Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.08.2017 - 25.08.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2017 - 13.10.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 70
- Opettajat
- Eija Reunanen
- Tuija Heikkilä
- Marja-Liisa Timperi
- Sami Salonen
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Opintojakso
- 8T00BB16
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Projektitehtävä (osuus arvioinnista 35 %)
Laskennan tentti (osuus arvioinnista 20 %)
Kestävän kehityksen tapahtuma (35 %)
Vertaisarviointi ja kirjallinen itsearviointi (10 % arvioinnista)
Asteikolla hyväksytty/hylätty arvioidaan:
Tiimityökalu-, liiketoiminta-, markkinointi ja palvelupolku- sekä
ympäristöpassitehtävät, lukupiiri sekä essee
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Harjoitukset
Tiimityöskentely
Esitykset
Yritysvierailut
Haastattelut, havainnoinnit
Tiedonhaun opetusta integroidaan opntojaksoon 6 h
Oppimateriaalit
Kirjallisuuustehtävän aineisto valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Luennot ja lukujärjestyksen mukaiset harjoitukset 2 op
Essee 1 op
Laskennan tentti (Excel) 1 op
Projektitehtävä 2 op
Kirjallisuustehtävä 1 op
Tiimityökalu-, liiketoiminta-, markkinointi ja palvelupolku- sekä
ympäristöpassitehtävät, tapahtuma 3 op
Sisällön jaksotus
Opetus tiistaisin klo 9.00-16.00, keskiviikkoisin klo 8.00-16.00 ja perjantaisin klo 8.00-14.00 välillä. Itsenäistä työskentelyä on kontaktituntien välissä opintojaksototeutuksen mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT: Suorituksena tentti ja haastattelu
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitteluseminaari
Yritysvierailut
Projektitehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.