Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3013
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2018 - 20.08.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 21.08.2018 - 12.10.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 65
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Jaana Sahlsten
- Tuija Heikkilä
- Marja-Liisa Timperi
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Opintojakso
- 8T00BB16
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Restonomikoulutuksen keihäänkärjet (osuus arvioinnista 25 %)
Yritysanalyysitehtävä (osuus arvioinnista 25 %)
Kestävän kehityksen tapahtuma (25 %)
Vertaisarviointi ja kirjallinen itsearviointi (15 % arvioinnista)
Essee 10 %
Asteikolla hyväksytty/hylätty arvioidaan:
ympäristöpassin suorus, palvelupolku
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Harjoitukset
Tiimityöskentely
Esitykset
Yritysvierailut
Haastattelut, havainnoinnit
Tiedonhaun opetusta integroidaan opntojaksoon 6 h
Oppimateriaalit
Kirjallisuuustehtävän aineisto valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Luennot, harjoitukset ja tiimitapaamiset 1,5 op
Ketävän kehityksen tapahtuma ja ympäristöpassi 2,5 op
Restonimikoulutuksen keihäänkärjet 2,5 op
Essee 1 op
Yritysanalyysi 2,5 op
Sisällön jaksotus
Opetus tiistaisin klo 9.00-16.00, keskiviikkoisin klo 8.00-16.00 ja perjantaisin klo 8.00-14.00 välillä. Itsenäistä työskentelyä on kontaktituntien välissä opintojaksototeutuksen mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT: Suorituksena tentti ja haastattelu
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitteluseminaari
Yritysvierailut
Projektitehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei tunnista eikä osaa määritellä toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija ei suoriudu annetuista tehtävistä.
Opiskelija ei ota vastuuta omasta toiminnastaan.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa vertailla ja jäsentää toimialan erityispiirteitä.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa ja toiminnan kehittämistarpeita. Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.