Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB18-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
21.08.2014 - 14.12.2014
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2015 - 07.02.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
6 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Sami Salonen
Vastuuhenkilö
Eija Reunanen
Opintojakso
8T00BB18

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa esimiehenä tulkita työyhteisöjä ohjaavia lakeja, asetuksia sekä ohjeistuksia
- osaa valita tarkoituksenmukaiset siivousmenetelmät puhtauspalvelujen tuottamiseen
- ymmärtää mikrobiologian merkityksen turvallisuuden varmistajana.

Sisältö (Opintojakso)

MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Sovitaan opintojakson alkaessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi:
- alkoholilainsäädäntö (tentti) 10%
- ennakkotehtävä(hyväksytty/hylätty)
- opas ja happening 50%
- tutkimus 20%
- tentti 20%

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, tiimityöskentely, tentti,happening, raportointi, videoneuvottelut

Oppimateriaalit

Alkoholiasiat ravintolassa. Opas.
Muu valittu materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Happening 1 op

Sisällön jaksotus

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (monimuotokoulutus)

klo 8.30-14.30
vko 2
9.1.2015
klo 8.00 - 11.45

orientaatio opintojaksoon
(aikataulutus, menetelmät, sisältö, arviointi, tiimien muodostaminen erilaisten työkokemustaustojen perusteella (5 * 4 tiimiä)


Ennakkotehtävät
käydään läpi tiimeissä (Cafe Learning)

oppaan ja happeningin ideointia tiimeissä

Ruokailu klo 11.45-12.15

10.1.2015
Workshop – työskentely

Tutkimuksen suunnittelu ja toteuttaminen

Ruokailu oman aikataulun mukaisesti

klo 12.15 -16.00
Luento:
Anniskelulainsäädäntö tulosvastuullisen esimiehen näkökulmasta (Sami)
Työsuojelu


vko 4
Videoneuvottelu (yhteenveto Drive)
keskiviikko 21.1.
klo 16.30-17.30

Tiimi 1 (Eija)
ja
Tiimi 2 (Tuija)

klo 17.45-18.45

Tiimit 3 (Eija) ja

Tiimi 4 (Tuija)

t.o.heikkila@gmail.com

e.reunanen@gmail.com


Keskiviikko 28.1.
Videoneuvottelu tiimien johtajat
(kutsu molemmat opettajat keskusteluun)
klo 16.30-17.30


6.2.2015

klo 8.30-9.30 terveystarkastaja
klo 10-12
Vierailukäynti
Kiilto Clean Oy
klo 12.30 – 13.00
ruokailu

klo 13.00 – 13.30
”happeningin valmistelut”
klo 13.30 - 15.00 Oppimistehtävän purku luovasti ja innovatiivisesti
kutsu paikalle yleisöä
klo 15.00-16.00 ”happeningin” purku


7.2.2015
klo 8.30-10.00 Workshopin tuloksia
klo 10 - 11.30
Tentti:
- anniskelu-lainsäädäntö
Ruokailu
klo 11.30-12.00
klo 12.00 -14.00
Tentti:
- muut teemat

klo 14.00-14.30 Palautteet

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Vaihtoehtoinen suoritus, AHOT
Suoritus :
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu (uhkatilanteet, aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen…)
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Anniskelulainsäädäntö ja toiminta anniskeluravintolassa
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.

Lisätietoja opiskelijoille

Osallistuminen lähijaksoille on pakollista.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija on suorittanut alkoholilainsäädännön tentin hyväksytysti. Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä sekä tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista lainsäädäntöön, turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun