Skip to main content

Alcoholic Beverages and Serving Alcohol (2 cr)

Code: 8T00GB56-3003

General information


Enrolment period
25.11.2024 - 30.04.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
09.01.2025 - 30.05.2025
Implementation has ended.
Credits
2 cr
Virtual portion
2 cr
Mode of delivery
Online learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 50
Teachers
Riitta Brännare
Pilvi Torvinen
Person in charge
Riitta Brännare
Tags
VIRTUAL
Course
8T00GB56

Objectives (course unit)

A student
- knows how to work in the restaurant's operating environment, taking into account the alcohol-serving legistlation
- identifies the groups of alcoholic beverages and their most important products, connecting those to the requirements of the alcohol legislation
-understands the importance of beverage products in the company's operating environment and from the perspectives of customer service and profitability
-can get a certificate showing knowledge of the alcohol law (Alcohol serving license) after proving his knowledge in an exam

Content (course unit)

What does a professional need to know about alcoholic beverages and serving legislation in a restaurant environment?
WHY is knowledge of alcoholic beverages and alcohol-serving legislation essential in the restaurant business?
HOW does knowledge of alcoholic beverages and serving alcohol promote the restaurant's business operations from the perspective of the customer and the public authorities?

Assessment criteria, pass/fail (course unit)

The student can use their alcohol product knowledge in customer service and handle sales situations. The student knows the legislation and knows mostly flawlessly how to apply the serving legislation in various restaurant serving cases.

Location and time

-moodleympäristö, joka avautuu ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen
-tentti TAMKilla (ks. tenttipäivät), tila ilmoitetaan myöhemmin

Exam schedules

Tenttejä järjestetään TAMKilla aikataulun mukaisesti
Ko.ajankohdat ovat sekä normitenttipäiviä että rästitenttipäiviä.

to 30.1. klo 15-16
ti 6.3. klo 16-17
ti 1.4. klo 15-16
ti 13.5. klo 15-16
to 22.5. klo 15-16

Assessment methods and criteria

-lopputentti: anniskeluasiat (riittävillä pisteillä oikeuttaa anniskelupassiin), on pakollinen suoritus 2 op:n suoritukseen myös pienemmillä pisteillä, muodostaan kokonaisarvosanan perustan
-jokaisen osa-alueen tehtävät pitää suorittaa ennen lopputenttiä, tehtävät suoritetaan suoritus-merkinnällä
-ks. arvioinnin perusteet eri osa-alueidessa moodlesta sekä koko kurssin arviointiperusteet
-HUOM! kurssi arvioidaan 1-5 (on ensimmäisen läpimenneen tentin arvosana)

Assessment scale

0-5

Teaching methods

kurssi toteutuu verkkoympäristössä aikavälillä 9.1.-30.5.(viim.ilmoittautumispäivä on 30.4.)
moodleympäristö sisältää:
-videoluenot ja materiaalit - tehtävät
-harjoitukset/tehtävät - pitää olla tehtynä ennen tenttiin saapumista
-tentti (TAMK) - useita tenttipäiviä, ilmoittautumista tenttiin velvoitetaan

Learning materials

-moodlekurssilla on materiaalit ja linkit materiaaleihin

Student workload

1 op on 27 tuntia opiskelijan työtä riippuen hänen tavoitteistaan ja aiemmasta osaamisesta
opiskelu on itseopiskelua (tenttiajankohdat kiinteitä)

Content scheduling

-moodlekurssi omaan tahtiin suoritettavaksi ja tentti TAMKilla (ks. tenttipäivät)
-Kurssi muodostuu kolmesta osa-alueesta:
Alkoholijuomien, juomakulttuurin ja anniskelun lyhyt historia
Alkoholijuomat ja oluet
Anniskelu

-Osa-alueista suoritetaan tehtävät ennen lopputenttiin osallistumista.

Completion alternatives

ei ole

Practical training and working life cooperation

ei ole

Further information

-kurssilla voi suorittaa anniskelupassin (edellyttää tietyn pistemäärän saavuttamista lopputentistä)
-moodlekurssi omaan tahtiin suoritettana ja lopputentti TAMKilla (tenttejä noin kerran kuukaudessa)
-kurssi arvioidaan 1-5
-HUOM! Kurssi avautuu moodlessa 9.1.25. Kurssille voi ilmoittautua 30.4. mennessä ja kurssi loppuu 30.5.25. Viimeinen tenttimismahdollisuus 22.5.25. Tämän jälkeen ei ole enää tenttejä.

Go back to top of page