Mikrobiologia (4 op)
Toteutuksen tunnus: 5O00CE57-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 26.11.2018 - 06.01.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2019 - 03.03.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Laboratoriotekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
-selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
-selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Sisältö (Opintojakso)
- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
3 välikoetta: 1. vk 21.1.2019, 2. vk 8.2.2019, 3. vk 22.2.2019.
Välikokeiden rästi- ja korotuskoe: 5.3.2019. Tällöin on mahdollista suorittaa yksi välikoe, josta on ollut poissa, tai korottaa yhden välikokeen arvosanaa.
Koko koealueen uusinta- ja korotustentit järjestetään tarvittaessa tenttiterraariossa. Näissä tenteissä tentitään siis kerralla koko koealue, eivätkä välikokeiden pisteet ole voimassa. Vaikka kurssin suorittaisi koko koealueen kattavalla uusintatentillä, kurssin tehtävät, yksilötyönä tehtävä esitys ja ryhmätyönä tehtävä esitelmä tulee silti suorittaa hyväksytysti kokonaisarvosanan saamiseksi. Koko opintojakson uusinta- ja korotustentteihin ilmoittaudutaan ja ajankohdista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Huomioi, että Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssin laboratorio-osuuteen, joka alkaa 4. periodin alussa, ei pääse osallistumaan, ellei Mikrobiologian kurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet, hyväksytysti suoritettu ryhmätyöesitelmä ja oma esitys.
Arvioinnin kriteerit:
Välikokeiden arviointi pisteillä 0-10 p. Välikokeiden pisteet lasketaan yhteen, eli välikokeista voi saada max. 30 p. Yksilötyönä tehtävä esitys arvioidaan osana viestinnän kurssia. Ryhmätyönätehtävän esitelmän arviointi vertaisarviointina ja opettajan arviointina asteikolla 0-5. Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja tunti- sekä kotitehtävien tekeminen voi vaikuttaa arvosanaa korottavasti.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetus, ryhmätyönä tehtävä esitelmä, yksilötyönä tehtävä esitys, tehtävät, välikokeet
Oppimateriaalit
Tabulan materiaali.
Käytössä tulee olla jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill
Prescott, Harley, Klein: Microbiology
Bauman: Microbiology
Madigan, Martinko: Brock Biology of Microorganisms
Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 40 h. Itsenäistä opiskelua n. 65 h.
Sisällön jaksotus
Tarkemmin Tabulassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Kansainvälisyys
-
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssin opetus on integroitu kurssiin Tekniikan suomen kieli ja viestintä.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Suorituksia puuttuu (esitys, esitelmä) tai hylätty arvosana välikokeista.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.