Koneet ja laitteet (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB22-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.06.2016 - 26.08.2016
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 09.09.2016 - 23.10.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 8 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 25
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa valita oikeat koneet ja laitteet liikeidean mukaiseen palvelutoimintaan
- osaa arvioida eri koneiden ja laitteiden kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ koneita ja laitteita alalla käytetään?
MIKSI teknologiaa kannattaa hyödyntää?
MITEN teknologiaa voi hyödyntää järkevästi tuloksellisessa liiketoiminnassa?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Virtuaalitentti laskennasta
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi:Ennakkotehtävä hyv/hyl,verkkokeskustelut hyv/hyl, laitetehtävä 20%, case 60% ja laskenta 20%.
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luento-opetusta, pienryhmätyöskentelyä, verkkokeskustelua
Oppimateriaalit
Opetusmateriaali Tabulassa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktiopetusta 28h, itsenäistä opiskelua 242h
Sisällön jaksotus
Pe 9.9.2016
klo 9.00-10.00. Kurssin aloitus, suorittaminen ja arviointi. Ryhmien / parien muodostaminen. (SaSa, LeKa)
10.00-12.00. Liikeideoiden arviointi. Ruoka- ja puhtauspalvelualan järjestelmät.
12.00- 12.45 Ruokailu
12.45-13.00 Satun terveiset
13.00 - 14.30 Ennakkotehtävän purku (SaSa, LeKa)
14.30-17.00. Ryhmätyöskentelyn aloitus. Koneisiin ja laitteisiin tutustuminen. (LeKa, SaSa)
La 10.9.2016
klo 8.30-14.30. Laskentaa (TuNi)
Vko 38
Keittiö- ja saliosuuden keskustelu
Vko 39
Keittiö- ja salitilojen puhtaanapito
Pe 7.10.2016
klo 8.00-10.00. Laskennan tentti.
Klo 10.00- 13.00 Päivi Jokinen, Dieta
Klo 13.00-16.00 Toiminnallinen tilasuunnittelu.
La 8.10.2016
klo 8.30-14.30, Casen esittelyt.
Raportin palautus 15.10.2016 mennessä
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT 27.8 klo 12
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tuotantovälinekartoitus yrityksiin
Lisätiedot
Opintojaksosta on useampia toteutuksia, joiden sisällöt ja toteutusnumerot ilmoitetaan opiskelijoille. Oman koulutuksen vaihto-opiskelijoita on mahdollisuus ottaa mukaan Yhdelle toteutukselle.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Hylätty
Ei osaa oikein tunnistaa erilaisia liikeideoita ja määritellä niiden kautta tarvittavia koneita ja laitteita.
Osaa käyttää puutteellisesti valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta heikosti. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä riittämättömästi.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
H3-4
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
K5
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.