Siirry suoraan sisältöön

Resto Lab (5op)

Toteutuksen tunnus: 8T00HI92-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
18.08.2025 - 17.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
22.10.2025 - 11.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 50
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Arja Luiro
Pilvi Torvinen
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
25RESTO
Palveluliiketoiminta 2025, päivätoteutus
Luokittelu
CONTACT
Opintojakso
8T00HI92

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opintojaksolla perehdytään turvalliseen ja laadukkaaseen työskentelyyn tai vahvistetaan jo olemassa olevaa osaamista ammattikeittiössä ja ravintolasalissa. Tutustut erilaisiin raaka-aineisiin, laitteisiin, keittiö- ja asiakaspalveluprosesseihin.

Opiskelija:
- osaa toimia ravintolan toimintaympäristössä vastuullisesti ja ammattimaisesti huomioiden alan lainsäädännön.
- tunnistaa raaka-aineet, niiden alkuperän ja osaa käsitellä niitä oikeilla tekniikoilla ja resursseilla.
- ymmärtää asiakaspalveluprosessin ja soveltaa sitä käytännön tilanteissa.

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ restonomin tulee ymmärtää ravintolapalvelun kokonaisuudesta?
MIKSI raaka-aineita käsitellään elinkaariajattelun mukaisesti?
MITEN ruokapalveluja tuotetaan vastuullisesti ja ammattimaisesti?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija tunnistaa ravintolapalvelun kokonaisuuteen kuuluvia osatekijöitä.
Opiskelija osaa valmistaa ja tarjoilla palvelutuotteita liikeidean mukaiselle asiakassegmentille, mutta tarvitsee paljon tukea ja ohjausta tai ei osaa perustella valintojaan.
Opiskelija toimii ohjeita ja alan lainsäädäntöä noudattaen.
Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita omasta näkökulmastaan ja ottaen vastuun vain omasta suoriutumisestaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija jäsentää vastuullisen ravintolapalvelun kokonaisuuteen kuuluvia osatekijöitä.
Opiskelija osaa ohjatusti valita raaka-aineet, menetelmät ja laitteet palvelutuotteen toteuttamiseksi ja tarjoilemiseksi liikeidean mukaiselle asiakassegmentille.
Opiskelija toimii ohjeita ja lainsäädäntöä noudattaen.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija ymmärtää vastuullisen ravintolapalvelun kokonaisuuteen kuuluvat osatekijät.
Opiskelija toimii ammattimaisesti ja itseohjautuvasti alan lainsäädäntöä noudattaen.
Opiskelija osaa valita oikeat raaka-aineet, menetelmät ja laitteet laadukkaan ruokapalvelutuotteen toteuttamiseksi ja tarjoilemiseksi liikeidean mukaiselle asiakassegmentille.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.
Opiskelija reflektoi omaa ja muiden työskentelyä.

Aika ja paikka

Resto Lab, periodissa 2 keskiviikkoisin klo 11.30-14.00 ja torstaisin klo 9.00-15.00, poikkeuksena tilaustarjoilucaset: lauantai 1.11. klo 11.30-24.00 Ikaalinen Spa & Resort, lauantai 22.11. klo 18.00-24.00 Tampereen Kauppahalli, keskiviikko 10.12. klo 8.00-14.00. Lisäksi kaksi viimeistä sisältää erilliset misapäivät.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti + reflektoinitehtävä 11.12. klo 13.30-15.00
Uusintatentti 17.12. klo 11.30-14.00

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ammatillinen osallistuminen, 0-5, 60 % kokonaisarvosanasta
Gastronomiaa ennen ja nyt -tehtävä (yksilö) 0-5, 20 % kokonaisarvosanasta
Tentti + reflektointitehtävä, (yksilö) 0-5, 20 % kokonaisarvosanasta

Tilaustarjoilucase (yksilö), hyväksytty/täydennettävä
Resto Labin perussiivous (yksilö), hyväksytty/täydennettävä

Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Henkilökohtaiset tehtävät
Tiimitehtävät
Käytännön harjoitukset (sis. tilaustarjoilutyökeikan Ikaalisten kylpylässä 1.11. tai Kauppahallissa 22.11. tai Resto Labissa 10.12.)
Tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa.
Materiaalit ja suositeltava kirjallisuus löytyy Moodlesta, joka avataan opintojakson aloituskerralla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on laajuudeltaan 5 op, mikä vastaa n. 135 h työkuormaa. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi opiskelijan ennakko-osaamisesta riippuen.

Lähiopetusta on 81 h ja itsenäistä työskentelyä 54 h

Sisällön jaksotus

Lähiopetus toteutetaan 2. periodissa 22.10.-11.12.2025 keskiviikkoiltapäivisin klo 11.30-16.45 ja torstaisin klo 9.00-15.00. Lisäksi opintojakson suoritukseen kuuluu tilaustarjoilucasen hoitaminen (ilta-/viikonloppu).

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksiluku
Jos opiskelija on suorittanut vastaavat opinnot korkeakoulussa, hän voi hakea koko tämän kurssin täysimääräistä hyväksilukua eAHOT-järjestelmän kautta.

AHOT
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen. Jos opiskelijalla on ko. kurssin tavoitteiden mukaista osaamista esim. työkokemuksen ja/tai suoritettujen opintojen puolesta, hän voi näyttää osaamisensa järjestetyllä näyttösuorituksella ennen kurssin alkamista.

AHOT-hakemukset lähetetään eAHOT -järjestelmän kautta viimeistään 29.9.2025. Osoita hakemus Arja Luirolle.

Liitä AHOT-hakemuksen liitteeksi:
- tutkinto- ja työtodistukset
- selvitys osaamisesta suhteessa opintojakson tavoitteisiin ja sisältöön

AHOT-näyttötehtävä tehdään PERJANTAINA 3.10.2025 klo 12.00-15.00 Resto Labin ravintolasalissa G0-09 ja G0-08. Huom! Käsinkirjoitettava tehtävä! Kynä ja laskin mukaan.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyötä tehdään Resto Labin, Ikaalinen Spa & Resortin ja Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n sekä Chaîne des Rôtisseurs Tampere ry:n ja Kauppahallin sekä ravintoloiden kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson aikana tarvitaan ammattityövaatteet ja -jalkineet keittiö- ja salityöskentelyyn. Keittiövaatteet saa lainata kuittausta ja palauttamista vastaan opintojakson alussa (kokkitakki, -housut, esiliina, keittiöpäähine). Työturvallisuuslain ja -asetuksen mukaiset työkengät jokainen hankkii itse. Keittiössä EI työskennellä muuten kuin ammattiasussa. Jokainen on velvollinen huolehtimaan siitä, että ammattityövaatteet huolletaan ja pidetään koululla siten, että ne ovat aina keittiötunneilla käytettävissä.

Salityövaatteet jokainen hankkii itse. Niitä pidetään aina silloin, kun ollaan salin puolella työtehtävissä.

Ammatillisessa osallistumisessa arvioidaan myös ammattipukeutumista ja -hygieniaa.

Siirry alkuun