Skip to main content

Machines and Appliances (10 cr)

Code: 8T00BB22-3008

General information


Enrolment period
01.06.2016 - 26.08.2016
Registration for the implementation has ended.
Timing
09.09.2016 - 23.10.2016
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Virtual portion
8 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 25
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Leila Kakko
Sami Salonen
Tuula Niemi
Person in charge
Leila Kakko
Course
8T00BB22

Objectives (course unit)

Students are able
- to choose the right machines and appliances for the service in accordance with the business idea
- to evaluate the effects of various machines and appliances on costs and profitability

Content (course unit)

WHAT machines and appliances are used in the field?
WHY is it cost-effective to make good use of technology?
HOW is it possible to make good use of technology reasonably in profitable business?

Exam schedules

Virtuaalitentti laskennasta

Assessment methods and criteria

Arviointi:Ennakkotehtävä hyv/hyl,verkkokeskustelut hyv/hyl, laitetehtävä 20%, case 60% ja laskenta 20%.

Teaching methods

Luento-opetusta, pienryhmätyöskentelyä, verkkokeskustelua

Learning materials

Opetusmateriaali Tabulassa

Student workload

Kontaktiopetusta 28h, itsenäistä opiskelua 242h

Content scheduling

Pe 9.9.2016
klo 9.00-10.00. Kurssin aloitus, suorittaminen ja arviointi. Ryhmien / parien muodostaminen. (SaSa, LeKa)
10.00-12.00. Liikeideoiden arviointi. Ruoka- ja puhtauspalvelualan järjestelmät.
12.00- 12.45 Ruokailu
12.45-13.00 Satun terveiset
13.00 - 14.30 Ennakkotehtävän purku (SaSa, LeKa)
14.30-17.00. Ryhmätyöskentelyn aloitus. Koneisiin ja laitteisiin tutustuminen. (LeKa, SaSa)
La 10.9.2016
klo 8.30-14.30. Laskentaa (TuNi)
Vko 38
Keittiö- ja saliosuuden keskustelu
Vko 39
Keittiö- ja salitilojen puhtaanapito
Pe 7.10.2016
klo 8.00-10.00. Laskennan tentti.
Klo 10.00- 13.00 Päivi Jokinen, Dieta
Klo 13.00-16.00 Toiminnallinen tilasuunnittelu.
La 8.10.2016
klo 8.30-14.30, Casen esittelyt.
Raportin palautus 15.10.2016 mennessä

Completion alternatives

AHOT 27.8 klo 12

Practical training and working life cooperation

Tuotantovälinekartoitus yrityksiin

Further information

This module has more implementations, which are informed to students before the beginning of this course. Only one implementation is available to exchange students of DP in Hospitality Management, which is clearly marked.

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Hylätty
Ei osaa oikein tunnistaa erilaisia liikeideoita ja määritellä niiden kautta tarvittavia koneita ja laitteita.
Osaa käyttää puutteellisesti valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta heikosti. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä riittämättömästi.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

H3-4
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

K5
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.

Go back to top of page