Siirry suoraan sisältöön

Ala tutuksi ! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.07.2014 - 22.08.2014
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.08.2014 - 22.10.2014
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Tuija Ylä-Viteli
Satu Kylmälä
Jaana Sahlsten
Riitta Brännare
Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Opintojakso
8T00BB16

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjalllisuus (osuus arvioinnista 20%)
Yritysanalyysi (osuus arvioinnista 30%)
Projektit (osuus arvioinnista 20 %)
Urapolun visualisointi suoritettu
Tiimityöskentely:Vertaisarviointi ja kirjallinen itsearviointi (30 % arvioinnista)
Työelämä tutuksi: osallistuminen

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
tiimityöskentely
esitykset
referaatti
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)

Oppimateriaalit

Kirjallisuuus valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Kirjalllisuus 2 op
Tiimityöskentely 1,5 op
Yritysanalyysi 2,5 op
Projektit 2 op
Työelämä tutuksi (ydinosaamiset, harjoittelu-, KV-kokemukset, ympäritöpassi) 1,5 op
Urapolun visualisointi 0,5 op

Sisällön jaksotus

Opetus tiistaisin klo 9.00-16.30, keskiviikkoisin klo 8.00-11.00 ja perjantaisin klo 8.00-16.30 välillä. Itsenäistä työskentelyä kontaktituntien välissä kurssitoteutuksen mukaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

harjoitteluseminaari
yritysvierailut
projektit
Finnclean-messut

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun