Siirry suoraan sisältöön

MikrobiologiaLaajuus (4 op)

Opintojakson tunnus: 5O00CE57

Opintojakson perustiedot


Laajuus
4 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
-selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
-selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Sisältö

- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat

Siirry alkuun