Machines and Appliances (10 cr)
Code: 8T00BB22-3009
General information
- Enrolment period
- 02.06.2017 - 18.08.2017
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2017 - 13.10.2017
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 70
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Students are able
- to choose the right machines and appliances for the service in accordance with the business idea
- to evaluate the effects of various machines and appliances on costs and profitability
Content (course unit)
WHAT machines and appliances are used in the field?
WHY is it cost-effective to make good use of technology?
HOW is it possible to make good use of technology reasonably in profitable business?
Exam schedules
Ma 25.9.2017 klo 8-10 Laskennan tentti
To 28.9.2017 8-11 Kone- ja laiteteknologia/gastronomia -tentti
Evaluation methods and criteria
- laskenta (hyväksytyt harjoitustehtävät S, tentti - yksilö) 20 %
- tiimitehtävä – palveluprosessin mallinnus 30 %
- tiimitehtävä – tilaustarjoilucase 10 %
- suunnitteluprojekti (yksilö/paritehtävä) hyväksytty - hylätty
- kone- ja laiteteknologia/gastronomiatentti (yksilö) 20 %
- ammatillinen osallistuminen (yksilö) 20 %
Assessment scale
0-5
Teaching methods
- luennot
- lähiopetus
- käytännön harjoitukset
- tiimityö
- itsenäiset tehtävät
- tentit
Learning materials
- luentomateriaalit
- tehtäväkohtaiset materiaalit
Student workload
1 op = 27 h opiskelijan työtä
Laskenta 2 op
Kone- ja laiteteknologia erilaisissa liikeideoissa 8 op
Content scheduling
Aikataulu tarkentuu myöhemmin
Ma 22.8.2016 klo 9.00-15.30 Opintojakson aloitus
Tunnit pidetään viikoilla 34-41
- maanantaisin klo 8-16
- tiistaisin klo 8-16
- keskiviikkoisin klo 8–16
- torstaisin klo 8-16
Poikkeuksena opintojakson caset, joiden aikataulu tarkennetaan case-kohtaisesti.
Completion alternatives
Ahot-osaamisen näyttö on kirjallinen tentti, joka tehdään keskiviikkona 23.8.2017 klo 10-14
Practical training and working life cooperation
Vierailevia luennoitsijoita/työelämäyhteistyö
International connections
Vieraileva kv-luennoitsija
Further information
This module has more implementations, which are informed to students before the beginning of this course. Only one implementation is available to exchange students of DP in Hospitality Management, which is clearly marked.
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Jonkin suorituksen/arviointikohteen puuttuminen, esimerkiksi hylätty tenttisuoritus, palauttamattomat tehtävät, ei osallistunut tapahtumiin jne.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.