Skip to main content

Machines and Appliances (10 cr)

Code: 8T00BB22-3003

General information


Enrolment period
27.07.2014 - 20.08.2014
Registration for the implementation has ended.
Timing
25.08.2014 - 24.10.2014
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
9 cr
Virtual portion
1 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Teachers
Tuija Ylä-Viteli
Arja Luiro
Leila Kakko
Mikael Lindell
Person in charge
Leila Kakko
Course
8T00BB22

Objectives (course unit)

Students are able
- to choose the right machines and appliances for the service in accordance with the business idea
- to evaluate the effects of various machines and appliances on costs and profitability

Content (course unit)

WHAT machines and appliances are used in the field?
WHY is it cost-effective to make good use of technology?
HOW is it possible to make good use of technology reasonably in profitable business?

Exam schedules

portfolion esitys + luovutus arviointiin 9.10.2014
laskennan virtuaalitentti 23.10.2014

Evaluation methods and criteria

Osuus arvioinnista % Opiskelijan työmäärä (10 op)
Yhteinen osuus
- toimintaympäristöanalyysi (Mikael) suoritettu
- laskennan tentti (Mikael) 20% 2 op
- tiimityöskentely ja sen arviointi (Aregaala) 20%
(henkilökohtainen) 2 op
Toteutuskohtaisesti 60% 6 op
- käytännön työskentely ja aktiivisuus 15 % yht. 6 op
- portfolio (henkilökohtainen) 40 %

Teaching methods

- luennot
- käytännön työskentely
- projektitehtävä Aregaalan toteutuksessa
- tiimityöskentely

Learning materials

- luentomateriaalit
- laitevalmistajien materiaali
- projektin mukainen materiaali, sovitaan opintojakson alussa

Student workload

katso kohta arviointimenetelmät ja arvioinnin kohteet (sis.myös kuormituksen)

Content scheduling

Ajankohta Maanantai klo 8-17 Keskiviikko klo 11-17
Torstaisin klo 8-17
vko 35
25.8
klo 8.00 aloitus
klo 11-14 Mikael 27.8
klo 11-17 Mikael 28.8
Ruoka ja juomalistojen suunnittelusta
keittiösuunnitteluun – mitä myyn
Tiimien muodostaminen
Toimeksianto / tiimien vastuualueet
Käytänteet / tilauslistat ym.
vko 36
1.9
Laitevalinnat tuloksen tekemisen resurssina – tehot irti
- prosessiajattelu
- investointi
- ergonomia ja työviihtyvyys
3.9
Keittiö
laitteisiin tutustuminen 4.9
Tiimivalmennus
projektisuunnitelmat – testipäivien sisältö ja vastuunjako
a)tiimikohtaisesti
+
tiimien yhteinen
(Arja keittiö)
vko 37
to 11.9 Atria
ei keittiötä
8.9
Tiimivalmennus
Workshop -tiimit
-ratkaisuja yhdessä – kysy
-laitekoulutus, käytännön vinkit
Opintokäynti /yritysvierailu
(Arja keittiö)
10.9
Keittiö
testi raaka-aineilla
klo 11-17 väliin
Mikael
tiimikohtaiset ohjaus-
keskustelut 11.9
Tiimivalmennus
-kokemusten ja teorian yhdistäminen
vko 38
15.9
Keittiö
testi raaka-aineilla 17.9
Keittiö
testi raaka-aineilla 18.9
IT ! (ei Tuija)
Tiimien esitysten valmistelu
maanantaille 22.9
(Arja keittiö)
vko 39
22.9
Aregala-toteutus /esitykset
-asiantuntijuus ja informaatio
(Arja keittiö) 24.9
Keittiö
työpisteiden demo
työntekijöille
-esitykset klo 13-15.30 25.9
Tiimivalmennus
-
(Arja keittiö)
vko 40
ma
ti
ke
to
pe
la
Aregala
MA 29.9 INFO klo 11-14
KAIKKI!
TI raaka-aineet /vastaanotto ja koritus
KE laitepisteet / tilojen kunnostus
TO 8 x Master Class (1+2+8)
PE 8 x Master Class (1+2+8)
LA Illallinen Kauppahalli
vko 41
6.10
Portfolion koonti 8.10
Opintokäynti/yritysvierailu
-laiteteknologia ja tuotekehitys 9.10
Portfolion esittäminen
+ luovutus arviointiin
Tiimivalmennus
- tuotekehitysvinkit
(jaetaan toisille – kokemus ja lähdetieto)
vko 42
SYYSLOMA
vko 43
20.10
klo 8-11 Mikael
harjoitusten purku
(ei Tuija) 22.10
Tiimivalmennus
-vertaisarviointi
klo 11-15
Yhteinen lopetus
Aregala
(vieraat klo 15-17)
23.10
klo 8-11 Mikael
virtuaalitentti
(laskenta)

Completion alternatives

AHOT-menettely

Practical training and working life cooperation

- Aregaala-toteutus sidosryhmien kanssa

International connections

Aregaala-toteutus, kansainvälinen tapahtuma TAMKissa

Further information

This module has more implementations, which are informed to students before the beginning of this course. Only one implementation is available to exchange students of DP in Hospitality Management, which is clearly marked.

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

ei tehty tehtäviä (portfolio), ei osallistuttu käytännön projektiin

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.

Go back to top of page