Machines and Appliances (10 cr)
Code: 8T00BB22-3008
General information
- Enrolment period
- 01.06.2016 - 26.08.2016
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 09.09.2016 - 23.10.2016
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Virtual portion
- 8 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 25
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Students are able
- to choose the right machines and appliances for the service in accordance with the business idea
- to evaluate the effects of various machines and appliances on costs and profitability
Content (course unit)
WHAT machines and appliances are used in the field?
WHY is it cost-effective to make good use of technology?
HOW is it possible to make good use of technology reasonably in profitable business?
Exam schedules
Virtuaalitentti laskennasta
Assessment methods and criteria
Arviointi:Ennakkotehtävä hyv/hyl,verkkokeskustelut hyv/hyl, laitetehtävä 20%, case 60% ja laskenta 20%.
Teaching methods
Luento-opetusta, pienryhmätyöskentelyä, verkkokeskustelua
Learning materials
Opetusmateriaali Tabulassa
Student workload
Kontaktiopetusta 28h, itsenäistä opiskelua 242h
Content scheduling
Pe 9.9.2016
klo 9.00-10.00. Kurssin aloitus, suorittaminen ja arviointi. Ryhmien / parien muodostaminen. (SaSa, LeKa)
10.00-12.00. Liikeideoiden arviointi. Ruoka- ja puhtauspalvelualan järjestelmät.
12.00- 12.45 Ruokailu
12.45-13.00 Satun terveiset
13.00 - 14.30 Ennakkotehtävän purku (SaSa, LeKa)
14.30-17.00. Ryhmätyöskentelyn aloitus. Koneisiin ja laitteisiin tutustuminen. (LeKa, SaSa)
La 10.9.2016
klo 8.30-14.30. Laskentaa (TuNi)
Vko 38
Keittiö- ja saliosuuden keskustelu
Vko 39
Keittiö- ja salitilojen puhtaanapito
Pe 7.10.2016
klo 8.00-10.00. Laskennan tentti.
Klo 10.00- 13.00 Päivi Jokinen, Dieta
Klo 13.00-16.00 Toiminnallinen tilasuunnittelu.
La 8.10.2016
klo 8.30-14.30, Casen esittelyt.
Raportin palautus 15.10.2016 mennessä
Completion alternatives
AHOT 27.8 klo 12
Practical training and working life cooperation
Tuotantovälinekartoitus yrityksiin
Further information
This module has more implementations, which are informed to students before the beginning of this course. Only one implementation is available to exchange students of DP in Hospitality Management, which is clearly marked.
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Hylätty
Ei osaa oikein tunnistaa erilaisia liikeideoita ja määritellä niiden kautta tarvittavia koneita ja laitteita.
Osaa käyttää puutteellisesti valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta heikosti. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä riittämättömästi.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
H3-4
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
K5
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.