Elintarvikkeiden aistinvarainen arviointi (2 op)
Toteutuksen tunnus: 5O00CQ99-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.07.2015 - 06.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2015 - 06.11.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Laboratoriotekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 24
- Koulutus
- Laboratorioalan koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
- Opettajat
- Tiina Kolari-Vuorio
- Mervi Tapola-Salminen
- Sanna Eljaala
- Opintojakso
- 5O00CQ99
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa selittää, mitä aistinvarainen arviointi merkitsee ja ja miten aistinvarainen menetelmä valitaan, toteutetaan ja miten tuloksia tulkitaan. Opiskelija osaa antaa esimerkkejä kohteista, missä käytetään ihmisen aisteja näytteen ominaisuuksien mittaamisessa ja miten tuloksia hyödynnetään.
Sisältö (Opintojakso)
Elintarvikkeiden aistinvaraisen arvioinnin teoriaa
Haju- ja makutestaus; teoriaa ja käytännön toteutus
Elintarvikkeen testaus ja raportointi
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
-
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti, läpipääsyraja 50% max pisteistä, elintarvikkeen arviointiseloste, tehtävät tehty ja palautettu sovittuna ajankohtana.
Tentti: sovitaan ensimmäisellä tapaamiskerralla, myös uusinnat.
30.10.2015, uusintapäivät 19.01.2016 ja 26.01.2016
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot, testaukset ( haju- & makutestit ), sovitun elintarvikkeen testaus
Oppimateriaalit
Tabulan materiaali, standardit, Kurssikirjana: Tuorila, Parkkinen & Tolonen; Aistit ammattikäyttöön ( ISBN 978-951-0-31938-3 )
Sisällön jaksotus
Alustavasti testaukset: 29.09. ( haju & maku )ja 07.10.2015 ( sovittu elintarvike )
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolo pakollista: ensimmäisellä kerralla ja testien selityskerroilla ja varsinaisissa testitilaisuuksissa.
Alustavasti: Noin 15-20 tenttikysymystä etukäteen --> tenttissä kysytään näistä 4-6.
Ensimmäisellä tapaamiskerralla sovitaan toimintatavasta.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei osallistu testauksiin, ei palauta elintarvikkeen arviointiraporttia eikä tehtäviä. Tentistä hylätty / ei osallistu.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija palauttaa tehtävät/ seloste vaillinaisina ja myöhässä, ohjauksen avulla saa täydennyttä hyväksyttävälle tasolle, tentin tulos tyydyttävä.
Pakolliset läsnäolot OK.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osallistuu tunneille/testeihin ja osaa siirtää teoriaa käytännön työskentelyyn. Tarvitsee välillä ohjausta, mutta selviytyy pääosin itsenäisesti.Tehtävät ja raportit: palautus ja niiden sisältö vaihtelee, mutta ohjauksella saavuttaa hyvän tason ja tentin tulokset H:n tasolla.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on aktiivisesti mukana tunneilla, kyselee / osallistuu keskusteluihin ja palauttaa kirjalliset tehtävät/selosteen ajallaan. Tehtävien vastaukset ovat hyvin jäsenneltyjä ja asiaan on paneuduttu.Tentin tulos kiitettävän tasoinen. Opiskelija osallistuu testien valmisteluun ja pystyy testaustilanteessa auttamaan myös muita opiskelijoita.