Microbiology (4 cr)
Code: 5O00CE57-3005
General information
- Enrolment period
- 26.11.2018 - 06.01.2019
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2019 - 03.03.2019
- Implementation has ended.
- Credits
- 4 cr
- Local portion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Laboratory Engineering
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Laboratory Engineering
Objectives (course unit)
Student is able to
- describe the structure of prokaryotic and eukaryotic cell
- describe the characteristic properties, growth, nutritional and environmental needs of microbes, and based on them, draw conclusions on growing microbes in the laboratory
- explain the significance of microbes to health, environment and industrial production
- explain the most important methods used for microbiological sample preparation, culture and identification
-explain the most important sterilization methods
Content (course unit)
- principles of cell classification
- structure of prokaryotic and eukaryotic cell
- microbial nutrition and growth
- utilization of microbes and the injurious effects of the microbes
- aseptic work and safety in the microbiology laboratory
- microbiological sample preparation, culture and identification
- sterilization techniques
Exam schedules
3 välikoetta: 1. vk 21.1.2019, 2. vk 8.2.2019, 3. vk 22.2.2019.
Välikokeiden rästi- ja korotuskoe: 5.3.2019. Tällöin on mahdollista suorittaa yksi välikoe, josta on ollut poissa, tai korottaa yhden välikokeen arvosanaa.
Koko koealueen uusinta- ja korotustentit järjestetään tarvittaessa tenttiterraariossa. Näissä tenteissä tentitään siis kerralla koko koealue, eivätkä välikokeiden pisteet ole voimassa. Vaikka kurssin suorittaisi koko koealueen kattavalla uusintatentillä, kurssin tehtävät, yksilötyönä tehtävä esitys ja ryhmätyönä tehtävä esitelmä tulee silti suorittaa hyväksytysti kokonaisarvosanan saamiseksi. Koko opintojakson uusinta- ja korotustentteihin ilmoittaudutaan ja ajankohdista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Huomioi, että Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssin laboratorio-osuuteen, joka alkaa 4. periodin alussa, ei pääse osallistumaan, ellei Mikrobiologian kurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.
Evaluation methods and criteria
Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet, hyväksytysti suoritettu ryhmätyöesitelmä ja oma esitys.
Arvioinnin kriteerit:
Välikokeiden arviointi pisteillä 0-10 p. Välikokeiden pisteet lasketaan yhteen, eli välikokeista voi saada max. 30 p. Yksilötyönä tehtävä esitys arvioidaan osana viestinnän kurssia. Ryhmätyönätehtävän esitelmän arviointi vertaisarviointina ja opettajan arviointina asteikolla 0-5. Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja tunti- sekä kotitehtävien tekeminen voi vaikuttaa arvosanaa korottavasti.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Lähiopetus, ryhmätyönä tehtävä esitelmä, yksilötyönä tehtävä esitys, tehtävät, välikokeet
Learning materials
Tabulan materiaali.
Käytössä tulee olla jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill
Prescott, Harley, Klein: Microbiology
Bauman: Microbiology
Madigan, Martinko: Brock Biology of Microorganisms
Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction
Student workload
Lähiopetus 40 h. Itsenäistä opiskelua n. 65 h.
Content scheduling
Tarkemmin Tabulassa.
Completion alternatives
-
Practical training and working life cooperation
-
International connections
-
Further information
Kurssin opetus on integroitu kurssiin Tekniikan suomen kieli ja viestintä.
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Suorituksia puuttuu (esitys, esitelmä) tai hylätty arvosana välikokeista.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.