Superior’s Responsibility for Quality and Safety (10 cr)
Code: 8T00BB18-3004
General information
- Enrolment period
- 21.08.2014 - 14.12.2014
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 09.01.2015 - 07.02.2015
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual portion
- 6 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
Objectives (course unit)
Students
- are able as supervisors to apply the laws, regulations, and instructions regulating work communities
- are able to choose cleaningmethods for production of sanitation services
- understand the meaning of microbiology in ensuring safety
Content (course unit)
WHY competence of microbiology and hygiene is so important in the field?
WHICH quality and safety issues does the supervisor have to know in the field?
HOW does legislation regulate the operation of supervisors and employees?
Exam schedules
Sovitaan opintojakson alkaessa.
Evaluation methods and criteria
Arviointi:
- alkoholilainsäädäntö (tentti) 10%
- ennakkotehtävä(hyväksytty/hylätty)
- opas ja happening 50%
- tutkimus 20%
- tentti 20%
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Luennot, tiimityöskentely, tentti,happening, raportointi, videoneuvottelut
Learning materials
Alkoholiasiat ravintolassa. Opas.
Muu valittu materiaali.
Student workload
Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Happening 1 op
Content scheduling
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (monimuotokoulutus)
klo 8.30-14.30
vko 2
9.1.2015
klo 8.00 - 11.45
orientaatio opintojaksoon
(aikataulutus, menetelmät, sisältö, arviointi, tiimien muodostaminen erilaisten työkokemustaustojen perusteella (5 * 4 tiimiä)
Ennakkotehtävät
käydään läpi tiimeissä (Cafe Learning)
oppaan ja happeningin ideointia tiimeissä
Ruokailu klo 11.45-12.15
10.1.2015
Workshop – työskentely
Tutkimuksen suunnittelu ja toteuttaminen
Ruokailu oman aikataulun mukaisesti
klo 12.15 -16.00
Luento:
Anniskelulainsäädäntö tulosvastuullisen esimiehen näkökulmasta (Sami)
Työsuojelu
vko 4
Videoneuvottelu (yhteenveto Drive)
keskiviikko 21.1.
klo 16.30-17.30
Tiimi 1 (Eija)
ja
Tiimi 2 (Tuija)
klo 17.45-18.45
Tiimit 3 (Eija) ja
Tiimi 4 (Tuija)
t.o.heikkila@gmail.com
e.reunanen@gmail.com
Keskiviikko 28.1.
Videoneuvottelu tiimien johtajat
(kutsu molemmat opettajat keskusteluun)
klo 16.30-17.30
6.2.2015
klo 8.30-9.30 terveystarkastaja
klo 10-12
Vierailukäynti
Kiilto Clean Oy
klo 12.30 – 13.00
ruokailu
klo 13.00 – 13.30
”happeningin valmistelut”
klo 13.30 - 15.00 Oppimistehtävän purku luovasti ja innovatiivisesti
kutsu paikalle yleisöä
klo 15.00-16.00 ”happeningin” purku
7.2.2015
klo 8.30-10.00 Workshopin tuloksia
klo 10 - 11.30
Tentti:
- anniskelu-lainsäädäntö
Ruokailu
klo 11.30-12.00
klo 12.00 -14.00
Tentti:
- muut teemat
klo 14.00-14.30 Palautteet
Completion alternatives
Vaihtoehtoinen suoritus, AHOT
Suoritus :
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu (uhkatilanteet, aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen…)
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Anniskelulainsäädäntö ja toiminta anniskeluravintolassa
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.
Practical training and working life cooperation
Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.
Further information
Osallistuminen lähijaksoille on pakollista.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija on suorittanut alkoholilainsäädännön tentin hyväksytysti. Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä sekä tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista lainsäädäntöön, turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.