Skip to main content

Superior’s Responsibility for Quality and Safety (10 cr)

Code: 8T00BB18-3004

General information


Enrolment period
21.08.2014 - 14.12.2014
Registration for the implementation has ended.
Timing
09.01.2015 - 07.02.2015
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
6 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Teachers
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Sami Salonen
Person in charge
Eija Reunanen
Course
8T00BB18

Objectives (course unit)

Students
- are able as supervisors to apply the laws, regulations, and instructions regulating work communities
- are able to choose cleaningmethods for production of sanitation services
- understand the meaning of microbiology in ensuring safety

Content (course unit)

WHY competence of microbiology and hygiene is so important in the field?
WHICH quality and safety issues does the supervisor have to know in the field?
HOW does legislation regulate the operation of supervisors and employees?

Exam schedules

Sovitaan opintojakson alkaessa.

Evaluation methods and criteria

Arviointi:
- alkoholilainsäädäntö (tentti) 10%
- ennakkotehtävä(hyväksytty/hylätty)
- opas ja happening 50%
- tutkimus 20%
- tentti 20%

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Luennot, tiimityöskentely, tentti,happening, raportointi, videoneuvottelut

Learning materials

Alkoholiasiat ravintolassa. Opas.
Muu valittu materiaali.

Student workload

Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Happening 1 op

Content scheduling

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (monimuotokoulutus)

klo 8.30-14.30
vko 2
9.1.2015
klo 8.00 - 11.45

orientaatio opintojaksoon
(aikataulutus, menetelmät, sisältö, arviointi, tiimien muodostaminen erilaisten työkokemustaustojen perusteella (5 * 4 tiimiä)


Ennakkotehtävät
käydään läpi tiimeissä (Cafe Learning)

oppaan ja happeningin ideointia tiimeissä

Ruokailu klo 11.45-12.15

10.1.2015
Workshop – työskentely

Tutkimuksen suunnittelu ja toteuttaminen

Ruokailu oman aikataulun mukaisesti

klo 12.15 -16.00
Luento:
Anniskelulainsäädäntö tulosvastuullisen esimiehen näkökulmasta (Sami)
Työsuojelu


vko 4
Videoneuvottelu (yhteenveto Drive)
keskiviikko 21.1.
klo 16.30-17.30

Tiimi 1 (Eija)
ja
Tiimi 2 (Tuija)

klo 17.45-18.45

Tiimit 3 (Eija) ja

Tiimi 4 (Tuija)

t.o.heikkila@gmail.com

e.reunanen@gmail.com


Keskiviikko 28.1.
Videoneuvottelu tiimien johtajat
(kutsu molemmat opettajat keskusteluun)
klo 16.30-17.30


6.2.2015

klo 8.30-9.30 terveystarkastaja
klo 10-12
Vierailukäynti
Kiilto Clean Oy
klo 12.30 – 13.00
ruokailu

klo 13.00 – 13.30
”happeningin valmistelut”
klo 13.30 - 15.00 Oppimistehtävän purku luovasti ja innovatiivisesti
kutsu paikalle yleisöä
klo 15.00-16.00 ”happeningin” purku


7.2.2015
klo 8.30-10.00 Workshopin tuloksia
klo 10 - 11.30
Tentti:
- anniskelu-lainsäädäntö
Ruokailu
klo 11.30-12.00
klo 12.00 -14.00
Tentti:
- muut teemat

klo 14.00-14.30 Palautteet

Completion alternatives

Vaihtoehtoinen suoritus, AHOT
Suoritus :
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu (uhkatilanteet, aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen…)
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Anniskelulainsäädäntö ja toiminta anniskeluravintolassa
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.

Practical training and working life cooperation

Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.

Further information

Osallistuminen lähijaksoille on pakollista.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija on suorittanut alkoholilainsäädännön tentin hyväksytysti. Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä sekä tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista lainsäädäntöön, turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Go back to top of page