanhemmuuteen kasvuun sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyviä haasteita naisen ja perheen elämässä.
- Suoriutuu virheettömästi lääkelaskuista ja tietää naistentautien ja raskauden- ja lapsivuodeajan lääkehoidon perusteet.
- Tunnistaa ohjauksen tärkeäksi äitiys-, naisenhoitotyön toimintatavaksi.
- Tunnistaa eettisten periaatteiden merkityksen äitiys- ja naisenhoitotyössä.
- Tunnistaa omat vuorovaikutustaitonsa äitiys-, naisenhoitotyössä ja oppimisympäristössä
- Ottaa vastuun omasta oppimisestaan.
- Pystyy ottamaan palautetta vastaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija:
- Ymmärtää ja kykenee hyödyntämään laaja-alaisesti äitiys- ja naisenhoitotyön tietoperustaa.
- Analysoi näyttöön perustuvaa tietoa äitiys- ja naisenhoitotyössä ja osaa soveltaa hoitotyön prosessia yksilö- ja perhekeskeisesti.
- Osaa kuvata ja analysoida vastasyntyneen lapsen tarkkailun ja hoidon pääpiirteitä syntymän jälkeen sekä osaa perheen tukemismuodot.
- Tunnistaa ja osaa tukea vanhemmuuteen kasvussa ja seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvissä haasteissa naisen ja perheen elämässä.
- Suoriutuu virheettömästi lääkelaskuista ja hallitsee naistentautien ja raskaus- ja lapsivuodeajan lääkehoidon perusteet sekä tietää niihin liittyvät erityishaasteet.
- Ymmärtää ja osaa soveltaa luovasti hoitotyön eettisiä periaatteita äitiys-ja naisenhoitotyössä.
- Osaa ohjata asiakaslähtöisesti äitiys -ja naisenhoitotyössä.
- Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutustaitoja äitiys-ja naisenhoitotyön oppimisympäristössä.
- Pystyy reflektoivaan dialogiseen palautteen antoon.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

02.07.2025 - 31.07.2025

Ajoitus

01.08.2025 - 31.12.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yrittäjyys (Proakatemia)

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajan kaksikielinen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • KIELET suomi ja viestintä Virtuaalihenkilö

Tavoitteet (OJ)

In this course you will study basics of Finnish language. Estimated level is A1.3.

Objectives
After completing the course, the students will be able to:
• pronounce Finnish quite correctly
• understand and use short and simply structured expressions that concern basic situations related to everyday life
• learn to build up their vocabulary
• learn to use the basic grammatical structures of Finnish
• know, use and understand simple spoken and written expressions connected to everyday life.

Sisältö (OJ)

Study book Suomen mestari 1, chapters 1–4, 8:
• alphabet and numbers
• introducing oneself
• telling about one’s family and background
• simple description of things and people
• telling about the weather
• shopping and food
• grammatical structures: basic sentences and questions, verb conjugation (positive and negative verbs), partitive, genitive, KPT-change, I have -structure

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They can exchange greetings/farewells, introduce oneself and name a few objects. It is hard for them to attend a simple conversation or create a short text. Their pronunciation causes difficulties to understand meanings of produced speech.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments. Students have an active attitude towards studying Finnish language showing that by completing tasks according to the schedule. They are able to cope in the most common simple everyday situations. Students can use typical grammatical structures e.g. basic verb conjugation, possessive structure and partitive in simple sentences. They can write brief texts and pronounce Finnish quite clearly.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Students have been able to complete all the assignments acceptably. They have a positive and active attitude towards learning language. They can pronounce Finnish distinctively and are able to use suitable and varied expressions in everyday situations using grammar almost correctly. Students can participate in a conversation asking and responding to questions about topics studied in the course. They can write simple texts and recombine words and phrases into new sentences.

Arviointiasteikko

0-5