Siirry suoraan sisältöön

Ala tutuksi ! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2015 - 13.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.08.2015 - 09.10.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Lähiosuus
8 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Tuija Ylä-Viteli
Riitta Brännare
Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Opintojakso
8T00BB16

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjalllisuustehtävä (osuus arvioinnista 15%)
Yritysanalyysi (osuus arvioinnista 15%)
Palvelupolku (osuus arvioinnista 10 %)
Kestävän kehityksen tehtävät (osuus arvioinidsta 10%)
Tentti (osuus arvioinnista 20 %)
Urapolun visualisointi suoritettu
Tiimityöskentely:Vertaisarviointi ja kirjallinen itsearviointi (30 % arvioinnista)
Työelämä tutuksi: osallistuminen

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
tiimityöskentely
esitykset
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)

Oppimateriaalit

Kirjallisuuustehtävän aineisto valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.
Tentti kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Kirjallisuus 1,5 op
Tiimityöskentely 1,5 op
Yritysanalyysi 1,5 op
Palvelupolku 1 op
Kestävän kehityksen tehtävä 1 op
Tentti 2op
Urapolku ja työelämä tutuksi (ydinosaamiset, harjoittelu-, KV-kokemukset) 1,5 op

Sisällön jaksotus

Opetus tiistaisin klo 9.00-16.30, keskiviikkoisin klo 8.00-11.00 ja perjantaisin klo 8.00-16.30 välillä. Itsenäistä työskentelyä kontaktituntien välissä opintojaksototeutuksen mukaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

harjoitteluseminaari
yritysvierailut
projektit

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ei tunnista alan erityispiirteitä.
Ei suoriudu annetuista tehtävistä.
Ei osaa antaa tai ottaa vastaan palautetta. Ei ota vastuuta omasta toiminnastaan.
Ei tunnista omia vuorovaikutustaitojaan.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun