Koneet ja laitteet (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB22-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.07.2014 - 20.08.2014
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.08.2014 - 24.10.2014
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Opettajat
- Tuija Ylä-Viteli
- Arja Luiro
- Leila Kakko
- Mikael Lindell
- Vastuuhenkilö
- Leila Kakko
- Opintojakso
- 8T00BB22
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa valita oikeat koneet ja laitteet liikeidean mukaiseen palvelutoimintaan
- osaa arvioida eri koneiden ja laitteiden kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ koneita ja laitteita alalla käytetään?
MIKSI teknologiaa kannattaa hyödyntää?
MITEN teknologiaa voi hyödyntää järkevästi tuloksellisessa liiketoiminnassa?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
portfolion esitys + luovutus arviointiin 9.10.2014
laskennan virtuaalitentti 23.10.2014
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osuus arvioinnista % Opiskelijan työmäärä (10 op)
Yhteinen osuus
- toimintaympäristöanalyysi (Mikael) suoritettu
- laskennan tentti (Mikael) 20% 2 op
- tiimityöskentely ja sen arviointi (Aregaala) 20%
(henkilökohtainen) 2 op
Toteutuskohtaisesti 60% 6 op
- käytännön työskentely ja aktiivisuus 15 % yht. 6 op
- portfolio (henkilökohtainen) 40 %
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- käytännön työskentely
- projektitehtävä Aregaalan toteutuksessa
- tiimityöskentely
Oppimateriaalit
- luentomateriaalit
- laitevalmistajien materiaali
- projektin mukainen materiaali, sovitaan opintojakson alussa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
katso kohta arviointimenetelmät ja arvioinnin kohteet (sis.myös kuormituksen)
Sisällön jaksotus
Ajankohta Maanantai klo 8-17 Keskiviikko klo 11-17
Torstaisin klo 8-17
vko 35
25.8
klo 8.00 aloitus
klo 11-14 Mikael 27.8
klo 11-17 Mikael 28.8
Ruoka ja juomalistojen suunnittelusta
keittiösuunnitteluun – mitä myyn
Tiimien muodostaminen
Toimeksianto / tiimien vastuualueet
Käytänteet / tilauslistat ym.
vko 36
1.9
Laitevalinnat tuloksen tekemisen resurssina – tehot irti
- prosessiajattelu
- investointi
- ergonomia ja työviihtyvyys
3.9
Keittiö
laitteisiin tutustuminen 4.9
Tiimivalmennus
projektisuunnitelmat – testipäivien sisältö ja vastuunjako
a)tiimikohtaisesti
+
tiimien yhteinen
(Arja keittiö)
vko 37
to 11.9 Atria
ei keittiötä
8.9
Tiimivalmennus
Workshop -tiimit
-ratkaisuja yhdessä – kysy
-laitekoulutus, käytännön vinkit
Opintokäynti /yritysvierailu
(Arja keittiö)
10.9
Keittiö
testi raaka-aineilla
klo 11-17 väliin
Mikael
tiimikohtaiset ohjaus-
keskustelut 11.9
Tiimivalmennus
-kokemusten ja teorian yhdistäminen
vko 38
15.9
Keittiö
testi raaka-aineilla 17.9
Keittiö
testi raaka-aineilla 18.9
IT ! (ei Tuija)
Tiimien esitysten valmistelu
maanantaille 22.9
(Arja keittiö)
vko 39
22.9
Aregala-toteutus /esitykset
-asiantuntijuus ja informaatio
(Arja keittiö) 24.9
Keittiö
työpisteiden demo
työntekijöille
-esitykset klo 13-15.30 25.9
Tiimivalmennus
-
(Arja keittiö)
vko 40
ma
ti
ke
to
pe
la
Aregala
MA 29.9 INFO klo 11-14
KAIKKI!
TI raaka-aineet /vastaanotto ja koritus
KE laitepisteet / tilojen kunnostus
TO 8 x Master Class (1+2+8)
PE 8 x Master Class (1+2+8)
LA Illallinen Kauppahalli
vko 41
6.10
Portfolion koonti 8.10
Opintokäynti/yritysvierailu
-laiteteknologia ja tuotekehitys 9.10
Portfolion esittäminen
+ luovutus arviointiin
Tiimivalmennus
- tuotekehitysvinkit
(jaetaan toisille – kokemus ja lähdetieto)
vko 42
SYYSLOMA
vko 43
20.10
klo 8-11 Mikael
harjoitusten purku
(ei Tuija) 22.10
Tiimivalmennus
-vertaisarviointi
klo 11-15
Yhteinen lopetus
Aregala
(vieraat klo 15-17)
23.10
klo 8-11 Mikael
virtuaalitentti
(laskenta)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT-menettely
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
- Aregaala-toteutus sidosryhmien kanssa
Kansainvälisyys
Aregaala-toteutus, kansainvälinen tapahtuma TAMKissa
Lisätiedot
Opintojaksosta on useampia toteutuksia, joiden sisällöt ja toteutusnumerot ilmoitetaan opiskelijoille. Oman koulutuksen vaihto-opiskelijoita on mahdollisuus ottaa mukaan Yhdelle toteutukselle.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
ei tehty tehtäviä (portfolio), ei osallistuttu käytännön projektiin
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.