MikrobiologiaLaajuus (4 op)
Opintojakson tunnus: 5O00CE57
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 4 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
-selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
-selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Sisältö
- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat