Siirry suoraan sisältöön

Svensk affärskommunikation (3 op)

Toteutuksen tunnus: HA11E-10-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.07.2015 - 06.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2015 - 31.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Liiketalous
Toimipiste
TAMK Virrat
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Liiketalouden koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Opettajat
Tarja Haukijärvi
Opintojakso
HA11E-10

Sisältö (Opintojakso)

Taitotaso B2 (Eurooppalainen viitekehyksen taitotasoasteikko)

Opintojakson tyyppi
Pakollinen

Opintojakson taso
Ammattiopinnot

Opintojakson tavoite
Opiskelija
- osaa ylläpitää, kehittää ja arvioida kielitaitoaan ja kielenoppimisen taitojaan
- osaa toimia myynti- ja ostotoiminnassa ruotsin kielellä ja osaa liikekirjeenvaihtoon liittyvän ammattisanaston sekä suullisesti että kirjallisesti
- osaa toimia liike-elämän puhelin- ja neuvottelutilanteissa tiedostaen kulttuuritaustan merkityksen ajattelu- ja työskentelytavoissa
- saavuttaa sellaisen ruotsin kielen taidon, joka vastaa kaksikielisellä virka-alueella toimivalta korkeakoulun suorittaneelta valtion virkamieheltä vaadittavaa kielitaitoa (Eurooppalaisen viitekehyksen taso B1 = tyydyttävät tiedot, B2 = hyvät tiedot)
-valmistuvan opiskelijan tutkintotodistukseen tulee merkintä ruotsin kielen suullisesta ja kirjallisesta taidosta: ruotsin opintojakson arvosana 1-3 vastaa valtionhallinnon arviointia tyydyttävä ja arvosana 4-5 valtionhallinnon arviointia hyvä
-todistusmerkinnän taustalla ovat valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista ja kielilaki

Opintojakson sisältö
Yrityksen ruotsinkielinen kirjallinen ja suullinen kaupankäynti. Kirjalliseen kaupankäyntiin kuuluvat erilaiset ostajan ja myyjän väliset liikekirjeet ja sähköpostit kuten esimerkiksi tiedustelut, tarjouspyynnöt, tarjoukset, tilaukset ja reklamaatiot. Puhelin- ja neuvottelutilanteet ovat suulliseen kaupankäyntiin kuuluvia tilanteita.

Opetusmenetelmät
Autenttisiin työelämälähtöisiin kielenkäyttötilanteisiin pyrkivä, kokemusperäinen ja yhteistoiminnallinen kontaktiopetus ja itsenäinen virtuaalinen työskentely.

Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen, kirjalliset ja suulliset oppimistehtävät. Opintojaksolla arvioidaan sekä suullista että kirjallista kielitaitoa; tarkemmat arviointitavat määritellään opintojakson alussa. Opettajan arviointi ja opiskelijan realistisen itsearviointitaidon kehittäminen.

Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
Svenska i affärslivet -opintojakson hyväksytty suorittaminen.

Kirjallisuus
Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opintojaksosta vastaava
Merja Ritola
Luennoitsijan nimi
Merja Ritola

Opintovuosi
3. vuosi

Kevät- vai syyslukukaudella/Periodit joissa opintojakso menee
syksy tai kevät

Opetuskieli
suomi ja ruotsi

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Kirjallisen kokeen ajankohta:
perjantaina 6.11. klo 14 - 16
uusintamahdollisuus perjantaina 20.11. klo 14 -16

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

monimuoto-opetus
flipped classroom

Oppimateriaalit

Tarvitset opintojaksolla tämän materiaalin:
Nordiska nätverk
Nordiska nätverk on nykyaikaisen liikeruotsin osaajan ammatillisiin viestintätarpeisiin vastaava ajankohtainen oppimateriaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

kolme opintopistettä, á 27 tuntia

Sisällön jaksotus

monimuoto-opiskelua ajalla 15.8. - 6.11.2015

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

---

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

---

Kansainvälisyys

---

Lisätietoja opiskelijoille

1. kontaktiopetuskerta: perjantai 21.8.
-opintojakson toteutussuunnitelman käsittely
-opiskelijaparien/-ryhmien valinta (suullinen arviointi, yksi Moodle-tehtävä)
-Lexin-sanakirjaan tutustuminen: LYSSNA-painikkeesta saat sanan ääntämisen, osalla sanoista on myös kuvia (BILD-painike)
-ääntämisen lämmittely, kieliopin kertauslämmittely (substantiivi, adjektiivi, verbi- miten toimivat ruotsissa, keskeiset piirteet)
*
2. kontaktiopetuskerta: perjantai 17.9.
*
3. kontaktiopetuskerta: perjantai 22.10.
-suullisen kielitaidon arvioinnit! neuvottelut ja puhelinkeskustelut
Neuvotteluissa ovat kaikki paikalla/koko ryhmä yhdessä paikalla. Pidetään neuvottelut ennen puhelinkeskusteluja!
Puhelinkeskustelussa ovat kerrallaan paikalla vain arvioitavat opiskelijat.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ei suoriudu työelämän yleisistä ja alakohtaisista suullisista viestintäti-lanteista asianmukaisella tavalla. Tuotos liian niukkaa ja/tai puheen pääsisällön ymmärtäminen on muille osapuolille vaikeaa tai lähes mah-dotonta. Ei pysty osallistumaan vuorovaikutukseen, koska ongelmia tuottaa omaa puhetta ja/tai ymmärtää muiden osa-puolten puhetta. Hallitsee erittäin suppean oman alan ja yleiskielen sanaston, joka ei riitä tilanteesta suoriu-tumiseen. Käyttää toistuvasti sopimattomia sanoja ja sanontoja. Käyttää perusrakenteitakin puutteellisesti. Ongelmia erottaa sanaluokkia toisistaan, tärkeimmät sanaluokat taivutettu usein väärin. Ääntäminen erittäin vaikeasti ymmärrettävää. Muiden kielten vaikutus erittäin häiritsevää.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Selviytyy tavallisimmissa ennakoitavissa työelämän yleisissä ja alakoh-taisissa kielenkäyttötilanteissa. Pystyy viestimään pääosin ymmärrettävästi, vaikka viestintä vaatii ponnisteluja kummaltakin osapuolelta. Osallistuu yksinkertaiseen vuorovaikutukseen, mutta tarvitsee usein tukea keskustelukump-panilta. Hallitsee tavallisimman oman alan ja yleiskielen sanaston. Useita epätarkkuuksia ja muiden kielten häiritsevää vaikutusta sanavalinnoissa. Käyttää tavallisimpia perusrakenteita yksipuolisesti ja osin virheellisesti. Muiden kielten vaikutus häiritsevää. Ääntää ymmärrettävästi, vaikka ääntäminen poikkeaa osin kohdekielestä. Lauserytmi usein hidas ja katkonainen. Muiden kielten vaikutus häiritsevää.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Selviytyy kohtalaisesti jokapäiväisissä työelämän yleisissä ja alakohtaisissa kielenkäyttötilanteissa. Pystyy välittämään haluamansa viestin, vaikka epäröinti hidastaa puhetta ja epätarkkuudet saattavat häiritä viestintää. Osallistuu aloitteellisesti vuorovaikutukseen tutuissa tilanteissa. Osaa osin sopeuttaa ilmaisua tilanteen mukaan. Hallitsee kohtalaisesti oman alan ja yleiskielen perussanastoa. Sanavalinnoissa joitakin epätarkkuuksia. Muiden kielten vaikutus havaittavissa. Käyttää perusrakenteita jokseenkin virheettömästi. Muiden kielten vaikutus havaittavissa. Ääntää ymmärrettävästi, mutta lauserytmi voi olla osin katkonainen. Ääntämisessä voi olla epätarkkuutta ja havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Selviytyy hyvin monipuolisissa ja vaativissakin työelämän yleisissä ja alakohtaisissa kielenkäyttötilanteissa. Pystyy viestimään tilanteeseen sopivalla tavalla ja ottamaan luontevasti huomioon keskustelukumppaninsa. Puhe on sujuvaa ja vaivatonta. Osallistuu aktiivisesti ja tilanteen mukaisesti vuorovaikutukseen. Reagoi asianmukaisesti ja sovittaa oman osuutensa kohteliaasti keskustelukumppanien sanomisiin. Hallitsee laajan oman alan ja yleiskielen sanaston sekä käyttää sitä monipuolisesti ja asianmukaisesti. Harvinaiset ilmaisut ja merkitysvivahteet aiheuttavat joskus ongelmia. Osaa tarvittaessa käyttää kiertoilmaisuja. Käyttää rakenteita monipuolisesti ja hallitsee ne lähes virheettömästi. Ääntää erittäin selkeästi ja luontevasti. Käyttää luontevaa lauserytmiä.

Siirry alkuun