Eating Business DesignLaajuus (5 op)
Tunnus: 8T00FW07
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija:
− osaa määritellä vastuullisen ja tuloksellisen ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnan lähtökohdat yrittäjän näkökulmasta
− osaa tunnistaa ja ennakoida, ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnan palvelu-, innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti muuttuvassa toimintaympäristössä
− osaa analysoida ja kehittää asiakaslähtöistä, erottuvaa ja vastuullista liiketoimintaa
− osaa ratkaista ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa
− vahvistaa valmiuksiaan yrittäjämäiseen toimintatapaan
− vahvistaa vuorovaikutustaitojaan ja työyhteisön psykologista turvallisuutta
Sisältö
MITÄ vastuullinen ja tuloksellinen liiketoiminta on yrittäjänäkökulmasta katsottuna?
MIKSI ennakointi ja kehittäminen on tärkeää ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnassa?
MITEN yrityksen/organisaation yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja tuottavuutta kehitetään vuorovaikutteisesti eri sidosryhmien kesken?
MIKSI asiakaslähtöinen ja erottuva liiketoiminnan suunnittelu on tärkeää?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa määritellä palveluliiketoiminnan käsitteitä.
Opiskelija tunnistaa kehittämisen merkityksen liiketoiminnassa.
Opiskelija osaa tarkastella asioita lähinnä työntekijänäkökulmasta.
Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita omasta näkökulmastaan ja ottaen vastuun vain omasta suoriutumisestaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa jäsentää palveluliiketoimintaan ja yrittäjyyteen liittyviä osa-alueita.
Opiskelija osaa arvioida ja kehittää liiketoimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä.
Opiskelija osaa käyttää luovia ratkaisuja toiminnan kehittämisessä.
Opiskelija osaa reflektoida omaa ja muiden työskentelyä.
Opiskelija osaa kehittää työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää palveluliiketoiminnan toimintaympäristön systeemisenä kokonaisuutena.
Opiskelija osaa analysoida, ennakoida ja kehittää liiketoimintaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
Opiskelija osaa ideoida ja tehdä luovia, innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja systeemiajattelua hyödyntäen.
Opiskelija kehittää ja johtaa työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Opiskelija omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 22.08.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 08.10.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 20
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
22RESTOPalveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
− osaa määritellä vastuullisen ja tuloksellisen ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnan lähtökohdat yrittäjän näkökulmasta
− osaa tunnistaa ja ennakoida, ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnan palvelu-, innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti muuttuvassa toimintaympäristössä
− osaa analysoida ja kehittää asiakaslähtöistä, erottuvaa ja vastuullista liiketoimintaa
− osaa ratkaista ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa
− vahvistaa valmiuksiaan yrittäjämäiseen toimintatapaan
− vahvistaa vuorovaikutustaitojaan ja työyhteisön psykologista turvallisuutta
Sisältö (OJ)
MITÄ vastuullinen ja tuloksellinen liiketoiminta on yrittäjänäkökulmasta katsottuna?
MIKSI ennakointi ja kehittäminen on tärkeää ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnassa?
MITEN yrityksen/organisaation yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja tuottavuutta kehitetään vuorovaikutteisesti eri sidosryhmien kesken?
MIKSI asiakaslähtöinen ja erottuva liiketoiminnan suunnittelu on tärkeää?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osaa määritellä palveluliiketoiminnan käsitteitä.
Opiskelija tunnistaa kehittämisen merkityksen liiketoiminnassa.
Opiskelija osaa tarkastella asioita lähinnä työntekijänäkökulmasta.
Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita omasta näkökulmastaan ja ottaen vastuun vain omasta suoriutumisestaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa jäsentää palveluliiketoimintaan ja yrittäjyyteen liittyviä osa-alueita.
Opiskelija osaa arvioida ja kehittää liiketoimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä.
Opiskelija osaa käyttää luovia ratkaisuja toiminnan kehittämisessä.
Opiskelija osaa reflektoida omaa ja muiden työskentelyä.
Opiskelija osaa kehittää työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija ymmärtää palveluliiketoiminnan toimintaympäristön systeemisenä kokonaisuutena.
Opiskelija osaa analysoida, ennakoida ja kehittää liiketoimintaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
Opiskelija osaa ideoida ja tehdä luovia, innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja systeemiajattelua hyödyntäen.
Opiskelija kehittää ja johtaa työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Opiskelija omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Opintojakson tentti pidetään 7.10.2024.
Mahdollisen uusintatentin ajankohta sovitaan myöhemmin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tiimitehtävät (tiimi/pari) 50 %, 0-5
Tentti (yksilö) 20 %, 0-5
Itse- ja vertaisarviointi/ammatillinen osallistuminen + opettajan tekemä arviointi (yksilö), 15 + 15 = yhteensä 30 %, 0-5
EU:n luomupäivä (yksilö), hyväksytty/täydennettävä
Tehtäväkohtaiset arvointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Tiimitehtävät
Yritystoimeksiannot
Tentti
Oppimateriaalit
Oppimateriaali sovitaan opintojakson aloituksessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 5 op, joka tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi ennakko-osaamisestasi riippuen.
Lähiopetusta on 42 h ja itsenäistä työtä 93 h.
Sisällön jaksotus
Lähiopetus alla olevina päivinä. Huom! Poikkeukselliset kellonajat tiistai 27.8. ja 23.9. CS pop up/EU:n luomupäivä
VIIKKO 35
Maanantai 26.8. klo 9.00-11.30
Tiistai 27.8. klo 12.30-16.30
VIIKKO 36
Maanantai 2.9. klo 9.00-11.30
Tiistai 3.9. klo klo 12.30-15.00
VIIKKO 37
Maanantai 9.9. klo 9.00-11.30
Tiistai 10.9. klo 12.30-15.00
VIIKKO 38
Maanantai 16.9. klo 9.00-11.30
Tiistai 17.9. klo 12.30-15.00
VIIKKO 39
Maanantai 23.9. klo 8-16 (yhteistyö/pop up 23Reston Eating Design -ryhmän kanssa)
Tiistai 24.9. klo 12.30-15.00
VIIKKO 40
Maanantai 30.9. klo 9.00-11.30
Tiistai 1.10. klo 12.30-15.00
VIIKKO 41
Maanantai 7.10. klo 9.00-11.30
Tiistai 8.10. klo 12.30-15.00
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisia suoritustapoja ei ole.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yritysyhteistyö-tehtävänannot Luovi ja Ninan Keittiö.
Yhteistyö 23Reston Eating Design -opintosuunnan Gastronomisen menusuunnittelu -opintojakson kanssa: 23.9. EU:n luomupäivän pop up -tapahtuman esihenkilöinä toimiminen Catering Studiolla.