Analytical Techniques and Automation (6 cr)
Code: 7B00BB85-3004
General information
- Enrolment period
- 30.11.2015 - 10.01.2016
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2016 - 31.05.2016
- Implementation has ended.
- Credits
- 6 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Biomedical Laboratory Science
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 37
- Degree programmes
- Degree Programme in Biomedical Laboratory Science
- Teachers
- Marita Hiipakka
- Leena Mattila-Oksanen
- Kaisa Lahti
- Person in charge
- Marita Hiipakka
- Small groups
- AB (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- A (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- B (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- a1 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- a2 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- b1 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- b2 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- AB
- A
- B
- a1
- a2
- b1
- b2
- Course
- 7B00BB85
Objectives (course unit)
The student is able to
-use absorption photometer and do its check measurements
-know the reaction principles of the kinetics methods in absorption photometry, calculation of the results
-know the basic principles of fluorometry, turbidimetry, nefolometry, luminometry and reflectance photometry, instrumentation and applications
-know the basics of electrophoresis and applications
-know the basics of electrochemical analytical methods, potentiometry, ISE electrodes, oxygen electrode
-know the basics of flow cytometry, chromatography, mass spectrometry and applications
- explain how antibodies are produced and how monoclonal and polyclonal antibodies differ from each other
- explain the principles of clinically most important immunoanalytical methods and describe the factors that affect the quality
- perform simple analyses using immunoanalytical methods, explain their clinical signifigance, preanalytical requirements, test principles and assess the reliability of the results
Content (course unit)
Check measurements of photometers
Kinetic measurements in absorption photometry
Fluorometry, turbidimetry, nefelometry, luminometry, reflectance photometry
Electrophoresis
Electrochemistry
Flow cytometry
Chromatography
Mass spectrometry
Immunoanalytical methods
Prerequisites (course unit)
Student must have passed 7B00BB84 before the course.
Exam schedules
Kurssin kokeet 1.4.2016 ja 18.5.2016. Uusintatentti kesätenttipäivänä 29.6.2016 (erillinen ilmoittautuminen). Kaksi uusintaa syksyllä 2016, 31.8 ja 21.9.2016.
Assessment methods and criteria
Teoriakokeiden hyväksytty suorittaminen, läpipääsyraja 50 % (70 % arvosanasta) ja posteriesitys (30% arvosanasta). Hyväksytysti suoritettu kirjallinen tehtävä. Osallistuminen laboratorioharjoituksiin, demonstraatioihin ja tutustumiskäynteihin.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Luennot, laboratoriotyöt, pienryhmätyöskentely ja itsenäinen opiskelu. Tutustumiskäynnit/demonstraatiot.
Learning materials
Kurssimateriaali Tabulassa.
Student workload
Kontaktiopetusta n. 66 h (teoriaa n. 50 h ja laboratorioharjoituksia n. 16 h). Koe 2x2 h. Itsenäistä työskentelyä n. 92 h.
Content scheduling
Ilmoitetaan tarkemmin Tabulassa.
Completion alternatives
-
Practical training and working life cooperation
-
International connections
-
Further information
B-Eos ja B-Trom kammiolaskenta/ L Mattila-Oksanen
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija ei ole osallistunut kaikille harjoitustyötunneille eikä selviydy laboratorioharjoitusten aikana tehdyistä määrityksistä. Tehtäviä palauttamatta. Opiskelija ei saavuta oppimisessaan arviointikriteerien T(1) tasoa.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tietää absorptiofotometriaan liittyvien kineettisten mittausten perusteet, fluorometrian, turbidimetrian ja nefelometrian sekä luminometrian ja reflektanssifotometrian perusteet. Opiskelija tietää elektroforeesin perusteet. Opiskelija osaa sähkökemiallista analytiikkaa ja osaa selittää ISE-elektrodien perusrakenteen. Opiskelija tietää lasi-, kide- ja nestemembraani-, kaasu- ja entsyymielektrodien sekä polarografisen happielektrodin käyttötarkoituksen. Opiskelija tietää kromatografian, virtaussytometrian ja massaspektroskopian periaatteet. Opiskelija tietää kaikkien edellä kuvattujen menetelmien sovelluksia kliinisessä analytiikassa. Opiskelija tietää kliinisesti tärkeimpien immunoanalyyttisten määritysmenetelmien periaatteet. Opiskelija osaa selittää perustasolla kuinka vasta-aineita tuotetaan ja miten eri tavoin tuotetut vasta-aineet eroavat toisistaan. Opiskelija osaa ohjatusti suorittaa yksinkertaisia immunoanalyyttisiä määrityksiä, tietää niiden kliinisen merkityksen, tärkeimmät preanalyyttiset vaatimukset ja tulosten tulkinnan pääpiirteet.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tietää absorptiofotometriaan liittyvien kineettisten mittausten perusteet, fluorometrian, turbidimetrian ja nefelometrian sekä luminometrian ja reflektanssifotometrian perusteet. Opiskelija tietää elektroforeesin perusteet. Opiskelija osaa sähkökemiallista analytiikkaa hyvin ja osaa selittää ISE-elektrodien perusrakenteen. Opiskelija tietää lasi-, kide- ja nestemembraani-, kaasu- ja entsyymielektrodien sekä polarografisen happielektrodin käyttötarkoituksen. Opiskelija tietää kromatografian, virtaussytometrian ja massaspektroskopian periaatteet. Opiskelija osaa selittää mittalaitteiden toimintaperiaatteita ja tietää menetelmien virhelähteitä ja laatuun vaikuttavia tekijöitä Opiskelija tietää useita edellä kuvattujen menetelmien sovelluksia kliinisessä analytiikassa. Opiskelija osaa selittää kliinisesti tärkeimpien immunoanalyyttisten määritysmenetelmien periaatteet ja tietää niiden laatuun vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa selittää, kuinka vasta-aineita tuotetaan ja miten eri tavoin tuotetut vasta-aineet eroavat toisistaan. Opiskelija osaa kirjallisten ohjeiden perusteella vähäisellä ohjauksella suorittaa yksinkertaisia immunoanalyyttisiä määrityksiä, ja tietää niiden kliinisen merkityksen, tärkeimmät preanalyyttiset vaatimukset, määritysmenetelmän periaatteen ja tulosten tulkinnan.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tietää absorptiofotometriaan liittyvien kineettisten mittausten perusteet, fluorometrian, turbidimetrian ja nefelometrian sekä luminometrian ja reflektanssifotometrian perusteet. Opiskelija tietää elektroforeesin perusteet. Opiskelija osaa sähkökemiallista analytiikkaa ja tuntee siihen liittyviä tekijöitä erinomaisesti. Opiskelija osaa selittää ISE-elektrodien perusrakenteen ja tietää lasi-, kide- ja nestemembraani-, kaasu- ja entsyymielektrodien sekä polarografisen happielektrodin käyttötarkoituksen. Opiskelija tietää kromatografian, virtaussytometrian ja massaspektroskopian periaatteet. Opiskelija osaa selittää mittalaitteiden toimintaperiaatteita ja tietää menetelmien virhelähteitä ja laatuun vaikuttavia tekijöitä Opiskelija hallitsee erinomaisesti edellä kuvattujen menetelmien sovelluksia kliinisessä analytiikassa. Opiskelija osaa selittää kliinisesti tärkeimpien immunoanalyyttisten määritysmenetelmien periaatteet ja kuvata laatuun vaikuttavat tekijät. Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti, kuinka vasta-aineita tuotetaan ja miten eri tavoin tuotetut vasta-aineet eroavat toisistaan. Opiskelija osaa itsenäisesti kirjallisten ohjeiden perusteella suorittaa yksinkertaisia immunoanalyyttisiä määrityksiä, ja osaa selittää niiden kliinisen merkityksen, preanalyyttiset vaatimukset, määritysmenetelmän periaatteen ja tulosten tulkinnan.