Eating Business Design (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00FW07-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
22.05.2025 - 22.08.2025
Ajoitus
25.08.2025 - 10.10.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 20
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
23RESTOPalveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
− osaa määritellä vastuullisen ja tuloksellisen ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnan lähtökohdat yrittäjän näkökulmasta
− osaa tunnistaa ja ennakoida, ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnan palvelu-, innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti muuttuvassa toimintaympäristössä
− osaa analysoida ja kehittää asiakaslähtöistä, erottuvaa ja vastuullista liiketoimintaa
− osaa ratkaista ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa
− vahvistaa valmiuksiaan yrittäjämäiseen toimintatapaan
− vahvistaa vuorovaikutustaitojaan ja työyhteisön psykologista turvallisuutta
Sisältö (OJ)
MITÄ vastuullinen ja tuloksellinen liiketoiminta on yrittäjänäkökulmasta katsottuna?
MIKSI ennakointi ja kehittäminen on tärkeää ruokailu- ja ravintolaliiketoiminnassa?
MITEN yrityksen/organisaation yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja tuottavuutta kehitetään vuorovaikutteisesti eri sidosryhmien kesken?
MIKSI asiakaslähtöinen ja erottuva liiketoiminnan suunnittelu on tärkeää?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osaa määritellä palveluliiketoiminnan käsitteitä.
Opiskelija tunnistaa kehittämisen merkityksen liiketoiminnassa.
Opiskelija osaa tarkastella asioita lähinnä työntekijänäkökulmasta.
Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita omasta näkökulmastaan ja ottaen vastuun vain omasta suoriutumisestaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa jäsentää palveluliiketoimintaan ja yrittäjyyteen liittyviä osa-alueita.
Opiskelija osaa arvioida ja kehittää liiketoimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä.
Opiskelija osaa käyttää luovia ratkaisuja toiminnan kehittämisessä.
Opiskelija osaa reflektoida omaa ja muiden työskentelyä.
Opiskelija osaa kehittää työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija ymmärtää palveluliiketoiminnan toimintaympäristön systeemisenä kokonaisuutena.
Opiskelija osaa analysoida, ennakoida ja kehittää liiketoimintaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
Opiskelija osaa ideoida ja tehdä luovia, innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja systeemiajattelua hyödyntäen.
Opiskelija kehittää ja johtaa työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Opiskelija omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Opintojakson tentti pidetään 30.9.2025.
Mahdollisen uusintatentin ajankohta sovitaan opintojakson alussa.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Pari-/tiimitehtävät
Yritystoimeksianto
Tentti
Oppimateriaalit
Suositeltava materiaali löytyy opintojakson Moodlesta, joka avataan aloituskerralla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 5 op, joka tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi ennakko-osaamisestasi riippuen.
Lähiopetusta on 42 h ja itsenäistä työtä 93 h.
Sisällön jaksotus
Lähiopetus toteutetaan 1. periodissa 25.8.-7.10.2025
- maanantaisin klo 8.00-10.30 ja
- tiistaisin klo 8.00-10.30
Poikkeuksena on mahdollinen vierailu Saarioisille tiistaina 2.9.2025 klo 8-15: Huom! varmistuu ennen opintojakson aloitusta.
Opintojakson aloitus on maanantaina 25.8. klo 8.00 Resto Labissa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yhteistyö Saarioinen Oy:n kanssa (toimeksianto).