Koneet ja laitteet (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB22-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2015 - 21.08.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.08.2015 - 25.10.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Lähiosuus
- 8 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Opettajat
- Tuija Ylä-Viteli
- Arja Luiro
- Leila Kakko
- Riitta Brännare
- Tuija Heikkilä
- Vastuuhenkilö
- Arja Luiro
- Opintojakso
- 8T00BB22
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa valita oikeat koneet ja laitteet liikeidean mukaiseen palvelutoimintaan
- osaa arvioida eri koneiden ja laitteiden kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ koneita ja laitteita alalla käytetään?
MIKSI teknologiaa kannattaa hyödyntää?
MITEN teknologiaa voi hyödyntää järkevästi tuloksellisessa liiketoiminnassa?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
5.10.2015 Teknologia-tentti
Laskennan tentti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- laskenta (investointilaskenta, tentti) 20 %
- kone- ja laiteteknologia (tiimi: vastuupäivä, yksilö: laitesuunnitelma, tentti) 40 %
- gastronomia (ammatillinen osallistuminen, tiimi: tilaustarjoilutehtävä, yksilö: portfolio) 40 %
- TAI majoitus 40 %
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- lähiopetus
- käytännön harjoitukset
- valmentajuus
- tiimityö
- itsenäiset tehtävät
- portfolio
- tentti
Oppimateriaalit
- luentomateriaalit
- tehtäväkohtaiset materiaalit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op = 27 h opiskelijan työtä
Laskenta 2 op
Kone- ja laiteteknologia 4 op
Gastronomia tai majoitus 4 op
Sisällön jaksotus
Ryhmäkohtaiset aikataulut löytyvät Tabulasta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ahot
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Sadonkorjuu-tapahtuman mallintaminen ja osallistuminen toteutukseen yhteistyössä Pirkanmaan keittiömestarit ry:n kanssa.
Kansainvälisten workshopien toteuttaminen Paistinkääntäjät ry:n Tampereen voutikunnan jäsenille. Grand Dinnerin järjestäminen Aregala Finlandin jäsenille.
Kansainvälisyys
Viikolla 43 vieraana Aregala Kalifornian puheenjohtaja Mark McDonald ja Italian Culinary Instituten johtaja John Nocita.
Lisätiedot
Opintojaksosta on useampia toteutuksia, joiden sisällöt ja toteutusnumerot ilmoitetaan opiskelijoille. Oman koulutuksen vaihto-opiskelijoita on mahdollisuus ottaa mukaan Yhdelle toteutukselle.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Jonkin suorituksen/arviointikohteen puuttuminen, esimerkiksi hylätty tenttisuoritus, palauttamattomat tehtävät, ei osallistunut tapahtumiin jne.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.