Siirry suoraan sisältöön

JAMIX-keittiöjärjestelmän perusteet (2 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00HB87-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.03.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

04.03.2024 - 31.12.2024

Laajuus

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous ja media

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 100

Opettaja

  • Pilvi Torvinen

Vastuuhenkilö

Pilvi Torvinen

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson tavoitteena on ottaa haltuun JAMIX-keittiöjärjestelmän keskeiset toiminnot eli ammattikeittiön reseptien, ruokalistojen, ja varaston hallintaan liittyvät työkalut. Lisäksi perehdytään hiilijalanjäljen ja hävikin seurantaan JAMIX-järjestelmässä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tietää ammattikeittiön tuotannonohjauksen osa-alueet ja hyödyt ammattikeittiötoiminnassa
- tietää JAMIX-keittiöjärjestelmän keskeiset toiminnot sisältäen reseptien, ruokalistojen ja varaston hallinnan sekä hiilijalanjäljen ja hävikin laskemisen
- osaa käyttää JAMIXin toimintoja perustasolla ja kehittää taitojaan järjestelmän käyttämisessä

Sisältö (OJ)

MITEN tuotannonohjausjärjestelmä tukee ammattikeittiön toimintaa?
MILLAISIA toimintoja JAMIX-kettiöjärjestelmässä on?
KUINKA JAMIXIA käytetään tehokkaasti ja vastuullisuutta edistäen?

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tietää ammattikeittiön tuotannonohjauksen osa-alueet ja hyödyt ammattikeittiötoiminnassa. Hän tietää JAMIX-keittiöjärjestelmän keskeiset toiminnot sisältäen reseptien, ruokalistojen ja varaston hallinnan sekä hiilijalanjäljen ja hävikin laskemisen. Hän osaa käyttää JAMIXin toimintoja perustasolla ja kehittää taitojaan järjestelmän käyttämisessä.

Aika ja paikka

4.3.- 31.12.2024

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävät arvioidaan hyväksytty/ täydennettävä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Verkkokurssi koostuu kuudesta eri aihealueesta ja tehtävistä, ja se on laajuudeltaan kaksi opintopistettä (2 op).

Oppimateriaalit

Kaikki kurssimateriaali on Moodlessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi on 2 opintopistettä (1 op on 27 tuntia opiskelijan työtä) eli 54 tuntia.

Sisällön jaksotus

Suomeksi
Saat kurssista parhaan hyödyn, jos teet sen noin kahden kuukauden aikana.

1) Johdatus JAMIXin maailmaan
2) Tutustuminen järjestelmään
3) Reseptiikka, keittiön sydän
4) Ruokalistan perusteet
5) Varastointi ja hinnat
6) Hävikki ja hallinta

Lisätietoja opiskelijoille

MITÄ
JAMIX-keittiöjärjestelmän (tuotannonohjausjärjestelmän) keskeiset toiminnot: Ammattikeittiön reseptien, ruokalistojen ja varaston hallinnan. Lisäksi opit, miten JAMIX-järjestelmä tukee vastuullista toimintaa ammattikeittiössä hiilijalanjälkilaskurin sekä hävikin seurantatyökalujen avulla.


MIKSI
JAMIX-järjestelmä tarjoaa lukuisia hyötyjä ammattikeittiön toimintaan; suunnittelusta toteutukseen ja seurantaan sekä toiminnan kehittämiseen. Kattava järjestelmä hallitsee kaikki ammattikeittiön toimintaan liittyvät tiedot järjestelmällisesti yhdessä paikassa ja helposti kaikkien käyttäjien saatavilla. Keittiöjärjestelmä tekee myös tarkat laskelmat muun muassa kustannuksista, ravitsemuksellisista tiedoista sekä raaka-ainetarpeista.

Järjestelmä on hyödyllinen työkalu kaiken kokoisille ammattikeittiöille ja lähes välttämätön silloin, kun ruokaa valmistetaan suuria määriä. JAMIX-järjestelmän avulla keittiötyöt yksinkertaisesti hoituvat helpommin, nopeammin ja tehokkaammin. Voit käyttää toimintaasi tukevia ohjelman osioita.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hyväksytty suoritus tulee olla vähintään H3 tasoinen suoritus.