Koneet ja laitteet (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB22-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2017 - 18.08.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2017 - 13.10.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 1 - 70
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa valita oikeat koneet ja laitteet liikeidean mukaiseen palvelutoimintaan
- osaa arvioida eri koneiden ja laitteiden kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ koneita ja laitteita alalla käytetään?
MIKSI teknologiaa kannattaa hyödyntää?
MITEN teknologiaa voi hyödyntää järkevästi tuloksellisessa liiketoiminnassa?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ma 25.9.2017 klo 8-10 Laskennan tentti
To 28.9.2017 8-11 Kone- ja laiteteknologia/gastronomia -tentti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- laskenta (hyväksytyt harjoitustehtävät S, tentti - yksilö) 20 %
- tiimitehtävä – palveluprosessin mallinnus 30 %
- tiimitehtävä – tilaustarjoilucase 10 %
- suunnitteluprojekti (yksilö/paritehtävä) hyväksytty - hylätty
- kone- ja laiteteknologia/gastronomiatentti (yksilö) 20 %
- ammatillinen osallistuminen (yksilö) 20 %
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- lähiopetus
- käytännön harjoitukset
- tiimityö
- itsenäiset tehtävät
- tentit
Oppimateriaalit
- luentomateriaalit
- tehtäväkohtaiset materiaalit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op = 27 h opiskelijan työtä
Laskenta 2 op
Kone- ja laiteteknologia erilaisissa liikeideoissa 8 op
Sisällön jaksotus
Aikataulu tarkentuu myöhemmin
Ma 22.8.2016 klo 9.00-15.30 Opintojakson aloitus
Tunnit pidetään viikoilla 34-41
- maanantaisin klo 8-16
- tiistaisin klo 8-16
- keskiviikkoisin klo 8–16
- torstaisin klo 8-16
Poikkeuksena opintojakson caset, joiden aikataulu tarkennetaan case-kohtaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ahot-osaamisen näyttö on kirjallinen tentti, joka tehdään keskiviikkona 23.8.2017 klo 10-14
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Vierailevia luennoitsijoita/työelämäyhteistyö
Kansainvälisyys
Vieraileva kv-luennoitsija
Lisätiedot
Opintojaksosta on useampia toteutuksia, joiden sisällöt ja toteutusnumerot ilmoitetaan opiskelijoille. Oman koulutuksen vaihto-opiskelijoita on mahdollisuus ottaa mukaan Yhdelle toteutukselle.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Jonkin suorituksen/arviointikohteen puuttuminen, esimerkiksi hylätty tenttisuoritus, palauttamattomat tehtävät, ei osallistunut tapahtumiin jne.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.