Machines and Appliances (10 cr)
Code: 8T00BB22-3005
General information
- Enrolment period
- 02.07.2015 - 21.08.2015
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 24.08.2015 - 25.10.2015
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 8 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Teachers
- Tuija Ylä-Viteli
- Arja Luiro
- Leila Kakko
- Riitta Brännare
- Tuija Heikkilä
- Person in charge
- Arja Luiro
- Course
- 8T00BB22
Objectives (course unit)
Students are able
- to choose the right machines and appliances for the service in accordance with the business idea
- to evaluate the effects of various machines and appliances on costs and profitability
Content (course unit)
WHAT machines and appliances are used in the field?
WHY is it cost-effective to make good use of technology?
HOW is it possible to make good use of technology reasonably in profitable business?
Exam schedules
5.10.2015 Teknologia-tentti
Laskennan tentti
Evaluation methods and criteria
- laskenta (investointilaskenta, tentti) 20 %
- kone- ja laiteteknologia (tiimi: vastuupäivä, yksilö: laitesuunnitelma, tentti) 40 %
- gastronomia (ammatillinen osallistuminen, tiimi: tilaustarjoilutehtävä, yksilö: portfolio) 40 %
- TAI majoitus 40 %
Assessment scale
0-5
Teaching methods
- luennot
- lähiopetus
- käytännön harjoitukset
- valmentajuus
- tiimityö
- itsenäiset tehtävät
- portfolio
- tentti
Learning materials
- luentomateriaalit
- tehtäväkohtaiset materiaalit
Student workload
1 op = 27 h opiskelijan työtä
Laskenta 2 op
Kone- ja laiteteknologia 4 op
Gastronomia tai majoitus 4 op
Content scheduling
Ryhmäkohtaiset aikataulut löytyvät Tabulasta.
Completion alternatives
Ahot
Practical training and working life cooperation
Sadonkorjuu-tapahtuman mallintaminen ja osallistuminen toteutukseen yhteistyössä Pirkanmaan keittiömestarit ry:n kanssa.
Kansainvälisten workshopien toteuttaminen Paistinkääntäjät ry:n Tampereen voutikunnan jäsenille. Grand Dinnerin järjestäminen Aregala Finlandin jäsenille.
International connections
Viikolla 43 vieraana Aregala Kalifornian puheenjohtaja Mark McDonald ja Italian Culinary Instituten johtaja John Nocita.
Further information
This module has more implementations, which are informed to students before the beginning of this course. Only one implementation is available to exchange students of DP in Hospitality Management, which is clearly marked.
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Jonkin suorituksen/arviointikohteen puuttuminen, esimerkiksi hylätty tenttisuoritus, palauttamattomat tehtävät, ei osallistunut tapahtumiin jne.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.