Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB18-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 21.08.2014 - 14.12.2014
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 09.01.2015 - 07.02.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 6 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Opettajat
- Eija Reunanen
- Tuija Heikkilä
- Sami Salonen
- Vastuuhenkilö
- Eija Reunanen
- Opintojakso
- 8T00BB18
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa esimiehenä tulkita työyhteisöjä ohjaavia lakeja, asetuksia sekä ohjeistuksia
- osaa valita tarkoituksenmukaiset siivousmenetelmät puhtauspalvelujen tuottamiseen
- ymmärtää mikrobiologian merkityksen turvallisuuden varmistajana.
Sisältö (Opintojakso)
MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Sovitaan opintojakson alkaessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi:
- alkoholilainsäädäntö (tentti) 10%
- ennakkotehtävä(hyväksytty/hylätty)
- opas ja happening 50%
- tutkimus 20%
- tentti 20%
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot, tiimityöskentely, tentti,happening, raportointi, videoneuvottelut
Oppimateriaalit
Alkoholiasiat ravintolassa. Opas.
Muu valittu materiaali.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Happening 1 op
Sisällön jaksotus
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (monimuotokoulutus)
klo 8.30-14.30
vko 2
9.1.2015
klo 8.00 - 11.45
orientaatio opintojaksoon
(aikataulutus, menetelmät, sisältö, arviointi, tiimien muodostaminen erilaisten työkokemustaustojen perusteella (5 * 4 tiimiä)
Ennakkotehtävät
käydään läpi tiimeissä (Cafe Learning)
oppaan ja happeningin ideointia tiimeissä
Ruokailu klo 11.45-12.15
10.1.2015
Workshop – työskentely
Tutkimuksen suunnittelu ja toteuttaminen
Ruokailu oman aikataulun mukaisesti
klo 12.15 -16.00
Luento:
Anniskelulainsäädäntö tulosvastuullisen esimiehen näkökulmasta (Sami)
Työsuojelu
vko 4
Videoneuvottelu (yhteenveto Drive)
keskiviikko 21.1.
klo 16.30-17.30
Tiimi 1 (Eija)
ja
Tiimi 2 (Tuija)
klo 17.45-18.45
Tiimit 3 (Eija) ja
Tiimi 4 (Tuija)
t.o.heikkila@gmail.com
e.reunanen@gmail.com
Keskiviikko 28.1.
Videoneuvottelu tiimien johtajat
(kutsu molemmat opettajat keskusteluun)
klo 16.30-17.30
6.2.2015
klo 8.30-9.30 terveystarkastaja
klo 10-12
Vierailukäynti
Kiilto Clean Oy
klo 12.30 – 13.00
ruokailu
klo 13.00 – 13.30
”happeningin valmistelut”
klo 13.30 - 15.00 Oppimistehtävän purku luovasti ja innovatiivisesti
kutsu paikalle yleisöä
klo 15.00-16.00 ”happeningin” purku
7.2.2015
klo 8.30-10.00 Workshopin tuloksia
klo 10 - 11.30
Tentti:
- anniskelu-lainsäädäntö
Ruokailu
klo 11.30-12.00
klo 12.00 -14.00
Tentti:
- muut teemat
klo 14.00-14.30 Palautteet
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Vaihtoehtoinen suoritus, AHOT
Suoritus :
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu (uhkatilanteet, aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen…)
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Anniskelulainsäädäntö ja toiminta anniskeluravintolassa
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.
Lisätietoja opiskelijoille
Osallistuminen lähijaksoille on pakollista.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on suorittanut alkoholilainsäädännön tentin hyväksytysti. Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä sekä tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista lainsäädäntöön, turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.