Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.07.2014 - 22.08.2014
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 26.08.2014 - 22.10.2014
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Tuija Ylä-Viteli
- Satu Kylmälä
- Jaana Sahlsten
- Riitta Brännare
- Tuija Heikkilä
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Opintojakso
- 8T00BB16
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kirjalllisuus (osuus arvioinnista 20%)
Yritysanalyysi (osuus arvioinnista 30%)
Projektit (osuus arvioinnista 20 %)
Urapolun visualisointi suoritettu
Tiimityöskentely:Vertaisarviointi ja kirjallinen itsearviointi (30 % arvioinnista)
Työelämä tutuksi: osallistuminen
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
tiimityöskentely
esitykset
referaatti
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)
Oppimateriaalit
Kirjallisuuus valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Kirjalllisuus 2 op
Tiimityöskentely 1,5 op
Yritysanalyysi 2,5 op
Projektit 2 op
Työelämä tutuksi (ydinosaamiset, harjoittelu-, KV-kokemukset, ympäritöpassi) 1,5 op
Urapolun visualisointi 0,5 op
Sisällön jaksotus
Opetus tiistaisin klo 9.00-16.30, keskiviikkoisin klo 8.00-11.00 ja perjantaisin klo 8.00-16.30 välillä. Itsenäistä työskentelyä kontaktituntien välissä kurssitoteutuksen mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
harjoitteluseminaari
yritysvierailut
projektit
Finnclean-messut
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.