Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 29.07.2013 - 22.08.2013
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 26.08.2013 - 23.10.2013
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 3 - 70
- Koulutus
- Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
- Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
- Opettajat
- Tuija Ylä-Viteli
- Arja Luiro
- Pirkko Timonen
- Eija Reunanen
- Satu Kylmälä
- Jaana Sahlsten
- Kati Ehrola
- Tuija Heikkilä
- Hannele Timola
- Mikael Lindell
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Opintojakso
- 8T00BB16
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
4.10.2013
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- Aktiivisuus, tekeminen ja osallistuminen 20%
- Opiskelijan oman urapolun visualisointi 20%
- Tentti 20%
- Tapahtuma ja yritysyhteistyö 40 %
Vertaisarviointi
tiimityöskentely
yritysyhteistyö
haasteet ja kehittämistarpeet
verkostoituminen työelämään
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
tiimityöskentely
esitykset
tentti
blogikirjoitus
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Luennot 1 op
Tiimityöskentely 4 op
Valmennus 1 op
Tenttiin valmistautuminen 2 op
Urapolun visualisointi 2 op
Sisällön jaksotus
Opetus maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-14 välillä (joinakin kertoina klo 8-17). Itsenäistä työskentelyä kontaktituntien välissä kurssitoteutuksen mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
harjoitteluseminaari
yritysvierailut
tapahtuma
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.