Alkoholijuomat ja anniskelu (2 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00GB56-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 30.04.2025
Ajoitus
09.01.2025 - 30.05.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Opettaja
- Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Ryhmät
-
24RESTOPalveluliiketoiminta 2024, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija
-osaa toimia ravintolan toimintaympäristössä anniskelulainsäädännön huomioiden
-tunnistaa alkoholijuomaryhmät ja niiden keskeisimmät tuotteet yhdistäen nämä alkoholilainsäädännön edellytyksiin
-ymmärtää juomatuotteiden merkityksen yrityksen toimintaympäristössä sekä asiakaspalvelun että kannattavuudenkin näkökulmasta
-voi saada alkoholilain tuntemista osoittavan todistuksen (anniskelupassin) osoitettuaan osaamisensa tentillä
Sisältö (OJ)
Mitä ammattilaisen tulee tietää alkoholijuomista ja anniskelulainsäädännöstä ravintolan toimintaympäristössä?
MIKSI alkoholijuomien ja lainsäädännön tunteminen on olennaista ravintolan liiketoiminnassa?
MITEN alkoholijuomien ja anniskeluasioiden osaaminen edistää ravintolan yritystoimintaa asiakkaan ja viranomaisen näkökulmasta?
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Opiskelija tuntee alkoholijuomat siten, että osaa käyttää tuotetuntemustaan asiakaspalvelussa ja suoriutua myyntitilanteista. Opiskelija tuntee lainsäädännön ja osaa soveltaa anniskelulainsäädäntöä erilaisissa ravintolan anniskelutilanteissa pääosin virheettömästi.
Aika ja paikka
-moodleympäristö, joka avautuu ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen
-tentti TAMKilla (ks. tenttipäivät), tila ilmoitetaan myöhemmin
to 30.1. klo 15-16
ti 6.3. klo 16-17
ti 1.4. klo 15-16
ti 13.5. klo 15-16
to 22.5. klo 15-16
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tenttejä järjestetään TAMKilla aikataulun mukaisesti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
-lopputentti: anniskeluasiat (riittävillä pisteillä oikeuttaa anniskelupassiin), on pakollinen suoritus 2 op:n suoritukseen myös pienemmillä pisteillä, muodostaan kokonaisarvosanan perustan
-jokaisen osa-alueen tehtävät pitää suorittaa ennen lopputenttiä, tehtävät suoritetaan suoritus -periaatteella mutta voivat vaikuttaa nostavasti suhteessa tenttiarvosanaan
-ks. arvioinnin perusteet eri osa-alueidessa moodlesta sekä koko kurssin arviointiperusteet
-HUOM! kurssi arvioidaan 1-5
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
kurssi toteutuu verkkoympäristössä aikavälillä 9.1.-30.5.(viim.ilmoittautumispäivä on 30.4.)
moodleympäristö sisältää:
-luentotallenteet ja materiaalit - tehtävät
-harjoitukset/tehtävät - pitää olla tehtynä ennen tenttiin saapumista
-tentti (TAMK) - useita tenttipäiviä, ilmoittautumista tenttiin velvoitetaan
Oppimateriaalit
-moodlekurssilla on materiaalit ja linkit materiaaleihin
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op on 27 tuntia opiskelijan työtä riippuen hänen tavoitteistaan ja aiemmasta osaamisesta
opiskelu on itseopiskelua (tenttiajankohdat kiinteitä)
Sisällön jaksotus
-moodlekurssi omaan tahtiin suoritettavaksi ja tentti TAMKilla (ks. tenttipäivät)
-Kurssi muodostuu kolmesta osa-alueesta:
Alkoholijuomien, juomakulttuurin ja anniskelun lyhyt historia
Alkoholijuomat ja oluet
Anniskelu
-Osa-alueista suoritetaan tehtävät ennen lopputenttiin osallistumista.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
ei ole
Lisätietoja opiskelijoille
-kurssilla voi suorittaa anniskelupassin (edellyttää tietyn pistemäärän saavuttamista lopputentistä)
-moodlekurssi omaan tahtiin suoritettana ja lopputentti TAMKilla (tenttejä noin kerran kuukaudessa)
-kurssi arvioidaan 1-5
-HUOM! Kurssi avautuu moodlessa 9.1.25. Kurssille voi ilmoittautua 30.4. mennessä ja kurssi loppuu 30.5.25. Viimeinen tenttimismahdollisuus 22.5.25. Tämän jälkeen ei ole enää rästitenttejä.