Siirry suoraan sisältöön

Ala tutuksi ! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.07.2013 - 22.08.2013
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.08.2013 - 23.10.2013
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
3 - 70
Koulutus
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma, vuonna 2013 tai aiemmin aloittaneet
Opettajat
Tuija Ylä-Viteli
Arja Luiro
Pirkko Timonen
Eija Reunanen
Satu Kylmälä
Jaana Sahlsten
Kati Ehrola
Tuija Heikkilä
Hannele Timola
Mikael Lindell
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Opintojakso
8T00BB16

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

4.10.2013

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- Aktiivisuus, tekeminen ja osallistuminen 20%
- Opiskelijan oman urapolun visualisointi 20%
- Tentti 20%

- Tapahtuma ja yritysyhteistyö 40 %
Vertaisarviointi
tiimityöskentely
yritysyhteistyö
haasteet ja kehittämistarpeet
verkostoituminen työelämään

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
tiimityöskentely
esitykset
tentti
blogikirjoitus
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Luennot 1 op
Tiimityöskentely 4 op
Valmennus 1 op
Tenttiin valmistautuminen 2 op
Urapolun visualisointi 2 op

Sisällön jaksotus

Opetus maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-14 välillä (joinakin kertoina klo 8-17). Itsenäistä työskentelyä kontaktituntien välissä kurssitoteutuksen mukaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

harjoitteluseminaari
yritysvierailut
tapahtuma

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun