Vieraanvaraisesti asiakkaalle (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB19-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 28.11.2018 - 31.12.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2019 - 06.05.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 75
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Jaana Sahlsten
- Riitta Brännare
- Sami Salonen
- Vastuuhenkilö
- Riitta Brännare
- Opintojakso
- 8T00BB19
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- suunnitella ja toteuttaa palvelutilanteen erilaisille asiakkaille
- arvioida toteutunutta tuotelaadun, ravitsemuslaadun, myyntikatteen, raaka-ainehävikin, ajankäytön ja asiakaskokemuksen näkökulmasta
- käyttää koneita ja laitteita.
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ ravitsemuslaatu tarkoittaa ruokapalveluissa?
MIKSI markkinointi ja henkilökohtainen myynti ovat tärkeitä palvelutilanteiden järjestämisessä?
MITEN taloudellisuutta voidaan mitata ja arvioida asiakasta unohtamatta?
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
Ala tutuksi, raaka-aineesta asiakkaan annokseksi sekä laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla opintojaksot suoritettu.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Anniskelu ja juomat: ???
Tapahtuman järj. + markkinointi + laskenta 23.4.2019
rästitentti 30.4.2019
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
tapahtuman suunnittelu, toteutus ja raportointi, tiimin itse- ja vertaisarviointi 40 %
anniskeluasiat ja juomat 20%
ravitsemuslaatu 20 %
laskenta ja markkinointi 20%
Catering Studio -vuoron suorittaminen
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
harjoitukset
tiimityöt
tapahtuman järjestäminen
Oppimateriaalit
Kirjat:
Bergström, S. & Leppänen, A. 2018 tai edellinen painos. Yrityksen asiakasmarkkinointi. Edita. Luvut: 1, 3,4 ja 5.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2010. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark. Luvut 1, 2 ja 3 (sovelutuvin osin)
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark. Luvut 1 ja 2.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä
Sisällön jaksotus
periodissa 3 maanantaisin
Periodissa 4 tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin + ekstrapäivät tapahtuman järjestämisessä tiimeillä
HUOM! alla olevaan aikatauluun tulee vielä muutoksia (16.12.18 jälkeen), tabulassa on päivitetty aikataulu
Aikataulu:
Periodi 3:
ma 14.1. klo 9-11 Opintojakson aloitus: sisältö, tapahtumat, tiimit, tehtävät
klo 12-16 Tapahtuman järjestäminen: tapahtuman suunnittelun runko + elämysmalli tapahtuman suunnittelun taustalla
ma 21.1. klo 8-14? juomat+anniskelu (SS)
ma 28.1. (klo 8-12) ja klo 12-16 rekryt
ma 4.2. rekryt??
ma 11.2. klo 8-11.30 juomat+anniskelu (SS), klo 12.30-16 ravitsemus (JS)
ma 18.2. klo 8-11.30 juomat+anniskelu (SS) / klo 12.30-16 ravitsemus (JS)
Periodi 4:
viikko 10
ti 5.3. klo 8-16 tiimitapaamiset tapahtumien tiimoilta, tunti per tiimi (Sami ja Riitta) /
tapahtuman rungon suunnittelu tiimeillä
to 7.3. klo 9-14 ravitsemus (JS)
pe 8.3. klo 9-11 ravintolan tilaustarjoilun prosessi (RB)
klo 12-13 raportointi ja tapahtuman suunnittelua + ohjausta (RB)
viikko 11
ti 12.3. klo 8-16 Tapahtumat, markkinointi ja laskenta (RB)
to 14.3. klo 8-14 Markkinointi ja laskenta (RB)
pe 15.3. klo 8-16 (IWBAS tiimit: tapahtumien valmistelu), muilla omien tapahtumien suunnittelu - ohjaus
viikko 12 IWBAS - viikko, osallistumiset kv-vieraiden luennoille/work shoppeihin ke ja to
ti 19.3. klo 9-14 Tapahtumat, tilaustarjoilua, markkinointia ja laskentaa (RB)
ke 20.3. klo 8-16 IWBASsin misat tiimi? , muilla itsenäistä työskentelyä ja ohjausta tarvittaessa
to 21.3. klo 8-14 tapahtuma tiimi IWBASsin kv-viikon Dinner tiimi?
pe 22.3. klo 8-16 tiimien itsenäistä työskentelyä (iwbas-tiimin raportointi), muille suunnittelua, ohjausta saatavilla (RB)
viikko 13
ti 26.3. klo 9-15 markkinointi ja laskenta (RB)
to 28.3. klo 8-10.30 ravitsemus (JS), klo 11.30-14 markkinointi ja laskenta
pe 29.3. klo 9-15 tapahtuman suunnittelu+misat tiimi ?+ raportointi (ohjausta) CS
viikko 14
ma 1.4. klo 8-22 tapahtuma tiimi ?
ti 2.4. klo 9-15 markkinointi ja laskenta (RB)
to 4.4. klo 9-14 markkinointi ja laskenta (RB)
pe 5.4. klo 9-15 tapahtuman suunnittelu (viikon 15 tapahtumiin) ja raportointia
viikko 15
ma 8.4. klo 8-16 misaus tiistain tilaisuuteen
+ edellisten viikkojen tapahtumien raporttien palautus eli tiimit ? ja ?
ti 9.4. klo 10-20 tapahtuma tiimi, restonomikoulutuksen sidosryhmä cocktailtilaisuus
ke 10.4. klo 8-16 misaus torstain tilaisuuteen
to 11.4. klo 19-21.30 tapahtuma tiimi ?, Tre Eno Culinary Fest gettogether –party,
pe 12.4. klo 8-16 klo 8-> misaus lauantain tilaisuuteen
la 13.4. klo tapahtuma klo 20-24,
viikko 16
ti 16.4. klo 8-16 tapahtumaraportit ed.viikon taphtumatiimeiltä ja palautus viim. viikon 16 aikana ennen pääsiäistä
(to 18.4. klo 8-14 kiirastorstai)
viikko 17
ti 23.4. klo 9-12 1. tentti (tapahtuman järjestäminen, markkinointi ja laskenta)
to 25.4. klo 8-14 RESTO-tapahtuma (kaikille yhteinen tapahtuma) – CS varattu
pe 26.4. klo 8-16 tapahtumatuotanto + tapahtuminen purkuseminaari, tiimiarvioinnit (SS, RB)
viikko 18
ti 30.4. klo 9-12+12-14 2.tentti (tapahtuman järjestäminen, markkinointi ja laskenta, anniskelu ja juomat) + muut rästitehtävät
to 2.5. klo 8-14
pe 3.5. klo 8-16
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tapahtumat toteutetaan erilaisina tilauksina TAMKin sisäisille sidosryhmille sekä ulkopuolisille ryhmille..
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei ole osallistunut kontaktiopetukseen eikä suorittanut annettuja tehtäviä eikä osoita ammatillisuutta toiminnassaan.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on suoriutunut palvelutilanteesta tyydyttävästi. Toteutus ei vastannut suunnitelmaa. Opiskelijan itsenäisessä työskentelyssä sekä ryhmän työskentelyssä ja suunnittelutaidoissa on ollut puutteita. Opiskelijan ammatillisuus näkyy esim. vastuullisuuden vähäisyydessä.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on toteuttanut palvelutilanteen suunnitelman mukaisesti ja perustellusti. Toteutus on ollut hyvää, joskaan se ei osoita erityistä innovatiivisuutta. Asiakastyytyväisyys ja tuloksellisuus ovat projektissa olleet hyvällä tasolla. Ryhmä toimii moitteettomasti ja osoittaa hyvää ongelmanratkaisukykyä ja joustavuutta. Opiskelijan ammatillisuus on hänen toiminnassaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on toteuttanut palvelutilanteen suunnitellusti, perusteellisesti ja soveltaen opittuja taitoja. Palvelutilanne on toteutettu innovatiivisesti ja erityisen hyvää ongelmanratkaisukykyä ja joustavuutta osoittaen. Asiakastyytyväisyys ja tuloksellisuus ovat projektissa olleet erinomaisella tasolla. Ryhmä on toiminut kiitettävästi. Opiskelijan ammatillisuus näkyy erinomaisesti hänen toiminnassaan vastuullisuutena ja toisten huomioimisena.